Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pomocy :]
Odpowiedz

Pomocy :]

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Duszek Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o poradę. 17 kwietnia miałam owulacje i w tym czasie współżyłam z mężem. Miesiączkę powinnam dostać 30 kwietnia,lecz wystąpiła 27 i w tym dniu zrobiłam badanie krwi,beta wyszła <2,30. Zdaję sobie sprawę,że powinnam powtórzyć badanie lecz proszę określić,czy mamy szansę na dzidziusia ?

• Rozaline Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszek wrote:
    Proszę o poradę. 17 kwietnia miałam owulacje i w tym czasie współżyłam z mężem. Miesiączkę powinnam dostać 30 kwietnia,lecz wystąpiła 27 i w tym dniu zrobiłam badanie krwi,beta wyszła <2,30. Zdaję sobie sprawę,że powinnam powtórzyć badanie lecz proszę określić,czy mamy szansę na dzidziusia ?

Taki wynik bety jest negatywny, więc ciąży nie ma. Jeśli okres będzie krótki, bardziej skąpy, a krew pozbawiona skrzepów, możesz zrobić zwykły test ciążowy z apteki. Jeśli będziesz w ciąży, kreska powinna być widoczna.

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ