X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • ezra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Siesiepy nie stresuj się na zapas, pękł jeden i to wystarczy. Chociaż wiem bo można się rozczarować mi ostatnio pękły dwa. I chuj ciąży nie ma... A są cykle bez owulacyjne i teraz ciężarówki Nasz kochane śmigaja.
    Ja chyba jednak bym poszła najpierw na hsg bo jednak laparo wiąże się z większą ingerencja, pomijając już narkozę. Dopiero jeśli na HSG coś wyjdzie to wtedy bym atakowała o laparoskopie

Ezra nie denerwuj się że nie masz pytań, masz wyniki badań i kompetentny lekarz poprowadzi właściwie dialog. Słonko czy Ty przed wizytą wypełniałaś ankietę ? Taka dość szczegółowa o sobie i mężu ?

Właśnie teraz wypełniam. Kazali mi nie wysyłam tylko zabrać na wizytę.

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam⭐ Czytam was od początku.Nie lubię wchodzić buciorami w nie swój wątek.Mimo wszystko ...Poruszyła mnie ostatnio sytuacja Anki.Niskie Amh nie świadczy o jakości tylko o ilości.Masz mało czasu,ale szanse są.Wiem co czujesz.Pierwsze dziecko urodziłam mając amh 0.56,potem było ciężko,trzy lata później amh 0.26,trafiľam na super lekarza I urodziłam drugie dziecko.Tylko do tego lekarza maľżeństwa chodzą razem na wizytę.Facetów nie oszczędza.Ja chodziłam sama,ale z wynikami obydwojga.Nie mieliśmy z kim starszego syna zostawić.Jeśli będziesz miała jakieś pytania,chętnie pomogę jeśli będę mogła.
    Pozdrawiam wszystkich I powodzenia życzę.

Pusshka, Anka32, Viii, siesiepy, blador2, Paula9463, Effiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy, żołnierzyki mogły przeżyć na spokojnie, tym bardziej że nie wiadomo dokładnie była owulka, także na spokojnie - ja już trzymam kciuki 🤞

@Bulbasek, mam nadzieję że przeleczycie i uda się spełnić marzenie o dzidziusiu 🥺🤞

@ezra, też mi się wydaje że niekoniecznie trzeba będzie udokumentowywac 12 miesięcy starań. No nic, pozostaje czekać 🙏
    A pytania pojawią się w trakcie, na spokojnie 🥰 Będziesz miała okazję też później się dopytać, bo jednak na dalszych etapach przychodzi więcej pytań do głowy
    ezra wrote:
    Dziewczyny czy Kariotypy to to samo co KIR co kupiłam? Bo wypełniam ankietę na jutro i już nie wiem.
    Nie, to dwa różne badania

@Viii, wrzucam zdjęcie składu chrupek 😊
    588a032ad2373.jpghttps://zapodaj.net/plik-rSk8RBDohI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 21:52

ezra, Viii, siesiepy lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Dziewczyny czy Kariotypy to to samo co KIR co kupiłam? Bo wypełniam ankietę na jutro i już nie wiem.
    Nie :)

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super live na profilu insta nasz bocian odnośnie dzisiejszych newsów. Wiele rozjaśnia :) będzie zapisany :)

Pusshka, ezra lubią tę wiadomość

age.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Z buta wjeżdżam. Dopiero teraz bo rozladowLam telefon w poczekalni. 🥴 Zaraz Was nadrobię bo i tak siadam do kompa.

Z 3 pęcherzyków pekl tylko jeden. Nie wierzę ni huhu że zrobił to w piątek lub sobotę skoro w poniedziałek był płyn w zatoce Douglasa i zapadnięty pęcherzyk. Dzisiaj było już jedno ciałko żółte i dwa pozostałe pęcherzyki. Z USG nie potrafię wykoncypować który z nich pękł. Jeśli to miałby być ten największy to boje się że przerósł. Może ten płaski był zbyt ułomny na pęknięcie i to ten 15mm dogonił i sobie pękł w niedzielę. Nie wiem, nie podoba mi się to trochę, nie tego się spodziewałam. Liczyłam na to że trzy to za dużo i byłoby Byt pięknie, ale miałam nadzieję że pęknie coś w terminie chociaż. 🥴 Bez sensu to.

Pytanie. Czy jest sens robienia HSG czy lepiej od razu iść na laparo? Pytam bo u mnie w Wieluniu nie robią HSG tylko laparo. Na HSG musiałabym iść do Wrocławia. Pytanie czy jest sens się rozdrabniać, żeby dostać nieprezycyjna informacje - w laparo będzie chyba widać więcej pod tym kątem plus dodatkowe rzeczy?

Kochana rób histero z oceną drożności, odchodzi się od laparoskopi diagnostycznych - chyba, że jest taki cyrk jak u mnie 😂😂

siesiepy lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • ezra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 🙌😍💕

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się jakoś denerwuje, że aż mi niedobrze na samą myśl, powinnam pałać nadzieją a tu kompletnie odwrotnie 😥🙄

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Tak się jakoś denerwuje, że aż mi niedobrze na samą myśl, powinnam pałać nadzieją a tu kompletnie odwrotnie 😥🙄

Ezra, bo to jednak duża rzecz w Twoim życiu, więc to normalne. Mam nadzieję że jutrzejszą wizyta Cię uspokoi.

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy trzeba jakoś specjalnie przygotowywać się na badanie krzywej cukrowej? 🧐
    Czy po prostu kilka dni przed normalnie się odżywiać, wiadomo unikać słodkiego - ale ja ograniczam bardzo mocno cukier od stycznia także no 😅

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Kochane, czy trzeba jakoś specjalnie przygotowywać się na badanie krzywej cukrowej? 🧐
    Czy po prostu kilka dni przed normalnie się odżywiać, wiadomo unikać słodkiego - ale ja ograniczam bardzo mocno cukier od stycznia także no 😅

Nie trzeba 😁 najważniejsze to jeść normalnie tak jak na co dzień i mi powiedzieli w laboratorium że pół godziny przed muszę wypić 3 szklanki wody 😉

Pusshka lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Jedz normalnie, pij dużo wody. Najważniejsze, to żeby siedzieć przez te 2h. Możesz śmiało przepłukać usta wodą po wypiciu glukozy, czy nawet w trakcie jakbyś miała problemy z wypiciem.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
    💉 accofil, clexane 0,6

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Najważniejsze to faktycznie siedzieć w trakcie (no można iść do WC), bo widziałam takie agentki które wychodziły sobie na miasto między pobraniami. 🙄
    Weź sobie dobrą książkę jutro. :)

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Witam⭐ Czytam was od początku.Nie lubię wchodzić buciorami w nie swój wątek.Mimo wszystko ...Poruszyła mnie ostatnio sytuacja Anki.Niskie Amh nie świadczy o jakości tylko o ilości.Masz mało czasu,ale szanse są.Wiem co czujesz.Pierwsze dziecko urodziłam mając amh 0.56,potem było ciężko,trzy lata później amh 0.26,trafiľam na super lekarza I urodziłam drugie dziecko.Tylko do tego lekarza maľżeństwa chodzą razem na wizytę.Facetów nie oszczędza.Ja chodziłam sama,ale z wynikami obydwojga.Nie mieliśmy z kim starszego syna zostawić.Jeśli będziesz miała jakieś pytania,chętnie pomogę jeśli będę mogła.
    Pozdrawiam wszystkich I powodzenia życzę.

Dziękuję, że napisałaś 🥹 Takie historie jak Twoja dają mi nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone, to bardzo budujące 😊
    Na razie u mnie etap oswajania się z tą informacją. Będę pamiętała żeby napisać jeśli pojawią się jakieś pytania 🥰

Królikkicek, Pusshka, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @bulbasek lekarz koszmar! Współczuję takiej wizyty 😥

@pushka ojoj toż to totalnie nie dla mnie, dziękuję za fotkę ☺️

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik wow dałaś do pieca wynikami, bardzo ładne. :D "jak tak mało tego wyleciało a kubek taki duży" ahahah o nie XDD a co kobitka na to? XD A za sytuację z ciocią tulę mocno. :( Pomyśl sobie, że niedługo będzie jej już dużo lepiej i będzie szczęśliwa, wraz z bliskimi i będzie oczekiwała swojej dalszej rodziny. :)

Alyska znalazłam kilka foto, w tym malutkie pana ostrzyżonego na krótko z brodą, to też łon? :D Bo jak sobie podstawiam pod tą twarz blondina, to całkiem nieźle, wstydziłabym się tak bezwstydnie nogi rozkładać przed. :p

Maja oby wyniki Twojego były równie spektakularne. :)

Bulbasek boże, co za kretyn... Głupich nie sieją, to samosiejki. :/ Trzymam kciuki aby sytuacja z panią Ch skończyła się pomyślnie i żeby obyło się bez zrostów. Ja ze swoją ureą też się bujałam niewiadomo ile i też połączyłam wiele kropek, w tym HPV.

ezra przytulam Cię mocno i składam kondolencje. Przykro mi. :( Za to wierzę, że babcia teraz was wspomoże swoją energią w walce, będzie takim aniołem stróżem. Nie martw się jutrzejszą wizytą, lekarz powinien Was poprowadzić.

Laski co do laparo to miałam ureaplasmę i tak sobie myślę, czy nie iść po prostu na skróty i nie zobaczyć od razu czy nie ma endomendy... Takie tam myśli, żeby już od razu zrobić to u siebie, skoro HSG tu nie robią.

Puszinka szkoda że nie mam lidla, opędzlowałabym takie czipsiorki. :)

Frutti nieeee będę musiała iść do dużego szpitala z dużą liczbą pacjentek które chcą gadać. XD

ezra, Maj.a, Alysa lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • ezra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Ezra, bo to jednak duża rzecz w Twoim życiu, więc to normalne. Mam nadzieję że jutrzejszą wizyta Cię uspokoi.

Właśnie chyba podświadomie czuje, że to już poważny etap. I tak mnie wzieło 🥲 w dodatku ten strach, że znowu trafie na jakiegoś bezsensu lekarza 😣

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy ja np robie laparo bo miałam potworniaka na jajniku i lekarz chce zobaczyć jak ten jajnik wygląda, bo jak to stwierdził może być tak że jajowd drożny a na jajniku takie zrosty że nie przjedzie. No i ogólnie po operacji jak to wygląda. Tym bardziej teraz mnie to cieszy bo wszystko będzie widać konkretnie. Choć pewnie jakbym mogła wolałabym zrobić najpierw HSG, pewnie już dawno bym to tez zrobiła, a tak to musiałam dojrzeć do decyzji, ale pewnie teraz będziemy odkładać termin, chociaż czytałam gdzieś że antybiotyk na ch bierze się tydzień tylko.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właśnie chyba podświadomie czuje, że to już poważny etap. I tak mnie wzieło 🥲 w dodatku ten strach, że znowu trafie na jakiegoś bezsensu lekarza 😣

W razie co to zmienisz lekarza, a może akurat będzie ok😊✊ nie ma co do przodu za dużo wybiegać😗

ezra lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • ezra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie mam wyników 🫠

Uciekam w końcu spać, dobranoc Wojowniczki 💜

preg.png
‹‹ 2097 2098 2099 2100 2101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ