WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia przykro mi 🥺🫂
    Postaraj się nie denerwować, Oskarek jest z Tobą 🤗

• blador2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin ja też spałam sporo, tyle że u nas jakieś brzydkie chmury deszczowe, a ja mam mega niskie ciśnienie😵‍💫

Effiii współczuję tej ćmy, krzaczki wyglądają strasznie😔 o nieee mam ochotę na sajgonki

Ezra zrób coś dla siebie😘

Ania z sosem pieczarkowym jeszcze nie jadłam😋

Klaudia🫂 pogadaj z R. na ten temat. A wcześniej też dużo czasu spędzaliście oddzielnie, czy aktywnie razem?

Ja tak tylko powiem, że jak byłam w ciąży z Olkiem to mój mąż jakoś nie ogarniał, jakby wcześniej, do momentu urodzenia, to była abstakcja. Teraz od początku jest inaczej.

ezra lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @blador raczej jakis weekend to razem i czasem z jakimis znajomymi sie spotkalismy albo sami cos robilismy. Na mecze czasem chodzil tez sobie sam, bo ja nie lubie. Ale wie, ze teraz czuje sie slabo psychicznie, ze nie moge nic robic, ze mnie plecy bola od lezenia a lezec musze. I mowilam, ze nie chce ciagle siedziec sama.

@Ania dzieki ;)

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia musisz mu wgrać aktualizację oprogramowania😉 żeby właśnie nie było tak, że będzie wychodził jak do tej pory, tyle że z kolegami a nie z Tobą.
    Doczytałam edit, bardzo mi przykro i postaraj się nie denerwować bo bejbik to czuje🫂 a jutro duża awantura, jak sobie nie poradzisz to winiary mu wytłumaczą 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 19:32

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Klaudia musisz mu wgrać aktualizację oprogramowania😉 żeby właśnie nie było tak, że będzie wychodził jak do tej pory, tyle że z kolegami a nie z Tobą

Ale ja mu mowilam, nawet niedawno co przez tel gadalismy. Dla mnie to sie w glowie nie miesci jak mogl tak postapic. Ze wazniejsze to zostac dluzej z kolegami niz kobieta w ciazy, ktora ma zagrozona ciaze i w dodatku czuje sie chujowo psychicznie. Gdybym to ja byla na jego miejscu to rzucilabym wszystko i pojechala przy nim siedziec.

11.12 ⏸️
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Ale ja mu mowilam, nawet niedawno co przez tel gadalismy. Dla mnie to sie w glowie nie miesci jak mogl tak postapic. Ze wazniejsze to zostac dluzej z kolegami niz kobieta w ciazy, ktora ma zagrozona ciaze i w dodatku czuje sie chujowo psychicznie. Gdybym to ja byla na jego miejscu to rzucilabym wszystko i pojechala przy nim siedziec.
    Później doczytałam edit. No przykro się to czyta. Musisz nim potrząsnąć. Niech się przygotowuje, że jego życie za chwilę diametralnie się zmieni.

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Później doczytałam edit. No przykro się to czyta. Musisz nim potrząsnąć. Niech się przygotowuje, że jego życie za chwilę diametralnie się zmieni.

Napisalam mu z pol h temu, ze gratuluje priorytetow i napisal przed chwila „niedlugo bede”. Zobaczymy ile to jego „niedlugo” potrwa, ale cos czuje, ze to nie bedzie zbyt szybko.
    Ale i tak jestem juz zaryczana i czuje taki zawód jego zachowaniem, ze az nie wiem co mam mu powiedziec jak przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 19:47

blador2 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało proszę o przepis na batoniki owsiane ;)

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, to trzymam kciuki, żeby przemyślał swoje zachowanie zanim wróci 🤞🏻

klaudia_23 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Nieśmiało proszę o przepis na batoniki owsiane ;)

Screenshot-20240108-223238-Chrome.jpg

Effiii lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Uprzejmie proszę o kciuki 🫣

efd0ff4e6b13d.jpghttps://zapodaj.net/plik-TUSDXncgho
    Wow 🥰🙏 Nie cień, a kreseczka! Gratulacje 🥳❤️
    Czekamy na betę!

Viii lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Hej, nadrobię Was później, dopiero wróciłam z pogrzebu Babci, to były trudne dwa dni, więc jak tylko się wycisze, wracam 💜
    Bardzo mi przykro, niech jej ziemia lekka będzie 🙏🥺
    Trzymaj się, kochana ❤️

ezra lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ezra, przykro mi. 🫂

@Klaudia, nie popuszczaj mu, żeby potem tak nie robił jak już będzie dziecko, że Ty z dzieckiem w domu, a on z kolegami. Nie tak to powinno wyglądać.

klaudia_23, ezra lubią tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, bardzo mi przykro, że musisz to przechodzić. Mężczyźni czasami nie pojmują, że dla nas takie "uziemienie" plus po prostu same w sobie problemy ciąży mogą być destrukcyjne psychicznie i potrzebujemy ich obecności. Czasem trzeba nimi potrząsnąć i to czasem bardzo ostro, żeby zrozumieli.
    Mam nadzieję, że uda wam się porozmawiać i on zrozumie, że potrzebujesz jego obecnosci ;)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pożalę. Mnie mój z kolei wkurza, że nic nie czyta i nie szuka rzeczy dla dziecka. Ja już załatwiłam trochę rzeczy od znajomych, czytam co kupić, przeglądam olx i szukam, kupuję, a on nic a nic. Muszę mu powiedzieć, żebyśmy jechali oglądać wózki to pojedzie i nie robi problemów, ale żeby sam to zaproponował to w życiu. Boję się, że już tak będzie ciągle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 20:29

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    To i ja się pożalę. Mnie mój z kolei wkurza, że nic nie czyta i nie szuka rzeczy dla dziecka. Ja już załatwiłam trochę rzeczy od znajomych, czytam co kupić, przeglądam olx i szukam, kupuję, a on nic a nic. Muszę mu powiedzieć, żebyśmy jechali oglądać wózki to pojedzie i nie robi problemów, ale żeby sam to zaproponował to w życiu. Boję się, że już tak będzie ciągle.

Mój mąż taki był jak byłam w ciąży ze Stasiem. Po urodzeniu się to zmieniło. Tzn przynajmniej jeśli chodzi o czytanie co i jak najlepsze itd. Decyzje pozostawia mi, ale zaczął się o wiele bardziej interesować niż przed porodem.

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Mój mąż taki był jak byłam w ciąży ze Stasiem. Po urodzeniu się to zmieniło. Tzn przynajmniej jeśli chodzi o czytanie co i jak najlepsze itd. Decyzje pozostawia mi, ale zaczął się o wiele bardziej interesować niż przed porodem.
    Czyli nadzieja jeszcze jakaś jest. Denerwuje mnie to, bo jest tyle rzeczy do ogarnięcia. Łatwiej by było razem.

🍒 fertistim, cynk
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia to dokładnie miałam na myśli, pisząc, że P. Nie ogarniał w pierwszej ciąży ( wyznaczyłam mu wtedy co on ma wybrać). Za drugim razem jest zupełnie inaczej, następnego dnia po prenatalnych zaczął czytać o wózkach, zaklepał już kąpanie i ptzypominał sobie jak to jest z taką nówką, boi się tylko obsługi pieluszkowej dziewczynki😉

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Małgosia to dokładnie miałam na myśli, pisząc, że P. Nie ogarniał w pierwszej ciąży ( wyznaczyłam mu wtedy co on ma wybrać). Za drugim razem jest zupełnie inaczej, następnego dnia po prenatalnych zaczął czytać o wózkach, zaklepał już kąpanie i ptzypominał sobie jak to jest z taką nówką, boi się tylko obsługi pieluszkowej dziewczynki😉
    No to teraz facet marzenie. 😀 Może to dla nich za duża abstrakcja za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 20:48

🍒 fertistim, cynk
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    No to teraz facet marzenie. 😀 Może to dla nich za duża abstrakcja za pierwszym razem.
    Stary to w końcu dojrzał🤣

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ