Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Heej. Przepraszam, że zamilklam. Dużo się dzieje i w ogóle nie mam tel w ręce. Jutro wracam i nadrabiam od rana. Miłego wieczoru dziewczyny ❤️😘😘
goska000, Anka32, ezra lubią tę wiadomość
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Fooskatt wrote:Heej. Przepraszam, że zamilklam. Dużo się dzieje i w ogóle nie mam tel w ręce. Jutro wracam i nadrabiam od rana. Miłego wieczoru dziewczyny ❤️😘😘
Jak coś to w piątek były BBC Winiary, skrót 3 dni, szukaj sobie w moich postach.
Blador bo będzie bacikNa pewno to nie jest kara, progesteron mógł być akurat w dołu, może to nie było akurat 7dpo. Przyczyn jest wiele. Spokojnie będzie wszystko dobrze :* Jesteście waleczni, Oli już niedługo będzie sie z małą PoląIgą bawić, tulić, przytulać, całować
A potem przyjda lata kiedy Oli będzie starszy, zacznie chodzić ze swoimi kolegami i koleżankami, a ona będzie biegać za nim
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
21.07.2025 - poradnia chorób piersi
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@Alysa ja obstawiam 17,68. Taki był mój wynik w tym cyklu na, którym lekarz nie widział owulacji. I jak Wam wysłałam wynik to któraś z Was napisała "piękny próg, oby zamienił się niedługo w dwie kreski." No i się zamienił. 🥹 Więc spróbuję tym zaczarować też Twój cykl. 🤞🏼😘
Alysa, Anka32 lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Alysa, Cerva, Liyss🧚🏻, Anka32, Pusshka, Viii, Butterfly23, goska000, ezra, Myszkaaa20, Lola93, Nomeolvides, blador2, Effiii lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Ja wywołuje Karole, Muuu, Klaudię , Frutellke , Wenke i Lole bo coś Nam Winiary zamilkły
Bulbasek pewnie jeszcze tryka z koziołkami😁
Alysa obstawiam 17,8
Nome na szczęście @ nie jest uciążliwa
Idę spać bo jutro czeka mnie kolejny dzień wrażeń z🐄🐄🐄 , ale 5 dni i weekend 🤣🤣🤣🤣
Alysa, Butterfly23, Lola93 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Szalone jesteście z tymi wynikamiStarania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyblador2 wrote:Ania ja muszę leżeć, tyłka nie wystawię🤣 a tak serio to boję się cholernie🤷♀️ a już chyba najbardziej tego, że Oli mógłby stracić mamę... o bejbika też się boję, ale chyba wypieram to co związane z ciążą, żeby mniej bolało
Wiemy, że się boisz bo my też się boimy o Ciebie 🫂
Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze ❤️blador2 lubi tę wiadomość
-
Same słodkości
Mam nadzieje, że kiedyś męża namówię na psa
albo przeprowadzimy się do domku to wtedy nie będzie protestował
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Jezu, dziewczyny, przepraszam, że odgrzewam jeszcze tego kotleta, ale muszę to skomentować 😂
Ja też jestem trochę podczytywaczką, ale nie do końca zza krzaków, bo jednak się gdzieś tam na początku przedstawiłam. Kiedy znalazłam to forum, też nie wiedziałam, jak to działa. Zobaczyłam wiele wątków i długo kminiłam, czy wypada tak wbić i napisać coś od siebie, bo przyznam, że czytając Was i widząc, jakie jesteście tutaj ze sobą zżyte, poczułam się jak taka licealistka, która zmieniła szkołę i teraz chce się odnaleźć w nowym towarzystwie 😂 Ale przyjęłyście mnie bardzo miło, choć rzadko tutaj cokolwiek piszę.
Dlatego uważam, że wpychanie się tutaj między wódkę a zakąskę to jak podejście do grupy dziewczyn w knajpie i oczekiwanie, że zaczną z Tobą rozmawiać jak ze starą znajomą. Sorry, tak to nie działa 🤷🏻♀️ A jeśli ktoś tutaj komuś zazdrości, to osoby „z zewnątrz” Wam - atmosfery, wsparcia i znajomości 🥰
To tyle ode mnie w tym temacie, bardzo mnie wzbudziła ta sytuacja, dlatego musiałam ją skomentowaćAlysa, Anka32, aszin, Bulbasek, blador2, Effiii, Edithka lubią tę wiadomość
-
świtezianka wrote:Jezu, dziewczyny, przepraszam, że odgrzewam jeszcze tego kotleta, ale muszę to skomentować 😂
Ja też jestem trochę podczytywaczką, ale nie do końca zza krzaków, bo jednak się gdzieś tam na początku przedstawiłam. Kiedy znalazłam to forum, też nie wiedziałam, jak to działa. Zobaczyłam wiele wątków i długo kminiłam, czy wypada tak wbić i napisać coś od siebie, bo przyznam, że czytając Was i widząc, jakie jesteście tutaj ze sobą zżyte, poczułam się jak taka licealistka, która zmieniła szkołę i teraz chce się odnaleźć w nowym towarzystwie 😂 Ale przyjęłyście mnie bardzo miło, choć rzadko tutaj cokolwiek piszę.
Dlatego uważam, że wpychanie się tutaj między wódkę a zakąskę to jak podejście do grupy dziewczyn w knajpie i oczekiwanie, że zaczną z Tobą rozmawiać jak ze starą znajomą. Sorry, tak to nie działa 🤷🏻♀️ A jeśli ktoś tutaj komuś zazdrości, to osoby „z zewnątrz” Wam - atmosfery, wsparcia i znajomości 🥰
To tyle ode mnie w tym temacie, bardzo mnie wzbudziła ta sytuacja, dlatego musiałam ją skomentowaćAnka32 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
Effiii wrote:Ja wywołuje Karole, Muuu, Klaudię , Frutellke , Wenke i Lole bo coś Nam Winiary zamilkły
Bulbasek pewnie jeszcze tryka z koziołkami😁
@Alysa obstawiam jakieś hmm.. 18,7✊
@aszin, wszelkie czasoumilacze wskazane 🫂
@ezra @Motylku 🫂🫂 przytulam, wierzę że spełni się wasze pragnienie, choć rozumiem że coraz trudniej wam w to uwierzyć. Winiary wierzą ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 21:40
ezra, Butterfly23 lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Dobranoc 😘!
Anka32, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Muuu. wrote:Jestem jestem, intensywny weekend 😅 nadchodzący tydzień wcale nie zapowiada się lepiej, trzyma mnie przy życiu fakt że dzięki połówkowym we wtorek po świętach mam długi weekend 😍
@Alysa obstawiam jakieś hmm.. 18,7✊
@aszin, wszelkie czasoumilacze wskazane 🫂
@ezra @Motylku 🫂🫂 przytulam, wierzę że spełni się wasze pragnienie, choć rozumiem że coraz trudniej wam w to uwierzyć. Winiary wierzą ✊
🥹❤️
Uciekam do łóżka. Dobranoc Wojowniczki. 🥰👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Alysa wrote:Świtezianka Ty nam lepiej mów co u Ciebie słychać
Ogólnie mam trochę ciężki czas, dlatego zajmuję sobie głowę czytając między innymi takie dramy jak ta tutejszą 😂
Jestem na początku 12 tygodnia ciąży. Na ostatniej wizycie w zeszłym tygodniu lekarz zwrócił uwagę na mój pęcherzyk żółtkowy, który jest powiększony. Norma jest według niektórych źródeł do 6mm, według innych do 7mm, mój ma 6,69mm. Lekarz powiedział tylko, że obserwujemy i „zobaczymy na prenatalnych”. Oczywiście mnie to zestresowało maksymalnie, od razu odpaliłam internet i ogólnie tak: gdyby to był 5,6,7 tydzień, to taki rozmiar zwiastowałby rychłe poronienie. Ale że moje bobo pięknie rośnie, mocno bije mu serduszko, to nie wiem, co o tym myśleć. Nie znalazłam w internecie ani jednej sytuacji podobnej do mojej, kiedy ten pęcherzyk był duży na tym etapie. Wielu lekarzy w tym tygodniu już nawet nie mierzy jego wielkości, no ale mój jest dociekliwy.
Dlatego jutro idę na konsultację do innej lekarki, z nadzieją, że rzuci jakieś inne światło na moją sytuację, bo aktualnie jestem załamana i codziennie płaczę. Przepraszam, że takie gorzkie żale, ale aktualnie tak to u mnie jest 🤷🏻♀️ -
Świtezianka, pierwsza lepsza strona mówi, że pęcherzyk w 11 tygodniu osiąga wymiar ok 7mm i pod koniec pierwszego trymestru zanika. Myślę, że lekarz niepotrzebnie Cię zestresował i jutrzejsza wizyta Cię uspokoi 🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 21:59
świtezianka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Aszin, wiem właśnie, że tak wyskakuje jak się to wpisze ogólnie w Google, ale myślę sobie: czy Google widziałoby lepiej, niż ginekolog położnik, który zajmuje się głównie prowadzeniem ciąż?
Pociesza mnie to, że nikt w internecie nie opisuje przypadków powiększonego pęcherzyka powyżej 10 tygodnia, bo to może oznaczać, że ten pęcherzyk jest już zupełnie nieistotny w tym czasie, jeśli tylko płód rozwija się dobrze. No nic, zobaczymy jutro, co powie ta kobieta.
-
Świtezianka, spokojnie. Dobrze że idziesz to skonsultować. Jak sama piszesz normy są różne. Ale też na USG może być błąd pomiaru, szczególnie przy tak małych wymiarach. Sama o tym wiem, bo mam mięśniaka o średniej wielkości 8 mm, raz na USG ma on 7, raz 9, raz 6. W zależności na jakim aparacie, jak się ułoży - o ile normalne jest ze moze urosnąc, o tyle miesniaki same z siebie nie maleją, wiec jak raz ma 9mm, a na następnym USG 6, no to to jest bład pomiaru
. Tak więc spokojnie. Będziemy trzymać za Ciebie kciuki. Jak sama mówisz z dzidzia wszystko ok, lekarz nie widział nic niepokojącego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2024, 22:08
świtezianka lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
aszin słodziak 😍 też bym chciała piesełka ale mąż jest póki co na nie, stwierdził jak dzieci będą większe to pomyślimy 🤔
Effiii oby ten tydzień z 🐄🐄🐄 szybko minął 🤞
Aż mi się przypomniało jak byłam ostatnio na tej kawie w pracy, i akurat w biurze była koleżanka która stara się już 10 lat i dalej wierzy że doczekają się swojego szczęścia, wiem że ona cieszy się z mojej ciąży bo to taka mega pozytywna osoba, ale jest mi ciężko z tym że ktoś pragnie tego dziecka i nie może go mieć, po czym w wiadomościach czytam o kolejnym katowanym dziecku 😞 gdzie ta sprawiedliwość....
Uciekam już do łóżka, a jutro czeka Nas spotkanie z bobo 👶
Dobrej nocy 😴aszin, Alysa, Bulbasek, blador2, Muuu. lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Alysa, oby tak było, chociaż mam wrażenie, że jakość tego USG jest świetna, no ale niekoniecznie wyraźny obraz wyklucza błąd pomiaru 🤷🏻♀️
Dziękuję Wam za wsparcie, trzymajcie jutro kciuki ❤️Alysa lubi tę wiadomość