Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
@Anka 🦵🦵🦵🦵słuchaj koleżanek mądrych, jak mówią że to jest w normie i nie ma że nie ma szans to ja im wierzę. Proszę się tu nie poddawać 🫂
Kciuki za pozostałe czekające na wyniki ☺️ moich jeszcze nie ma.34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Anka32 wrote:Dziękuję za każde Wasze dobro słowo ❤️🥹
Muszę sobie popłakać i obmyśleć plan działania.
U Was teraz nie ma czasu na ojojanie, spinacie tyłki i działacie - bardzo dobrze, że zrobiłaś to badanie - teraz pozostaje zrobić pozostałe z 2-5 dc; żeby mieć pełny obraz sytuacji; musisz już zacząć suplementację na poprawę jakości komórek jajowych bo przy niskim AMH mogą być poprostu słabsze; ale to się da naprawić. Mąż obowiązkowo badanie nasienia narazie podstawowe jeśli coś wyjdzie nie tak to worek suplementów i pogłębienie diagnostyki; myślę; że dobrym pomysłem byłoby tutaj podkręcenie owulacji lekką stymulacją. A jeśli 3 cykle nie wyjdzie to badanie drożności. Powtórzyłabym też insulinę i glukozę na czczo bo u Ciebie z tego co pamiętam była dość wysoko; jeśli się mylę to mnie popraw;)Anka32 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Dzień dobry, żyję chyba. Głowa nie boli. Nadrabiałam, a miałam sporo. Wczoraj tylko kukałam i widziałam kilka wyników.
Na diagnostyce 20% zniżki na hasło ZDROWIE2024 na pakiety badań - działa z pakietem badań na anemię w promocji. I mnie kusi, bo wychodzi 115zł.
Jako, że z 40 stron miałam do nadrobienia, to pozwolę sobie nie odnosić się do wszystkich, do których chciałam. :p Byłby tu za duży wall of tekst. Porozdawałam Wam lajki za to.
Lola trzymam kciuki za oba jajca wielkanocne i super, że wyniki starego się podkoksiły! Zajączek owocny, niech jeszcze nie kończy z podarkami.
Ezra dziewczyny napisały wszystko, do lekarza zawsze możesz wrócić gdy będziesz potrzebować, a tak to klinika.
Alysa podobają mi sie zbiorowe badanka. To jeszcze trzeba ustalić termin na zbiorowy KIR, dinusie już w większości sobie to ogarnęły hahaha.Tym mnie wtedy natchnęły chociaż na trombę. :p Mi kilka miesięcy temu, jak grzebałam sobie w różnych artykułach niepłodnościowych, to podsyłali grupy ciężarnych i bobasowe, tak samo reklamy wyprawek. Nie wiem co to za mądry algorytm, ale autentycznie było mi wtedy przykro, bo byłam w trakcie ogarniania szyjki macicy.
Metka jaki cudowny grzdylek! Niby ciężki było złapać a super widać bobo!Rośnijcie dalej zdrowo i bezproblemowo!
I jaki piękny brzuszek!
Ania cudownie, trzymam kciuki za nową pracę.A teraz korzystaj z pogody póki możesz.
) Co do AMH, dziewczyny już napisały wszystko. Ja od siebie mogę polecić podcast tej babeczki od hormonów (linki są w pierwszym poście na miesięcznych), ma tam podcast również o AMH. Pamiętam, że to nie jest tragiczny wynik i dziewczyny z dużo gorszymi zachodziły w ciążę! Słuchaj się Fruttelki!
Puszinka dobrze, że @ nie kazał chociaż na siebie czekać. Powoli ruszacie z tym... :o Niby ten cykl jeszcze na spokojnie, ale to przecież zleci!
Cervacudowne bobo dziedziczące stopy po tatusiu.
Nome super, że udało się zrobić tą drożność. Przykro mi za to, że bolało.No i najważniejsze, dobrze że wszystko drożne, autostrada wyczyszczona. Zauważyłam różne podejścia do starań przy kilku pęcherzykach. Na dinusiach dziewczyny mają po 4 i dostają normalnie ovi, lecą z tym koksem - bo przecież jakby wszystkie 4 miały się zapłodnić, to już dawno byłyby w ciąży. Ja przy 3 brałam ovi i liczę chociaż na 1. Warto sytuację obserwować dalej na pewno i nic nie przekreślać, bo tak jak dziewczyny mówią, wszystko się może jeszcze zmienić, one są jeszcze dość małe.
gosiu bardzo mi przykro, że tak to się skończyło.Tulę Cię mocno kochana. Pamiętaj, że to nie Twoja wina. Cieszę się, że po rozmowie z małżykiem nastrój się polepszył. Trzymam kciuki za powodzenie Waszej misji!
Klaudia uff, kamień z serca, że z bobo wszystko ok. Myślę, że będziesz pod dobrą opieką w szpitalu. Szkoda wyjazdu, ale masz rację - teraz są inne priorytety a niedługo odbijecie sobie choćby w trójkę.Masz moje kciuki, żeby już do rozwiązania wszystko było ok! Mi przed złymi informacjami z cytologii śniło się, że mam raka szyjki macicy i będą w związku z tym usuwać mi macicę, więc już nigdy nie zostanę mamą. Także przybijam piąteczkę za "prawie prorocze" sny.
Effii ja bym chyba pojechała, niech zobaczy czy to nie torbiel jakaś, potwierdź sobie, że Ci ładnie pękło wszystko.
Vii superowo, że załapałas flow z kardiologiem.To teraz trzymam kciuki za wyniki!
Frutti no, super, że w końcu się pojawiła ta franca. Ile można czekać jak się jej chce.
Oczywiście kciuki za wszystkie badania i wizyty które jeszcze się nie odbyły.Za poprzednie trzymałam kciuki w podświadomości.
Ja męczę moją Panią Koordynator o wyniki wczorajszych badań, o to czy jak zrobię w piątek w Diagnostyce u nich badania ze skierowania 7dpo to uda się je otrzymać przed weekendem (jest to o tyle istotne, że miałam je skonsultować od razu z ginami i wdrożyć luteinę jak będzie niski prog - ale jeśli nie otrzymam ich w piątek to po prostu po badaniu sobie wdrożę tą luteinę...) oraz marudzę, żeby skonsultowała te badania genetyczne z lekarką co mnie prowadzi.Anka32, Viii, Lola93, klaudia_23, Effiii, metkamniedrapie_87, Paula9463, ezra, Pusshka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 9MII + 11 GV (IVM) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Ciało które nie działa. -
Siesiepy - Kochana "bierę anemię za 115 zł" - ostatnio robiłam w lutym powtórzę sobie
Też się cieszę, że przyszła i to bezbolesna
siesiepy lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualnyFrutellka wrote:U Was teraz nie ma czasu na ojojanie, spinacie tyłki i działacie - bardzo dobrze, że zrobiłaś to badanie - teraz pozostaje zrobić pozostałe z 2-5 dc; żeby mieć pełny obraz sytuacji; musisz już zacząć suplementację na poprawę jakości komórek jajowych bo przy niskim AMH mogą być poprostu słabsze; ale to się da naprawić. Mąż obowiązkowo badanie nasienia narazie podstawowe jeśli coś wyjdzie nie tak to worek suplementów i pogłębienie diagnostyki; myślę; że dobrym pomysłem byłoby tutaj podkręcenie owulacji lekką stymulacją. A jeśli 3 cykle nie wyjdzie to badanie drożności. Powtórzyłabym też insulinę i glukozę na czczo bo u Ciebie z tego co pamiętam była dość wysoko; jeśli się mylę to mnie popraw;)
Przeczytałam drożność i aż mnie zabolało, wiecie gdzie 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 12:32
Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Przeczytałam drożność i aż mnie zabolało, wiecie gdzie 🤪
Kochana można HSG na NFZ w szpitalu; lub SonoHSG już płatnie koszt około 1000 zł; ale powiem Ci tak gorzej niż u mnie się Ci nie zdarzy“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Ania teraz jak siesiepy napisała diagnostyka ma kod zrobiłabym to
https://diag.pl/sklep/pakiety/e-pakiet-badan-hormonalnych-dla-kobiet/“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Anka dziewczyny powiedziały już wszystko, też uważam że powinniście działać i widzę że zaczynasz obmyślać plan, i super ! Ja wierzę że jeszcze zostaniecie rodzicami po raz drugi ! 🙏
Ja zapomniałam a jadę dzisiaj jeszcze do okulisty, potrzebuje kontroli i recepty na tą moją alergię. Byłam w Sinsay i kupiłam sobie letnią sukienke za 4 dyszki myślę że to dobra cena 😁
A w piekarniku czeka na mnie nasza wątkowa zapiekanka 😋👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:Kochana można HSG na NFZ w szpitalu; lub SonoHSG już płatnie koszt około 1000 zł; ale powiem Ci tak gorzej niż u mnie się Ci nie zdarzy
Sprzedałabym duszę diabłu żeby tylko uniknąć tej drożności 🥺 na samą myśl mnie boli, naprawdę.
Ten pakiet to jest do zrobienia miedzy 2 a 5 dc, tak?
Akurat czekam na Gorylicę więc może zrobię od razu jak przyjdzie 🥹
Włączyłam sobie ten podcast Kasi o amh ale rozryczałam się na samym początku. Posłucham jutro na spacerze z 🐕😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 12:48
-
Anka32 wrote:Sprzedałabym duszę diabłu żeby tylko uniknąć tej drożności 🥺 na samą myśl mnie boli, naprawdę.
Ten pakiet to jest do zrobienia miedzy 2 a 5 dc, tak?
Akurat czekam na Gorylicę więc może zrobię od razu jak przyjdzie 🥹
Włączyłam sobie ten podcast Kasi o amh ale rozryczałam się na samym początku. Posłucham jhtek na spacerze z 🐕😊
Tak właśnie tenTo w takim razie , kupuj i rób jak najszybciej
Kochana drożność to jedno z podstawowych badań - o AMH nie ma co słuchać bo tylko niepotrzebnie będziesz się nakręcać
Frutelka na naczelnego medyko- psychoterapeutę wątku!
Bulbasek, Anka32, Frutellka , Myszkaaa20, siesiepy, Butterfly23, metkamniedrapie_87, bonassola, ezra, Pusshka, kasia97, Małgosiagosia, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualny
-
blador2 wrote:Frutelka na naczelnego medyko- psychoterapeutę wątku!
Haha“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
Anka AMH to nie wyrok, doczekacie się drugiego bejbika. Spinaj dupke, rób badania, ogarnij dobrego ginka który Cie poprowadzi i będzie dobrze😘✊✊Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Anka32 wrote:Głosuję jak coś bez chwili zastanowienia! ❤️
Paula9463 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Frutellka wrote:Tak właśnie ten
To w takim razie , kupuj i rób jak najszybciej
Kochana drożność to jedno z podstawowych badań - o AMH nie ma co słuchać bo tylko niepotrzebnie będziesz się nakręcać
Według mnie akurat tego warto przesłuchać, bo może podbudować.
Pusshka lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 9MII + 11 GV (IVM) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀
Ciało które nie działa. -
nick nieaktualny@Frutti zrobiłam spis badań które chcę zrobić po raz pierwszy/powtórzyć. Rzucisz swoim fachowym okiem?
Gorylica powinna przyjść w czwartek więc jeśli przyjdzie o czasie to poszłabym na to wszystko w piątek
LH, FSH, testosteron, prolaktyna, estradiol, insulina, glukoza i TSH. -
siesiepy wrote:Frutti, Kasia właśnie tam opowiada o tym jak ważna jest dieta dla AMH i że AMH to nie wyrok.
Według mnie akurat tego warto przesłuchać, bo może podbudować.
Wiem słuchałam tego; tutaj bez wątpienia włączyłabym suplementację, dietę propłodnościowąsiesiepy lubi tę wiadomość
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)