Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa wrote:Nome helico w gastro ujemne.
Blador miesiączki mam normalne, dwa dni obfitsze, 3 dni słabsze, bez jakiś ekscesów. Nawet trochę mniej obfite pod tym ostatnim HSG👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Blador ja obstawiam że wkradł ki się ten stan zapalny w żołądku i on utrudniał wchłanianie. Bo do tej pory parametry miałam w porządku, nawet bez suplementacji. Badane miałam minimum raz na pół roku i zawsze wpolowach norm. A teraz od grudnia to tak leci.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
🌿Nome super, że wszystko w porządku. Podeślij Nam jakieś fotki Bąbli jak dostaniesz, mega mnie ciekawi jak wyglądają bliźniaki. 😀
Ja melduję się po wizycie. Młody waży ok. 2460g więc gigantem nie jest, ale przybiera miarowo i jak to pan doktor powiedział "jest symetryczny". 🙂
Szyjka macicy sformowana na opuszek. 😯 Także mam się oszczędzać, kolejna wizyta 24 lipca. Rozmawiałam dziś z położną na temat porodu. Także coraz bliżej. Jeszcze niecałe 2 tygodnie i ciąża donoszona także trzymajcie kciuki, żebym dotrwała. 🙂Lola93, blador2, Myszkaaa20, Butterfly23, Alysa, Nomeolvides, aszin, Pusshka, Viii, PoczątkującaPisarka, Kasiajasia90, kasia97, Liyss🧚🏻, Edithka, Muuu., Effiii, Bulbasek, Paula9463, bonassola lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
blador2 wrote:Alysa na żołądek, jak już go wyleczysz to fajnie działa osłonowo siemię lniane
Cerva kawał bąbla tam nosisz. Zobacz że to tylko 2 tygodnie.
Blador właśnie kiedy te tygodnie Ci zleciały? Chociaż moja szwagierka jest podobnie jak Ty, dobija właśnie do 30tc i też jak mi to dziś powiedziała to miałam takie wtf? Przecież dopiero co mi mówiła że jest w ciąży.
Swoją drogą zrobiło mi się trochę smutno bo po tym jak wrociły jej regularne miesiączki po pierwszym porodzie cykle miałyśmy co do dnia identyko. Także gdyby nie niepłodność może byłabym na tym samym etapie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 16:20
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
nick nieaktualnyAlysa wrote:Blador właśnie kiedy te tygodnie Ci zleciały? Chociaż moja szwagierka jest podobnie jak Ty, dobija właśnie do 30tc i też jak mi to dziś powiedziała to miałam takie wtf? Przecież dopiero co mi mówiła że jest w ciąży.
Swoją drogą zrobiło mi się trochę smutno bo po tym jak wrociły jej regularne miesiączki po pierwszym porodzie cykle miałyśmy co do dnia identyko. Także gdyby nie niepłodność może byłabym na tym samym etapie...
🥺🫂
Alysa lubi tę wiadomość
-
Alysa🫂 szczerze to od połowy lecą jak szalone😱 sama się dziwię jak patrzę na suwak... dopiero co ryczałam w szpitalu nie wiedząc czy bobas żyje... jeszcze 4 tygodnie i będę już prawie spokojna🙏
Alysa lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Myszka a co na kopalni?23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Butterfly23 wrote:🌿Blador matko bosko kiedy? 🫣 jeju jak ten czas pędzi…
🌿Cerva a co to znaczy sformowana na opuszek?
Na pewno donosisz 😘
Rozwarcie na ok. 1 cm, ale jakoś się tym mega nie stresuje. Kobietki chodzą tygodniami z takim. Myślę, że dotrwam. 🤞🏼🙂 Czuję się bez zmian dobrze. Skurczy brak. Młody wieczorami jest niżej na pewno i wali mnie rękoma 🤣 więc może to przez to, że się tak pcha. 😛
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Myszkaaa20 wrote:Nieoficjalnie Mąż mówi że jeden górnik nie żyje, drugiego szukają, z tego co się dowiedział poszukiwany jest nasz kolega ze studiów 😔23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Cerva wrote:🌿Myszka jakiś wstrząs był w kopalni. Mam nadzieję, że to nie Wasze okolice i Twój Mąż jest cały i zdrowy. Daj znać! ♥️
🍷Paula, no właśnie w domu mam cztery całe opakowania, więc muszę coś włożyć do jednej i drugiej, żeby zawsze mieć przy sobie 🙈
🍷Anka, znam i uwielbiam ten wierszyk 😂❤️
🍷Nome, Cerva dobre wieści z wizyt 🥰Myszkaaa20, Paula9463 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Myszko 🫂
Cerva już coraz bliżej! A synek pięknie rośnie 😍 Fotek nie mam ładnych dzisiaj, mąż mówi że na tym usg widział najmniej ze wszystkich i faktycznie dzieciaki są już na tyle duże że we dwójkę się w aparacie nie mieszczą, jednego w całości też się już nie złapie. Mam jakieś fotki buziek w 3D ale nie za wiele tam widać 🙈 W piątek za tydzień idę do mojej drugiej lekarki i może tam będzie lepiej, bo i sprzęt lepszy 😁
Alysa a pasożyty? Może coś Ci dosłownie to żelazo zjada? Podobno najlepiej badać w okolicach pełni i w konkretnych labachCerva lubi tę wiadomość
-
Liyss badania na celiakie nie miałam, ale też nie mam typowych dla tej choroby objawów. Żadnych boli brzucha, wzdęć itp. Czuję się jak zdrowy człowiek.
Nome co do pasożytów ja badałam się jakieś 2 lata temu, ale 3 miesiące temu mąż badał się na ich obecność bo musiał wykluczyć alergie i ewentualne pasożyty przed ostateczna diagnoza laryngologiczną - przewlekły nieżyt nosa w różnych porach dnia/ miejsca/pory roku. Okazało się że ma polipy które drażnią śluzówke. Oczywiście pamiętałam jak Asteree pisała o tym żeby to było w porze pełni. Wszystko wyszło u niego ujemne.
Także jedna wielka niewiadoma 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 17:21
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Alysa, helicobakter badałaś, celiakia też wyżera ferrytyne i żelazo, no i tarczyca...“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)