X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna ja jestem na wątku ciążowym, ale jak dla mnie nie ma tam tej "chemii", która jest tutaj, kciuków, słów wsparcia. Jestem po drugiej stronie barykady, staram się żeby z mojej strony to nie były tylko tematy ciążowe. Jeśli tak jest to przepraszam i postaram się ograniczyć. Na swoje usprawiedliwienie poprę Klaudię, że ostatnio tu spokojniej i więcej odzywały się ciężarówki, co ka osobiście odebrałam jako zabieganie staraczek, no ale wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Baardzo Wam wszystkim kibicuję i mam nadzieję, że już za chwilę tematy ciążowo-bobaskowe będą jedyne na tym forum.

Cerva, Nomeolvides, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @klaudia trochę chyba odwracasz kota ogonem teraz 😅 Nikt nie napisał, że 🤰 mają nie pisać co u nich.
    Tak jak Gosia napisała balans by się przydał.

Motylku napisałaś, że staraczki się nie odzywają i to nie dziewczyn wina. Nikt nie napisał, że ich. Ale skoro ja piszę, że czuję się przytłoczona ciążowymi tematami i czytam to co wyżej.. No średnio się czuję ;)

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tak samo mozna zadac pytanie w druga strone - po co w takim razie watki miesieczne? One sa typowo staraczkowe. A ten watek mial byc wspolny, i dla brzuchatek i dla staraczek i uwazam, ze kazda powinna moc napisac o swoich aktualnych emocjach, obawach, problemach czy o tych dobrych rzeczach, bez zastanawiania sie czy to na pewno bedzie ok. Bo teraz wychodzi na to, ze 🤰🏼 powinny nie pisac co u nich, a jedynie odnosic sie do postow staraczek albo calkiem usunac sie z watku.
    A dlaczego jesteś taka ofensywna? Wyraziłam swoje zdanie, skrytykowałam kierunek w jakim obecnie idzie wątek, wyraziłam swoje emocje. Była prośba z Waszej strony, kiedy ktoś poczuje się przytłoczony. Same prosiłyście, więc jestem szczera.
    Jesteśmy tutaj razem od początku i powinno być miejsce dla każdej. Ja nigdzie nie napisałam, że ktoś ma się usuwać, już chyba podświadomie coś dodajesz.

Butterfly23, Anka32 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    🩺 12.11.

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 16:51

Edithka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ale ja rozumiem to jak najbardziej. Mi chodziło, że przez to, że staraczki się nie odzywają, na forum przeważają tematy ciążowe, bo ciężarne są bardziej aktywne. I tu właśnie rodzi się pytanie, dlaczego staraczki przestały się odzywać. Czy z braku czasu, czy właśnie z przytłoczenia. Nie odzywasz się, ale to właśnie dobrze napisać, słuchajcie czuję się przytłoczona za dużo tu tematów ciążowych ostatnio. I myślę, że każda by zrozumiała. No musimy znaleźć równowagę i dojść do kompromisu, bo nie wyobrażam sobie, żeby któraś stąd zaraz uciekła 🥺
    Mi też jest bardzo ciężko. Każdy ciążowy test przeżywam, płaczę mężowi w rękaw, że kolejna dziewczyna jest w ciąży, na wątku. Mimo, że cieszę się ogromnie Waszym szczęściem, ale gdzieś tam jest to kłucie w serduszku. Może ja po prostu nie zauważam tych ciążowych tematów, bo je wypieram 🫣 bo serio nie zauważyłam, żeby ich było jakoś więcej. Ale no ja ostatnio dużo wiadomości przewinęłam, bo też miałam kilka dni mniej aktywnych na forum.

Wlasnie napisałam o przytłoczeniu na poprzedniej stronie 🥹 Mogłam to zrobić wcześniej a nie dopiero wtedy gdy kilka Dziewczyn zaczęło się zastanawiać gdzie się podziewać ale jakoś nie pomyślałam 🤔

Podobnie jak Ty cieszę się szczęściem Naszych Brzuchatek, liczę, że w końcu każda z Nas tego doświadczy czy to po raz pierwszy czy po raz kolejny ale uczucie kłuciq w serduszku o którym piszesz też jest mi bardzo dobrze znane, zwłaszcza w ostatnim czasie.

Jeśli Brzuchatki chcą wsparcia to niech to działa w dwie strony a nie tylko w jedną. O to proszę i dziękuję za uwagę 🤗

• Cerva Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ale ja rozumiem to jak najbardziej. Mi chodziło, że przez to, że staraczki się nie odzywają, na forum przeważają tematy ciążowe, bo ciężarne są bardziej aktywne. I tu właśnie rodzi się pytanie, dlaczego staraczki przestały się odzywać. Czy z braku czasu, czy właśnie z przytłoczenia. Nie odzywasz się, ale to właśnie dobrze napisać, słuchajcie czuję się przytłoczona za dużo tu tematów ciążowych ostatnio. I myślę, że każda by zrozumiała. No musimy znaleźć równowagę i dojść do kompromisu, bo nie wyobrażam sobie, żeby któraś stąd zaraz uciekła 🥺
    Mi też jest bardzo ciężko. Każdy ciążowy test przeżywam, płaczę mężowi w rękaw, że kolejna dziewczyna jest w ciąży, na wątku. Mimo, że cieszę się ogromnie Waszym szczęściem, ale gdzieś tam jest to kłucie w serduszku. Może ja po prostu nie zauważam tych ciążowych tematów, bo je wypieram 🫣 bo serio nie zauważyłam, żeby ich było jakoś więcej. Ale no ja ostatnio dużo wiadomości przewinęłam, bo też miałam kilka dni mniej aktywnych na forum.

Motylku, tak bardzo bym chciała Ci przekazać mój brzuszek... ❤️

Butterfly23 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    A dlaczego jesteś taka ofensywna? Wyraziłam swoje zdanie, skrytykowałam kierunek w jakim obecnie idzie wątek, wyraziłam swoje emocje. Była prośba z Waszej strony, kiedy ktoś poczuje się przytłoczony. Same prosiłyście, więc jestem szczera.
    Jesteśmy tutaj razem od początku i powinno być miejsce dla każdej. Ja nigdzie nie napisałam, że ktoś ma się usuwać, już chyba podświadomie coś dodajesz.

Napisalas „W takim razie po co wątki ciążowe, jeśli właśnie nie po to?”, wiec wywnioskowalam, ze twierdzisz ze ciazowe tematy powinny byc poruszane tylko na watkach ciazowych. 🤷🏼‍♀️

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Jeśli Brzuchatki chcą wsparcia to niech to działa w dwie strony a nie tylko w jedną. O to proszę i dziękuję za uwagę 🤗

Wydaje mi sie, ze kazda brzuchatka interesuje sie co u naszych watkowych staraczek. Dopytuje jak po wizytach, stara sie pomoc z wynikami badan, wspiera slowem, kibicuje gdy ktoras pojdzie na bete czy zrobi test.

Małgosiagosia, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cerva lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva Ty masz dziś 100dniówkę 🥳

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Wydaje mi sie, ze kazda brzuchatka interesuje sie co u naszych watkowych staraczek. Dopytuje jak po wizytach, stara sie pomoc z wynikami badan, wspiera slowem, kibicuje gdy ktoras pojdzie na bete czy zrobi test.

A mnie się wydaje, że pisanie staraczce "zaraz na pewno będziesz w ciąży" nie jest wsparciem.
    Ja rozumiem, że chcecie "wesprzeć" dobrym słowem ale mnie osobiście takie słowa nie pomagają bo to zaraz może być u mnie albo bardzo odległe albo wcale nie nastąpić ;)

Mam nadzieję, że tak jak było to dalej tak będzie, że ten wątek jest dla wszystkich bez podziałów ale żeby tak było to obie strony muszą chcieć 🤗

Tyle z mojej strony Dziewczyny odnośnie tego tematu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 13:05

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Cerva Ty masz dziś 100dniówkę 🥳

Właśnie widziałam. 🙈 Kiedy to zleciało!
    To teraz zleci jeszcze szybciej i zwalniam brzuszek. 😀

Butterfly23 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    A mnie się wydaje, że pisanie staraczce "zaraz na pewno będziesz w ciąży" nie jest wsparciem.
    Ja rozumiem, że chcecie "wesprzeć" dobrym słowem ale mnie osobiście takie słowa nie pomagają bo to zaraz może być u mnie albo bardzo odległe albo wcale nie nastąpić ;)

Mam nadzieję, że tak jak było to dalej tak będzie, że ten wątek jest dla wszystkich bez podziałów ale żeby tak było to obie strony muszą chcieć 🤗

Tyle z mojej strony Dziewczyny odnośnie tego tematu 😊
    Ania pisząc tak Gosi, naprawdę jej tego życzę i w to wierzę. Nie chciałam żeby to było źle odebrane😔

goska000, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ania pisząc tak Gosi, naprawdę jej tego życzę i w to wierzę. Nie chciałam żeby to było źle odebrane😔

Wierzę, że pisząc tak kazda z Was ma szczere intencje i tego nie neguję 🤗 Napisałam po prostu o moich odczuciach, tylko i wyłącznie 😊

• Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wierzę, że pisząc tak kazda z Was ma szczere intencje i tego nie neguję 🤗 Napisałam po prostu o moich odczuciach, tylko i wyłącznie 😊

Ania to może napisz też co jest dla Ciebie wspierające? Co chciałabyś usłyszeć? Jakieś pokierowanie na badania? Może wolisz rozmawiać o bardziej neutralnych tematach jak praca itp? Czy może chodzi właśnie głównie o to, żeby mniej było tematów brzuszkowych?

Myślę że jak poza tym czego się nie chce, powie się też czego się potrzebuje to wszystkim jest łatwiej ☺️

Anka32 lubi tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Ania to może napisz też co jest dla Ciebie wspierające? Co chciałabyś usłyszeć? Jakieś pokierowanie na badania? Może wolisz rozmawiać o bardziej neutralnych tematach jak praca itp? Czy może chodzi właśnie głównie o to, żeby mniej było tematów brzuszkowych?

Myślę że jak poza tym czego się nie chce, powie się też czego się potrzebuje to wszystkim jest łatwiej ☺️

Ogólnie jak jest wysyp ciążowych tematów to po prostu się nie udzielam bo nie wiem co miałabym napisać a sama byłam w ciąży te kilka lat temu i teraz moje wiadomości z tej zamierzchłej prehistorii mam wrażenie już nie byłyby aktualne 😂

Jeśli chodzi o wsparcie to chciałabym tylko żebyście nie zapominały, że na wątku są też staraczki 🥹 nie mam wygórowanych wymagań chyba 😂

Wiem, że mogę liczyć na Waszą pomoc w kwestii badań i ich interpretacji i jestem za to wdzięczna ❤️
    Jak tylko zrobię te z 3 dc to na pewno tu wstawię i poproszę o pomoc.

Nie wiem jakiego rozwiązania chciałaby Ultramarynka ale myślę, że jeśli odpowie na to samo pytanie czyli co byłoby wspierające dla niej to będzie Nam łatwiej się tutaj odnaleźć 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 13:29

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Anka32, Małgosiagosia, Mamausia, siesiepy lubią tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Właśnie korzystam z pogody na spacerku, bo po południu ma przyjść do nas deszcz. Nadal dziwnie mi się patrzy na moje naturalne paznokcie 😅
    296915ab40a41.jpg

Przed południem złapał mnie nagły ból skurczowy brzucha jak na @, ale to jeszcze nie to. Mogłaby franca przyjść jutro, bo bardziej mi pasuje pod plany logistyczne 🤣
    Ja ostatnio trochę wycofałam się z aktywności na forum, ale muszę dopowiedzieć, że to nie przez nadmiar tematów ciążowych, a przebodzcowanie życiowie i stres związany z procedurą. Mnie akurat w takich stanach nie pomaga wygadanie, lecz wyciszenie się ☺️ Ale muszę przyznać że czytam was na bieżąco!
    Trzymam kciuki za staraczki, a ciężarówkom życzę dużo zdrówka 💞 Przytulam każdą, która tego potrzebuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 13:35

Butterfly23, Anka32, Viii, Myszkaaa20, blador2, Małgosiagosia, goska000, Paula9463, siesiepy, Cerva, PoczątkującaPisarka, Muuu. lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️ U mnie samo dobro się dzieje, ciążowe starania są na końcu wszystkiego w mojej głowie, bo tyle się dzieje i nie mam flow w ogóle się na tym koncentrować ☺️ Biorę suple, dbam o siebie, koncentruje na nauce diety z IO, myślę nad thermomixem czy by nie ułatwił nam przy okazji życia. Chłopaki absorbują moją uwagę, korzystamy z życia i pogody. Z mężem mija nam 10 lat w tym roku i chyba przeżywamy kolejne zakochanie od nowa 😅 a w pracy sajgon, mnóstwo roboty i tak czas leci jak szalony! Dlatego jak mam w końcu wolną chwilę to wtulam się w męża albo robimy coś całą rodzinką i po prostu używam ostatnio chyba najmniej telefonu w tym roku, nie mam czasu 😂

Anka32, Myszkaaa20, blador2, Edithka, Pusshka, Małgosiagosia, Paula9463, siesiepy, Butterfly23, Cerva, PoczątkującaPisarka, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Muuu., ezra lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • aszin Autorytet

Wysłany: 5 maja, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem o sobie, że ja przytłoczona tematami ciążowymi się nie czuję. Jedynie jak widzę jakieś kreski, to mam w sobie ukłucie zazdrości, ale ono szybko mija. Cieszy mnie każda wiadomość, ale też jestem w stanie zrozumieć to, że dla kogoś może być to przykre. Nie chciałabym, żeby którakolwiek strona się wycofała, bo właśnie to, że możemy rozmawiać o wszystkim, tworzy tą cudowną atmosferę. I tak jak pisze Nome, mówmy na bieżąco o naszych emocjach, bez tłumienia ich w sobie, pozwoli to na uniknięcie takich sytuacji, bo będziemy wszystko rozwiązywać na bieżąco 😘

Małgosiagosia, klaudia_23, metkamniedrapie_87 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    8cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ