Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomimo pozytywnych testów miesiączki
Odpowiedz

Pomimo pozytywnych testów miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anuch199 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Z mężem staramy się już od około pół roku (wcześniej brałam tabelki antykoncepcyjne, więc nie nastawiałam się na szybkie rezultaty), ale w sumie trochę niepokoi mnie jedna sprawa.
    Jakoś kilka dni przed Sylwestrem zrobiłam test ciążowy: najpierw dwa dni przez miesiączką, wyszła blada druga kreseczka, potem dzień przed Sylwestrem, wyszła ponownie blada kreseczka, zdziwiło mnie trochę, że była nawet bledsza niż poprzednia. Popołudniu tego samego dnia dostałam okres. Bardzo sie wystraszyłam, więc pobiegłam do ginekologa, a on w trakcie USG mówi, że nic tam nie widzi, może test pokazał negatywny wynik. No ok, trudno.
    Jakoś w zeszłym tygodniu znowu testowałam i znowu mi pokazało bladziuchnę kreseczkę. W tym samym dniu dostałam okres. Dwa dni później dla pewności zrobiłam test i wyszedł negatywny.
    Wcześniej używałam testów facelle, teraz testeo.
    Czy któraś już coś takiego miała? Ja już głupieję...
    Na przyszły tydzień umówiłam się na telerozmowe z ginekologiem, ale sama już nie wiem co mam o tym myśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2022, 15:00

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogła być ciąża biochemiczna, u mnie dwa razy było podobnie.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogły być ciążę biochemiczne. W takiej sytuacji gdy test jest pozytywny nawet gdy kreski są jasne dobrze jest pójść zrobić betę z krwi. Ona prawdę powie. 😊

• Kejt88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo może być coś na jajniku ... wówczas również testy wychodzą pozytywnie ale skoro byłaś na usg I nic nie widział to faktycznie może ciaza biochemiczna...

TSH : 7.26 -> 3.97 -> 2.73 :)))) poprawa <jupi>
    Ft3 : 4.17
    Ft4 : 11.70

<3

Euthyrox 70
    Pregna Start
    Folik
    Fertistim
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ