Podświadomość a ciazą
-
Niestety, ale tak - te myśli czasem u mnie chcą się pojawiać, ale wiem że tutaj potrzebne jest pozywtyne nastawienie więc staram się nie dawać tym myślom i mimo wszystko być pełna nadziei.👱🏻♀️30 🧔🏻36 | starania 4 lata
Jedna naturalna ciąża zakończona poronieniem (lipiec 2025).
U mnie: możliwe(?) - PCOS (AMH >7), owulacje występują, cykle 31–34 dni.
U niego: czynnik męski (obniżona jakość nasienia, OAT, DNA 36%). W posiewie nasienia wykryta E. coli – leczona antybiotykiem zgodnie z antybiogramem (posiew obecnie ujemny).
Brak żylaków powrózka.
Obecnie leczenie hormonalne u męża (gonadotropiny) + suplementacja (ponad rok; brak poprawy).
Pod opieką androloga. -
Ja mam w drugą stronę. Nakręcam się turbo, że teraz na pewno się uda - przecież menelki, nieszanujące swojego zdrowia kobiety są płodne, to dlaczego moje małe ułomności mają to powstrzymać? A potem z każdym białym testem przychodzi rozczarowanie i wmawianie sobie, że daleko mi do prawdziwej kobiety.
Kaarolinaa;) lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - operacja w lutym🤞
💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple
🎅35 l.
💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Przemiany w psychice związane z oczekiwaniem na ciążę mogą prowadzić do lęków, obaw o przyszłość lub obciążenia emocjonalnego. To może skutkować „blokadą” w psychice, która wpływa na procesy fizyczne, takie jak cykl menstruacyjny, co utrudnia poczęcie.
-
Na początku cyklu mam zazwyczaj zapal, czekając na miesiączke nie tracę nadziei, ale każde kokejne niepowodzenie jest takim rozczarowaniem, że nie mogę sobie z nim poradzić. Z drugiej strony trzeba próbować i przyciągać pozytywne myśli. Uda się w końcu będą pewno🩷
Kaarolinaa;), Starania z mikrogruczomikrogruczol lubią tę wiadomość
Starania od 02.2024
klinika leczenia niepłodności od 07.2025
Ona 33l.
Biochem 06.2024
Hormony w normie, owulacje obecne, AMH 2,58
Przewlekłe zapalenie endometrium
Pai hetero, MTHFR hetero
MUCH czysty, Kariotyp OK
On 34l.
Seminogram w normie, morfologia 2%
HBA 64%, stes oksydacyjny 1,6,MAR 0%