Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusshka wrote:I w końcu się wam ujawnię 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 17:54
Butterfly23, Pusshka lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Butterfly23 wrote:Jeżeli w czerwcu ruszy ivf to poczekamy do tego czasu, ale jeżeli oficjalnie powiedzą, że to się przedłuży, to chyba czekać nie będziemy. Z tego co czytałam, to chyba nikomu się nie udała pierwsza procedura przy Allo 0 🥺
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 06:45
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Pusshka wrote:Dzisiaj akurat koleżeńska przysługa za piwo 😅 Ten miesiąc miał wypełniony dodatkowymi fuchami, w sumie w końcu ma na to czas, bo chwilowo zawiesił edukację (ale na jesień planuje kolejne uprawnienia zdawać).
A na IVF ma jakiś secret project, powiedział że ja się nie mam martwić pieniędzmi, tylko zadbać o siebie, wyluzować się i zaplanować wszystkie wizyty i badania pod siebie 🥺
Jej jaki kochany pan Puszek 🥹🥹🥹
@Wenka kciuki za pozytywne wieści 🙏✊
@Motylku mam nadzieję że najbliższe tygodnie przyniosą Wam pozytywne wieści ❤️Pusshka, Butterfly23, Wenka lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Alysa wrote:Powiedz mi, ostatnio weszły jakieś nowe przsrepisy co do recept? Miałam wystawioną nsa Eutyrox przez rodzinnego, 2 opakowania po 100 tabletek i w aptece babeczka mi powiedziała że może ma 12o tabletek tego leku mi sprzedać, więc tylko 1 opakowanie może mi dać i zamyka receptę, że nie da się już więcej.
Tak, niestety, kolejna bzdura Ministerstwa Zdrowia i NFZ-u, bo pacjenci przy receptach rocznych wybierali wszystkie opakowania od razu i nagle dotarło do nich ile to jest pieniędzy... I teraz zasada jest taka, że jednorazowo można wydać leku na 120 dni stosowania (zależnie od dawkowania na recepcie), a kolejną "porcję" po 3/4 tego okresu czyli teoretycznie po 90 dniach. Ale jak recepta nie jest roczna tylko miesięczna to już nic nie można, bo po prostu straci ważność w międzyczasie. 😕 Walczymy z tym od listopada...31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
.
Anka32, Pusshka, Butterfly23 lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
nick nieaktualny
-
Alysa wrote:Cudownie, już to widzę jak będę mówić babce w rejestracji jaka receptę chce🤣 ja rozumiem ograniczenia na leki psychotropowe ale inne to już przesada
Jakieś ograniczenia muszą być i to zrozumiałe, bo nie macie pojęcia ile leków w Polsce się wyrzuca... To jest masakra. U mnie co tydzień, co dwa MPO wywozi całe worki i do utylizacji. 😢 A jak na przykład leki są bezpłatne, lub po zniżce kosztują kilka złotych to pacjenci wybierają na górkę. W międzyczasie na przykład zmiana leku i 10 opakowań zapasu ląduje w koszu. Pacjent zapłacił za to np. 30 zł, a prawdziwa wartość leku to 300. A to pieniądze każdego z nas.
Niemniej jednak powinni totalnie inaczej to rozwiązać niż jakieś odliczanie, bo to naprawdę jest śmieszne. Na przykład jedna recepta, leku na 120 dni i tyle. Jak lekarz chce więcej to wystawia kolejną z odroczoną datą realizacji i po sprawie. 🙂Jak my czasem pacjentom tłumaczymy zasady realizacji recept to patrzą na nas jak na kosmitów. 😂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Jakieś ograniczenia muszą być i to zrozumiałe, bo nie macie pojęcia ile leków w Polsce się wyrzuca... To jest masakra. U mnie co tydzień, co dwa MPO wywozi całe worki i do utylizacji. 😢 A jak na przykład leki są bezpłatne, lub po zniżce kosztują kilka złotych to pacjenci wybierają na górkę. W międzyczasie na przykład zmiana leku i 10 opakowań zapasu ląduje w koszu. Pacjent zapłacił za to np. 30 zł, a prawdziwa wartość leku to 300. A to pieniądze każdego z nas.
Niemniej jednak powinni totalnie inaczej to rozwiązać niż jakieś odliczanie, bo to naprawdę jest śmieszne. Na przykład jedna recepta, leku na 120 dni i tyle. Jak lekarz chce więcej to wystawia kolejną z odroczoną datą realizacji i po sprawie. 🙂Jak my czasem pacjentom tłumaczymy zasady realizacji recept to patrzą na nas jak na kosmitów. 😂Cerva lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina⏳
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2024, 06:46
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Ja dziś to info przyjęłam z godnością 🤣
To dziękuję Ci za to, bo z reguły Nam się obrywa... Ile ja już awantur przeżyłam to moje. 😄
Ale ograniczenia były zawsze tak naprawdę, na starych papierowych receptach też było tylko na 120 dni. Potem z e-receptami zaczęli kombinować strasznie. 🤪31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
aszin wrote:To tak jak my tłumaczymy, że teraz po zmianach, żeby zarejestrować kolejne skierowanie na rehabilitację, muszą najpierw zrealizować poprzednie. Nie można rejestrować dwóch jednocześnie tak jak było to możliwe kiedyś. 😊 NFZ co chwilę wprowadza jakieś zmiany.
Bo pewnie było tak, że braki kilka i "zaklepywali" kolejkę? Z ciekawości, jaki teraz czas oczekiwania na rehabilitację? Normalny czy "za dwa lata"? 😄 Czy się nie orientujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 18:43
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Bo pewnie było tak, że braki kilka i "zaklepywali" kolejkę? Z ciekawości, jaki teraz czas oczekiwania na rehabilitację? Normalny czy "za dwa lata"? 😄 Czy się nie orientujesz?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina⏳