Forum Starając się - ogólne Pomoc BetaHCG
Odpowiedz

Pomoc BetaHCG

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AdaToJa Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Może jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości i jednocześnie mnie uspokoić, bo mój lekarz obecnie przebywa na urlopie. Licze ze jutro odpowie mi na meila, ale moge paść ze stresu do tej pory. Z mężem staramy sie o dziecko od kilku lat. Jestem po jednym poronieniu w 14 tc i po jednej ciąży chemicznej. 15.12.2018 przeszliśmy zabieg inseminacji, po wcześniejszej stymulacji hormonalnej. Dzisiaj wykonałam badanie betaHCG i wyszło 14790,0 według tych norm byłby to 6 tc, czy to jest możliwe?

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7530 10660

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Hej,
    Może jest ktoś w stanie rozwiać moje wątpliwości i jednocześnie mnie uspokoić, bo mój lekarz obecnie przebywa na urlopie. Licze ze jutro odpowie mi na meila, ale moge paść ze stresu do tej pory. Z mężem staramy sie o dziecko od kilku lat. Jestem po jednym poronieniu w 14 tc i po jednej ciąży chemicznej. 15.12.2018 przeszliśmy zabieg inseminacji, po wcześniejszej stymulacji hormonalnej. Dzisiaj wykonałam badanie betaHCG i wyszło 14790,0 według tych norm byłby to 6 tc, czy to jest możliwe?
    Może to ciąża bliźniacza :) jeśli 15.12 była inseminacja, to mi wychodzi 4tc a nie 6. Przy takiej wysokiej becie obstawiałabym jednak bliźniaki.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • AdaToJa Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze człowiek głupi się naczyta, a pożniej zamiast sie cieszyć to sie martwi

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stawiam na blizniaki... skoro beta taka wysoka

  • AdaToJa Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Może to ciąża bliźniacza :) jeśli 15.12 była inseminacja, to mi wychodzi 4tc a nie 6. Przy takiej wysokiej becie obstawiałabym jednak bliźniaki.
    A powiesz mi jak obliczyłaś to, ze wyszedl Ci 4 tc?

  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1965

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    A powiesz mi jak obliczyłaś to, ze wyszedl Ci 4 tc?

    Inseminacja była 2 tygodnie temu. A ją liczy się jakby to była owulacja. A owulacje wyliczając tydzień ciąży liczy się jako 2 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Dlatego 2tyg+2tyg to 4tc ;)
    Mam nadzieję że zrozumiale napisałam ;)

    No i gratulacje! Myślę tak jak dziewczyny - może być dwojeczka szczęść :)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • AdaToJa Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Inseminacja była 2 tygodnie temu. A ją liczy się jakby to była owulacja. A owulacje wyliczając tydzień ciąży liczy się jako 2 tygodnie od ostatniej miesiaczki. Dlatego 2tyg+2tyg to 4tc ;)
    Mam nadzieję że zrozumiale napisałam ;)

    No i gratulacje! Myślę tak jak dziewczyny - może być dwojeczka szczęść :)
    Narazie nie dziekuję :)
    Tylko, ze u mnie było tak, ze miesiączkę mialam 17.11 po 13 niach na kontroli nie było pęcherzyków, właczyliśmy tableki, bo z lekarzem stwierdziliśmy, ze moze cos sie uda jeszcze wyciągnąć z tego cyklu. Po tygodniu pęcherzyk był, ale jeszcze mały więc doszły zastrzyki na owulacje, pozniej zastrzyk na pęknięcie pecherzyka i w koncu inseminacja. Dlatego nie wiem jak to obliczyć :\

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7530 10660

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Narazie nie dziekuję :)
    Tylko, ze u mnie było tak, ze miesiączkę mialam 17.11 po 13 niach na kontroli nie było pęcherzyków, właczyliśmy tableki, bo z lekarzem stwierdziliśmy, ze moze cos sie uda jeszcze wyciągnąć z tego cyklu. Po tygodniu pęcherzyk był, ale jeszcze mały więc doszły zastrzyki na owulacje, pozniej zastrzyk na pęknięcie pecherzyka i w koncu inseminacja. Dlatego nie wiem jak to obliczyć :\
    Hmm w miałaś kontrolę wcześniej czy dopiero 13dc? Może pęcherzyk był i pękł wcześniej. Przy założeniu, że nie zaprzestaliście starań naturalnych mogło dość do zapłodnienia jeszcze przed stymulacją i inseminacją

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • AdaToJa Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm w miałaś kontrolę wcześniej czy dopiero 13dc? Może pęcherzyk był i pękł wcześniej. Przy założeniu, że nie zaprzestaliście starań naturalnych mogło dość do zapłodnienia jeszcze przed stymulacją i inseminacją
    Dopiero w 13 dc, ale po tych zastrzykach był juz pęcherzyk taki jak powinien byc i pękł tak jak powinien

  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3423

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Dopiero w 13 dc, ale po tych zastrzykach był juz pęcherzyk taki jak powinien byc i pękł tak jak powinien
    Jesteś pewna, że pęcherzyk był 1? Beta mega wysoka nawet jak na blizniaki :P
    Gratulacje! :)

    Koniec starań
  • AdaToJa Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jesteś pewna, że pęcherzyk był 1? Beta mega wysoka nawet jak na blizniaki :P
    Gratulacje! :)
    Jeden dominujący, reszta mniejsza. Kurde, nie wiem czy powinnam sie martwic :/

  • rzepakowepole Autorytet
    Postów: 1716 1901

    Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinnaś się martwić. Jesteś w ciąży, powinnaś się cieszyć. ;) Umów się na wizytę do lekarza, powinien już coś widzieć przy takiej becie.

    k878 lubi tę wiadomość

    ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3423

    Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaToJa wrote:
    Jeden dominujący, reszta mniejsza. Kurde, nie wiem czy powinnam sie martwic :/
    Tak czy siak ciążę liczy się od daty ostatniej miesiączki a nie kiedy miałaś zasztrzyki i kiedy była owu. Nie licz tego i się tym nie zamartwiaj. To już prawie 6tydz.wiec beta piękna :)
    Powtarzałas ją?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 11:13

    Koniec starań
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego