Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Viii wrote:Trochę lipa. Czytałam gdzieś że lepiej na noc jeżeli 2h wcześniej się nie jadło. Słyszałyście coś o tym, chyba na jakiejś rolce na insta widziałam 🤔
No ja dzisiaj pisałam że biorę jak wstaję w nocy na siku, ale czasami zdarza się wziąć np. o 12 w nocy i wyniki mam dobre 😉Viii lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Viii wrote:Trochę lipa. Czytałam gdzieś że lepiej na noc jeżeli 2h wcześniej się nie jadło. Słyszałyście coś o tym, chyba na jakiejś rolce na insta widziałam 🤔
Edit. No i powinno się brać mniej więcej kk jednej porze, a nie raz rano, raz wieczorem. Żeby stężenie leku w organizmie było mniej więcej cały czas stałe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 19:30
Viii lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
klaudia_23 wrote:Tez tak uwazam. No i ogolnie ciesze sie, ze przyjechalam i mnie zbadala i okazalo sie, ze szyjka sie wydluzyla. Bede miala dzieki temu spokojniejsza glowe. Bo w szpitalu co lezalam to sprawdzili mi tylko we wtorek jak mnie przyjmowali, a przez caly pobyt i przed wypisem juz nie sprawdzili.
Najważniejsze że wszystko w porządku i się uspokoiłaś ❤️klaudia_23 lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Ja euthyrox biorę zawsze rano po przebudzeniu, potem leżę sobie jeszcze i jem dopiero po mniej więcej godzinie.
Viii lubi tę wiadomość
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Alysa wrote:Eutyrox biorę od 12 lat, zawsze rano, na czczo. Tak jest w ulotce. Na noc zaleca się jeżeli ktoś rano musi np od razu po wstaniu zjeść. Ale to trzeba dbać żeby było na pusty żołądek bo wtedy nie będzie się dobrze wchłania. Liyss jeżeli nie musisz od razu zjeść rano to ja zalecam tak jak jest w ulotce. Nie kombinuj z wieczornym przyjmowaniem jak nie masz wskazań.
Edit. No i powinno się brać mniej więcej kk jednej porze, a nie raz rano, raz wieczorem. Żeby stężenie leku w organizmie było mniej więcej cały czas stałe
To ja chyba do tej grupy należę przez moje wahania cukrów i prawie hipo, po prostu mi słabo, jem przeważnie w ciągu 15-20 minut 🫣34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Anka32 wrote:@Motylku jesteś? 🤗
Anka32 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
aszin wrote:Dziękuję dziewczyny, bo naprawdę co jakiś czas nachodzą mnie myśli, że wcale nie cieszyłam się z tej ciąży tak, jak powinnam.
Do mnie nadal jakby nie dociera, ze jestem w ciazy 😅 I milosci tez jak narazie nie czuje, tylko taka radosc na zmiane z obawami czy na pewno dam rade. Tak jak Edithka napisala, ta milosc do dziecka czesto przychodzi dopiero jakis czas po porodzie. Szkoda tylko, ze tak rzadko sie o tym mowi. Zazwyczaj sie slyszy, ze kobiety odrazu po zajsciu w ciaze czuja ta matczyna milosc i pozniej gdy ktoras ma inaczej to wlasnie zaczyna sie zastanawiac czy wszystko z nia okej.
Ja juz wrocilam ze szpitala. Bol cale szczescie przeszedl po kroplowce. Jakby sie to powtorzylo to mam przyjechac i juz zostac w szpitalu na obserwacje. Teraz planuje gnic w domu az do wtorku do zalozenia passara. 🙈
Wgl jak siedzialam z kroplowka to przyjechala jakas dziewczyna z mezem i rodzicami i okazalo sie, ze ona jest 7msc po porodzie, ona taka mega szczupla. Rodzila naturalnie w ktoryms szpitalu w Warszawie, dziecko wazylo 4kg i miala nacinane krocze. Cos zle ja zszyli i jej sie rozeszlo, byla znowu na zszywaniu. I cos zle jej zrobili.. ma ciagle bole krocza i przy odbycie, cos zle pozszywane, nie do konca jakby. Miala wizyte z jakims lekarzem z tego szpitala i powiedzial, ze jedynym rozwiazaniem jest plastyka krocza. Tylko, ze ten zabieg sprawi tylko, ze bedzie normalnie wygladala tam na dole, a z bolem moze byc tak, ze zostanie jej juz do konca zycia.. Masakra, jak widzialam jak ta dziewczyna placze i jaka jest przerazona, smutna, wkurzona i wszystko na raz to tak mi bylo jej szkoda 😢aszin, blador2, Cerva lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyViii wrote:Trochę lipa. Czytałam gdzieś że lepiej na noc jeżeli 2h wcześniej się nie jadło. Słyszałyście coś o tym, chyba na jakiejś rolce na insta widziałam 🤔
Czytałam, że jeśli eythyrox na noc to 3 godziny po posiłku. I miałam nawet pogadać z endo o tym czy mogę tak sobie podmienić zamiast rano brać ale zapomniałam a sama nie mam chyba odwagi eksperymentować 🤪😂 -
nick nieaktualny
-
aszin wrote:Dziękuję dziewczyny, bo naprawdę co jakiś czas nachodzą mnie myśli, że wcale nie cieszyłam się z tej ciąży tak, jak powinnam.
aszin, Edithka lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Małgosia chciałam.napisać o tej aktywności, że absolutnie nie, ale przemyślałam i absolutnie tak🤣 tyle, że przez pierwsze 3 tyg. Dopóki nie ogarnął, że się urodził to był spokojny jak w brzuchi, a jak ogarnął to zaczęło się bajlando😆
Odnośnie miłości i całego podejścia to ja widzę u nas ogromną różnicę między pierwszą, a drugą ciążą. Teraz mogę powiedzieć, że tego bejbika kochałam zanim się pojawił. Tak długo czekałam na ten czas kiedy będziemy mogli się starać (przeprowadziliśmy się w styczniu 2020 i mieliśmy na wiosnę rozpocząć starania, ale wybuchł covid i mój mąż powiedział, że absolutnie nie przez moje dolegliwości w pierwszej ciąży, gdy covid minął wybuchła wojna, wtedy ja spanikowałam, kupowałam walizki jak trzeba będzie uciekać..., potem mąż trochę zmieniał pracę) a potem ta cb uświadomiła mi jak bardzo chcemy tego dziecka. Za to nie umiem się w pełni cieszyć, bo droga do tego że przytulę zdrowe dziecko jest jeszcze bardzo daleka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 19:48
Małgosiagosia, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Myszka, faktycznie niski ten Twój cukier.
Edithka, ja miałam takie normy: na czczo do 92, po 1h do 140, po 2h do 120.
Viii Letrox minimum godzinę przed jedzeniem, minimum 2 przed kawą. Można brać wieczorem, conajmniej 3h po ostatnim posiłkuViii lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
klaudia_23 wrote:Do mnie nadal jakby nie dociera, ze jestem w ciazy 😅 I milosci tez jak narazie nie czuje, tylko taka radosc na zmiane z obawami czy na pewno dam rade. Tak jak Edithka napisala, ta milosc do dziecka czesto przychodzi dopiero jakis czas po porodzie. Szkoda tylko, ze tak rzadko sie o tym mowi. Zazwyczaj sie slyszy, ze kobiety odrazu po zajsciu w ciaze czuja ta matczyna milosc i pozniej gdy ktoras ma inaczej to wlasnie zaczyna sie zastanawiac czy wszystko z nia okej.
Ja juz wrocilam ze szpitala. Bol cale szczescie przeszedl po kroplowce. Jakby sie to powtorzylo to mam przyjechac i juz zostac w szpitalu na obserwacje. Teraz planuje gnic w domu az do wtorku do zalozenia passara. 🙈
Wgl jak siedzialam z kroplowka to przyjechala jakas dziewczyna z mezem i rodzicami i okazalo sie, ze ona jest 7msc po porodzie, ona taka mega szczupla. Rodzila naturalnie w ktoryms szpitalu w Warszawie, dziecko wazylo 4kg i miala nacinane krocze. Cos zle ja zszyli i jej sie rozeszlo, byla znowu na zszywaniu. I cos zle jej zrobili.. ma ciagle bole krocza i przy odbycie, cos zle pozszywane, nie do konca jakby. Miala wizyte z jakims lekarzem z tego szpitala i powiedzial, ze jedynym rozwiazaniem jest plastyka krocza. Tylko, ze ten zabieg sprawi tylko, ze bedzie normalnie wygladala tam na dole, a z bolem moze byc tak, ze zostanie jej juz do konca zycia.. Masakra, jak widzialam jak ta dziewczyna placze i jaka jest przerazona, smutna, wkurzona i wszystko na raz to tak mi bylo jej szkoda 😢
Coś wiem na temat złego zszycia. Nie dość że okazało się, że szew rozpuszczalny się nie rozpuścił, to jeszcze źle mnie zszyli i powstała gulka, ja mi usunięto, ale okazało się, że nerwy jakieś mam uszkodzone i boli i ciągnie po każdym seksie (czasem w trakcie), przy każdym okresie i przy wypróżnianiu. Byłam na kilku konsultacjach - nic się nie da z tym zrobić ...31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Fooskatt wrote:Coś wiem na temat złego zszycia. Nie dość że okazało się, że szew rozpuszczalny się nie rozpuścił, to jeszcze źle mnie zszyli i powstała gulka, ja mi usunięto, ale okazało się, że nerwy jakieś mam uszkodzone i boli i ciągnie po każdym seksie (czasem w trakcie), przy każdym okresie i przy wypróżnianiu. Byłam na kilku konsultacjach - nic się nie da z tym zrobić ...
O matko.. bardzo Ci wspolczuje 🫂11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Butterfly23 wrote:A i melduję się w pierwszym dniu nowego cyklu.
Także pod koniec kwietnia robię biopsję endometrium.
🫂🫂Butterfly23 lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dziewczyny a tak teoretycznie jest sens się obstawiać dupkiem od zobaczenia 2 kresek mimo, że tak naprawdę brak informacji i przyczyn ostatniego niepowodzenia, tak w razie co? Bo tak się zastanawiam, że jakby zaskoczyło to bym wolała się obstawić wszystkim co możliwe, ale nie wiem też skąd bym leki wzięła 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 20:02
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Jeny jak dobrze, że Dziewczyny piszecie o tych wszystkich uczuciach. Bo mnie też czasem małe huśtawki nastroju dopadają, może nie smutek, ale często taki strach jak to będzie. I myślałam, że jakaś wyrodna jestem. A tym bardziej jak wiem ile z Was czeka na tego Maluszka, a ja tu wymyślam... 🥺 Dobrze usłyszeć, że to normalne, że takie emocje się przeplatają. Jakby nie było czas ciąży to super przeżycie dla mnie jak na razie i każdej z Was życzę tego jak najszybciej. ♥️
@aszin do mnie chyba tak naprawdę zaczęło na maksa docierać jak właśnie zaczęłam go czuć. Teraz to już codziennie szaleje i nie daje o sobie zapomnieć. 😄
@malgosia w poniedziałek ważył 528g, a dziś nie sprawdzaliśmy. 🙂 A Twój maluch ile?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024