Pomoc BetaHCG
-
Hej,
Może jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości i jednocześnie mnie uspokoić, bo mój lekarz obecnie przebywa na urlopie. Licze ze jutro odpowie mi na meila, ale moge paść ze stresu do tej pory. Z mężem staramy sie o dziecko od kilku lat. Jestem po jednym poronieniu w 14 tc i po jednej ciąży chemicznej. 15.12.2018 przeszliśmy zabieg inseminacji, po wcześniejszej stymulacji hormonalnej. Dzisiaj wykonałam badanie betaHCG i wyszło 14790,0 według tych norm byłby to 6 tc, czy to jest możliwe? -
AdaToJa wrote:Hej,
Może jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości i jednocześnie mnie uspokoić, bo mój lekarz obecnie przebywa na urlopie. Licze ze jutro odpowie mi na meila, ale moge paść ze stresu do tej pory. Z mężem staramy sie o dziecko od kilku lat. Jestem po jednym poronieniu w 14 tc i po jednej ciąży chemicznej. 15.12.2018 przeszliśmy zabieg inseminacji, po wcześniejszej stymulacji hormonalnej. Dzisiaj wykonałam badanie betaHCG i wyszło 14790,0 według tych norm byłby to 6 tc, czy to jest możliwe?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
AdaToJa wrote:A powiesz mi jak obliczyłaś to, ze wyszedl Ci 4 tc?
Inseminacja była 2 tygodnie temu. A ją liczy się jakby to była owulacja. A owulacje wyliczając tydzień ciąży liczy się jako 2 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Dlatego 2tyg+2tyg to 4tc
Mam nadzieję że zrozumiale napisałam
No i gratulacje! Myślę tak jak dziewczyny - może być dwojeczka szczęśćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Inseminacja była 2 tygodnie temu. A ją liczy się jakby to była owulacja. A owulacje wyliczając tydzień ciąży liczy się jako 2 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Dlatego 2tyg+2tyg to 4tc
Mam nadzieję że zrozumiale napisałam
No i gratulacje! Myślę tak jak dziewczyny - może być dwojeczka szczęść
Tylko, ze u mnie było tak, ze miesiączkę mialam 17.11 po 13 niach na kontroli nie było pęcherzyków, właczyliśmy tableki, bo z lekarzem stwierdziliśmy, ze moze cos sie uda jeszcze wyciągnąć z tego cyklu. Po tygodniu pęcherzyk był, ale jeszcze mały więc doszły zastrzyki na owulacje, pozniej zastrzyk na pęknięcie pecherzyka i w koncu inseminacja. Dlatego nie wiem jak to obliczyć -
AdaToJa wrote:Narazie nie dziekuję
Tylko, ze u mnie było tak, ze miesiączkę mialam 17.11 po 13 niach na kontroli nie było pęcherzyków, właczyliśmy tableki, bo z lekarzem stwierdziliśmy, ze moze cos sie uda jeszcze wyciągnąć z tego cyklu. Po tygodniu pęcherzyk był, ale jeszcze mały więc doszły zastrzyki na owulacje, pozniej zastrzyk na pęknięcie pecherzyka i w koncu inseminacja. Dlatego nie wiem jak to obliczyć
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Hmm w miałaś kontrolę wcześniej czy dopiero 13dc? Może pęcherzyk był i pękł wcześniej. Przy założeniu, że nie zaprzestaliście starań naturalnych mogło dość do zapłodnienia jeszcze przed stymulacją i inseminacją
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdaToJa wrote:Jeden dominujący, reszta mniejsza. Kurde, nie wiem czy powinnam sie martwic
Powtarzałas ją?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 11:13
-