Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Kobietki 💐
Effiii bardzo mi przykro, gdyby nie zastrzyk pomyślałabym, że miałaś biochema bo kreska różowiutka była 🫂👱♀️ 35l. 🧔♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
20.01.2024 7tc 💔
02.2024 cb 💔
25.11.2024 💙
22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Liyss🧚🏻 wrote:Minęły 24h od pobrania krwi i nadal nie mam wyników. Hormony rozumiem ale ja tam miałam morfologię, którą zawsze miałam szybko. No coś ten luxmed się popsuł 😂 bo pierwszy raz tak długo czekam
Effiii rozumiem tą Twoja nie moc. Sama też nie mogę sobie ostatnio poradzić z uczuciami. Wczoraj było trochę lepiej, a dziś znów gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 07:37
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Effii tulę mocno 🫂
Ja potrzebuję trochę czasu, żeby się rozkręcić, bo ostatnie miesiące to był rollercoaster i potem wielką rozpacz. Wczoraj minął miesiąc od porodu, ciężki wieczór mam za sobą. Ciężko w miesiąc pogodzić się z tym, że nie ma dziecka, które było.ze mną przez ponad 5 miesięcy. Niby się uśmiecham, żartuje, ale czasem w momencie mam łzy w oczach i serce aż boli z tęsknoty i miłości.
Miesięczny październikowy jest dla mnie coraz trudniejszy, bo dziewczyny rozmawiają o wózkach, wyprawce, i to boli, bo też tak miało być u mnie, ale stało się inaczej
Jeszcze nie robiliśmy badań, bo termin na cito do poradnii genetycznej jest na koniec sierpnia 2025. Będziemy robić prywatnie badanie kariotypu, ale koszt od osoby to od 390 do 490 zł, więc sporo. Musimy trochę odłożyć. Z resztą nawet jeśli będziemy mieli wyniki i będą pozytywne, możemy się zacząć starać dopiero po połowie maja, bo miałam łyżeczkowanie.
Teraz czekam na pierwszy okres, który będzie bardzo obfity, bo jednak nie oczyściłam się do końca, gdyby było bardzo źle to mam iść do szpitala.
Próbuję się odchudzać, ale ciężko idzie, bo energii i sił brakuje, spróbuję na jakąś jogę chodzić coś na początek niezbyt wyczerpującej
Z pozytywów, to jedziemy dziś kupić łóżko, bo ma naszym już się spać nie da
Alysa, Ty jak widzę jesteś dziergaczką ☺️ Ja szydełkuję, głównie chusty i ubrania, a moja córka maskotki, wrzucę Wam potem zdjęcia, bo mnie duma rozpiera ☺️ Wczoraj rozmawiałam z synem i coś mu zaczęłam tłumaczyć, na temat swetra, który zaczęłam robić, a on do mnie z takim błaganiem w głosie żebym przestała do niego mówić po "szydełkarsku", bo on już tego słuchać nie może 😁😆 trzy najbliższe kobiety w jego życiu - mama, siostra i dziewczyna szydełkują i on już o tym nie może słuchać 😁
Miłego i słonecznego dnia z Krakowa ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 07:39
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
nick nieaktualnyChmurka21 wrote:Wybaczcie, ze tu wbijam, ale przeczytałam o laskach z krzaków 😂
To trochę ja, wchodzę i lajkuje posty często, ale nie niechcący, po prostu kojarzę większość Was z wątków miesięcznych i jak coś się fajnego dzieje, to palec sam idzie w kierunku lajka.
„Podczytuje”, jak to mówicie, trochę może chamsko, ale z ciekawosci jak tam Wam się wiedzie, bo na wątkach październikowych bywam od października.
Nie należę nałogowo do żadnego wątku, bo nie potrafię. W miesięcznych tez denerwuje mnie to co większość z Was, ze panika po 2 miesiącach staran. A w trzecim już ciąża, co tez mnie dobija (choć pewnie nie powinno).
Do wątku takiego jak Wasz, średnio się nadaje, bo w pracy nie mam możliwości korzystania z forum, a pracuje często ponad 10h- nie utrzymam tej częstotliwości. Ale wchodzę tu sobie właśnie „po kryjomu”, żeby zobaczyć na jakim jesteście etapie, np @Pushka która prowadziła kiedyś wątek 🥰
Mam nadzieje, ze mi wybaczycie lajki 😂
Trzymajcie się ciepło ❤️
A z tymi laskami zza krzaków to bardziej (przynajmniej mi) chodzi o takie nicki, których kompletnie nie kojarzę, a widzę lajki przy randomowych postach- ewidentnie widać, że przypadkowe 😆
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Madzia czekam na Twoje dzieła. Ja dziergam wszystko i na drutach i na szydełku. Nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych, daj mi schemat a go zrobię 😄Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyMadziaIsm wrote:Effii tulę mocno 🫂
Ja potrzebuję trochę czasu, żeby się rozkręcić, bo ostatnie miesiące to był rollercoaster i potem wielką rozpacz. Wczoraj minął miesiąc od porodu, ciężki wieczór mam za sobą. Ciężko w miesiąc pogodzić się z tym, że nie ma dziecka, które było.ze mną przez ponad 5 miesięcy. Niby się uśmiecham, żartuje, ale czasem w momencie mam łzy w oczach i serce aż boli z tęsknoty i miłości.
Miesięczny październikowy jest dla mnie coraz trudniejszy, bo dziewczyny rozmawiają o wózkach, wyprawce, i to boli, bo też tak miało być u mnie, ale stało się inaczej
Jeszcze nie robiliśmy badań, bo termin na cito do poradnii genetycznej jest na koniec sierpnia 2025. Będziemy robić prywatnie badanie kariotypu, ale koszt od osoby to od 390 do 490 zł, więc sporo. Musimy trochę odłożyć. Z resztą nawet jeśli będziemy mieli wyniki i będą pozytywne, możemy się zacząć starać dopiero po połowie maja, bo miałam łyżeczkowanie.
Teraz czekam na pierwszy okres, który będzie bardzo obfity, bo jednak nie oczyściłam się do końca, gdyby było bardzo źle to mam iść do szpitala.
Próbuję się odchudzać, ale ciężko idzie, bo energii i sił brakuje, spróbuję na jakąś jogę chodzić coś na początek niezbyt wyczerpującej
Z pozytywów, to jedziemy dziś kupić łóżko, bo ma naszym już się spać nie da
Alysa, Ty jak widzę jesteś dziergaczką ☺️ Ja szydełkuję, głównie chusty i ubrania, a moja córka maskotki, wrzucę Wam potem zdjęcia, bo mnie duma rozpiera ☺️ Wczoraj rozmawiałam z synem i coś mu zaczęłam tłumaczyć, na temat swetra, który zaczęłam robić, a on do mnie z takim błaganiem w głosie żebym przestała do niego mówić po "szydełkarsku", bo on już tego słuchać nie może 😁😆 trzy najbliższe kobiety w jego życiu - mama, siostra i dziewczyna szydełkują i on już o tym nie może słuchać 😁
Miłego i słonecznego dnia z Krakowa ☺️
Co do ruchu to powoli małymi krokami, Joga jest super 🥰
Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko oczyściło się u Ciebie bezproblemowo, żebyś nie musiała trafić do szpitala. Tak abyście jak najszybciej dostali zielone światło na starania 🤞 -
Alysa wrote:Z tego co się dowiadywałam to trudno u mnie o takiego lekarza. Oczywiście spróbujemy z poradnia, mam dwóch lekarzy prywatnie na oku z polecenia dziewczyn. Ale z tego co się dowiedziałam np jeden uznaje immuno/genetykę sensowna dopiero po dwóch porobienia h lub nieudanych transferach. A u mnie nawet biochemia nie ma, nie może z jakiegoś powodu zaskoczyć. Drugi podobnie. Badałam właśnie szyjkę i dziadyga jest niby wysoko, chociaż nie tak jak tydzień temu, ale jest miękka i otwarta. Ja kompletnie tego cyklu nie rozumiem 😮💨 Jedyne co się dodatkowo dowiedziałam to że w moim mieście jest poradnia genetyczna która robi badania na NFZ, trzeba mieć skierowanie od rodzinnego. Nas oprócz niepłodności na takie badanie kwalifikuje w najbliższej rodzinie śmierć dziecka w 18 tc, jedno dziecko z niepełnosprawnością w związku z wada wrodzoną . Moglibyśmy przynajmniej kariotyp tam zrobić. Ale też muszę się zorientować jak długa jest tam kolejka.
Effiii rozumiem tą Twoja nie moc. Sama też nie mogę sobie ostatnio poradzić z uczuciami. Wczoraj było trochę lepiej, a dziś znów gorzej.
Dobrze skorzystać z tych poradni jeśli macie taką możliwość. Najlepiej żeby jakiś lekarz Was pokierował. Najlepiej jest wiedzieć i ewentualnie z tym walczyć a nie słyszeć z każdej strony, że jest Ok a ciąży jak nie było tak nie ma 😪
My mieliśmy około 11cs już tyle czasu, że nie pamietam dokładnie w każdym razie nie załapało ani razu, też nie miałam „nawet” biochema ( wiem jak to brzmi..)
Pisałam dziś właśnie na miesięcznym wątku, że czuję już ból okresowy ale olewam to. Ten miesiąc był dla mnie tak dobry, odpuściliśmy, żeby odpocząć, wyjechaliśmy na wakacje żeby oczyścić umysł i poczuć spokój w głowie i się udało 🥹 Między nami było zawsze dobrze a teraz jest jeszcze lepiej. To była najlepsza decyzja, żeby w jednym miesiącu odpuścić i odpocząć od tego.
Nie chcę namawiać ale może taki odpoczynek od starań na jeden cykl zrobi Wam dobrze? Ja nie żałuję decyzji a naprawdę moja energia i humor oraz nasza relacja małżeńska są po prostu lepsze 🥹🤞🏻
Tule mocno Alysa i zawsze ciepło o Tobie myślę i trzymam kciuki zawsze mocno żeby Wam się udało 🥹Chmurka21, Bulbasek lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Effiii wrote:Dziękuję za kciuki ❤️
#nierodzew2024
Troszkę ten upadek boli, biel 🥺
Vii , Nome teraz na Was liczę że Wy wprowadzicie trochę radości do Naszego wątku ⏸️
Miłego dzionka 😘
No nie… przykro mi 😥 🫂🫂🫂
U mnie też dupa! Test to był formalność bo temp jebła na samo dno. Przepraszam za wulgaryzmy no ależ kurwa mać 🫣 @Nome może Ty wpuścisz trochę słoneczka do grupy…34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Viii wrote:No i na przeciwko mnie w autobusie piękna pani w ciąży 🤦♀️ litości… 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 08:12
Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
Nusia89 wrote:To jest jednak tak, że poprostu Ty zwracasz uwagę na panie w ciazy- przecież autobus jest pełen Lidzi i statystycznie kob ieta w ciazy też się trafi. To tak działa.
Dziewczyny które są w wątku na stałe od dawna wiedzą, że żartuje bo mnie znają 😀 A ja Cię chyba nie kojarzę? 🤔Pusshka lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Vii 🫂
I tak mam przeczucie, że ten marzec nas jeszcze zaskoczy 🥹✊🏻Viii lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️