Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomiar temperatury
Odpowiedz

Pomiar temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nathalie Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale jestem tu nowa i dopiero się ogarniam. Mam do Was pytanie dot. pomiaru temperatury. Jak mierze ją zaraz po przebudzeniu leżąc jeszcze pod kołdrą to termometr pokazuje mi 37,2stopnia. Teoretycznie dwa dni temu powinnam dostać @. Testy wychodzą negatywne, a @ jak nie było tak nie ma. I dziś z tych nerwów zmierzyłam temp dwukrotnie. Raz bezpośrednio po przebudzeniu (37,2) i chwilę po tym jak wstałam, powiedziałam na łóżku i trochę się ochłodziłam (mam puchowa kołdrę, baaardzo ciepła) i wówczas termometr pokazał temp 36,4 stopnia. Zatem pytanie do Was która temp powinnam brać pod uwagę? Czy źle robię, że mierze temp jeszcze zanim wyjdę spod kołdry i wynik jest zafałszowany, czy co? Bo przyznam szczerze już sama wątpię czy to mierzenie temp ma jakiś sens

• Nathalie Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh przepraszam, właśnie ogarnęłam, że to nie to forum... Nie było tematu

• Nn Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnas brać pomiar ten pierwszy zaraz po przebudzeniu, ważne żeby przez cykl nie zmieniać termometru i mierzyć w tym samym miejscu mniej więcej o tej samej porze +/- 30-40min

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ