X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Ja już po pierwszych zajęciach, bardzo mi się podobało, godzinka szybko minęła 😁 objadłam się frytkami z batata i pieczonym camembertem 😋 teraz mogę odpocząć 😍
    No i miła niespodzianka na konto, przyszła wypłata, parę stówek więcej, nie wiem czemu ale nie narzekam 🤑

Anka super że masz już datę rozpoczęcia! Ja uważam że to Ci dobrze zrobi trochę wyłączysz głowę a i jakiś hajsik wpadnie 😁 jak Helenita się czuje ?

Metka jaki słodki dzidziolek 😍 bardzo się cieszę że wszystko dobrze 🩷

Cerva czekam na foteczke bobaska 🥹 i też bardzo się cieszę że wszystko dobrze 🩵

Najlepiej na głowę to by mi zrobiła kolejna ciąża ale skoro nie mam na co liczyć to cóż 🤣🤣

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Myszka a do szkoly rodzenia chodzisz sama czy z mezem?

@Cerva czekamy na foto bobaska 😁

Ja sie zaraz zbieram do fizjo uroginekologicznej, zeby zerknela co i jak. Troche mnie czasem wiezadla oble ciagna i pobolewaja plecy na dole, wiec ewentualnie, zeby mi jakos rozmasowala napiecia. W sob lecimy do Wenecji i chce sie czuc dobrze, zeby miec sile pozwiedzac. Jeszcze dzis na wizycie u gina spytam o zgode, ale jestem dobrej mysli.

Bulbasek, Myszkaaa20, Pusshka, Sunnysunsun, Liyss🧚🏻, kasia97, Butterfly23, siesiepy lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Myszka a do szkoly rodzenia chodzisz sama czy z mezem?

@Cerva czekamy na foto bobaska 😁

Ja sie zaraz zbieram do fizjo uroginekologicznej, zeby zerknela co i jak. Troche mnie czasem wiezadla oble ciagna i pobolewaja plecy na dole, wiec ewentualnie, zeby mi jakos rozmasowala napiecia. W sob lecimy do Wenecji i chce sie czuc dobrze, zeby miec sile pozwiedzac. Jeszcze dzis na wizycie u gina spytam o zgode, ale jestem dobrej mysli.

Ooo jak cudownie, Włochy to moje miejsce na ziemi😍 zazdroszczę wyjazdu, ale tak pozytywnie😊 trzymam kciuki żeby ginek nie miał nic przeciwko✊

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka...🤣 Myślę że ciąża to kwestia czasu, a do tego czasu poprostu zajmiesz myśli 😅

Klaudia chodzę sama, ale są też pojedyncze zajęcia w parach i chciałabym żeby mój mąż też na mnie poszedł ale narazie przygotowuje się na to psychicznie jak niektórzy panowie na badanie nasienia 🤣

klaudia_23, Sunnysunsun, siesiepy lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bulbasek ja tez uwielbiam Wlochy 😍 bylam juz z 5 razy i za kazdym razem w innym miejscu. Nie moge sie doczekac kolejnego wyjazdu i tej pizzy pysznej 😍 zwlaszcza, ze to zapewne bedzie ostatni wyjazd za granice przed porodem.

@Myszka a wiekszosc kobiet przychodzi sama? Moj R to wybieral dzien i godzine zajec w szkole rodzenia (sa raz w tyg o tej samej godzinie), bo powiedzial, ze bedzie chodzil na wszystkie zajecia ze mna 😂

Edit: zeby nie bylo dzis tak milo i fajnie, samochod mi nie odpalil i wlasnie czekam na bolta, zeby pojechac do fizjo, a teraz taka pora, ze tanio nie wyjdzie i jeszcze pewnie sie spoznie 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 15:48

Myszkaaa20, Sunnysunsun lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    @Bulbasek ja tez uwielbiam Wlochy 😍 bylam juz z 5 razy i za kazdym razem w innym miejscu. Nie moge sie doczekac kolejnego wyjazdu i tej pizzy pysznej 😍 zwlaszcza, ze to zapewne bedzie ostatni wyjazd za granice przed porodem.

@Myszka a wiekszosc kobiet przychodzi sama? Moj R to wybieral dzien i godzine zajec w szkole rodzenia (sa raz w tyg o tej samej godzinie), bo powiedzial, ze bedzie chodzil na wszystkie zajecia ze mna 😂

Tak, dzisiaj były same kobiety, bo z partnerami są inne zajęcia 😁 a to mój nie jest taki chętny 😅

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

A na długo lecicie? Polecam kupic bilet na tramwaje wodne(tylko najlepiej te ich lokalne, nie jakieś wycieczkowe pod turystów) i popłynąć na wysepki koło Wenecji, szczególnie Murano i Burano😍

Astereae lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    A na długo lecicie? Polecam kupic bilet na tramwaje wodne(tylko najlepiej te ich lokalne, nie jakieś wycieczkowe pod turystów) i popłynąć na wysepki koło Wenecji, szczególnie Murano i Burano😍

Na 5 dni :) wlasnie planujemy tez pojechac do Werony, nad jezioro Garda, moze do Bolonii tez :) i skoro polecasz wysepki to pewnie tez odwiedzimy 😁 Zwlaszcza, ze slyszalam ze na sama Wenecje to czasem jeden dzien starczy, a my na wyjazdach sporo chodzimy takze pewnie w ten jeden dzien ją obejdziemy 😁

Bulbasek, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy, super że pękło 😍 Teraz czekamy z zaciśniętymi kciukami!

@Lola93, trzymam kciuki za akcję Torba z jajami 🥺🤞

@Nome, super jest ten dostęp każdej do kalendarza z wizytami ❤️

@metka, piękności 🥰

@Cerva, super - czekamy na fotkę 🥰

@ezra, tulasek 🫂 Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z czwartkowej wizyty!
    Do mnie też właśnie małpa przywędrowała, nawet nie zdążyłam pomyśleć o ewentualnym teście. Także czekam teraz 3 tygodnie do wizyty w Klinice 😊 Mąż ma już zakaz spożywania alkoholu 😅
    A co do terminu wizyty to mi teraz dr kazała się umówić po 20 dc, ale to będzie cykl przed IVF i to dlatego, żeby zobaczyć jak wyglądają jajniki

Lola93, ezra, siesiepy lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Na 5 dni :) wlasnie planujemy tez pojechac do Werony, nad jezioro Garda, moze do Bolonii tez :) i skoro polecasz wysepki to pewnie tez odwiedzimy 😁 Zwlaszcza, ze slyszalam ze na sama Wenecje to czasem jeden dzien starczy, a my na wyjazdach sporo chodzimy takze pewnie w ten jeden dzien ją obejdziemy 😁

Oooo to napięty grafik jak na 5 dni😊 da sie jasne Wenecje w jeden dzień choć trochę na wariata, ale tak zaliczyliśmy w zeszłym roku bo byliśmy kilka dni w Zatoce Weneckiej ale na wybrzeżu i wyskoczyliśmy na jeden dzień do Wenecji. Werona też cudowna, a nad Gardą to jeden dzien nie starczy, ba nawet te 5 mało, tam każde miasteczko jest inne i każde warte zobaczenia plus czesto są jakieś atrakcje typu jakieś zloty imprezy itd., ale małe te miasteczka wiec z reguły tłoczne też. Jak od strony Werony to polecam Lazise i Sirmione nad Gardą😍 Ja na te północne wlochy to autem zazwyczaj jeżdżę bo wracam potem załadowana winem i oliwą😆

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia obyś dotarła już bez komplikacji do tego fizjo. No i było zielone światło na wyjazd. 😃

My wróciliśmy, objadlam się pizzy. 🤤

Ja jestem zapisana na 6 maja szkoły rodzenia, zajęcia organizacyjne na początku, zobaczymy jak to tam będzie wyglądać. 🙂

W brzuchu mam już 528g człowieka. Na USG lekarz pokazuje mi stopę i pyta kto z nas ma drugi palec u stopy dłuższy od pierwszego. 😅 Ja nie, ale okazało się, że Mąż tak i jego Tata też. To wiadomo co na pewno po Tatusiu Synek odziedziczył. 😂

IMG-20240408-161819.jpg

Megipta, Anka32, blador2, Myszkaaa20, Astereae, Effiii, Lola93, Muuu., Sunnysunsun, klaudia_23, Liyss🧚🏻, kasia97, Butterfly23, aszin, PoczątkującaPisarka, bonassola, Pusshka, Monia•, Małgosiagosia, ezra, siesiepy lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    @klaudia obyś dotarła już bez komplikacji do tego fizjo. No i było zielone światło na wyjazd. 😃

My wróciliśmy, objadlam się pizzy. 🤤

Ja jestem zapisana na 6 maja szkoły rodzenia, zajęcia organizacyjne na początku, zobaczymy jak to tam będzie wyglądać. 🙂

W brzuchu mam już 528g człowieka. Na USG lekarz pokazuje mi stopę i pyta kto z nas ma drugi palec u stopy dłuższy od pierwszego. 😅 Ja nie, ale okazało się, że Mąż tak i jego Tata też. To wiadomo co na pewno po Tatusiu Synek odziedziczył. 😂

IMG-20240408-161819.jpg

Jaki słodziak 🥰🥰🥰 i mega z tym placem 🤣

Jezu,a do mojej wizyty jeszcze tyle czasu

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko tylko daję znać że jestem po drożności. Niestety bolało 😞 a wzięłam dwie tabletki przeciwbólowe.

Jajowody drożne, ale zwężone, lekarka mówiła że ten kontrast powinien je przepchać.

Jeśli chodzi o owulke to z żadnego pęcherzyka dominującego zrobiły się niemal 4 🤦🏼‍♀️ 3 na lewym (2x 14 mm, 1x 12 mm) i jeden na prawym (11 mm). W środę kolejny monit. Oni niby odradzają starania w cyklu jak są więcej niż dwa dominujące. Zobaczymy na czym stanie. Jak nie urok to wiadomo co

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva a jaki nosek i usteczka😍

Cerva lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva jaki słodki mały słodziak 🥹😍

Nome ale masz to już za sobą, mam nadzieję że mimo wszystko drożność na swój sposób pomoże i jednak zaskoczy ? 🙏🤞

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva jaki słodki dzidziolek😍

Nome dobrze że już po i że drożne😊 teraz podobno największa szansa przez kilka cykli wiec trzymam kciuki✊

Cerva lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nome ja bym nie rezygnowała z cyklu. Wiadomo to jest Wasza decyzja. Cieszę się że oba drożne 🥹

Klaudia a Ty już chyba coś ostatnio też miałaś z autem i znów ?

Cerva ❤️❤️❤️śliczny bobas 🥰

Gośka odświeżam!!

Cerva, goska000 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nome niech rzeczywiście dobrze im zrobi kontrast. To czekamy na środę. 😘

A i łożysko mam na przedniej ścianie, czyli ostatnio babka w LuxMedzie dobrze mówiła podczas USG a inaczej zaznaczyła na wyniku. 😅

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ja na szybko tylko daję znać że jestem po drożności. Niestety bolało 😞 a wzięłam dwie tabletki przeciwbólowe.

Jajowody drożne, ale zwężone, lekarka mówiła że ten kontrast powinien je przepchać.

Jeśli chodzi o owulke to z żadnego pęcherzyka dominującego zrobiły się niemal 4 🤦🏼‍♀️ 3 na lewym (2x 14 mm, 1x 12 mm) i jeden na prawym (11 mm). W środę kolejny monit. Oni niby odradzają starania w cyklu jak są więcej niż dwa dominujące. Zobaczymy na czym stanie. Jak nie urok to wiadomo co
    Przykro mi że bolało:( 🫂 kurde już parę razy wydawało mi się też że będzie więcej niż jeden ale to chyba jednak rzadkość żeby pękły dwa, momentalnie jak pęka jeden to te hormony hamują ten drugi, no nie wiem, dużo i u mnie historii i u innych że rosły po dwa trzy ale pękał koniec końców jeden :( chyba bym już po tym wszystkim nie przejmowała się tym tak, ale to tylko moja opinia. Ważne że rosną pięknie jajca 🥚

age.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra Kochana... 🫂🫂🫂🫂

Anka, dziś żyły współpracowały :> Pakiecik niedługo będzie i możesz działać. Kolejny krok do diagnostyki 💞

Foos, kocham remonty ;D

Frutellka, jeśli już ma przyjść @ to niech się streszcza z łaski swojej...

Bodzenka, Pipi, kciuki macie ode mnie już od dzisiaj :*

Bodzenka, Mąż z roboty dodatkowej na pewno się ucieszy :> Ewentualnie powiedz, że zapłacisz w naturze :D

Metka, gratuluję! :*

Lola, 🤞🤞🤞🤞 Mam nadzieję, że akcja zakończy się powodzeniem :*

Monia, mam nadzieję, że już czujesz się lepiej 🤗

Blador, chyba jakaś sadystka pobierała krew Mężowi... Wygląda jakby mu ktoś walnął z kija...

Liyss, moim zdaniem to wina nadżerki, ale musisz poczekać na gina.

Kasia, nie dziwię się, że wrócił zmordowany. U mnie w rodzinie też kilka osób było i odsypiali do południa ;D

Myszka, produktywny dzień 😎

Klaudia, ale fajnie! Odpocznijcie, naładujecie baterie. Trzeba korzystać ☀️

Pusshka, zlecą te trzy tygodnie. Jestem bardzo ciekawa Twojej procedury. Mam nadzieję, że będziesz Nas informować :* Mąż jak zniósł info o abstynencji? :>

Cerva, jaki słodki Robaczek 💞

Nome, najważniejsze, że drożne. Współczuję bólu, ale masz go już za sobą :*

Efii, nie odświeżaj jeszcze. Coś czuję, że do późnego wieczora może nie być wyniku :D

Idę trochę ogarnąć dom, zjem coś i chwilą odpoczynku. Padam na twarz.

Lola93, Myszkaaa20, Monia•, ezra, Bodzenka, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    preg.png
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ