Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:Kurcze nie widzę niektórych postów Pusshki, szukałam wczoraj opisującego sytuację z przejściem na inne stanowisko i teraz tego o czym pisze Sarka, opowiadaniu o pracodawcy też nie...
Bladorku moja odpowiedź była do tego postaPusshka wrote:No właśnie zaczęłam buszować w internetach i też mam takie zdanie jak Twoje - to nie jest tak, że po złożeniu wypowiedzenia i zajściu w ciążę na 100% te wypowiedzenie się anuluje. Ale faktycznie rozmawiając z koleżankami raczej wszyscy pracodawcy unikali sądzenia, tak jak właśnie piszesz i przedłużali umowy.
Także sprawa trochę bardziej skomplikowana, niż myślałam. Pozostaje mi tylko odpuścić nastawianie się w temacie pracy i po prostu działanie 😊 Dziękuję Ci!
Co do tej koleżanki, która na wypowiedzeniu zaszła w ciążę - dopytałam - ona nie złożyła wniosku o anulację tego wypowiedzenia właśnie i dlatego od dnia porodu ma tylko te kosiniakowe 1000 zł
Widzisz go?
Co do opowiadaniu o pracodawcy to mówię całokształtem z tego co kojarzę, że Pusshka o swojej pracy mówiła;)blador2 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
aszin wrote:Ja też Oeparol, dziś 6dc, póki co nie zauważyłam różnicy, ale no jeszcze czas 😁
Robiła któraś z was bezy bez rękawa? Kleksy łyżka wyjdą? 🤪
Aszin łyżką też wyjdą, ja zawsze tak robię w razie co zawsze możesz zrobić rękaw z woreczka strunowego i ściąć końcówkę jak Ci tak wygodniej.
Vii ważne że już po, będzie dobrze😉
Goska u mnie na obiad krokiety z mięsem dzisiaj, na jutro w planach makaron ze szpinakiem.Viii, goska000 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Sarka94 wrote:Widzisz go?
Co do opowiadaniu o pracodawcy to mówię całokształtem z tego co kojarzę, że Pusshka o swojej pracy mówiła;)
Widzę, czyli jest ze mną źle bo nie powiązałam faktów wczorajszy pewnie też jest, tylko ja jakaś rozkojarzona jestem, od wczoraj szukam zszywacza, który odłożyłam gdzieś... no i długopisy to dzisiaj 3 wzięłam bo mi znikają, jakiś czas temu wsadziłam przyprawy w proszku do lodówki, a że na święta lodówka zapakowana to znalazłam sporo późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 12:19
Sarka94, Pusshka lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
@Bulbasek, właśnie kiedyś robiłam rękawem to tylko się nawkurzalam, cała byłam uwalona w tych białkach, ciężko było mi nałożyć masę do rękawa, wszystko się kleiło i w ogóle wrrr😁🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
blador2 wrote:Widzę, czyli jest ze mną źle bo nie powiązałam faktów wczorajszy pewnie też jest, tylko ja jakaś rozkojarzona jestem, od wczoraj szukam zszywacza, który odłożyłam gdzieś... no i długopisy to dzisiaj 3 wzięłam bo mi znikają, jakiś czas temu wsadziłam przyprawy w proszku do lodówki, a że na święta lodówka zapakowana to znalazłam sporo później
Każdemu się zdarza!😂Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki czy któraś używa majtek menstruacyjnych? Polecacie jakąś firmę? Ja to jestem jakaś życiowo zacofana i zaczęłam używać kubeczka w tym cyklu dopiero, ale nie mam jak w pracy go wymieniać, a pierwsze dni mam intensywne i tak z dojazdem to 9h musiałabym nie zmieniać, a myślę że może nie podołać tyle. Ale ogólnie mega spoko jestem zadowolona i tak sobie myślę, że przetestowałabym sobie jeszcze majtki może to będzie jeszcze lepsze, przynajmniej nie trzeba się męczyć przy wsadzaniu i wyciąganiu😉Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Muuu. wrote:Mi w ogóle gin kazał patrzeć tylko na usg bo według OM to nie miało sensu, później miałam owulację. Mdłości mam, raz bardziej raz mniej, brak apetytu, zmęczenie, tak sobie czasem jestem bo muszę być i ogromnie tkliwe i bolesne piersi. A Ty jak?
No wlasnie flatego tez tak czekam na to usg, zeby sie dowiedziec, ktory to tak naprawde tydzien 🙈 Ja jedynie co to podczas dotyku od boku mam tkliwe piersi (ale tak mam od 6dpo) i z 2 razy dziennie mnie podbrzusze zakłuje z prawej lub lewej i to tyle z moich objawow 😂Muuu. lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
aszin wrote:@Bulbasek, właśnie kiedyś robiłam rękawem to tylko się nawkurzalam, cała byłam uwalona w tych białkach, ciężko było mi nałożyć masę do rękawa, wszystko się kleiło i w ogóle wrrr😁
Ja dlatego też nie lubię rękawów, wszystko nakładam zawsze łyżką, krem na muffinki też, wygląda jak wygląda, ale po co się w życiu dodatkowo denerwować😂aszin lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
A w ogóle owu chyba u mnie jeszcze nie było - chyba, że to możliwe, że była z lewej, a na skok tempki czeka organizm na prawy jajnik? Bo prawy nadal czuję. Ale pozytywny test owu był przedwczoraj to możliwe jeszcze, że dziś będzie. Chociaż zastrzyk robiłam w poniedziałek. Owu po 3 dniach to nie za późno? Tłumaczę to sobie, że to nie był Ovitrelle tylko Gonapeptyl z inaczej działającą substancją czynną. Ale zaczynam się martwić, że jajo nie pękło mimo stymulacji i zastrzyku...Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Też kiedyś myślałam o majtkach, ale przy podpaskach najgorsze było dla mnie uczucie wypływu krwi, dlatego od lat stosuję tampony i obawiam się, że w tym przypadku byłoby tak samo. 🥴🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Sarka94 wrote:A w ogóle owu chyba u mnie jeszcze nie było - chyba, że to możliwe, że była z lewej, a na skok tempki czeka organizm na prawy jajnik? Bo prawy nadal czuję. Ale pozytywny test owu był przedwczoraj to możliwe jeszcze, że dziś będzie. Chociaż zastrzyk robiłam w poniedziałek. Owu po 3 dniach to nie za późno? Tłumaczę to sobie, że to nie był Ovitrelle tylko Gonapeptyl z inaczej działającą substancją czynną. Ale zaczynam się martwić, że jajo nie pękło mimo stymulacji i zastrzyku...
A to może być tak że skok temp jest na owu raz w jednym a raz w drugim jajniku? A nie ogólnie? 😅34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Sarka94 wrote:A w ogóle owu chyba u mnie jeszcze nie było - chyba, że to możliwe, że była z lewej, a na skok tempki czeka organizm na prawy jajnik? Bo prawy nadal czuję. Ale pozytywny test owu był przedwczoraj to możliwe jeszcze, że dziś będzie. Chociaż zastrzyk robiłam w poniedziałek. Owu po 3 dniach to nie za późno? Tłumaczę to sobie, że to nie był Ovitrelle tylko Gonapeptyl z inaczej działającą substancją czynną. Ale zaczynam się martwić, że jajo nie pękło mimo stymulacji i zastrzyku...👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Przynajmniej dzisiaj w pracy czytam na bieżąco, tylko nie robiłam notatek i nie wiem co komu odpisać 🙈
Ale mnie dzisiaj nagle dopadły mdłości, zamiast pracować, to siedzę w kiblu... Wolałbym sobie rzygnąć i mieć spokój a tu nic.Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Butterfly23 wrote:Ja używam. Jestem mega zadowolona. Żałuję, że tak późno się zdecydowałam. Na końcówkę uzywam z rossmanna, a na pierwsze dni mam z firmy moot.pl
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś w rosku, to może jeszcze dorwę stacjonarnie i na ten cykl jeszcze przetestuje. Dzięki za polecajkę😊Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Alysa wrote:U mnie dziś na obiad kurczak z warzywami i kasza pęczak Na deser wczorajsze ciasto ;P
Dziewczyny co do wiesiołka polecacie bardziej olej czy kapsułki? jak olej to ile go przymujecie? -
Sarka94 wrote:@Pusshka szkoda, że nie złożyła bo z tego co opowiadasz o pracodawcy to myślę, że by przyjął
aszin wrote:Też kiedyś myślałam o majtkach, ale przy podpaskach najgorsze było dla mnie uczucie wypływu krwi, dlatego od lat stosuję tampony i obawiam się, że w tym przypadku byłoby tak samo. 🥴
Bulbasek wrote:Ja dlatego też nie lubię rękawów, wszystko nakładam zawsze łyżką, krem na muffinki też, wygląda jak wygląda, ale po co się w życiu dodatkowo denerwować😂
@Viii, uff dobrze, że już po! Kiedy będzie odpowiedź zwrotna?aszin, Sarka94, Bulbasek lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻