X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra to, że jesteście w tym razem to połowa sukcesu! Każdy ma w głowie plan i gdy się sypie to naturalne, że źle się z tym czujemy. Ja miałam być aktywna, pracować, być fit ciężarówką, a dostałam strach przed każdą wizytą w wc, a w pewnym momencie strach o własne życie i osierocenie Olka... co lepsze mój świat w gruzach legł gdy uwierzyłam, że najgorsze już za mną. To wkur*** że mamy tak mały wpływ na własne życie

siesiepy, ezra lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:03

siesiepy, blador2, ezra lubią tę wiadomość

• goska000 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Nieee, mój Małż to jest otwarty na każdy scenariusz. Zresztą on czuje się bardziej winny, fakt, że nasienie ciężko odratować, ale ciągle tłumacze mu, że ważne, że coś tam jest i jest z czego zawalczyć chociaż z tym ivf 😔

@sisiepy, tak chyba w tym właśnie rzecz. Muszę chyba to oswoić, bo jestem bardzo otwarta na procedurę ivf i wiem, że z takim Mężem u boku jestem na to gotowa ale jak sobie uświadomiłam kolejne rozpoczęcie, nowy lekarz, nowe opowiadania to mnie aż mdli. Jesteśmy już tacy zmęczeni tym 😔❤

@Pusshka gdzie jesteś? 😢

Już wiem, że chodziło mi o Alysę :)

Pusshka chyba w pracy. Napisze pewnie po :) W tramwaju powrotnym Nas nadrabia ;)

Pusshka lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:03

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra, drzwi się wcale przed Tobą nie zamknęły; otwierasz nowe możliwości ! Przede wszystkim musisz się umówić do lekarza - niestety Warszawa to cholernie drogie miasto i ceny pewnie wszędzie będą podobne. Grunt, żebyś znalazła kogoś kto się Tobą dobrze zaopiekuje i poprowadzi; a wszystko dobrze się poukłada. Wspomniałaś, że lekarz Ci polecił Ci Czechy - jednak na razie bym się wstrzymała; jesteś jeszcze młoda i z pewnością uzyskasz ładne komórki tylko ktoś musi Cię stymulować z głową; a nasienie męża tutaj nie będzie przeszkodą bo plemniki są i odwirują tak; że będzie dobrze ;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Tego nie wiedziałam. Byłam w 2 klinikach i w żadnej nie wspominano, że można skorzystać z psychologa u nich
    Wiesz co bo oni chyba nie mówią. Byłam na terapii u psychologa z programu i on mi mówił że też właśnie współpracuje z klinika ale przez kilka lat miała tylko kilku pacjentów od nich. Wydaje mi się że trzeba się dopytać bezpośrednio u źródła.

Astereae lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Alysa, pytanie czy ten ordynator procedury leczenia niepłodności prowadzi też poza klinika ?
    U nas jest taki lekarz, który przyjmuję w 2 miejscach, ale pary nieplodnosiowe i tak zaprasza do kliniki.
    Kochana ja na początku to chce zwykłą konsultację, spojrzenie na to i polecenie co dalej, bo badania które zostały mi do zrobienia i tak muszę robić prywatnie. Jak usłyszę że zaprasza jednak na coś do kliniki to pójdę, a jak dostanę od niego skierowanie do szpitala na histeroskopie to tym bardziej pójdę. A poradnia leczenia niepłodności jest dodatkowo, jak już mam się konsultować to wole w dwóch miejscach

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Wiesz co bo oni chyba nie mówią. Byłam na terapii u psychologa z programu i on mi mówił że też właśnie współpracuje z klinika ale przez kilka lat miała tylko kilku pacjentów od nich. Wydaje mi się że trzeba się dopytać bezpośrednio u źródła.

Widziałam, że w tym Novum mają konsultacje właśnie i w tym jedną bezpłatną dla par przystępujących do invitro u nich.

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra rozumiem ❤️, siesiepy i asterek też już ładnie napisały i ja się z nimi zgadzam.

Te pytania i obawy które możesz mieć - one są zasadne. Tylko właśnie warto je nazywać, warto pytać. Super że mąż jestem w tym z Tobą - razem możecie dużo więcej ❤️ na stronie tej kliniki novum jest całkiem fajne FAQ o różnych kwestiach związanych z invitro, widzę że oni tez faktycznie mają psychologa który wspiera pacjentów kliniki w procedurach. Jeśli znajdziecie lekarza któremu zaufacie myślę, że poczujecie się pewniej i ten grunt pod nogami wroci.

Jesteśmy z Wami 😘🫂

ezra, Astereae lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ezra rozumiem ❤️, siesiepy i asterek też już ładnie napisały i ja się z nimi zgadzam.

Te pytania i obawy które możesz mieć - one są zasadne. Tylko właśnie warto je nazywać, warto pytać. Super że mąż jestem w tym z Tobą - razem możecie dużo więcej ❤️ na stronie tej kliniki novum jest całkiem fajne FAQ o różnych kwestiach związanych z invitro, widzę że oni tez faktycznie mają psychologa który wspiera pacjentów kliniki w procedurach. Jeśli znajdziecie lekarza któremu zaufacie myślę, że poczujecie się pewniej i ten grunt pod nogami wroci.

Jesteśmy z Wami 😘🫂

I historie ich pacjentów. Może to też zasieje w Tobie nowe nadzieje. 😘

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • ezra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się na 11.04 <pełnanadziei> 🐯 @Frutti, dr Lewandowski konsultuje w razie potrzeby odpłatnie, więc umówiłam się tam za Twoją radą 😘

siesiepy, Cerva, Anka32, Nomeolvides, blador2, Myszkaaa20, Muuu., Pusshka, Liyss🧚🏻, Edithka, Małgosiagosia, kasia97, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Umówiłam się na 11.04 <pełnanadziei> 🐯 @Frutti, dr Lewandowski konsultuje w razie potrzeby odpłatnie, więc umówiłam się tam za Twoją radą 😘

Huraaaa. 🥰 Kciukasy już na pokładzie!

ezra lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:

Dobrze będzie zobaczysz ! nOvum to dobra Klinika jeśli chodzi o Warszawę ;)

ezra lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Jesteśmy z Tobą i robimy chórki żeby Ci było razniej! 🎶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 12:57

ezra lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra siedzimy na parapecie w gabinecie i masz nasze wsparcie!

ezra lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    I właśnie to musicie obgadac razem. Co z komórkami jeśli zostaną (a co jeśli za x lat uznacie że chcecie jeszcze jednego i akurat te komórki zużyjecie?), co jeśli pierwsza stymulacja się nie uda (jest w większości przypadków zapoznawcza jak organizm reaguje na leki), co jeśli pierwsza procedura nie wyjdzie (życzę wam żeby załapało od razu jak u wielu dziewczyn!), co jeśli wyjdzie od razu, czy będzie pomagał ci z zastrzykami (prozaiczne ale dobrze mieć to ustalone 😇) itd. :)

Kwestia finansów tak, jest chyba jedna z gorszych, ale zobacz, od czerwca będzie finansowanie bodaj do 3 procedur. To dla Was szansa i duże odciążenie! :)

Tak, połowa tematów za nami, chcielibyśmy mieć ze trójkę dzieci a tu walka o jedno. 😔 pójdziemy na pierwszą konsultację zobaczymy jak się odnajdziemy, do decyzji jeszcze chwila na pewno jest 😘

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ezra to, że jesteście w tym razem to połowa sukcesu! Każdy ma w głowie plan i gdy się sypie to naturalne, że źle się z tym czujemy. Ja miałam być aktywna, pracować, być fit ciężarówką, a dostałam strach przed każdą wizytą w wc, a w pewnym momencie strach o własne życie i osierocenie Olka... co lepsze mój świat w gruzach legł gdy uwierzyłam, że najgorsze już za mną. To wkur*** że mamy tak mały wpływ na własne życie

Tak, planować można a życie sobie.. Zdecydowanie się zgadzam. Ja dopiero dziś widzę jak dużo znaczy partnerstwo w tym i jaka to jest trudna droga i powiem Wam, nie wiem czy macie takie odczucie jak ja, że dziś po tym roku w tej drodze niepłodnościowej widzę w moim mężu właśnie partnera to pokonywania trudności. Wiadomo, kiedyś też widziałam ale to było takie wyobrażenie a dziś patrzę na nasze małżeństwo inaczej. Dojrzalej.

Cerva lubi tę wiadomość

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    On będzie, nie zniknie. Ale terapia bardzo, ale to bardzo pomaga trzezwo na to popatrzeć.
    Najgorsze to żyć w stresie wywołanym natłokiem myśli, co zrobić, w którą ścieżkę skręcić, którego lekarza wybrać. Co by było gdyby.

Oj co by było gdyby, to moje ostatnio niekończące się story. W życiu nie rozpamiętuje a tu robię to coraz częściej. Będąc w Klinice zapytam o psychologa, widziałam na stronie, że chyba mają.

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ezra, drzwi się wcale przed Tobą nie zamknęły; otwierasz nowe możliwości ! Przede wszystkim musisz się umówić do lekarza - niestety Warszawa to cholernie drogie miasto i ceny pewnie wszędzie będą podobne. Grunt, żebyś znalazła kogoś kto się Tobą dobrze zaopiekuje i poprowadzi; a wszystko dobrze się poukłada. Wspomniałaś, że lekarz Ci polecił Ci Czechy - jednak na razie bym się wstrzymała; jesteś jeszcze młoda i z pewnością uzyskasz ładne komórki tylko ktoś musi Cię stymulować z głową; a nasienie męża tutaj nie będzie przeszkodą bo plemniki są i odwirują tak; że będzie dobrze ;)

@Frutti ❤ a myślisz, że fakt, że w nasieniu znowu 100% uszkodzone główki też sobie ogarną? Oczywiście pytań będę mieć masę i mam nadzieję, że ta Klinika chociaż są bardziej fancy na rynku, będzie tą odpowiednią. 🤞

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    @Frutti ❤ a myślisz, że fakt, że w nasieniu znowu 100% uszkodzone główki też sobie ogarną? Oczywiście pytań będę mieć masę i mam nadzieję, że ta Klinika chociaż są bardziej fancy na rynku, będzie tą odpowiednią. 🤞

Kochana oni nie badają całego nasienia które oddał tylko część i tam pewnie są prawidlowe plemniki także spokojna Twoja głowa ! ;)

ezra lubi tę wiadomość

‹‹ 1957 1958 1959 1960 1961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ