Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    No właśnie chyba wybór padł na nią że względu na rękawy 😁😁

Prawdopodobnie coś wpadło do wentylacji w kominie i nie może się wydostać.

Co dziś kuchnia serwuje na śniadanko? Ja dziś brak koncepcji, zazwyczaj jajecznica, omlet lub owsianka. A dziś jakoś żadna z tych rzeczy do mnie nie przemawia.
    My dzisiaj jajecznicę mieliśmy, jutro na pewno wleci szakszuka - jak co weekend, gdy nigdzie nie wyjeżdżamy 🤩 Ja tam mogłabym jeść jajka w każdej postaci codziennie!

@AnkaAneczka, powtarzaj testy, bo ten spadek wyglądał obiecująco. Może to za wcześnie skoro dziś 10 dpo, trzymam kciuki!

@Baldor, mam nadzieję że uda wam się dzisiaj pogodzić a hormony pójdą precz 🫂
    Ejjjj, jaka kreseczka!!! 🤩 Trzymam kciuki mocno! Bardzo dobrze, że już jesteś obstawiona luteiną 🤞

@Anka, oj domyślam się, że te przyjazdy są męczące - niby u siebie, a jednak czuć taki brak swobody, że ktoś się kręci.. Ale na szczęście już niedługo to się zmieni 😎
    Ja bym chyba nie badała proga na Twoim miejscu.. lepiej byłoby zbadać, jeśli będziesz mieć potwierdzoną owulkę w danym cyklu 🤔 Teraz w czwartek idziesz do gina, to myślę że powinien Ci potwierdzić czy była owulacja 🥰

@Sofka88, zdrówka dla córki!

@Megipta, biorę Ibuvit 4000 jednostek. Ważne, żeby był to lek 😊 W styczniu będę robić ponowne badanie i zobaczymy czy mi podrosło. Jeśli nie, to zwiększę dawkę

@Gośka, co się dzieje? Mam nadzieję, że nic złego? Oby reszta dnia była już spokojniejsza

My czekamy na gości, mieli być o 12:00, a będą godzinę później - w sumie dobrze, przynajmniej was nadrobiłam przy kawce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:02

Megipta, blador2 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blador wow! Bardzo szybko wyłapałaś to super, od razu wspomożesz Kropka. 😘 A czy ostatnio jak miałaś też taki niski prog to miałaś jakieś plamienia po pozytywnym teście? W poniedziałek ruszasz na betę?

My dziś mamy dyżur u bratanicy 3-miesiecznej, bo jej rodzice mają wychodne także malutki sprawdzian. 😃 Ale ona jest takim grzecznym dzieckiem więc jest duża szansa, że nam prześpi większość czasu 😂

Pusshka, blador2, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • ezra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Blador trzymam kciuki! Dobrze ze tak szybko zatestowalas.

U nas na śniadanko dzisiaj racuchy z jabłkami na mące pełnoziarnistej i z erytrolem, żeby było bardziej przyjazne dla IO ;)

Myślałam o tym - i jak wyszły? Da się zjeść? Bo mój Małż mówi, że jak coś płodne to niedobre🤣

Butterfly23 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii na razie bez mądrości.
    Zainteresowałaś mnie tym co napisałaś o progesteronie i jego wpływie na pms więc teraz na pewno pojadę go zbadać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:03

• ezra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka ja to Cię podziwiam. Lubię ludzi ale dom to moja strefa i rzadko kogoś tu gościmy bo pracując ciągle z ludźmi (których lubię) ale mimo wszystko w domu muszę się wyciszać, bo mi głowa siada. I takie ciągle odwiedziny mnie męczą okrutnie. Bądź silna nasza Wiedźmo ❤😎

Kończę kawkę i zaraz zapinam moją sunię i idę zrobić w tej pięknej mojej śnieżnej dziś krainie parę kilometrów dla oddechu głowy. A że we wtorek mam monitoring czy urosło coś to przyda się oddech.

I tak sobie wymyśliłam mądrze i na wtorek zapisałam Małża na badanie nasienia ale ja będę w 14 dc to chyba nie był najlepszy pomysł bo wyłącza go to z 6 dni starań 🙄 chyba muszę to przełożyć..

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @Anka, oj domyślam się, że te przyjazdy są męczące - niby u siebie, a jednak czuć taki brak swobody, że ktoś się kręci.. Ale na szczęście już niedługo to się zmieni 😎
    Ja bym chyba nie badała proga na Twoim miejscu.. lepiej byłoby zbadać, jeśli będziesz mieć potwierdzoną owulkę w danym cyklu 🤔 Teraz w czwartek idziesz do gina, to myślę że powinien Ci potwierdzić czy była owulacja 🥰

Chyba, że trafię na gina jak @bladorek i powie mi, że owulacja na pewno była bo mam regularne miesiączki 😂
    No i zaciekawiło mnie to co Effiii napisała więc myślę, że pojadę sprawdzić bo i tak nigdy nie badałam a może jakby co to wezmę wynik do gina 😊

blador2, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Anka ja to Cię podziwiam. Lubię ludzi ale dom to moja strefa i rzadko kogoś tu gościmy bo pracując ciągle z ludźmi (których lubię) ale mimo wszystko w domu muszę się wyciszać, bo mi głowa siada. I takie ciągle odwiedziny mnie męczą okrutnie. Bądź silna nasza Wiedźmo ❤😎

Kończę kawkę i zaraz zapinam moją sunię i idę zrobić w tej pięknej mojej śnieżnej dziś krainie parę kilometrów dla oddechu głowy. A że we wtorek mam monitoring czy urosło coś to przyda się oddech.

I tak sobie wymyśliłam mądrze i na wtorek zapisałam Małża na badanie nasienia ale ja będę w 14 dc to chyba nie był najlepszy pomysł bo wyłącza go to z 6 dni starań 🙄 chyba muszę to przełożyć..
    Mam podobnie jeśli chodzi o odwiedziny 🤭
    Czyli we wtorek idziemy razem na monitoring 🥰 O której masz?
    W styczniu mój mąż ten planuje iść na badanie nasienia, muszę przemyśleć odpowiednią datę 😅

ezra lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    11.10 250g synka 🥰
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

Ja za ludźmi nie przepadam, do tego stopnia, że jak dzwoni do mnie nieznany numer to zanim odbiorę to go googluję. Jak ja musze gdzieś zadzwonić to jestem przerażona bo nie znoszę rozmawiać z obcymi 😂

Zrobisz jakieś zdjęcia? Chętnie popatrzę na zimowy krajobraz 🥹🥰

aszin, ezra lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Chyba, że trafię na gina jak @bladorek i powie mi, że owulacja na pewno była bo mam regularne miesiączki 😂
    No i zaciekawiło mnie to co Effiii napisała więc myślę, że pojadę sprawdzić bo i tak nigdy nie badałam a może jakby co to wezmę wynik do gina 😊
    Haha, no w sumie... 😂
    Skoro nigdy nie badałaś to może faktycznie warto. Ja w tym miesiącu też raczej pójdę znowu na proga, żeby zobaczyć czy bez stymulacji też mam taki ładny 😀 O ile we wtorek gin mi potwierdzi owulację

Anka32 lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    11.10 250g synka 🥰
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woohooo bladorku!!! Widzę ta kreskę 😍 jazda z progiem teraz !

blador2 lubi tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

mam tak samo @ezra - oboje z narzeczonym pracujemy "z ludźmi" i po całym tygodniu pracy często nie mamy ochoty na odwiedziny a na wyciszenie we dwójkę w domu, dla równowagi 😜

i czekam na zdjęcia śnieżnej krainy - u mnie w tym roku był 1 dzień śniegu, i to może z 2 cm 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:12

ezra lubi tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, mam tak samo z telefonami :) a ludzi lubię coraz mniej, już wspominałam, że w pracy ludzie skutecznie mnie do siebie zniechęcają 😂

Ja też w tym cyklu będę pierwszy raz badać proga. Jakby wyszło coś nie tak tutaj lub przy trombofilii, to od razu na wizycie u nowego gina będzie można zaplanować jakieś postępowanie.

Anka32, Sarka94, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • metkamniedrapie_87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja za ludźmi nie przepadam, do tego stopnia, że jak dzwoni do mnie nieznany numer to zanim odbiorę to go googluję. Jak ja musze gdzieś zadzwonić to jestem przerażona bo nie znoszę rozmawiać z obcymi 😂

Hahahahaha prawda! Jak dzwonię jako vicedyrektor to spoko, ale jak mam prywatnie gdzieś dzwonić to robie wszystko, aby nie… nawet po żarcie.. stąd ubóstwiam pyszne.pl 🙈. Ogólnie lubię pobyć sama, a do przebywania z kimś mam wybranych ludzi i to mi wystarcza 🤪

👩🏼‍🦰1987
    🧔🏽‍♂️1993

👦🏽2007
    👧🏼2012

💊wit D 4000
    💊Magnez + B6
    💊B12
    💊Kwas Foliowy 800
    💊Inozytol
    💊DHA
    💊Cholina

09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!

09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL

Luteina od 11.02. do 12tc

12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
    progesteron: 28,99ng/mL

27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
    21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
    08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
    11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
    23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
    13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
    03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
    18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

preg.png
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wstyd taki że nie wiem!!!! Jesteśmy na śniadaniu z córką, sala pełna ludzi idziemy po herbatę i nagle widzę że się łapie za buzię i później poszło! Fontanna, ludzi dookoła full na burak bo nie chciałbym być na miejscu tych ludzi więc głupio na Maxa ale nie wiem co robić. Mała nie przestaje wymiotować, więc rozbieram ją ze swetra zawijam i wybiegam z nią 🤕😂 no sytuacja tak abstrakcyjna jak z filmu 😂
    Teraz leży w pokoju i piję gorzką herbatę i jakby lepiej. Wczoraj zjadła oscypka surowego na zimno
    I może jej zaszkodził.

• blador2 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    No to kochana opowiadaj! Co żeście takiego zrobili? Może jakaś pozycja? Coś zmieniłaś? Przecież my tu wszystkie pewnie na to czekamy 🤣😘

Super, że bierzesz luteinę, Kropek walcz! ❤🤞
    Haha, pierwszy miesiąc z acc 1800 w 3-7 dc, pozycja to albo na łyżeczkę, albo zmodyfikowana misjonarska tzn. Nie wiem jak ona się nazywa ale stary klęczał a ja nogi na jego barkach 😈 poza tym żadnych nowości 🤣

ezra lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    @blador wow! Bardzo szybko wyłapałaś to super, od razu wspomożesz Kropka. 😘 A czy ostatnio jak miałaś też taki niski prog to miałaś jakieś plamienia po pozytywnym teście? W poniedziałek ruszasz na betę?

My dziś mamy dyżur u bratanicy 3-miesiecznej, bo jej rodzice mają wychodne także malutki sprawdzian. 😃 Ale ona jest takim grzecznym dzieckiem więc jest duża szansa, że nam prześpi większość czasu 😂
    Nie miałam plamień, jeśli kreska nie zniknie to tak

Cerva lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:

Rany, mam tak samo z tymi telefonami, nie odbieram obcych a dzwonić nie znoszę, jak wiem że rano będę musiała zadzwonić do kierowniczki powiedzieć, że mnie nie będzie, bo dziecko chore, to mi się to śni 🤣🤣 W pracy nie mam kontaktu bezpośrednio z ludźmi, ale muszę czasem zadzwonić, i wtedy o dziwo nie stresuje się aż tak. Ale niestety nie przeniosło się to na życie prywatne 🤣

Anka32 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze dzisiaj mi się śniło że moja koleżanka, która ma jedno dziecko więcej nie planują, ma endomendę była w ciąży a ja płakałam, że poroniłam.

🖐 w firmowych zadzwonię wszędzie, prywatnie mężu mówi że jestem dzika i on musi 😅

aszin, ezra lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladorek widać kreseczkę !!❤️ale super trzymam kciuki 🤞🤞🤞❤️

blador2 lubi tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z niedoczynnością tarczycy/Hashi
    Czy wypadają Wam włosy? 🧐

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ