Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣
Odpowiedz

Pod choinką kreski dwie, latem bobas rodzi się 🎄🎁👣

Oceń ten wątek:
  • Patka123 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś może ma jakiś polecany żel? Co prawda przy owulacji nie jest mi potrzebny, bo wtedy nawet bez mocnego podniecenia mam płodny śluz. Ale pomiędzy już by się przydał.

Domi_naturelover widzę, że kształtuje się już fajny plan działania :D Podjadaj jeszcze migdały na endo.
    Jeszcze zabłądziłam w starych wątkach i znalazłam taki zielarski. To dużo dziewczyn w II fazie też poleca picie pokrzywy na proga :)

age.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:
    A ktoś może ma jakiś polecany żel? Co prawda przy owulacji nie jest mi potrzebny, bo wtedy nawet bez mocnego podniecenia mam płodny śluz. Ale pomiędzy już by się przydał.

Domi_naturelover widzę, że kształtuje się już fajny plan działania :D Podjadaj jeszcze migdały na endo.
    Jeszcze zabłądziłam w starych wątkach i znalazłam taki zielarski. To dużo dziewczyn w II fazie też poleca picie pokrzywy na proga :)

Nati przed chwilą wrzuciła 😉 a jak taki prostaraniowy to conceive plus.

Patka123 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Pełno czynników ma wpływ na temperaturę, jeszcze jutro sprawdź - może to być jednorazowe ☺️

Dzięki, troszkę przeraża mnie ten spadek, biorę duphaston na wyrównanie cykli, ciekawe kiedy okres mnie nawiedzi w tym miesiącu 🥲

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Możliwe, że to spadek implantacyjny. U mnie też było późne zagnieżdżenie właśnie ok 9-10 dpo. Zobaczysz jak będzie jutro z temperaturą😊
    Jak będzie dalej spadać już do @ to dostaniesz w następnym cyklu np duphaston i też będzie dobrze ✊

Kciuki dziewczyny za bety i testowanie🍀😊

Dzięki za pocieszenie :)

Biorę duphaston w tym cyklu :(

Mam dziś dentystę, w ciąży pewnie nie jestem wiec idę normanow leczyć zeby

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda wrote:
    Zdarzało się, ale na drugi dzień już raczej nic nie czułam. Mam tyłozgięcie macicy i gin mówił, że w niektórych pozycjach właśnie może boleć.

Ja tez mam tylozgiecie i tez mnie w niektórych pozycjach boli :/

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Jutro przyjdą nowe testy - zobaczymy czy rzeczywiście coś jest na rzeczy. Moja głowa wypiera tą myśl o ciąży 😅
    Trzymam kciuki z całych sił 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Paulina1994 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B w takim razie czekamy na nowe testy :)))

Mojej siostrze dopiero koło 13dp wyszła wyraźna kreska :)

Blond27, Blondyna.B lubią tę wiadomość

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    Ja też jednak sisi zrobiłam, niestety w tym przypadku mój wytrzeszcz oczu nie pomaga tylko biel aż razi 😕

Eh, nie lubię...

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:

Natomiast przyszłam z takim pytaniem, czy Was czasami boli po stosunku? Niektóre pozycje w zależności od dnia cyklu są dla mnie bolesne . I doszłam do tego, że to boli uderzana szyjka macicy, bo zależy jak jest ułożona.
    Wiecie od czasu starań czasami sex jest ciut na siłę. I chyba nie byłam do końca przygotowana. I przedwczoraj po stosunku właśnie zaczęło boleć mnie podbrzusze. Trzyma tak trochę jeszcze dziś. I nie wiem co z tym fantem zrobić... cytologię rok temu robiłam i było ok. Na usg też nic nie widać.

Mam dokładnie tak samo w zależności od dnia cyklu. Przed owu mogę w każdej pozycji a po owu już nie w każdej 🤷

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna ja tam widzę cień kreseczki więc trzymam kciuki 🙃😘😘😘

Blondyna.B lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏

09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.

Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie! ❤️

Cieszy mnie to, że faktycznie coś będziemy działać, a nie bujam się bez planu. Jest to co prawda frustrujące, bo nie mamy nawet póki co tego startu jakim jest owulacja :( Ale może stymulacja nam da jakiś efekt, oby!

Jeśli chodzi o migdały - to tak, zajadam ładnie :D
    Wczorajszy wieczór wyglądał tak, że oglądaliśmy Wiedźmina, ja zajadałam migdały popijając winem, a mój 💁🏼‍♂️ mi prawie płakał, że go tylko drażnię tym winem i mam się odsunąć 😂❤️ (poprawiamy parametry nasienia, więc abstynencja).
    No biedny chłop, ale jak już się uda, to to ja będę dłuuugo abstynentką, a on sobie nadrobi 😂

DeLaCruz, Lexia, Aneta2506 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Dzięki Nati 👌🏻 my żel mamy w szufladzie, ale znów z żelem jest aż za ślisko 🤦🏼‍♀️ i w ogóle ten żel potem jest wszędzie 😅 wiadomo, jak się chce, a nie ma warunków, to go wyciągamy, bo co to za przyjemność się odzierać. Ale jednak co naturalne, to naturalne...

My za to zawsze z żelem 🤪 Fertilsafe. Mi jest przyjemniej, poszaleć można bardziej 😉

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMka wrote:
    Ja też jednak sisi zrobiłam, niestety w tym przypadku mój wytrzeszcz oczu nie pomaga tylko biel aż razi 😕
    Przykro mi 😔 Ale może jeszcze coś się pojawi

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Może rzeczywiście za mocno ocierał o szyjkę. Ja np tego nie lubię i zawsze mówię żeby zmienił ruch. Raz mnie "uwiera" a innym razem już nie i to w tej samej pozycji. Mimo że mam bardzo mocne przodozgięcie to czuję jak właśnie na szyjkę trafia.
    No i odpowiednie nawilżenie to podstawa - są żele przy staraniach podobno i pomocne ☺️

Mam podobnie. Jak w szyjkę trafi to mam wrażenie ze mi przez pępek wyjdzie 😱 na szczęście wie już o co chodzi i zmienia wtedy kąt 🤭

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Nati przed chwilą wrzuciła 😉 a jak taki prostaraniowy to conceive plus.
    Właśnie będziemy się za jakimś rozglądać. Jak już się uda podkoksować te jajeczka, to trzeba zwiększyć maksymalnie szanse 😄 A i będzie milej. Widzę, że ten Conceive Plus ma super opinie :o
    Polecacie jeszcze jakiś staraniowy?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka123 wrote:

Dla mnie najlepszy Fertilsafe plus. Bardzo naturalny i nie wysycha jak inne.

Patka123 lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie! ❤️

Cieszy mnie to, że faktycznie coś będziemy działać, a nie bujam się bez planu. Jest to co prawda frustrujące, bo nie mamy nawet póki co tego startu jakim jest owulacja :( Ale może stymulacja nam da jakiś efekt, oby!

Jeśli chodzi o migdały - to tak, zajadam ładnie :D
    Wczorajszy wieczór wyglądał tak, że oglądaliśmy Wiedźmina, ja zajadałam migdały popijając winem, a mój 💁🏼‍♂️ mi prawie płakał, że go tylko drażnię tym winem i mam się odsunąć 😂❤️ (poprawiamy parametry nasienia, więc abstynencja).
    No biedny chłop, ale jak już się uda, to to ja będę dłuuugo abstynentką, a on sobie nadrobi 😂

Haha dokładnie, musisz się winkiem nacieszyć, bo potem już długo nie 😉

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, na która masz wizytę w czwartek? ☺

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover najważniejsze, że plan jest i możecie się go trzymać krok po kroku a niedługo zobaczysz ⏸️ bardzo w to wierzę 💕😘

Również używam fertilsafe plis i jestem bardzo zadowolona- u mnie zawsze gorzej ze śluzem po owulce 😜☺️😲

Dziewczyny 💕
    Dziś proszę za trzymanie kciuków✊✊, jadę z Mężem pierwszy raz na wizytę do jego Androloga ( przez to że żylaki ma i na prawym jądrze). Chcemy usłyszeć sprawny plan działania i ewentualnie co mamy jeszcze zbadać ☺️

Miłego dnia!

Lexia, Blondyna.B, Domi_naturelover, Aneta2506, 910608, Kira, Ani0nka, Ancalime, milam, MMimi lubią tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Domi_naturelover najważniejsze, że plan jest i możecie się go trzymać krok po kroku a niedługo zobaczysz ⏸️ bardzo w to wierzę 💕😘

Również używam fertilsafe plis i jestem bardzo zadowolona- u mnie zawsze gorzej ze śluzem po owulce 😜☺️😲

Dziewczyny 💕
    Dziś proszę za trzymanie kciuków✊✊, jadę z Mężem pierwszy raz na wizytę do jego Androloga ( przez to że żylaki ma i na prawym jądrze). Chcemy usłyszeć sprawny plan działania i ewentualnie co mamy jeszcze zbadać ☺️

Miłego dnia!

Zaciskam mocno kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ