X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pobraniu morfologii, moczu, tsh i ft4. Teraz czekam na usg piersi. Myślicie, że mogę jeszcze podjechać na d3 czy już za późno?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ja już po pobraniu morfologii, moczu, tsh i ft4. Teraz czekam na usg piersi. Myślicie, że mogę jeszcze podjechać na d3 czy już za późno?

Spokojnie możesz D3 nie jest takie chwiejne;)

PoczątkującaPisarka - to czekamy na wyniki - w jakim labie robiłaś?

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    @Anka przytulam <3 Ale Twój wynik jest w normie mimo wszystko. A nie myśleliście o pójściu do kliniki?

Po tym co tutaj czytam I hak zazwyczaj od razu namawiają na ivf to mi się odechciewa bo u nas to nie wchodzi w grę.

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka, to była dobra decyzja, żeby zrobić to amh! Działajcie, żadnych przerw. I idź na konsultację z tym.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:46

Megipta lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
    05/25 🍀

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
    💉 accofil, neoparin 0,6

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej,
    oczywiście zapomniałam, że miałam na krew jechać, zaspałam i jeszcze sobie kawkę ciumknęłam, no nic pojadę jutro. Oby mieć wyniki przed czwartkiem. 🤣

@Astereae dzięki, za nic nie mogłam po hasłach znaleźć nic pasującego. 😍

@Ania, po pierwsze to wiele źródeł twierdzi, że nie jest to jedyny wyznacznik tego czy uda Ci się być w ciąży. Przypominam, że przed chwilą w zasadzie się udało (spójrz na niektóre z nas z AMH powyżej 7 a ciąży brak). Po prostu nie róbcie przerw, poszerz diagnostykę, jeśli nasienie będzie ok a Ty poszerzysz diagnostykę to z dużym prawdopodobieństwem w tym roku będziesz w ciąży. Trzeba znaleźć tylko przyczynę 😘

@Bulbasek, nie miałam. Plan był na diagnostykę rozszerzoną, drożność, IUI z nowym lekarzem - ale dał mi jasno do zrozumienia, że przy takich kolejnych wynikach Małża ivf, więc tu drożność nie potrzebna..🐱‍👤😔

@Klaudia, kciuki, będziemy tam z Tobą!🐯😍

@Pusshka, dzięki Ci. Jakoś mi raźniej, że przecierasz szlak i będziemy pewnie w podobnym czasie to przechodzić. W tym przypadku wsparcie bliskich to jednak mało, bo kompletnie nie będą rozumieć mojego położenia i rozumiem to doskonale. W takim razie informuj nas na bieżąco - sama też po cichu liczę, że uda się za pierwszym..😥❤

klaudia_23, Anka32, Pusshka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Po tym co tutaj czytam I hak zazwyczaj od razu namawiają na ivf to mi się odechciewa bo u nas to nie wchodzi w grę.

To nie jest AMH uniemożliwiające zajście w ciążę - dziewczyny mają niższe i zachodzą ale musisz podrasować swoje komórki jajowe odpowiednią dietą i suplementacją;)

siesiepy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dziewczyny zachodzą z dużo niższym amh. Ale nie możecie sobie pozwolić na żadną przerwę.
    Jeżeli chcecie mieć drugie dziecko, no to od razu musicie wziąć się do roboty. Także badanie nasienia nie może czekać.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    05/25 🍀

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard, estrofem, utrogestan
    💉 accofil, neoparin 0,6

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:09

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Szkoły są dwie tak jak pisała Frutellka. Ja swojego czasu brałam raz tak, raz tak. Zależy jak zalecał lekarz. U mnie różnicy w zachodzeniu w ciążę przy tym nie było.

Dokładnie tak; niektórzy lekarze nie uznają wcale acardu i heparyny - to takie trochę placebo chyba;)

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia kciuki za Twoje wyniki 🤞🏼 chcesz link do kalendarium? Bo nie widziałam Twoich wizyt tam ☺️

Aniu to nie jest jeszcze tragiczne amh. Ale to sygnał, że przerwa nie jest dobrym pomysłem. To kop do działania i do zakasania rękawów. Pamiętają, że wizyta w klinice nie jest zobowiązująca. Można iść, zobaczyć co maja do powiedzenia i zdecydować co jest dla Was okej.

Przy tym AMH na pewno warto zrobić jak najwiecej, żeby wesprzeć jakość komórek. Bardzo ważne jest zadbanie o gospodarkę cukrowa bo źle działająca insulina obniża ich jakość. W suplementacji warto uwzględnić koenzym q10, cynk

Małgosiagosia, siesiepy lubią tę wiadomość

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:09

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Małgosia kciuki za Twoje wyniki 🤞🏼 chcesz link do kalendarium? Bo nie widziałam Twoich wizyt tam ☺️

Aniu to nie jest jeszcze tragiczne amh. Ale to sygnał, że przerwa nie jest dobrym pomysłem. To kop do działania i do zakasania rękawów. Pamiętają, że wizyta w klinice nie jest zobowiązująca. Można iść, zobaczyć co maja do powiedzenia i zdecydować co jest dla Was okej.

Przy tym AMH na pewno warto zrobić jak najwiecej, żeby wesprzeć jakość komórek. Bardzo ważne jest zadbanie o gospodarkę cukrowa bo źle działająca insulina obniża ich jakość. W suplementacji warto uwzględnić koenzym q10, cynk
    Tak poproszę link. Ostatnio miałam trochę mniej czasu i doczytywałam czasem pobieżnie, gdzieś pominęłam info o kalendarium. Dziękuję za kciuki. ☺️

🍒 fertistim, cynk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam siłę na to wszystko. Czuję wielką niesprawiedliwosc. Jakby biochem w styczniu to było za mało to teraz kolejny kopniak w dupę od losu.
    Wybaczcie moje pierdolenie ale jestem na obecną chwilę strasznie zrezygnowana 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 11:26

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie wiem czy mam siłę na to wszystko. Czuję wielką niesprawiedliwosc. Jakby biochem w styczniu to było za mało to teraz kolejny kopniak w dupę od losu.
    Wybaczcie moje pierdolenie ale jestem na obecną chwilę strasznie zrezygnowana 😪
    Ja rozumiem, jak zobaczyłam swoje amh 7 to płakałam z tydzień. Musisz o tym poczytać, ale wydaje mi się, że Twoje amh to jak najbardziej daje szanse na ciążę.

🍒 fertistim, cynk
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka Twoje AMH to nie tragedia, Ty dopiero zaczynasz pracę nad poprawą parametrów to i AMH wzrośnie. Na spokojnie , postaraj się nie załamywać. W grudniu miałaś kiepskie wyniki i stąd może wynikać ten wynik, dieta, suplementacja i będziesz zaraz chwalić się dwoma kreskami.

Astereae, Pusshka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ania AMH da sie tez poprawic. Ostatnio widzialam, ze jakas dziewczyna miala podobny wynik do Twojego, a po wprowadzeniu supli, zdrowej diety, ruchu po kilku miesiacach poprawilo sie na 1,5. Poza tym, nawet z takim AMH dalej sa szanse ;) Takze nie zalamuj sie tylko bierzcie sie do roboty 😁

Mnie juz przyjeli na oddzial. Pobrali wymaz z pochwy, krew i teraz mam lezec. Jutro badanie moczu. Jak lekarz bedzie mial obchod to podpytam co i jak. Narazie na sali mam dwie dziewczyny, jedna 3 dni po terminie, a druga w 33tc i wykryli u niej blok w sercu.

Astereae, siesiepy, Paula9463, Pusshka lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka Twoje AMH to nie tragedia, Ty dopiero zaczynasz pracę nad poprawą parametrów to i AMH wzrośnie. Na spokojnie , postaraj się nie załamywać. W grudniu miałaś kiepskie wyniki i stąd może wynikać ten wynik, dieta, suplementacja i będziesz zaraz chwalić się dwoma kreskami.
    AMH nie wzrośnie. To jest rezerwa jajnikowa, my się już rodzimy z konkretną liczbą komórek. Ono może się różnić o ileś tam, ale nie jakoś dużo. Ale jak najbardziej trzeba wzmacniać te jajeczka odpowiednią suplementacją. I AMH jest bardzo czułym badaniem. Powinno się je robić w labo, gdzie badają na miejscu, bo przewożenie próbki zaburza jego wynik. Więc może być tak naprawdę wyższe niż wskazuje wynik.

Anka32, siesiepy lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    05/25 🍀

💉 accofil, neoparin 0,6

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że mogę wysłać Małża w piątek na badanie żołnierzy? Wysłałabym go od razu najchętniej ale dzisiaj serduszkowalismy więc odpada 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 11:36

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Myślicie, że mogę wysłać Małża w piątek na badanie żołnierzy? Wysłałabym go od razu najchętniej ale dzisiaj serduszkowalismy więc odpada 🥹
    Możesz abstynencja 3 dni wystarczy

Anka32 lubi tę wiadomość

‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ