X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomoc BetaHCG
Odpowiedz

Pomoc BetaHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdaToJa Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Może jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości i jednocześnie mnie uspokoić, bo mój lekarz obecnie przebywa na urlopie. Licze ze jutro odpowie mi na meila, ale moge paść ze stresu do tej pory. Z mężem staramy sie o dziecko od kilku lat. Jestem po jednym poronieniu w 14 tc i po jednej ciąży chemicznej. 15.12.2018 przeszliśmy zabieg inseminacji, po wcześniejszej stymulacji hormonalnej. Dzisiaj wykonałam badanie betaHCG i wyszło 14790,0 według tych norm byłby to 6 tc, czy to jest możliwe?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Hej,
    Może jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości i jednocześnie mnie uspokoić, bo mój lekarz obecnie przebywa na urlopie. Licze ze jutro odpowie mi na meila, ale moge paść ze stresu do tej pory. Z mężem staramy sie o dziecko od kilku lat. Jestem po jednym poronieniu w 14 tc i po jednej ciąży chemicznej. 15.12.2018 przeszliśmy zabieg inseminacji, po wcześniejszej stymulacji hormonalnej. Dzisiaj wykonałam badanie betaHCG i wyszło 14790,0 według tych norm byłby to 6 tc, czy to jest możliwe?
    Może to ciąża bliźniacza :) jeśli 15.12 była inseminacja, to mi wychodzi 4tc a nie 6. Przy takiej wysokiej becie obstawiałabym jednak bliźniaki.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • AdaToJa Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze człowiek głupi się naczyta, a pożniej zamiast sie cieszyć to sie martwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stawiam na blizniaki... skoro beta taka wysoka

• AdaToJa Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Może to ciąża bliźniacza :) jeśli 15.12 była inseminacja, to mi wychodzi 4tc a nie 6. Przy takiej wysokiej becie obstawiałabym jednak bliźniaki.
    A powiesz mi jak obliczyłaś to, ze wyszedl Ci 4 tc?

• terka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    A powiesz mi jak obliczyłaś to, ze wyszedl Ci 4 tc?

Inseminacja była 2 tygodnie temu. A ją liczy się jakby to była owulacja. A owulacje wyliczając tydzień ciąży liczy się jako 2 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Dlatego 2tyg+2tyg to 4tc ;)
    Mam nadzieję że zrozumiale napisałam ;)

No i gratulacje! Myślę tak jak dziewczyny - może być dwojeczka szczęść :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • AdaToJa Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Inseminacja była 2 tygodnie temu. A ją liczy się jakby to była owulacja. A owulacje wyliczając tydzień ciąży liczy się jako 2 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Dlatego 2tyg+2tyg to 4tc ;)
    Mam nadzieję że zrozumiale napisałam ;)

No i gratulacje! Myślę tak jak dziewczyny - może być dwojeczka szczęść :)
    Narazie nie dziekuję :)
    Tylko, ze u mnie było tak, ze miesiączkę mialam 17.11 po 13 niach na kontroli nie było pęcherzyków, właczyliśmy tableki, bo z lekarzem stwierdziliśmy, ze moze cos sie uda jeszcze wyciągnąć z tego cyklu. Po tygodniu pęcherzyk był, ale jeszcze mały więc doszły zastrzyki na owulacje, pozniej zastrzyk na pęknięcie pecherzyka i w koncu inseminacja. Dlatego nie wiem jak to obliczyć :\

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Narazie nie dziekuję :)
    Tylko, ze u mnie było tak, ze miesiączkę mialam 17.11 po 13 niach na kontroli nie było pęcherzyków, właczyliśmy tableki, bo z lekarzem stwierdziliśmy, ze moze cos sie uda jeszcze wyciągnąć z tego cyklu. Po tygodniu pęcherzyk był, ale jeszcze mały więc doszły zastrzyki na owulacje, pozniej zastrzyk na pęknięcie pecherzyka i w koncu inseminacja. Dlatego nie wiem jak to obliczyć :\
    Hmm w miałaś kontrolę wcześniej czy dopiero 13dc? Może pęcherzyk był i pękł wcześniej. Przy założeniu, że nie zaprzestaliście starań naturalnych mogło dość do zapłodnienia jeszcze przed stymulacją i inseminacją

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • AdaToJa Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm w miałaś kontrolę wcześniej czy dopiero 13dc? Może pęcherzyk był i pękł wcześniej. Przy założeniu, że nie zaprzestaliście starań naturalnych mogło dość do zapłodnienia jeszcze przed stymulacją i inseminacją
    Dopiero w 13 dc, ale po tych zastrzykach był juz pęcherzyk taki jak powinien byc i pękł tak jak powinien

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Dopiero w 13 dc, ale po tych zastrzykach był juz pęcherzyk taki jak powinien byc i pękł tak jak powinien
    Jesteś pewna, że pęcherzyk był 1? Beta mega wysoka nawet jak na blizniaki :P
    Gratulacje! :)

• AdaToJa Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jesteś pewna, że pęcherzyk był 1? Beta mega wysoka nawet jak na blizniaki :P
    Gratulacje! :)
    Jeden dominujący, reszta mniejsza. Kurde, nie wiem czy powinnam sie martwic :/

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinnaś się martwić. Jesteś w ciąży, powinnaś się cieszyć. ;) Umów się na wizytę do lekarza, powinien już coś widzieć przy takiej becie.

k878 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Jeden dominujący, reszta mniejsza. Kurde, nie wiem czy powinnam sie martwic :/
    Tak czy siak ciążę liczy się od daty ostatniej miesiączki a nie kiedy miałaś zasztrzyki i kiedy była owu. Nie licz tego i się tym nie zamartwiaj. To już prawie 6tydz.wiec beta piękna :)
    Powtarzałas ją?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 11:13

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ