X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poświęcenie się czemuś innemu
Odpowiedz

Poświęcenie się czemuś innemu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Was zapytać Dziewczyny, czy Wy też tak macie, że odkąd się nie udaje, to macie potrzebę wykorzystania tej całej energii wynikającej z chęci posiadania dziecka, na coś innego?

Ja zauważyłam, że strasznie się zaczęłam koncentrować na moim kocie i zaczęłam mu kupować dobre jedzenie, smakołyki, witaminki.
    Teraz od jakiegoś czasu się koncentruje na roslinach doniczkowych, przesadzam je, robię odszczepki, rozmnażam (roślinkom wychodzi to lepiej niż mnie).
    Dobrze, ze kota mam wykastrowanego :D

Myslicie, że jest to normalne zachowanie, czy już coś niezdrowego? Myslę, że jak zacznę kolekcjonowac figurki z gwiezdnych wojen lub krasnale ogrodowe, to zacznę się martwić.

madziallena lubi tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poswiecam duzo czasu mojemu kotkowi :) i wzielam sie ostro za ujedrnianie ciala na silowni :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałabym skończyć jak CAT LADY z Simpsonów :) Chciałabym jakoś może sobie umieć lepiej radzić z tą niepłodnością, jakoś lepiej to nieszczęście pożytkować...

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iownka jesteś nieoceniona:D
    Koty górą:D

Iownka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało które niemowlę jest takie wypielęgnowane jak mój dachowiec :D Patyczki, Royal Caninki, whiskasiki, chrupeczki przeciw kulom wlosowym...
    MASAKRA

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest "przeniesienie". Podświadomie przygotowujecie się do opieki nad dzieckiem. Bardzo Wam zależy na potomstwie więc mózg postanawia trenować.
    Zatem opieka nad zwierzakiem, domem, zwiększona opieka wobec partnera i innych ludzi to najzwyczajniej instynkt. To sprawia, że jesteśmy wspaniałe, empatyczne, myślimy wielokierunkowo, jesteśmy czujne i systematyczne.

Iownka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma wszystko co najlepsze a wybredna ehhh czasem juz nie wiem co mam jej dawac :) Misia napisala prawde to instynkt :) a czasem slyszalam tekst ze koty maja stare panny haha :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ