Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Viii, możesz przecież być tutaj z Nami bez odnoszenia się do wcześniejszych postów Jeśli jednak Twoja decyzja jest inna to oczywiście szanuję :* Wszystkiego dobrego. Informuj co u Ciebie 💞
aszin, klaudia_23, Pusshka, siesiepy, Viii lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Dzień dobry ☀️☀️
@Viii nie uciekaj nam tak całkiem 😢🫂Viii lubi tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Viii, zgadzam się z Gosią, ale zrobisz jak uważasz :*
goska000, Viii lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Brzuchatki ale macie piękne brzuszki ❤️ wszystkie bym macała !! 😁
Gośka , Motylku przytulam Was za te negatywne odczucia po progesteronie 🫂🫂 oby to był już koniec tych złych uczuć u Was, niech w końcu słonko dla.Was wyjdzie a jedynym problemem będą za ciasne ubrania przez następne kilka miesięcy.
Anka Ciebie też kochana przytulam 🫂🫂 super że masz super współpracowników, czas inaczej ucieka w dobrej atmosferze 😉
Aszin co do tej temperatury to ciężko właśnie wiedzieć kiedy ten skok, u mnie co cykl to inaczej więc pewnie ma na to wpływ o której porze owulka. W poprzednim cyklu w piątek rano tempka bez zmian, wieczorem u gina na monitoringu pęcherzyk był w trakcie pękania lub miał pęknąć za chwilę. Następnego dnia rano spadek który utrzymywał się 3 dni o na 4 dzień skok. Jeszcze poprzedni cykl w środę delikatnie wzrost wieczorem oba pęcherzyki jeszcze były całe, w czwartek rano minimalny skok , pęcherzyki już pęknięte, widoczny skok w piątek. Co cykl to całkiem inaczej.
VIII a ja namawiam żebyś jednak wpadła do Nas z pozytywnym testem, a nawet jeśli będziesz nagle potrzebowała po prostu się wygadać to wracaj do Nas 🥹 wszystkiego dobrego dla Ciebie 😊
My już wracamy z nadzieją że unikniemy korków
Anka32, aszin, goska000, Butterfly23, Viii lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Cześć dziewczyny i przepraszam że nie odzywam się regularnie.
Na weselu trochę pobawiliśmy się po 22:00 jechaliśmy do domu bo najmłodsza już miała dość A my z tych co nie mają żadnej pomocy w rodzinie ani niani tylko sami opiekujemy się naszymi dziećmi. Kolega już trochę doszedł do siebie i wrócił do swojego domu ale jak nie urok to sraczka koleżanka która niedawno ujrzała dwie kreski była u ginekologa i on stwierdził puste jajo więc zabrałam ją do swojego a żebył na urlopie to wizyta dopiero wczoraj i ot magicznie mieszka mały człowiek ufff jaki wielki kamień spadł mi z serca. Dzisiaj w planach po 15 tygodniach mam zabrać się za mojego Merlina. Kupiłam fajną bieliznę więc znów będzie nasz pierwszy raz 🤣. Miłego dnia i słoneczka życzęCerva lubi tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Dzień dobry! U nas ciąg dalszy pięknej pogody. ❤️
👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Dzień dobry ❤️ pięknej niedzieli 🌷🪻🌺 u Nas dalej słonecznie ☀️ więc trzeba korzystać z pięknej pogody ❤️
Anka 🫂🫂🫂
Viii ale nie musisz nas opuszczać, bo nie możesz się odnieść do wcześniejszych postów 🫂 mam nadzieję że będziesz do Nas zaglądać a u Ciebie wszystko dobrze 💜Viii lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Effiii, dzięki za tego posta o temperaturze, tego właśnie potrzebowałam 😁😘
Bodzenka, super że tamten gin się pomylił 🥹
Ja właśnie obejrzałam skrót meczu i zakończenie jak kibice płakali, jakie mieli rozczarowane i zawiedzione miny, ich przemowę do piłkarzy i aż się wzruszyłam 🥺 nasza drużyna jest o tyle specyficzna, że jest dobra, a NIGDY nic nie wygrała, więc dla wielu ludzi ten mecz był spełnieniem marzeń. Obok mnie straszy pan mówił do innego kibica, że raczej już nie doczeka takiej okazji, tak mi go było szkoda 🥺 jednak sport wzbudza mnóstwo emocji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 09:41
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
aszin wrote:Effiii, dzięki za tego posta o temperaturze, tego właśnie potrzebowałam 😁😘
Bodzenka, super że tamten gin się pomylił 🥹
Ja właśnie obejrzałam skrót meczu i zakończenie jak kibice płakali, jakie mieli rozczarowane i zawiedzione miny, ich przemowę do piłkarzy i aż się wzruszyłam 🥺 nasza drużyna jest o tyle specyficzna, że jest dobra, a NIGDY nic nie wygrała, więc dla wielu ludzi ten mecz był spełnieniem marzeń. Obok mnie straszy pan mówił do innego kibica, że raczej już nie doczeka takiej okazji, tak mi go było szkoda 🥺 jednak sport wzbudza mnóstwo emocji.
Mój zagorzały kibic Legii,ale był taki wściekły,że Wisła wygrała.
Każda drużyna może wygrać byle nie Wisła i byle nie Lech 🤣
Współczuję wam kibicomŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Vii, nie wiem, co się wydarzyło, ale wiedz, że życzę Ci dobrze ❤️ I mam nadzieję, że u Ciebie też dobrze się dzieje ❤️😘
Aniu, to ja podłączę się do Twoich słów. Mogę mówić tylko za siebie i za swoje odczucia, ale są nas już dwie, a być moze ta cisza przez majówkę też jest symboliczna.
Są tutaj w grupie i dziewczyny po stracie, i dziewczyny które nie wierzą, że kiedykolwiek będzie dane im być mamą, i takie które być może niedługo też będą w ciąży i będą mogły się tym szybko cieszyć. Mnie jest już od jakiegoś czasu wyjątkowo ciężko być atakowaną od wejścia na wątek wysypem ciężarnych tematów, bo zwyczajnie jest to dla mnie niekomfortowe. Rozumiem, nie chodzi o to, aby udawać, że w tej ciąży nie jesteście, jednak już od jakiegoś czasu mam wrażenie, że stał się to wątek z działu „W ciąży”.
Prosiłabym jedynie o pomyślenie dwa razy o takich dziewczynach jak ja, czy Ania która się odezwała, że może być nam po prostu ciężko być z Wami aktywne w wątku. Być może niedługo będzie to wspólny temat jeszcze większej liczby Winiar, ale niestety jest jak jest na tę chwilę. Kiedyś ten temat już był ruszony, dziś miałam potrzebę do niego wrócić. I tyle, zróbcie z tą wiedzą, co uważacie za słuszne w swoim sumieniu.
Nie chciałabym z wątku odchodzić, jeszcze tylko to dodam, ale nie ukrywam, że czasem taka myśl nachodzi. Że to być może nie jest już miejsce dla mnie.
Pozdrawiam, laski, cieszcie się ostatnim dniem majówki 😘
Anka32, Viii, Alysa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
aszin wrote:Dzień dobry u mnie dziś tylko niewielki wzrost temperatury i już zaczynają się rozkminy, że coś jest nie tak 🤣
Anka, where are you? 🧐♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Marynko, ale Dziewczyny w ciąży prosiły o to żeby je stopować jeśli ciążowe teksty wejdą za mocno Większość z Nas podczas pierwszej takiej rozmowy powiedziała jednym głosem, że chcemy aby dzieliły się z Nami swoimi rozterkami, samopoczuciem, fotkami. Bycie w ciąży to nie same tęcze i jednorożce, one również potrzebują wsparcia i możliwości wygadania się Jednak Twoją stronę również rozumiem. To może przytłoczyć. Mnie też czasami ściska w środku i pytam sama siebie dlaczego ja tak nie mogę mieć. Myślę, że musimy znaleźć balans.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 11:49
Effiii, Pusshka, klaudia_23, aszin, Megipta, Małgosiagosia, Paula9463, PoczątkującaPisarka, Liyss🧚🏻, ezra, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Gosiu zaraz będziesz narzekała na wymioty (oby łagodniejsze niż z Leo), te dwa oficjalne biochemy to znak. Upieram się, że coś przeszkadza kropkowi się zadomowić jak u Sunny✊️
Bodzenka miłego pierwszego razu😉
Siesiepy jutro się przekonasz, że wszystko ok✊️ im większe zrezygnowanie i dziwniejszy cykl tym szanse większe😉 oby było z tego dziecie🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 11:59
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
To nie tak, że o Was nie myślimy, bo sama trzy razy się zastanawiam zanim napiszę coś o ciąży. I staram się nie pisać na ten temat w każdym poście. O aktualizacje brzuszków często same staraczki pytały. Ciężko to wypośrodkować.
Osobiście mogłabym tylko Was podczytywać, bo po prostu często nie mam nic ciekawego do napisania. 😝 Ale nie chcę żeby było, że zniknęłam.
Kibicuję każdej z Was i prawda jest taka, że bardzo interesują mnie losy Naszych staraczek. Czekam na Wasze sikańce, podglądam wykresy (ale mało mam do oglądania Dziewczyny i ubolewam nad tym 😂) i czytam aktualizacje z kolejnych wizyt.goska000, klaudia_23, Butterfly23, aszin, Viii, Megipta, Małgosiagosia, PoczątkującaPisarka, Effiii, ezra lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
blador2 wrote:Gosiu zaraz będziesz narzekała na wymioty (oby łagodniejsze niż z Leo), te dwa oficjalne biochemy to znak. Upieram się, że coś przeszkadza kropkowi się zadomowić jak u Sunny✊️
Bodzenka miłego pierwszego razu😉
Siesiepy jutro się przekonasz, że wszystko ok✊️ im większe zrezygnowanie i dziwniejszy cykl tym szanse większe😉 oby było z tego dziecie🙏
Dlatego łykam acard, biorę 200 besinsu dziennie i heparynę co rano. Mam nadzieję, że tutaj tkwi problem Dolegliwości biorę wszystkie w ciemno. Nawet takie, jak z Leo Gra jest warta świeczkiCerva, blador2, Butterfly23, Małgosiagosia, Paula9463, PoczątkującaPisarka lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Zgadzam sie z Goska, ze trzeba znalezc balans. Mi sie wydaje, ze wcale ciazowych tematow nie ma az tak duzo. Raz na miesiac zdj brzuszkow, raz byl temat o wozkach i fotelikach, no i wiadomo, jak ktoras zrobi test i jest pozytywny to wtedy temat bety, proga, a pozniej jakis ewentualnych objawow czy samopoczucia. Niektore z Was maja tez juz jedno dziecko, wiec sa w stanie podpowiedziec cos tym, ktore sa w ciazy pierwszy raz. I tez nie trzeba sie przeciez wypowiadac na kazdy temat. Ja np nie mam pojecia o ivf, stymulacjach, inseminacji, wiec jak ktoras rzuci taki temat to sie po prostu nie wypowiadam. Wydaje mi sie tez, ze ostatnio ogolnie mniej piszemy, co jest zrozumiale, bo ladna pogoda, dni wolne i glownie odzywaja sie te, ktore sa w ciazy (bo np nie moga az tak korzystac z pogody ze wzgledu na samopoczucie, zalecenia lekarza, wiec maja wiecej czasu) i przez to moze sie wydawac, ze tematow ciazowych jest wiecej ostatnio. Dodatkowo doszly nam ostatnio 3 ciezarne praktycznie w tym samym czasie i wiadomo, ze kazda z nich ma teraz mase emocji w sobie i chce sie nimi podzielic z nami, zapytac o cos, poradzic i uwazam, ze powinny moc to zrobic, a nie sie stopowac.
Edithka, Megipta, Małgosiagosia, aszin, Paula9463, PoczątkującaPisarka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
goska000 wrote:Marynko, ale Dziewczyny w ciąży prosiły o to żeby je stopować jeśli ciążowe teksty wejdą za mocno Większość z Nas podczas pierwszej takiej rozmowy powiedziała jednym głosem, że chcemy aby dzieliły się z Nami swoimi rozterkami, samopoczuciem, fotkami. Bycie w ciąży to nie same tęcze i jednorożce, one również potrzebują wsparcia i możliwości wygadania się Jednak Twoją stronę również rozumiem. To może przytłoczyć. Mnie też czasami ściska w środku i pytam sama siebie dlaczego ja tak nie mogę mieć. Myślę, że musimy znaleźć balans.
Ja nie zostałam i nie chcę dalej zostać z Wami ze względu na jakąś potrzebę męczeństwa, po prostu polubiłam was wszystkie i także na brzuchatkach mi zależy, aby wszystko było u nich dobrze. Każdej z Was kibicowałam od początku. Ale nie zmienia to faktu, że wycofuję się co jakiś czas z wątku, bo to jest przytłaczające, dominuje ten temat.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
ultramaryna_ wrote:W takim razie po co wątki ciążowe, jeśli właśnie nie po to?
Ja nie zostałam i nie chcę dalej zostać z Wami ze względu na jakąś potrzebę męczeństwa, po prostu polubiłam was wszystkie i także na brzuchatkach mi zależy, aby wszystko było u nich dobrze. Każdej z Was kibicowałam od początku. Ale nie zmienia to faktu, że wycofuję się co jakiś czas z wątku, bo to jest przytłaczające, dominuje ten temat.
Tak samo mozna zadac pytanie w druga strone - po co w takim razie watki miesieczne? One sa typowo staraczkowe. A ten watek mial byc wspolny, i dla brzuchatek i dla staraczek i uwazam, ze kazda powinna moc napisac o swoich aktualnych emocjach, obawach, problemach czy o tych dobrych rzeczach, bez zastanawiania sie czy to na pewno bedzie ok. Bo teraz wychodzi na to, ze 🤰🏼 powinny nie pisac co u nich, a jedynie odnosic sie do postow staraczek albo calkiem usunac sie z watku.Butterfly23, Edithka, Megipta, goska000, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)