Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Kurcze nie widzę niektórych postów Pusshki, szukałam wczoraj opisującego sytuację z przejściem na inne stanowisko i teraz tego o czym pisze Sarka, opowiadaniu o pracodawcy też nie...

Bladorku moja odpowiedź była do tego posta
    Pusshka wrote:
    No właśnie zaczęłam buszować w internetach i też mam takie zdanie jak Twoje - to nie jest tak, że po złożeniu wypowiedzenia i zajściu w ciążę na 100% te wypowiedzenie się anuluje. Ale faktycznie rozmawiając z koleżankami raczej wszyscy pracodawcy unikali sądzenia, tak jak właśnie piszesz i przedłużali umowy.
    Także sprawa trochę bardziej skomplikowana, niż myślałam. Pozostaje mi tylko odpuścić nastawianie się w temacie pracy i po prostu działanie 😊 Dziękuję Ci!
    Co do tej koleżanki, która na wypowiedzeniu zaszła w ciążę - dopytałam - ona nie złożyła wniosku o anulację tego wypowiedzenia właśnie i dlatego od dnia porodu ma tylko te kosiniakowe 1000 zł

Widzisz go?

Co do opowiadaniu o pracodawcy to mówię całokształtem z tego co kojarzę, że Pusshka o swojej pracy mówiła;)

blador2 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Najważniejsze, że już jesteś po, wdech - wydech 😁

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja też Oeparol, dziś 6dc, póki co nie zauważyłam różnicy, ale no jeszcze czas 😁

Robiła któraś z was bezy bez rękawa? Kleksy łyżka wyjdą? 🤪

Aszin łyżką też wyjdą, ja zawsze tak robię:) w razie co zawsze możesz zrobić rękaw z woreczka strunowego i ściąć końcówkę jak Ci tak wygodniej.

Vii ważne że już po, będzie dobrze😉

Goska u mnie na obiad krokiety z mięsem dzisiaj, na jutro w planach makaron ze szpinakiem.

Viii, goska000 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Widzisz go?

Co do opowiadaniu o pracodawcy to mówię całokształtem z tego co kojarzę, że Pusshka o swojej pracy mówiła;)

Widzę, czyli jest ze mną źle bo nie powiązałam faktów :D wczorajszy pewnie też jest, tylko ja jakaś rozkojarzona jestem, od wczoraj szukam zszywacza, który odłożyłam gdzieś... no i długopisy to dzisiaj 3 wzięłam bo mi znikają, jakiś czas temu wsadziłam przyprawy w proszku do lodówki, a że na święta lodówka zapakowana to znalazłam sporo później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 12:19

Sarka94, Pusshka lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bulbasek, właśnie kiedyś robiłam rękawem to tylko się nawkurzalam, cała byłam uwalona w tych białkach, ciężko było mi nałożyć masę do rękawa, wszystko się kleiło i w ogóle wrrr😁

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Widzę, czyli jest ze mną źle bo nie powiązałam faktów :D wczorajszy pewnie też jest, tylko ja jakaś rozkojarzona jestem, od wczoraj szukam zszywacza, który odłożyłam gdzieś... no i długopisy to dzisiaj 3 wzięłam bo mi znikają, jakiś czas temu wsadziłam przyprawy w proszku do lodówki, a że na święta lodówka zapakowana to znalazłam sporo później

Każdemu się zdarza!😂

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki czy któraś używa majtek menstruacyjnych? Polecacie jakąś firmę? Ja to jestem jakaś życiowo zacofana i zaczęłam używać kubeczka w tym cyklu dopiero, ale nie mam jak w pracy go wymieniać, a pierwsze dni mam intensywne i tak z dojazdem to 9h musiałabym nie zmieniać, a myślę że może nie podołać tyle. Ale ogólnie mega spoko jestem zadowolona i tak sobie myślę, że przetestowałabym sobie jeszcze majtki może to będzie jeszcze lepsze, przynajmniej nie trzeba się męczyć przy wsadzaniu i wyciąganiu😉

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Mi w ogóle gin kazał patrzeć tylko na usg bo według OM to nie miało sensu, później miałam owulację. Mdłości mam, raz bardziej raz mniej, brak apetytu, zmęczenie, tak sobie czasem jestem bo muszę być :D i ogromnie tkliwe i bolesne piersi. A Ty jak? :)

No wlasnie flatego tez tak czekam na to usg, zeby sie dowiedziec, ktory to tak naprawde tydzien 🙈 Ja jedynie co to podczas dotyku od boku mam tkliwe piersi (ale tak mam od 6dpo) i z 2 razy dziennie mnie podbrzusze zakłuje z prawej lub lewej i to tyle z moich objawow 😂

Muuu. lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aszin ja robię łyżka o łyżkę. Jedną łyżką biorę porcję i drugą ściągam na papier.

aszin lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    @Bulbasek, właśnie kiedyś robiłam rękawem to tylko się nawkurzalam, cała byłam uwalona w tych białkach, ciężko było mi nałożyć masę do rękawa, wszystko się kleiło i w ogóle wrrr😁

Ja dlatego też nie lubię rękawów, wszystko nakładam zawsze łyżką, krem na muffinki też, wygląda jak wygląda, ale po co się w życiu dodatkowo denerwować😂

aszin lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle owu chyba u mnie jeszcze nie było - chyba, że to możliwe, że była z lewej, a na skok tempki czeka organizm na prawy jajnik? Bo prawy nadal czuję. Ale pozytywny test owu był przedwczoraj to możliwe jeszcze, że dziś będzie. Chociaż zastrzyk robiłam w poniedziałek. Owu po 3 dniach to nie za późno? Tłumaczę to sobie, że to nie był Ovitrelle tylko Gonapeptyl z inaczej działającą substancją czynną. Ale zaczynam się martwić, że jajo nie pękło mimo stymulacji i zastrzyku...

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 15:59

Bulbasek lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • aszin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś myślałam o majtkach, ale przy podpaskach najgorsze było dla mnie uczucie wypływu krwi, dlatego od lat stosuję tampony i obawiam się, że w tym przypadku byłoby tak samo. 🥴

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Viii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    A w ogóle owu chyba u mnie jeszcze nie było - chyba, że to możliwe, że była z lewej, a na skok tempki czeka organizm na prawy jajnik? Bo prawy nadal czuję. Ale pozytywny test owu był przedwczoraj to możliwe jeszcze, że dziś będzie. Chociaż zastrzyk robiłam w poniedziałek. Owu po 3 dniach to nie za późno? Tłumaczę to sobie, że to nie był Ovitrelle tylko Gonapeptyl z inaczej działającą substancją czynną. Ale zaczynam się martwić, że jajo nie pękło mimo stymulacji i zastrzyku...

A to może być tak że skok temp jest na owu raz w jednym a raz w drugim jajniku? A nie ogólnie? 😅

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    A idziesz na monitoring? Dziewczyny powtarzają, że tylko usg jest w stanie potwierdzić owulację na 100%, ani testy, temperatura czy progesteron nie dają tej pewności.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej dzisiaj w pracy czytam na bieżąco, tylko nie robiłam notatek i nie wiem co komu odpisać 🙈

Ale mnie dzisiaj nagle dopadły mdłości, zamiast pracować, to siedzę w kiblu... Wolałbym sobie rzygnąć i mieć spokój a tu nic.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ja używam. Jestem mega zadowolona. Żałuję, że tak późno się zdecydowałam. Na końcówkę uzywam z rossmanna, a na pierwsze dni mam z firmy moot.pl

Nawet nie wiedziałam, że są jakieś w rosku, to może jeszcze dorwę stacjonarnie i na ten cykl jeszcze przetestuje. Dzięki za polecajkę😊

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    U mnie dziś na obiad kurczak z warzywami i kasza pęczak ;) Na deser wczorajsze ciasto ;P

Dziewczyny co do wiesiołka polecacie bardziej olej czy kapsułki? jak olej to ile go przymujecie?
    Ja kapsułki bo nie lubię smaku do końca a tak to jakoś łatwiej mi to przychodzi:) 2x2 biorę kapsułki, ale dużo dziewczyn brało 3x2 :)

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Też kiedyś myślałam o majtkach, ale przy podpaskach najgorsze było dla mnie uczucie wypływu krwi, dlatego od lat stosuję tampony i obawiam się, że w tym przypadku byłoby tak samo. 🥴
    Ja też team tampony, zdecydowanie 🙈

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    @Pusshka szkoda, że nie złożyła bo z tego co opowiadasz o pracodawcy to myślę, że by przyjął;)
    Ona pracowała w innym miejscu - w szpitalu jako fizjoterapeutka. Pewnie nikt jej nie podpowiedział, że mogła złożyć takie oświadczenie :( A też mi się wydaje, że by się udało. Nawet jak nie chciała tam zostać, to ten zasiłek macierzyński 81,5% a 1000 zł kosiniakowego robi różnicę
    aszin wrote:
    Mam tak samo - podpaski zakładam jedynie na noc

Bulbasek wrote:
    Ja dlatego też nie lubię rękawów, wszystko nakładam zawsze łyżką, krem na muffinki też, wygląda jak wygląda, ale po co się w życiu dodatkowo denerwować😂
    Ja kiedyś kupiłam takie strzykawki - o wiele lepiej mi się nią nakłada niż rękawem (o zgrozo). Dekorowałam w ten sposób pierniki i super wychodziło, a kremy to zawsze nakładam łyżką - no dokładnie, ważniejsze od walorów estetycznych jest mniejsza ilość wkurzania się przy nakładaniu :D

@Viii, uff dobrze, że już po! Kiedy będzie odpowiedź zwrotna? :)

aszin, Sarka94, Bulbasek lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ