X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podświadomość a ciazą
Odpowiedz

Podświadomość a ciazą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w też tak macie jak zaczyna się kolejny cykl starań to już macie dziwna intuicję że nie wyjdzie z tego nic ?

• Molly534 Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale tak - te myśli czasem u mnie chcą się pojawiać, ale wiem że tutaj potrzebne jest pozywtyne nastawienie więc staram się nie dawać tym myślom i mimo wszystko być pełna nadziei.

• Klekotka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak, ale wiem ze najlepiej takich mysli nie przyciagac.

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!
    🎂01.11.2025 g.19:40 3640g [38+6tc]

age.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w drugą stronę. Nakręcam się turbo, że teraz na pewno się uda - przecież menelki, nieszanujące swojego zdrowia kobiety są płodne, to dlaczego moje małe ułomności mają to powstrzymać? A potem z każdym białym testem przychodzi rozczarowanie i wmawianie sobie, że daleko mi do prawdziwej kobiety.

Kaarolinaa;) lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
    💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple

🎅35 l.
    💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • kotlowska Debiutantka

Wysłany: 29 listopada 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemiany w psychice związane z oczekiwaniem na ciążę mogą prowadzić do lęków, obaw o przyszłość lub obciążenia emocjonalnego. To może skutkować „blokadą” w psychice, która wpływa na procesy fizyczne, takie jak cykl menstruacyjny, co utrudnia poczęcie.

• Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku cyklu mam zazwyczaj zapal, czekając na miesiączke nie tracę nadziei, ale każde kokejne niepowodzenie jest takim rozczarowaniem, że nie mogę sobie z nim poradzić. Z drugiej strony trzeba próbować i przyciągać pozytywne myśli. Uda się w końcu będą pewno🩷

Kaarolinaa;), Starania z mikrogruczomikrogruczol lubią tę wiadomość

Starania od 02.2024
    klinika leczenia niepłodności od 07.2025
    Ona 33l.
    Biochem 06.2024
    Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
    Przewlekłe zapalenie endometrium
    Pai hetero, MTHFR hetero
    MUCH czysty, Kariotyp OK

On 34l.
    Seminogram w normie, morfologia 2%
    HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%
    Chromatyna - 22%, Kariotyp OK
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ