Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwszy raz, do tej pory chodziłam taka wąsiasta "jakby ciocia miała wąsa to by była wujkiem" 🤣🤣🤣 w domu praktycznie siedziałam cały czas to mi wisiało.
A z ciekawości ktoś się orientuje ile kosztuje laserowe usuwanie wąsika (tzn ile średnio zabiegów trzeba liczyć) i jaka tego jest trwałość?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Hej ja wpadam na szybko bo dzisiaj cały dzień w biegu jestem 🏃🏼♀️
@Aszin cudne te oprawki ❤️
@megi super że wszystko w porządku ❤️
Co do sukni ja swoją mam wystawioną na Vinted i olx od roku za też chyba 500 zł i od czasu do czasu ktoś się odezwie ale bez szału ale nie tracę nadziei bo w tamtym tyg sprzedałam po roku kurtkę z sesji poślubnej więc jest jeszcze szansa że suknia też pójdzie 😁
@ezra 🫂
Coś nie mam szczęścia do tych badań i lekarzy w tym cyklu. Dzisiaj dzwonili z Przychodni i lekarz się rozchorował (tak jak i w tamtym tygodniu 😂) i przesunęli mi monitoring na sobotę na rano a miałam mieć w piątek bo na sobotę już górki mieliśmy ogarnięte no ale cóż, poczekają 🏔️
O tym kredycie to dobrze że mówicie żeby dokładnie wszystko spr samemu bo faktycznie może doradca niekoniecznie spr to o czym mu mówiliśmy 🤔 dopytamy go na kolejnym spotkaniu czy pamięta że chodziło nam o bezpłatne nadpłacanie i skracanie okresu kredytowania. Wątek uczy wszystkiego po trochu 😁Megipta, ezra lubią tę wiadomość
👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
🧔 32 🏋️♀️ obniżone parametry nasienia
30.01 II ❤️
02.02 Beta 529,9❤️
14.02 mamy ❤️
14.03 💔👼 10 tc -
Megipta wrote:No zarejestrowałam się u tego co Ty byłaś przez znany lekarz, i najbliższy termin był na 27 maj, będę wówczas 12+4 więc idealnie tylko teraz zasiał mi ziarnko niepewności z tym, że na prenatalnych mam zrobić pappe I betę a w niektórych robią to na miejscu w dniu spotkania. Czyli w prenatalium zrobią to wszystko mi 27go tak?
To ja bym zadzwoniła, bo zwykła wizyta, a badania prenatalne to raczej co innego. Ja miałam najpierw spotkanie z genetykiem, pobranie krwi, potem USG i konsultacja końcowa z genetykiem. 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Alysa wrote:Cerva no właśnie mnie to zastanawiało. Bo nigdzie nie znalazłam że choroby tarczycy pozwalają na robienie Pappy na NFZ a sama mam niedoczynność, a Ty już o tym pisałas. Wytłumaczysz?
Niestety nic więcej Ci nie powiem, bo sama się zdziwiłam jak dostałam skierowanie. 😉 Na nim nie był wpisany dokładnie powód tylko tak ogólnie coś tam, że zwiększone ryzyko. Pewnie to zależy od lekarza. Ale jak wspomniałam przy okazji pani endokrynolog, że dostałam skierowanie to ona też wspomniała, że słusznie i bardzo dobrze. 😛31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
ultramaryna_ wrote:Według mojego doktorka Acard działa niekorzystnie na organogenezę zarodka, stąd nie chciał, abym brała przed testem dodatnim.
Ale jak widać na tym forum i grupach na fb z dziećmi jest wszystko ok 🤷♀️
Tyle miesięcy się nie udaje, większość badań już zrobiona.
Czytam w necie że acard może powodować zaburzenia owulacji itd no i już mam taki mętlik w głowie 😔 ale bez acardu też się nie udawało.
Pytanie do dziewczyn które zaczęły brać acard czy wg Was pomógł Wam zajść w ciążę? Albo czy te co nadal nie zaszły Wasi ginekolodzy sami proponowali żebyście łykały acard i że to może pomóc ?
Sorki że tak truje non stop ale zielona jestem. Myślałam że te moje wyniki ostatnie są jakby jednoznaczne do tego by zacząć się jakoś wspomagać 🙄🙄🙄👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Cerva wrote:To ja bym zadzwoniła, bo zwykła wizyta, a badania prenatalne to raczej co innego. Ja miałam najpierw spotkanie z genetykiem, pobranie krwi, potem USG i konsultacja końcowa z genetykiem. 🙂
-
Królikkicek wrote:To ja już całkiem nie wiem co robić. 😭
Tyle miesięcy się nie udaje, większość badań już zrobiona.
Czytam w necie że acard może powodować zaburzenia owulacji itd no i już mam taki mętlik w głowie 😔 ale bez acardu też się nie udawało.
Pytanie do dziewczyn które zaczęły brać acard czy wg Was pomógł Wam zajść w ciążę? Albo czy te co nadal nie zaszły Wasi ginekolodzy sami proponowali żebyście łykały acard i że to może pomóc ?
Sorki że tak truje non stop ale zielona jestem. Myślałam że te moje wyniki ostatnie są jakby jednoznaczne do tego by zacząć się jakoś wspomagać 🙄🙄🙄 -
Alysa wrote:Kochane ja chciałabym podziękować Wam wszystkim tutaj. Ale w szczególności naszym bardziej doświadczonym staraczkom. To dzięki Wam wiemy na jakie badania zwrócić uwagę, wiemy jak je zinterpretować, wiemy że nie każdy lekarz jest cudowny mimo że innym pomógł, wiemy kiedy powinna zaświecić nam się czerwona lampka. Chcialabym żebyśmy nie musiały nigdy tej całej wiedzy posiąść, ale niepłodności nie wybrałyśmy sobie same. Dziękuję też wszystkim innym które tą wiedzę chłoną, które przyjmują do siebie pewne uwagi, czasami krytykę
Niestety ale jest mi przykro, bo nie wszystkie z dziewczyn na forum potrafią wysłuchać czyjeś uwagi. Powiem Wam że na wątku kwietniowy zostały głównie same nowe dziewczyny. Ostatnio postanowiłam do nich dołączyć i znowu siknąć tam z dziewczynami. Zmartwiłam się tym co zobaczyłam. Dziewczyny ostatnio testował od 6-7dpo, wzajemnie się nakręcały, cześć się załamała i stwierdziła że muszą przez to odpocząć od forum. Są takie które bagatelizuje diagnostykę twierdząc że nie każdej jest potrzebna, bo jak się dobrze człowiek czuje to jest zdrowy. A ewentualnie uwagi że stymulacja cyklu przez lekarza bez wcześniejszego zrobienia jakichkolwiek badań hormonalnych jest nie ma miejscu zostało odebrane jak narzucanie swojej ideologii i odbieranie Energi.
Dziękuję za Wasza obecność
Dołączam się do podziękowań. Wasza wiedza jest NIEOCENIONA i przyjmuję osobiście wszystko z pokorą. ❤siesiepy, Anka32 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Megipta wrote:Zadzwonię jutro, bo na znanym lekarzu jak rejestrowałam miałam zaznaczyć typ wizy i I zaznaczyłam badanie prenatalne. Miałaś to jednego dnia czy jak?
Niee, jednego dnia wizyta u genetyka i pobranie krwi, potem kilka dni później USG i potem znowu po kilku dniach genetyk. Ogólnie tam się to trochę ciągnęło, ale nie wiem czy to nie była kwestia właśnie wizyty na NFZ, bo ta genetyk pewnie nie jest u nich na co dzień. 🙂31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Zrobiłam dziewczyny coś szalonego, czego nie robiłam jakieś 7 lat🤪 Jak wyjdą jakieś efekty to wrzucę Wam zdjęcie
siesiepy, Cerva, Anka32, Małgosiagosia, ezra lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Królik, za bardzo to analizujesz. Acard nie gwarantuje zajścia w ciążę, niekoniecznie w tym pomoże, nawet z mutacjami. Najpierw i tak musi dojść do zaplodnienia. Na Twoim miejscu robiłabym testy ciążowe od 10dpo, zobaczysz czy beta zaczyna się wytwarzać i czy potrzebujesz jakiegoś dodatkowego wspomagacza. Póki co bierz acard 75 po miesięczce, w takiej dawce nie zaszkodzi.
Królikkicek lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
ultramaryna_ wrote:Włosy pofarbowałaś? 😁🥰Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
ultramaryna_ wrote:Włosy pofarbowałaś? 😁🥰
Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa nie trzymaj nas w niepewności. Co to za szaleństwo 😁
Aszin miałam pytać, zamawiałaś kolejną bransoletkę z kamieniami po tym jak tamta się rozwaliła?
Kurde a ja biorę ten acard a nawet nie czytałam czy zaburza to owulację, nawet nie chce mi się już nakręcać i się denerwować dodatkowo. Wychodzę z założenia, że skoro lekarz po wynikach mi to przepisał i tutaj dziewczyny też biorą to jest ok 😁
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
aszin super oksy 🤓 takie delikatne, a Ty chodzisz non stop w okularach? 🤔
Cerva ale ulga, bardzo się cieszę ❤️
Megi dobrze że poszłaś i się uspokoiłaś ❤️ no i mamy serduszko ❤️ niech teraz ta ciąża będzie dla Ciebie nudna do końca 🥹 jak nie da Ci lekarz skierowania na prenatalne to musisz płacić...
Muszę pochwalić mojego męża dzisiaj miał urlop i taaak dużo zrobił, wyniki ma idealne, co mnie bardzo cieszy 🥹 i pojechaliśmy po wózek! Sam z siebie powiedział że jedziemy 😁 więc dzisiaj kupiliśmy wózek i bazę pod fotelik 🥳🥳🥳
aszin, Liyss🧚🏻, Cerva, klaudia_23, blador2, siesiepy, Butterfly23, Edithka, Pusshka, Małgosiagosia, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Liyss, nie i już nie zamówię, przykro mi się kojarzy
Myszka, takchoć potrafię funkcjonować bez, nie mam dużej wady. No, ale wiadomo, że w okularach większy komfort 😁 mam -0,75 i astygmatyzm
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Myszkaaa20 wrote:aszin super oksy 🤓 takie delikatne, a Ty chodzisz non stop w okularach? 🤔
Cerva ale ulga, bardzo się cieszę ❤️
Megi dobrze że poszłaś i się uspokoiłaś ❤️ no i mamy serduszko ❤️ niech teraz ta ciąża będzie dla Ciebie nudna do końca 🥹 jak nie da Ci lekarz skierowania na prenatalne to musisz płacić...
Muszę pochwalić mojego męża dzisiaj miał urlop i taaak dużo zrobił, wyniki ma idealne, co mnie bardzo cieszy 🥹 i pojechaliśmy po wózek! Sam z siebie powiedział że jedziemy 😁 więc dzisiaj kupiliśmy wózek i bazę pod fotelik 🥳🥳🥳 -
ultramaryna_ wrote:Włosy pofarbowałaś? 😁🥰
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05