X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne pomoc PILNIE potrzebna!
Odpowiedz

pomoc PILNIE potrzebna!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Kochana, strasznie mi przykro...50przytula.gif
    Ja już się chyba boję chodzić do lekarzy, bo przy każdym badaniu nam obojgu zaczynają wyskakiwać kolejne "kwiatki", o których nigdy byśmy nawet nie pomyśleli... Przez to wszystko ta cała ciąża wydaje mi się już czymś tak nieosiągalnym, że prędzej chyba uwierzę w wygraną w totolotka!Kurde, skąd się biorą takie syfy??? Trzymaj się cieplutko, a ja głęboko wierzę, że nam obu te cholerne frędzle poznikają - mnie po Orgametrilu, a Tobie po Twoim Primolut'cie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec czekam na @ I zapisuje sie 5 dni po malpie do gina

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie chce sie jakoś tu wymądrzać ale w tym roku miałam usuwanego mieśniaka i polipa właśnie histeroskopowo. Jest to bardzo dobry zabieg boi nie niszczy macicy i praktycznie w nastepnym cyklu mozna sie starać o dziecko tym bardziej jak jest to polip a przy okazji mogą sprawdzić jak wyglada macica od srodka i ujscie jajowodów. Polipy niestet często przeszkadzaja w zagnieżdżeniu. Orgametril brałam dla obnizenia ilości krwi miesiaczkowej, ponieważ i mieśniak i polip może powodować obfite krwawienia a przez to obniżenie zelaza we krwi a to również moze źle wpływać potem na poczatkowy etap ciaży.
    Sam zabieg trwa około 20 min i zwykle nawet tego samego dnia jest sie wypisywanym do domu jak nic sie złego nie dzieje, po kilku godzinnej obserwacji.
    Decyzja należy do Ciebie ale zyczę zdrówka i powodzenia w staraniach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochana nie chce sie jakoś tu wymądrzać ale w tym roku miałam usuwanego mieśniaka i polipa właśnie histeroskopowo. Jest to bardzo dobry zabieg boi nie niszczy macicy i praktycznie w nastepnym cyklu mozna sie starać o dziecko tym bardziej jak jest to polip a przy okazji mogą sprawdzić jak wyglada macica od srodka i ujscie jajowodów. Polipy niestet często przeszkadzaja w zagnieżdżeniu. Orgametril brałam dla obnizenia ilości krwi miesiaczkowej, ponieważ i mieśniak i polip może powodować obfite krwawienia a przez to obniżenie zelaza we krwi a to również moze źle wpływać potem na poczatkowy etap ciaży.
    Sam zabieg trwa około 20 min i zwykle nawet tego samego dnia jest sie wypisywanym do domu jak nic sie złego nie dzieje, po kilku godzinnej obserwacji.
    Decyzja należy do Ciebie ale zyczę zdrówka i powodzenia w staraniach :)
    kochana przy tym polipie mam skape krwawienie nie mam obfitego o zabiegu mi nic nie mowil bo dal mi te leki na wywolanie @ I mam przyjsc piec dni po niej na usg czyon sie wchlonol

• XYZ Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko kochana, ja już po prostu zaczynam mieć tego wszystkiego dość-wychodzi na to, że wszystko jest do poprawki.A do tego od lat panicznie boję się narkozy-gdyby na żywca cięli albo w znieczuleniu miejscowym,to ok. A uśpić się nie dam. Dlatego tak się uchwyciłam szansy, że może coś się samo naprawi po lekach.moje krwawienia odkąd pamiętam są takie sam - zawsze uznawałam je za średnie. Nie mam plamień w trakcie cyklu. USG robiłam co pół roku - i wszystko było OK. A tu nagle mięśniak na macicy i jakiś cholerny frędzel w macicy.zezloszczony.gif
    U nas i tak nie ma co się zagnieździć, bo plemniki mamy fatalne.
    W ogóle to wychodzi na to, że wszystko mamy fatalne.
    Do chrzanu te nasze starania.
    19icon_sad2.gif

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Inessko kochana, ja już po prostu zaczynam mieć tego wszystkiego dość-wychodzi na to, że wszystko jest do poprawki.A do tego od lat panicznie boję się narkozy-gdyby na żywca cięli albo w znieczuleniu miejscowym,to ok. A uśpić się nie dam. Dlatego tak się uchwyciłam szansy, że może coś się samo naprawi po lekach.moje krwawienia odkąd pamiętam są takie sam - zawsze uznawałam je za średnie. Nie mam plamień w trakcie cyklu. USG robiłam co pół roku - i wszystko było OK. A tu nagle mięśniak na macicy i jakiś cholerny frędzel w macicy.zezloszczony.gif
    U nas i tak nie ma co się zagnieździć, bo plemniki mamy fatalne.
    W ogóle to wychodzi na to, że wszystko mamy fatalne.
    Do chrzanu te nasze starania.
    19icon_sad2.gif

Nie dla wszystkich zabiegów konieczna jest narkoza. Kiedy się nas usypia to zawsze kojarzy nam się z narkozą. Można zastosować analgosedację podając leki nasenne i uspakajające. Znowu znieczulenie ogólne czyli narkoza jest znieczuleniem krótkotrwałym i niespecjalnie jest groźne. Chyba, że mamy jakieś schorzenia będące poważną przeszkodą. Histeroskopie przeprowadza się na ogół w tzw chirurgii jednego dnia. Tzn, rano przychodzisz, wykonują Ci krótki zabieg a po południu leżysz sobie w domku w pełnym relaksie. :))
    Zawsze podczas rozmów z anestezjologiem zadawaj pytania, które rozwieją Twoją niepewność.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ