X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja się naczytałam o tych mutacjach i jeszcze bardziej straciłam humor. W przypadku V Leiden piszą, że poronienia samoistne występują najczęściej po 10tyg lub nawet w III trymestrze. Mam nadzieję, że to dotyczy osób bez leków…
    Masz heparynę. Leiden Ci zagraża jakbyś jej nie miała, bo teoretycznie ta mutacja nie powoduje problemów z zajściem, ale utrzymaniem ciąży. Ale trzymaj rękę na pulsie, bo czasem dawka 0.4 szczególnie przy takim obciążeniu, jest za mała.
    A to, że i tak na większość rzeczy nie mamy wpływu - to insza inszość 🥺

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Nie 🙈 Zadzwonili z Medicover, że pracodawca wysłał mi skierowanie bez swoich danych - załatwiłam, wysłałam nowy formularz w celu umówienia i kontaktu brak. Mam nadzieję, że jutro się odezwą, żeby umówić mnie na piątek
    Trzymam kciuki, żeby juz problemów nie było.

Pusshka lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Rozważam coś słodkiego. Alkohol odpuszczę ale bez batonika nie zniesę chyba.

Ja zjadłam już dwa lody nesquik i nie pomogły wiec kebab ale mocno Cię rozumiem 🤪

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu to wszystko jest takie niesprawiedliwe? Czemu ktoś zachodzi w ciąże i nawet nie zna podstawowych pojęć, nie sprawdza przyrostów bety, niczym się nie przejmuje i przechodzi wszystko bez komplikacji? Czemu tak świadome i przygotowane kobiety musza przechodzić przez to?😭 a potem tylko słyszeć od otoczenia- wyluzujcie to zajdziecie. A ciąże biochemiczne, poronienia i inne rzeczy to jak luzować? Mam wrażenie, że osoby, które tego nie przeszły, nie walczą o ciąże nie powinny mówić staraczkom wyluzujcie i się uda… sorry wkurzyłam się bo ostatnio usłyszałam to od bliskiej osoby. Żebym wyluzowała i co to 10 CS starań „ na spokojnie przecież”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 01:17

Anka32, Olalee lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam z mężem na spacer, muszę przewietrzyć głowę, nie wierzyłam że można się tak zżyć z osobami których się nie zna a jednak... przeżywam wszystko jakby to dotyczyło mnie 😔 jesteście mi tak bliskie 🫂

Sama martwię się o mojego bąbla czy aby ta moja tarczyca mu nie zaszkodzi, muszę wytrzymać do wizyty we wtorek...

ezra smacznego kebaba i mam nadzieję że uratujesz ten dzień 🙏❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 19:53

Anka32, ezra lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Zjadłam maczka na kolację 🙈

O to może jednak do Maczka 😏

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • kasia97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też niestety żadnych dobrych wiadomości - pojawiło się lekkie plamienie, więc 🐒 przyjdzie pewnie w nocy albo rano 🥲
    nawet dla sportu nie zdążyłam siknąć..

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Anka wiem, że pytanie trochę nie na miejscu w obecnej sytuacji, ale pamiętam o Twoim piku- poprawiliście?

Nie wiem czy poprawimy bo Małż jak zobaczył pika to zrobił taką minę 😳
    Normalnie jakby chciał powiedzieć "kuźwa, znowu chce seksów". Jak nie będzie chciał to odpuszczę chociaż jesteśmy umówieni na wspólny prysznic 🤣

• ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Zjadłam maczka na kolację 🙈
    Też miałam wczoraj jeść, niestety nie dotarliśmy 🥺🫣

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Rozważam coś słodkiego. Alkohol odpuszczę ale bez batonika nie zniesę chyba.

na smutek słodycze najlepsze - właśnie wciągnęłam kawałeczek ciasta 🙄

Anka32 lubi tę wiadomość

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • aszin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Masz heparynę. Leiden Ci zagraża jakbyś jej nie miała, bo teoretycznie ta mutacja nie powoduje problemów z zajściem, ale utrzymaniem ciąży. Ale trzymaj rękę na pulsie, bo czasem dawka 0.4 szczególnie przy takim obciążeniu, jest za mała.
    A to, że i tak na większość rzeczy nie mamy wpływu - to insza inszość 🥺
    Ginekolog powinna jakoś sprawdzić czy dawka jest odpowiednia? Wiem, że będę częściej na wizytach, już mnie uprzedziła, ale nic więcej na razie nie wspominała.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • ezra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Czemu to wszystko jest takie niesprawiedliwe? Czemu ktoś zachodzi w ciąże i nawet nie zna podstawowych pojęć, nie sprawdza przyrostów bety, niczym się nie przejmuje i przechodzi wszystko bez komplikacji? Czemu tak świadome i przygotowane kobiety musza przechodzić przez to?😭 a potem tylko słyszeć od otoczenia- wyluzujcie to zajdziecie. A ciąże biochemiczne, poronienia i inne rzeczy to jak luzować? Mam wrażenie, że osoby, które tego nie przeszły, nie walczą o ciąże nie powinny mówić staraczkom wyluzujcie i się uda… sorry wkurzyłam się bo ostatnio usłyszałam to od bliskiej osoby. Żebym wyluzowała i co to 10 CS starań „ na spokojnie przecież”.

Dziewczyny dla mnie to ciężkie psychicznie, co miesiąc w II części cyklu tak czuje się źle psychicznie, tak mnie mdli i taki stres przechodzę, że zastanawiam się czy nie iść do psychologa.

Zgadzam się. Ja dziś siedząc na fotelu oddając krew powiedziałam pielęgniarce ze staramy się prawie rok i czekam mocno a ona O N A do mnie żebyśmy wyjechali gdzieś. Już nie kontynuowałam dalej tej rozmowy, bez sensu i tak by nie zrozumiała.

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Ja zjadłam już dwa lody nesquik i nie pomogły wiec kebab ale mocno Cię rozumiem 🤪

O lubię je. 😛 Chociaż dziś też się skusiłam na lody, czekolada z wanilią. Oprócz tego wsunęłam miseczkę borówek, na obiad dwa talerze pomidorowej z ryżem i na kolację kanapeczki ze świeżym ogórkiem. Chyba trochę apetyt mi wrqca w końcu. Leżę brzuchem do góry.

ezra, Pusshka, Butterfly23, Olalee lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Dziewczyny dla mnie to ciężkie psychicznie, co miesiąc w II części cyklu tak czuje się źle psychicznie, tak mnie mdli i taki stres przechodzę, że zastanawiam się czy nie iść do psychologa.

Jeśli czujesz, że potrzebujesz to jak najbardziej idź 🫂

A co do pierwszej części jak ja doskonale Cię rozumiem mając taki przypadek wśród najbliższej rodziny.

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    na smutek słodycze najlepsze - właśnie wciągnęłam kawałeczek ciasta 🙄

My pójdziemy do biedny ale nie wiem co chcę 😅
    Chyba Kinder Bueno i Milky Waya 🥹
    A jak będą Milky Star to też wezmę, a co!

blador2, ezra, kasia97, Butterfly23, Olalee, Królikkicek lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ginekolog powinna jakoś sprawdzić czy dawka jest odpowiednia? Wiem, że będę częściej na wizytach, już mnie uprzedziła, ale nic więcej na razie nie wspominała.
    Na pewno będzie badała przepływy w żyłach macicznych, potem także w łożysku oraz w mózgu dziecka. Teoretycznie powinnaś mieć robione badanie anty xa, aby dobrać odpowiednią dawkę heparyny. Ale czy ktoś z ginekologów je robi… 🤷‍♀️

• aszin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lays zielona cebulka i kwaśne żelki zozole 🥹

Anka32, ezra, Butterfly23, Olalee, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻

IVF?

• ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    u mnie też niestety żadnych dobrych wiadomości - pojawiło się lekkie plamienie, więc 🐒 przyjdzie pewnie w nocy albo rano 🥲
    nawet dla sportu nie zdążyłam siknąć..

Przytulam 🥺

@Anka mój już jak słyszy owulacja to jakby miał delirkę i czasem prosi czy „możemy jutro”? Trochę mnie to śmieszy, jak w szkole 🤪🤪🤪
    Ale jak ten miesiąc powiedziałam ze nie mam owulacji to sam mnie zaczepił kilka razy, zrozum chlopa 🙄😅

Anka32 lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba pójdę 🤮 też mi na chwilę będzie lepiej, bo rozbolała mnie głowa z tego wszystkiego

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Na pewno będzie badała przepływy w żyłach macicznych, potem także w łożysku oraz w mózgu dziecka. Teoretycznie powinnaś mieć robione badanie anty xa, aby dobrać odpowiednią dawkę heparyny. Ale czy ktoś z ginekologów je robi… 🤷‍♀️
    Niby na grupie trombofilii ktoś ją polecał, bardzo jestem ciekawa jej zaleceń :)

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    🧑🏻

IVF?

‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ