Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poprodowe zapalenie tarczycy
Odpowiedz

Poprodowe zapalenie tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,po 2 poronieniu w ciąży zaśniad owej moje TSH było w normie 3,2 ale miałam antyTpo podwyższone 235 i lekarka dała Eutyrox 25. zbiła TSH do 1,6 ,a potem do 0.0019 i okazało się że mam poporodowe zapalenie tarczycy.
    Najpierw byłam w nadczynność,ale bez żadnych objawów,nie brałam nic prócz magnezu. Po 3 MSC miały mi się wyrównać hormony,TSH cały czas niskie ale pozostałe fT3 fT4 przeciwciała w normie. Po 4 tyg miało podobno być eutyroza,a okazuje się że wynik TSH 9.07.
    Czy któraś borykała się z PZT i miała takie skoki TSH,raz nisko raz wysoko. Chce się starać o kolejną ciążę,ale przez tak wysokie TSH i skoki mam nieregularne cykle.
    Czy jakoś to leczylyscie?czy należy przeczekać?

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam po ciąży. Wyłapałam w 4miesacu . Oprócz ethyroxsu endokrynolog wprowadził czopki przeciwzapalne dicloberg 50 , na których byłam 14 dni , tydzień przerwy i 10dni . Ustalił dawkę eutchyroksu na 62.5 . Udało mi się zajść bez stymulacji i monitoringu . Jedyny minusem kuracji było gwałtowne odstawienie od piersi . Mimo że pokarm utrzymała, mały niechcial potem mojego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 21:00

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ