Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola 🫂🫂🫂

Lola93 lubi tę wiadomość

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 15:31

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Aszin a tak jeszcze sobie pomyślałam... Na 100% nie ma szans, że jednak jeden zarodek się rozwija?
    Też o tym pomyślałam, może jednak…
    @Aszin 🫂 Nic więcej nie napiszę, bo nie mam już słów na to wszystko.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladorku, odpoczywaj dużo ✊🏻 Waleczna dzidzia 😍

Aszin, może uda Ci się jechać do rodziców żebyś sama nie siedziała? Tule mocno

Lola tule 🫂 może działaliście 🔥🔥 w okolicach dni płodnych i się udało?!

Dzizas, ludzie to potwory nawet nie wchodzę w linka wystarczy mi nazwa……

Lola93 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jestem, czytam ale jestem mocno przebodźcowana ostatnio, więc będę się mniej udzielać..😓

@Lola, nie trać nadziei. Mocno Cię przytulam ❤

@aszin, nawet nie wiem co napisać, daj znać co odpowie Ci lekarz, dużo siły Kochana 😓❤

@Anka, Pusshka ja mocno trzymam kciuki za Was dziewczyny 🤞🏻✅

@Bladorku, biedna nasza, ta Twoja córa to żartownisia, dużo siły dla Ciebie ❤

@Nomeolvides przytulam Cię, jeszcze nic nie wiadomo. A masz jakiś plan C? Klinika, inny lekarz, badania?🤔

Ja jutro mam tą wizytę, jedziemy 3h na nią, mam nadzieje, że nowy gin i będzie warto. Jutro 10dc, to dość wcześnie a w dodatku jakoś nie wierzę, że doczekam swojej owulki. Będą potrzebne dziewczyny kciuki 😔

Lola93, Anka32, Cerva, Liyss🧚🏻, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Dzień dobry, jestem, czytam ale jestem mocno przebodźcowana ostatnio, więc będę się mniej udzielać..😓

@aszin, nawet nie wiem co napisać, daj znać co odpowie Ci lekarz, dużo siły Kochana 😓❤

@Nomeolvides przytulam Cię, jeszcze nic nie wiadomo. A masz jakiś plan C? Klinika, inny lekarz, badania?🤔

Ja jutro mam tą wizytę, jedziemy 3h na nią, mam nadzieje, że nowy gin i będzie warto. Jutro 10dc, to dość wcześnie a w dodatku jakoś nie wierzę, że doczekam swojej owulki. Będą potrzebne dziewczyny kciuki 😔

Nie czujesz jajników? Trzymam kciuki za normalnego lekarza - bo jak wszystkie wiemy Ty chyba masz dar przyciągania jakiś patafianów...

ezra lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 🫂
    Działaliśmy w piątek i właśnie przed chwilą dzialiśmy, otarłam łzy i całkiem sprawnie nam poszły przytulanki w środku dnia pracy, Pani Doktor zasugerowała że na jej oko musiał pęknąć naprawdę niedawno, mnie całą niedzielę nie bolało nic ale miałam dużo śluzu i dzisiaj pobolewa jajnik i dalej dużo śluzu więc może akurat mniej niż 24h temu nastąpiło pęknięcie. No ale według etyki lekarskiej ostatni monitoring był ponad 48h temu więc nie da się powiedzieć na 100% kiedy było pęknięcie i IUI mogłoby być wyrzuceniem kasy w błoto.
    Ale wiecie, ja w sumie mam naprawdę ładne swoje owulacje i bez stymulacji, pękają itp. I za każdym razem jeśli chodzi o moment ❤️‍🔥 też jest idealnie, tylko po prostu nie ma z tego nigdy bobasa:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2024, 13:16

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

Kochana będziemy tam z Tobą, trzymam kciuki żebyś tym razem trafiła na konkretnego lekarza 🙏🤞

ezra lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra mój plan C to jeszcze kilka miesięcy prób ze stymulacja i testowanie różnych protokołów stymulacji. W międzyczasie praca z gospodarką cukrową, bo ja mam rozwaloną insulinę w krzywej No i praca nad stresem. Muszę iść zbadać kortyzol, mam poczucie że będzie wywalony w kosmos. Ostatnio regularnie budzę się w nocy w okolicach 3, mam jakiś taki rwany ten sen. Jak przez najbliższe 6 msc nam nie wyjdzie, to idziemy w in vitro.

Trzymam ogromne kciuki za Twoja wizytę, niech przyniesie odpowiedzi. No i za owulacje 🤞🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2024, 13:20

ezra, Pusshka lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ezra polubiłam za jutrzejszą wizytę, masz moje kciuki. Oby to był kompetentny lekarz. 😘

ezra lubi tę wiadomość

32 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

PAI homo
    MTHFR homo
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 🫂
    Działaliśmy w piątek i właśnie przed chwilą dzialiśmy, otarłam łzy i całkiem sprawnie nam poszły przytulanki w środku dnia pracy, Pani Doktor zasugerowała że na jej oko musiał pęknąć naprawdę niedawno, mnie całą niedzielę nie bolało nic ale miałam dużo śluzu i dzisiaj pobolewa jajnik i dalej dużo śluzu więc może akurat mniej niż 24h temu nastąpiło pęknięcie. No ale według etyki lekarskiej ostatni monitoring był ponad 48h temu więc nie da się powiedzieć na 100% kiedy było pęknięcie i IUI mogłoby być wyrzuceniem kasy w błoto.
    Ale wiecie, ja w sumie mam naprawdę ładne swoje owulacje i bez stymulacji, pękają itp. I za każdym razem jeśli chodzi o moment ❤️‍🔥 też jest idealnie, tylko po prostu nie ma z tego nigdy bobasa:(

A może jednak zaskoczy, bardzo Ci tego życzę. ♥️

Lola93 lubi tę wiadomość

32 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

PAI homo
    MTHFR homo
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ezra będę trzymać kciuki. Znajdź na kanapie koło Twojego tygrysa miejsce dla mojej kapibary. Jak nie pyknie Ci z tym lekarzem to Ty musisz do mojego miasta przyjechać, z tego co pisałaś masz całkiem niedaleko. Oprócz mojej lekarki ja tu kilku mam takich polecanych.

@Lola nie załamuj się, to forum już takie cuda widziało że hej. Moja siostra zaszła w pierwsza ciąże po przytulankach w 5 dc. Potem nie było już nic praktycznie do końca cyklu bo dostala infekcji, długo się z nią męczyła, pamiętam jak sama dzwoniłam jej po lekarzach i szukałyśmy jakiejś wizyty żeby ktoś ją na cito przyjął. A teraz ma 2 letnia córeczkę.
    Doskonale rozumiem Twoja sytuację. Sami staramy się od prawie 1.5 roku. Badania jak może czytałaś wychodzą nam w porządku, nie ma do czego się przyczepić, przytulanki są i przed i w dniu owulacji. Ogólnie cały cykl staramy się w miarę ochoty współżyć co 2-3 dni i nigdy nawet cienia na teście nie było. Ale wiem jedno, psychika dużo nam niszczy, w naszym życiu też. Nie możemy zatracać się tylko na staraniach

@Blador jak dziś jedzenie? Przysłać Ci jakąś paczkę żywnosciową z ulubionymi smakołykami?

Lola93, ezra lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra kciuki za dobrego lekarza ✊🏻

ezra lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aszin jak tam, lekarka sie odezwala?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka gdzie ta Twoja trombofilia ja tu czekam !

goska000 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• ezra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Nie czujesz jajników? Trzymam kciuki za normalnego lekarza - bo jak wszystkie wiemy Ty chyba masz dar przyciągania jakiś patafianów...

Szczęśliwie, że dotyczy to tylko endokrynologów i ginekologów dotychczas, bo lekarzy innych specjalizacji miałam dotychczas spoko 😁 ale fakt, wybitne jednostki !

Nie czuję, jestem wzdęta i kolejny dzień po skończonej @ mam plamienia brunatne.. nigdy wcześniej tego nie miałam, więc sama nie wiem już co się dzieje, mam nadzieję, że coś jutro znajdzie na tym USG i dokładnie przeanalizuje moje dotychczasowe wyniki i historię i ułoży ze mną jakiś plan. Tym razem obiecuje sobie, że jak nie zrobi dobrego wrażenia, to już po pierwszym spotkaniu odpuszczę, zamiast ślepo ufać i będę szukać dalej 😑

Frutellka , Cerva lubią tę wiadomość

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

event.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ezra mój plan C to jeszcze kilka miesięcy prób ze stymulacja i testowanie różnych protokołów stymulacji. W międzyczasie praca z gospodarką cukrową, bo ja mam rozwaloną insulinę w krzywej No i praca nad stresem. Muszę iść zbadać kortyzol, mam poczucie że będzie wywalony w kosmos. Ostatnio regularnie budzę się w nocy w okolicach 3, mam jakiś taki rwany ten sen. Jak przez najbliższe 6 msc nam nie wyjdzie, to idziemy w in vitro.

Trzymam ogromne kciuki za Twoja wizytę, niech przyniesie odpowiedzi. No i za owulacje 🤞🏼

Dzięki Kochana. Po swoim przykładzie mogę tylko powiedzieć, że kortyzol mam zawsze piękny w wynikach od lat a stres rozsadza mi głowę. Więc ja nie zawierzam do końca temu wskaźnikowi, trzymam mocno też za Ciebie kciuki, aby w końcu znalazł się (bo na pewno jest) sposób na ruszenie Twoich jajorów do pracy 😘

@Myszka dzięki 😘 Wasze wsparcie najcenniejsze

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

event.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Ezra będę trzymać kciuki. Znajdź na kanapie koło Twojego tygrysa miejsce dla mojej kapibary. Jak nie pyknie Ci z tym lekarzem to Ty musisz do mojego miasta przyjechać, z tego co pisałaś masz całkiem niedaleko. Oprócz mojej lekarki ja tu kilku mam takich polecanych.

@Lola nie załamuj się, to forum już takie cuda widziało że hej. Moja siostra zaszła w pierwsza ciąże po przytulankach w 5 dc. Potem nie było już nic praktycznie do końca cyklu bo dostala infekcji, długo się z nią męczyła, pamiętam jak sama dzwoniłam jej po lekarzach i szukałyśmy jakiejś wizyty żeby ktoś ją na cito przyjął. A teraz ma 2 letnia córeczkę.
    Doskonale rozumiem Twoja sytuację. Sami staramy się od prawie 1.5 roku. Badania jak może czytałaś wychodzą nam w porządku, nie ma do czego się przyczepić, przytulanki są i przed i w dniu owulacji. Ogólnie cały cykl staramy się w miarę ochoty współżyć co 2-3 dni i nigdy nawet cienia na teście nie było. Ale wiem jedno, psychika dużo nam niszczy, w naszym życiu też. Nie możemy zatracać się tylko na staraniach

@Blador jak dziś jedzenie? Przysłać Ci jakąś paczkę żywnosciową z ulubionymi smakołykami?

@Alysa a przypomnij gdzie jesteś? Ja pojadę i na koniec Polski jak będę mieć nadzieje na w końcu jakiegoś normalnego fachowca, bo na razie to jak sama widzisz, lekko nie jest 😅

@Cerva, dziękuję, to wiele dla mnie znaczy 😘

event.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ezra kciuki za dobrego lekarza ✊🏻

event.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Szczęśliwie, że dotyczy to tylko endokrynologów i ginekologów dotychczas, bo lekarzy innych specjalizacji miałam dotychczas spoko 😁 ale fakt, wybitne jednostki !

Nie czuję, jestem wzdęta i kolejny dzień po skończonej @ mam plamienia brunatne.. nigdy wcześniej tego nie miałam, więc sama nie wiem już co się dzieje, mam nadzieję, że coś jutro znajdzie na tym USG i dokładnie przeanalizuje moje dotychczasowe wyniki i historię i ułoży ze mną jakiś plan. Tym razem obiecuje sobie, że jak nie zrobi dobrego wrażenia, to już po pierwszym spotkaniu odpuszczę, zamiast ślepo ufać i będę szukać dalej 😑

Kochana Ty Inozytol masz 4000 mg i jak długo go bierzesz? Sorki ale ja wszystkiego nie pamiętam, mam małą głowę a dużo do zapamiętania.

ezra lubi tę wiadomość

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ