Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
metkamniedrapie_87 wrote:Oby tak było… jest trochę inna ta faza lutealna w tym cyklu, ale tez nie wiem na ile sobie tego nie wkręcam, nie chce się nastawiać bo z wysokiego konia boleśniej się spada… nadzieja umiera ostatnia, ale bardzo wątpię by mieć tyle szczęścia i trafić w 1cs 🤷🏽♀️.
Pozostał tydzień czekania i nic więcej.
Nigdy nic nie wiadomo. Nie takie historie zna to forum 😚 mocno trzymam kciuki ! ❣️metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
nick nieaktualny
-
ezra wrote:Ja wczoraj od 8 rano służbowo cały dzień spotkania a później impreza służbowa, wróciłam grubo po 3 nad ranem - niesamowicie się wytańczyłam, chyba z 15 km zrobiłam 🤩
I zanim wsiadłam w nocy w auto poszłam do łazienki a tu śluz mnie załał i ból prawego jajnika (tam jest jajeczko), gin stwierdziła, że owulka powinna być jutro - od pierwszego bólu macie zazwyczaj tego samego dnia?na drugi dzień czy jeszcze później?🤔
Testy prawie w PIKu ale myślę, że dopiero w okolicy wieczora pokażą PIK 😁
No ale owulka zrobiła ze mnie wczoraj gwiazdę wieczoru, świetnie spełniłam się towarzysko i biznesowo w trakcie tego dnia 🤩 i chyba w drodze powrotnej złapał mnie jakiś kryzys.. ale w drugą stronę. Czy ja jestem pewna, że chce być teraz w ciąży? Może to efekt tego splendoru zawodowego, który wczoraj mnie otaczał i perspektywa rozciągniętych dresów ale raczej traktuje to jako pewien kryzys..
Sama nie wiem.ezra, Pusshka lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Chcesz. Tylko masz wątpliwości, obawy. To jest normalne 😘
Kurczę, tak teraz aż mi się przykro zrobiło bo pomyślałam, że w zasadzie nie mam nawet z kim o tym porozmawiać.. mój Małż to chłop i wiadomo, nie zrozumie. Mama jest innej daty, chociaż mogę z nią pogadać o wszystkim to ma swoich dylematów dużo i nie chce jej dokładać. A poza nimi nikt nie wiem o staraniach..
Dziękuje Ci Butt - czasem potrzeba żeby ktoś potrząsnął 🥹❤️Butterfly23 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
No dobra a co dziś kuchnię serwują na obiad? Ja dziś muszę zrobić obiadokolację, bo małż wraca wieczorem. Tydzień się nie widzieliśmy 🥹 jestem przed owulką, libido 📈 więc będzie 🔥 chociaż mam dziś tak podły humor, że boję się, że jak go zobaczę i się przytulę to się rozpłaczę i skończę na kanapie w rozciągniętych dresach 🤣
blador2, ezra, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:No dobra a co dziś kuchnię serwują na obiad? Ja dziś muszę zrobić obiadokolację, bo małż wraca wieczorem. Tydzień się nie widzieliśmy 🥹 jestem przed owulką, libido 📈 więc będzie 🔥 chociaż mam dziś tak podły humor, że boję się, że jak go zobaczę i się przytulę to się rozpłaczę i skończę na kanapie w rozciągniętych dresach 🤣
Przytulam za podły nastrój 🫂
U mnie będzie makaron pełnoziarnisty z pesto z papryki. Pesto planuję sama zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 14:33
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Z mutacjami idę do gina w piątek, teraz o tym nie wspominałam
Blador, to te musujące tabletki?
Butterfly polubiłam za pierwszą część🫂
Ezra my zawsze mówiliśmy, że nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, bo zawsze jest jakieś ale i mówiliśmy tak zgodnie do testu, bo teraz obydwoje twierdzimy, że to jest idealny czas dla nasWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 14:39
Butterfly23, ezra lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
ezra wrote:Kurczę, tak teraz aż mi się przykro zrobiło bo pomyślałam, że w zasadzie nie mam nawet z kim o tym porozmawiać.. mój Małż to chłop i wiadomo, nie zrozumie. Mama jest innej daty, chociaż mogę z nią pogadać o wszystkim to ma swoich dylematów dużo i nie chce jej dokładać. A poza nimi nikt nie wiem o staraniach..
Dziękuje Ci Butt - czasem potrzeba żeby ktoś potrząsnął 🥹❤️aszin, Anka32, blador2, Pusshka, Olalee, ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Anka32 wrote:Przytulam za podły nastrój 🫂
U mnie będzie makaron pełnoziarnisty z pesto z papryki. Pesto planuję sama zrobić
Ooo daj koniecznie znać. Uwielbiam pesto 😍Anka32 lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Ja dziś mam gotowca kurczak tikka masala z ryżem, nie miałam siły wczoraj gotować 🥴
Butterfly, jak Ty ładnie to napisałaś 😍 ja zapewne jak zobaczę dwie kreski to się popłaczę że strachu, że co ja najlepszego narobiłam 🤣Butterfly23, Myszkaaa20, ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
aszin wrote:Ja dziś mam gotowca kurczak tikka masala z ryżem, nie miałam siły wczoraj gotować 🥴
Butterfly, jak Ty ładnie to napisałaś 😍 ja zapewne jak zobaczę dwie kreski to się popłaczę że strachu, że co ja najlepszego narobiłam 🤣03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
Butterfly23 wrote:No dobra a co dziś kuchnię serwują na obiad? Ja dziś muszę zrobić obiadokolację, bo małż wraca wieczorem. Tydzień się nie widzieliśmy 🥹 jestem przed owulką, libido 📈 więc będzie 🔥 chociaż mam dziś tak podły humor, że boję się, że jak go zobaczę i się przytulę to się rozpłaczę i skończę na kanapie w rozciągniętych dresach 🤣
Korzystaj z obecności męża 🔥🔥 napewno Ci się nastrój poprawiButterfly23 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
aszin wrote:Ja dziś mam gotowca kurczak tikka masala z ryżem, nie miałam siły wczoraj gotować 🥴
Butterfly, jak Ty ładnie to napisałaś 😍 ja zapewne jak zobaczę dwie kreski to się popłaczę że strachu, że co ja najlepszego narobiłam 🤣
Pod tym względem druga ciąża jest zupełnie inna bo poza tym żeby wszystko było ok nie boję się co ja zrobiłam😁 wiem co mnie czeka, że będą trudniejsze chwile, ale wiem że będę je wspominała i więcej, że będę za nimi tęskniła🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 14:46
Anka32, aszin, Butterfly23, ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nick nieaktualnyAstereae wrote:Hej
Cholesterol całkowity jest bardzo ok. Dużo się mówi, że normy laboratoryjne są zanizone, i dla zdrowia hormonów powinno być od 200. Najlepiej 220-240. Zarówno u nas jak i u Panow.
Triglicerydy, faktycznie za dużo. Mój mąż też ma ten problem. Max to 100. TG do HDL najlepiej jak jest w stosunku 1:1
Ale TG rośnie w wyniku wysiłku fizycznego. Więc jak mąż pracuje fizycznie albo dużo trenuje to też może mieć tu odzwierciedlenie.
Podniesione krwinki czerwone to np niedotlenienie organizmu.
Hematokryt też jest podniesiony ?
Właśnie w ostatnim czasie niestety aktywność fizyczna na bardzo kiepskim poziomie u niego, więc myślę, że tutaj akurat chodzi o brak ruchu.. Tak, hematokryt podwyższony lekko 50,7 a normy 36,2-49,1.
W końcu jesteśŻyczę szybkiego wyleczenia lamblii. Miałaś jakieś objawy?
Też myślę o badaniu pasożytów od jakiegoś czasu
@Viii, gratuluję awansu 🥳 Takie wiadomości koniecznie wymagają uczczenia!
@Butterfly23, aż mi łezki wyszły, czytając Twój wpis… 🥺 Jesteś mega dzielna! Miłego wieczoru z mężem 🔥
@karola_b, to jest Twój cud i oby więcej takich tutajCudowne wieści, rośnijcie zdrowo!
@Bulbasek, ale super. Owocnego działania 🔥
@ezra, również życzę owocnych i miłych działań, go girl 🔥 Co do wątpliwości odnośnie macierzyństwa.. też je miewam, w sumie dość często myślę o tym czy ja na pewno jestem na to gotowa? Ale chyba nikt w 100% tak naprawdę nigdy nie będzie.. Za to wiem, że każda z nas super się sprawdzi w roli mamy 🥰Butterfly23, karola_b, Viii, ezra lubią tę wiadomość
-
@ Viii, gratuluje awansu! 🔥
@Butterfly23, aż mi łezki poleciały, będziesz fantastyczna mama - każda z Nas Ci tego życzy 🥹 mam nadzieje, ze Twój mały cud pojawi się jak najszybciej na tym świecie
@ezra, co do wątpliwości - mysle ze sporo kobiet się z tym mierzy.. mimo, ze jeszcze nie jestem w ciąży tez myślę o tym czy ja na pewno jestem na to gotowa? czy to napewno dobry moment?
mysle, ze tak jak @Pusska napisała - chyba nikt w 100% tak naprawdę nigdy nie będzie gotowyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 15:09
Butterfly23, Viii, ezra lubią tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Jeszcze raz Wam dziękuję za każde dobre słowo 🥹❤️
Ja zamiast coś zrobić na chacie, to Was czytam ciągle 🙈Anka32, ezra, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Mamy ❄️ (3.1.2) -
nick nieaktualny
-
Jejku dopiero teraz Was nadrobiłam, w pracy za bardzo nie miałam czasu, koleżanki przychodziły się pożegnać i życzyć powodzenia, miałam mega wzrusz prawie się popłakałam 🥹 dziewczyny z mojego biura wyściskały i kazały wpadać na kawę, jakoś to do mnie nie dociera, ale teraz bobas jest najważniejszy ❤️
A i dobrze że Was nie czytałam bo całkiem pikantne tematy były 😂
@Viii gratulacje kochana ❤️
@Butterfly23 brak mi słów, poprostu Cię przytulam i przesyłam trochę słońca 🫂 zasługujesz na wszystko co najlepsze i mam nadzieję że to szczęście jeszcze do Ciebie przyjdzie ❤️
@karola_b coś niesamowitego 🥹 bardzo się cieszę 😍❤️
@Bulbasek no to trzeba działać 😈🔥 super że znalazłaś fajnego lekarza ❤️
@aszin super że wizyta udana i to na NFZ 😁
@klaudia_23 nawet jakbyś pracowała do 9 miesiąca to podejrzewam że za jakiś czas i tak nikt by o tym nie pamiętał, chyba nie ma dobrego czasu na odejście, a to Ty masz się czuć dobrze fizycznie i psychicznie również ❤️
@ezra chyba nigdy nie ma dobrego momentu, ale jak zobaczysz ⏸️ to wszystko będzie jasne 😍 działajcie działajcie 🔥😈
Butterfly23, Viii, ezra, klaudia_23, karola_b, Zbuntowana, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyAstereae wrote:Pusshka podniesiony hematoryt to : niedobory b12, kwasu foliowego, albo niedobór płynów w organizmie
jeden powód to po prostu problemy z płodnością, a drugi to nieżyt nosa, który pojawił się z dupy i tak został.
Wcześniej robiłam organix gastro i tam miałam podniesiony jeden parametr, mógł on wskazywać albo na te lamblie albo na clostridium. Clostridium wykluczyłam, więc zostały lamblie. I badanie kału je potwierdziło.
Wyszły za drugim razem, i w sumie jak poczytałam to dużo mi się układa w całość.
Właśnie słyszałam, że te pasożyty niekiedy ciężko wychwycić, najlepiej oddawać trzy próbki pobierane co 2 dni w okolicach pełni. Będę też musiała o tym pomyśleć za 1-2 miesiące pewnie, bo ja mam dodatkowo dolegliwości jelitowe