X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Podwójna owulacja
Odpowiedz

Podwójna owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • justyna182 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu w 18 dniu dostałam zastrzyk, owulacja potwierdzona - pęcherzyk pekl. Niestety nie udało sie, beta 3,57 dzisiaj.
    Idę do lekarza, aby uzgodnić co robimy dalej w przyszłym cyklu bo jutro powinnam dostać okres wg kalendarza.

Tam informacja: na lewym jajniku (czyli na tym samym co miałam w tym cyklu owulację) są 2 dojrzałe, ładne pęcherzyki. Wtedy był jeden. Czyli nastąpiła podwójna owulacja prawdopodobnie.. no i powtórka z rozrywki: zastrzyk dzisiaj bo mają 22 mm oba, endometrium piękne, za 3 dni luteina dopochwowo i acard cały czas.

Przynajmniej wiem już skąd tyle płodnego śluzu i utrzymująca się temperatura..

Czy ktoś miał podwójna owulację w cyklu? Udało się?
    Pierwszy raz się z takim czymś spotykam..
    Druga szansa od losu i kolejne nadzieje. Teraz przynajmniej, nauczona doświadczeniem, nie będę testować wcześniej niż 13-14 dzień :)

• megson91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ostatnim cyklu, niestety nie dostałam zastrzyku i nie doszło do owulacji.

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę z podwójnej owulacji. Ale tak na prawdę nie ma reguły, wiec też nie ma co się jakoś super nastawiać. Czasem z pojedynczej jest ciąża a z potrójnej nie ma.
    Jak masz podwojną to może się udać z jednym lub z bliźniakami, a może się też nie udać. Trzymam kciuki za pojedynczą ciążę 🤞🏻😊

Ja w tym cyklu miałam potrójną owulację. Pękły po zastrzyku wszystkie trzy, więc zobaczymy czy coś z tego będzie. Testuję 13.12, a ty?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • justyna182 Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Ja mam córkę z podwójnej owulacji. Ale tak na prawdę nie ma reguły, wiec też nie ma co się jakoś super nastawiać. Czasem z pojedynczej jest ciąża a z potrójnej nie ma.
    Jak masz podwojną to może się udać z jednym lub z bliźniakami, a może się też nie udać. Trzymam kciuki za pojedynczą ciążę 🤞🏻😊

Ja w tym cyklu miałam potrójną owulację. Pękły po zastrzyku wszystkie trzy, więc zobaczymy czy coś z tego będzie. Testuję 13.12, a ty?

Zrobiłam dzisiaj zastrzyk, więc chyba się wstrzymam do 18.12 :)

Ojej powodzenia!! :)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja mam w tym cyklu też 2pęcherzyki powstałe naturalnie bez wspomagacze w pierwszej fazie cyklu. Wczoraj miałam zastrzyk ovitrelle w zasadzie 2 zastrzyki. W zeszłym cyklu miałam 1pecherzyk i jeden zastrzyk niestety bez efektu..

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ