Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomoc, podpowiedź
Odpowiedz

Pomoc, podpowiedź

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka93 wrote:
    Hej kochane,😊

Jestem tutaj nowa i chciałabym zapytać czy macie może jakieś sposoby, na ,,doła" podczas długich starań o dziecko?
    Ja nastawiałam się co cykl, że się uda i robiłam duży błąd... Dzisiaj jest mój 25 dc i czuję, że jeśli przyjdzie @ to znów będzie załamka. ;( Staram się prawie rok o dziecko a dowiedziałam się pod koniec stycznia br, że jest to mój pierwszy cykl płodny...(wcześniej przerastały mi pęcherzyki i nie było nigdy owulacji) ;/ dopiero po zastrzyku Ovitrelle mam normalny cykl płodny...

Rok to wcale nie dużo. Wiadomo, że każda z nas chciałaby zajść w ciążę jak najszybciej, ale niestety nie jest to takie proste.
    Najważniejsze, że znacie już wstępną przyczynę, teraz do dzieła j trzymam kciuki za dwie kreski. 🤞🤞🤞🤞❤
    P.S. My staramy się 7 lat 😉

Truskawka93 lubi tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Truskawka93 Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki♥️, zdaję sobie sprawę, że rok to krótko. Jestem widocznie słaba psychicznie, może trochę nadwrażliwa i brak mi cierpliwości, stąd to wszystko.
    Dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia. 😊♥️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ