Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
No to dziewczyny moje LH jeszcze do dupy więc jutro jeszcze raz
Ale za co moja tarczyca ma się cudownie;)
https://zapodaj.net/plik-xzo4httSyp
goska000, Butterfly23, klaudia_23, Megipta, Mamausia, Astereae, blador2, ezra, Pusshka, Wenka lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Effiii wrote:Frutellka wyniki tarczycy piękne ! A LH jaki wynik jest/ powinien być ?
Żeby podać OVI to koło 14 więc jutro powtórka nie wiem jak to szybko rośnie“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
My dzisiaj obiad pewnie gdzieś na mieście, mąż przyjechał z przeglądu z najlepszymi pączkami, jeszcze cieplutkimi i zjadłam 1,5 😋
goska000, Anka32, Nomeolvides, kasia97, Butterfly23, Megipta, Effiii, Małgosiagosia, Liyss🧚🏻, Viii, blador2 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
KatiePie wrote:Cześć dziewczyny,
Bardzo nie chciałam wam się wbijać na wątek ale nie wiem co teraz powinnam zrobić.
Podczytuje was od samego początku ale nie jestem typem osoby która potrafi się tak udzielać.. Jednakże bardzo dużo informacji od was wprowadziłam w życie, także dziękuję!
Staramy się o dziecko od 10 miesięcy i po wieeeelu badaniach wszystko jest ciagle w normie. Z waszego polecenia zrobiłam sobie badanie na trombofilie i takie dwie nieprawidłowości mi wyszły:
MTHFR c.665C>T Układ heterozygotyczny
SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ heterozygotyczny
Czy mogłybyście mi doradzić co powinnam zrobić? Czy w ogóle powinnam coś z tym robić? I czy to może być przyczyna niepowodzeń? Nie wiem czy zapisać się do genetyka/immunologa czy nie ma takiej potrzeby
Przepraszam jeszcze raz że wchodzę z taką prośba ale po podczytywania was dłuższy czas najbardziej ufam waszej opinii
Co do drugiej mutacji, jest to forma łagodna. Zależy co lekarz zdecyduje. Może Ci wprowadzić acard i heparynę od pozytywnego testu lub od owulacji. Jeśli nie udzielasz się na żadnym wątku, to polecam założyć osobny na swoje konkretne pytanie. Dziewczyn na forum jest naprawdę dużo i wchodzą na takie wątki i udzielają odpowiedzi03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Ja niestety nie umiem w dekorowanie jedzenia i ładne przyozdabianie ale jest smaczniejsze niż wygląda! Z diety przeciwzapalnej, mam tyle ebooków że kosmos
no i pyszny Skyr jagodowy 🥺
Butterfly23, Megipta, kasia97, Effiii, Nomeolvides, klaudia_23, Anka32, Małgosiagosia, Liyss🧚🏻, Frutellka , Myszkaaa20, Astereae, blador2, ezra, Pusshka, Wenka lubią tę wiadomość
-
Lola93 wrote:
Ja też nie umiem w dekorowanie 😁Lola93 lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Jeżeli nas podczytujesz to powinnaś wiedzieć, że MTHFR to nie znaczy nic innego jak to, że musisz brać metylowane witaminy z grupy B.
Co do drugiej mutacji, jest to forma łagodna. Zależy co lekarz zdecyduje. Może Ci wprowadzić acard i heparynę od pozytywnego testu lub od owulacji. Jeśli nie udzielasz się na żadnym wątku, to polecam założyć osobny na swoje konkretne pytanie. Dziewczyn na forum jest naprawdę dużo i wchodzą na takie wątki i udzielają odpowiedzi
Myślałam o tym żeby założyć osobny ale nie chciałam tworzyć nowych wątków/spamu bo widziałam, że jak dziewczyny tak robiły to dostawały czasem odpowiedzi, że niepotrzebnie Tworzą nowe wątki)
Mam nadzieję, że nie uraził nikogo mój wpis.
Mimo wszystko dziękuje za odpowiedź i za was wszystkie trzymam kciuki!
Miłego dnia -
Wzięłam wczoraj jednak ten acard, nie wiem czy dobrze.
Effiii nie podjęłam jeszcze decyzji co do badania progesteronu. Będę wtedy po nocce i nie wiem czy w takim przypadku jest sens.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Wzięłam wczoraj jednak ten acard, nie wiem czy dobrze.
Effiii nie podjęłam jeszcze decyzji co do badania progesteronu. Będę wtedy po nocce i nie wiem czy w takim przypadku jest sens.
Dla progesteronu to chyba nie robi jakiejś kluczowej różnicy, ale oczywiście podejmiesz najlepszą dla Ciebie decyzję. Wysyłam uściski -
Nomeolvides wrote:Frutelka super wyniki tarczycowe! Mi ostatnio w klinice podawali ovi przy LH 9,5 :o Myślisz że to źle?
Myszko z czym pączki?
Effi
Kochana mi Pani doktor powiedziała, że jak będzie koło 14 to mam podać więc jutro lecę powtórzyć dziś pęcherzyk zakładając że rośnie 1-2 mm to ma 19-20 mm więc wyrzutu LH jeszcze może nie by擯ycie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Ja dziś na obiad zamawiam chińczyka 😋
Te kopytka brokułowa to bym przytuliła 😁Megipta lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Nomeolvides wrote:Dla progesteronu to chyba nie robi jakiejś kluczowej różnicy, ale oczywiście podejmiesz najlepszą dla Ciebie decyzję. Wysyłam uściskiStarania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@Alysa dużo tu było przypadków, że owulacji nie było, a tu jednak ciąża. Zresztą u mnie na USG też nie było śladu w TYM cyklu. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Cokolwiek zdecydujesz trzymam kciuki. 😘 Nocka chyba nie powinna mieć wpływu, ale niech dziewczyny się wypowiedzą.
@Anka gratulacje! Super, że się udało. Ja osobiście na Luxmed nie mogę narzekać. Przy ciąży, która mam nadzieję szybko Cię czeka masa pieniędzy zaoszczędzona na badaniach. 😃
@Nome ja czekam na Twojego sikańca. Ładnie tempka odbiła. 🤞🏼🙂
@madzia witaj, nie znamy się, ale czytałam Twoją historię. Oby teraz czekało na Was samo dobro. ♥️
@effiii podekscytowana jestem tym Twoim testem, czekam na jutrzejszą betę bardzo. To na pewno nie Ovi, za wyraźna ta kreska. 😘
@gosia dużo zdrówka, kuruj się. ♥️
@aszin jak się czujesz? Jesteś w domu cały czas? Masz dziś wizytę?
@Megi ale piękny kolor na tym talerzu. 😃Megipta, goska000, aszin, Effiii lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva, z takim krwawieniem wizyta nie miałaby sensu. Mam się zgłosić w ciągu 7-10 dni od wystąpienia krwawienia, wtedy pani doktor sprawdzi czy się wszystko oczyściło i powie, co dalej. Z tego co zrozumiałam, jak nie to szpital, a jak tak to nie widzi przeciwwskazań do powrotu do starań. A czuję się kiepsko, boli mnie odcinek lędźwiowy, co chwilę mam skurcze brzucha. Krwawienie mimo że mniejsze niż wczoraj, nadal spore. Wczoraj to była masakra, nie wiedziałam, że to może wyglądać AŻ TAK. Okropne uczucie. A teraz leżę sobie pod kocem, oglądam Dr House’a i próbuje jakoś przetrwać ten czasStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Nomeolvides wrote:Frutelka super wyniki tarczycowe! Mi ostatnio w klinice podawali ovi przy LH 9,5 :o Myślisz że to źle?
Myszko z czym pączki?
EffiEffiii wrote:Lola no to przybijam piątkę , bo ja i dekorowanie to jakieś wielkie nieporozumienie. Smacznego
Myszka z czym paczusie ? Ja to bym wciągła takiego z kremem pistacjowym 🤤
Marmolada 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2024, 12:21
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020