Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po pobraniu morfologii, moczu, tsh i ft4. Teraz czekam na usg piersi. Myślicie, że mogę jeszcze podjechać na d3 czy już za późno?🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Małgosiagosia wrote:Ja już po pobraniu morfologii, moczu, tsh i ft4. Teraz czekam na usg piersi. Myślicie, że mogę jeszcze podjechać na d3 czy już za późno?
Spokojnie możesz D3 nie jest takie chwiejne;)
PoczątkującaPisarka - to czekamy na wyniki - w jakim labie robiłaś?Małgosiagosia lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:46
Megipta lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
05/25 🍀
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
💉 accofil, neoparin 0,6
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Hej, hej,
oczywiście zapomniałam, że miałam na krew jechać, zaspałam i jeszcze sobie kawkę ciumknęłam, no nic pojadę jutro. Oby mieć wyniki przed czwartkiem. 🤣
@Astereae dzięki, za nic nie mogłam po hasłach znaleźć nic pasującego. 😍
@Ania, po pierwsze to wiele źródeł twierdzi, że nie jest to jedyny wyznacznik tego czy uda Ci się być w ciąży. Przypominam, że przed chwilą w zasadzie się udało (spójrz na niektóre z nas z AMH powyżej 7 a ciąży brak). Po prostu nie róbcie przerw, poszerz diagnostykę, jeśli nasienie będzie ok a Ty poszerzysz diagnostykę to z dużym prawdopodobieństwem w tym roku będziesz w ciąży. Trzeba znaleźć tylko przyczynę 😘
@Bulbasek, nie miałam. Plan był na diagnostykę rozszerzoną, drożność, IUI z nowym lekarzem - ale dał mi jasno do zrozumienia, że przy takich kolejnych wynikach Małża ivf, więc tu drożność nie potrzebna..🐱👤😔
@Klaudia, kciuki, będziemy tam z Tobą!🐯😍
@Pusshka, dzięki Ci. Jakoś mi raźniej, że przecierasz szlak i będziemy pewnie w podobnym czasie to przechodzić. W tym przypadku wsparcie bliskich to jednak mało, bo kompletnie nie będą rozumieć mojego położenia i rozumiem to doskonale. W takim razie informuj nas na bieżąco - sama też po cichu liczę, że uda się za pierwszym..😥❤klaudia_23, Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Anka32 wrote:Po tym co tutaj czytam I hak zazwyczaj od razu namawiają na ivf to mi się odechciewa bo u nas to nie wchodzi w grę.
To nie jest AMH uniemożliwiające zajście w ciążę - dziewczyny mają niższe i zachodzą ale musisz podrasować swoje komórki jajowe odpowiednią dietą i suplementacjąsiesiepy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Anka32 wrote:Po tym co tutaj czytam I hak zazwyczaj od razu namawiają na ivf to mi się odechciewa bo u nas to nie wchodzi w grę.
Jeżeli chcecie mieć drugie dziecko, no to od razu musicie wziąć się do roboty. Także badanie nasienia nie może czekać.03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
05/25 🍀
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
💉 accofil, neoparin 0,6
Mamy ❄️ (3.1.2) -
nick nieaktualny
-
Astereae wrote:Szkoły są dwie tak jak pisała Frutellka. Ja swojego czasu brałam raz tak, raz tak. Zależy jak zalecał lekarz. U mnie różnicy w zachodzeniu w ciążę przy tym nie było.
Dokładnie tak; niektórzy lekarze nie uznają wcale acardu i heparyny - to takie trochę placebo chyba;)“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Małgosia kciuki za Twoje wyniki 🤞🏼 chcesz link do kalendarium? Bo nie widziałam Twoich wizyt tam ☺️
Aniu to nie jest jeszcze tragiczne amh. Ale to sygnał, że przerwa nie jest dobrym pomysłem. To kop do działania i do zakasania rękawów. Pamiętają, że wizyta w klinice nie jest zobowiązująca. Można iść, zobaczyć co maja do powiedzenia i zdecydować co jest dla Was okej.
Przy tym AMH na pewno warto zrobić jak najwiecej, żeby wesprzeć jakość komórek. Bardzo ważne jest zadbanie o gospodarkę cukrowa bo źle działająca insulina obniża ich jakość. W suplementacji warto uwzględnić koenzym q10, cynkMałgosiagosia, siesiepy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nomeolvides wrote:Małgosia kciuki za Twoje wyniki 🤞🏼 chcesz link do kalendarium? Bo nie widziałam Twoich wizyt tam ☺️
Aniu to nie jest jeszcze tragiczne amh. Ale to sygnał, że przerwa nie jest dobrym pomysłem. To kop do działania i do zakasania rękawów. Pamiętają, że wizyta w klinice nie jest zobowiązująca. Można iść, zobaczyć co maja do powiedzenia i zdecydować co jest dla Was okej.
Przy tym AMH na pewno warto zrobić jak najwiecej, żeby wesprzeć jakość komórek. Bardzo ważne jest zadbanie o gospodarkę cukrowa bo źle działająca insulina obniża ich jakość. W suplementacji warto uwzględnić koenzym q10, cynk🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
nick nieaktualnyNie wiem czy mam siłę na to wszystko. Czuję wielką niesprawiedliwosc. Jakby biochem w styczniu to było za mało to teraz kolejny kopniak w dupę od losu.
Wybaczcie moje pierdolenie ale jestem na obecną chwilę strasznie zrezygnowana 😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 11:26
-
Anka32 wrote:Nie wiem czy mam siłę na to wszystko. Czuję wielką niesprawiedliwosc. Jakby biochem w styczniu to było za mało to teraz kolejny kopniak w dupę od losu.
Wybaczcie moje pierdolenie ale jestem na obecną chwilę strasznie zrezygnowana 😪🍒 fertistim, cynk
Anka Twoje AMH to nie tragedia, Ty dopiero zaczynasz pracę nad poprawą parametrów to i AMH wzrośnie. Na spokojnie , postaraj się nie załamywać. W grudniu miałaś kiepskie wyniki i stąd może wynikać ten wynik, dieta, suplementacja i będziesz zaraz chwalić się dwoma kreskami.
Astereae, Pusshka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@Ania AMH da sie tez poprawic. Ostatnio widzialam, ze jakas dziewczyna miala podobny wynik do Twojego, a po wprowadzeniu supli, zdrowej diety, ruchu po kilku miesiacach poprawilo sie na 1,5. Poza tym, nawet z takim AMH dalej sa szanse
Takze nie zalamuj sie tylko bierzcie sie do roboty 😁
Mnie juz przyjeli na oddzial. Pobrali wymaz z pochwy, krew i teraz mam lezec. Jutro badanie moczu. Jak lekarz bedzie mial obchod to podpytam co i jak. Narazie na sali mam dwie dziewczyny, jedna 3 dni po terminie, a druga w 33tc i wykryli u niej blok w sercu.Astereae, siesiepy, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Effiii wrote:Anka Twoje AMH to nie tragedia, Ty dopiero zaczynasz pracę nad poprawą parametrów to i AMH wzrośnie. Na spokojnie , postaraj się nie załamywać. W grudniu miałaś kiepskie wyniki i stąd może wynikać ten wynik, dieta, suplementacja i będziesz zaraz chwalić się dwoma kreskami.
Anka32, siesiepy lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
05/25 🍀
💉 accofil, neoparin 0,6
Mamy ❄️ (3.1.2) -
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Myślicie, że mogę wysłać Małża w piątek na badanie żołnierzy? Wysłałabym go od razu najchętniej ale dzisiaj serduszkowalismy więc odpada 🥹
Anka32 lubi tę wiadomość
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)