Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, najzwyklejszy french na krótkich kwadratach 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Jak ja byłam to była bardzo miła i wszystko na spokojnie. Ale wiem, że tam coś jest zamieszanie teraz z tymi badaniami po zmianach z NFZu, bo tak jak ostatnio gadalysmy nie ma jednoznacznych wytycznych. 🫤 Ale to słabo, że takie wrażenie odniosłaś. Ogólnie widziałam ostatnio opinię na google i właśnie o jej usłudze to też była nie za dobra. No, ale z nią się widziałam dwa razy w sumie i tyle.
    Tak, to jest mój prowadzący i on jest teraz kierownikiem na sali porodowej czy jakoś tak. Na pewno bardzo dokładnie serduszko sprawdza. 🙂zdjęcia sam mi daje, ale możesz przypomnieć, że chciałabyś jakieś dla Męża. 🤪 Co do nagrywania to pewnie też nie będzie problemu jeśli nie będzie mu to przeszkadzać w trakcie badania. Mój Mąż często nagrywał. 🙂
    A miły jest? Cierpliwy w sensie można śmiało pogadać? Zastanawiam się czy zrobić sobie "tor" I podpytać o cc gdybym mu powiedziała o moich objawach i obawach do ewentualnego wywoływania porodu 🤔 A na szczęście mam teleporade z tą panią po usg, więc jeździć już nie muszę do niej. No może miała taki dzień ale naprawdę bardzo była opryskliwa 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 16:36

👱‍♀️ '90 🧔‍♂️'96
    👶🏼02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    👶🏻25.11.2024🩵
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
    11dpo: ⏸️
    14dpo: Beta: 86,30mlU
    Progesteron: 37,84 ng/ml
    17dpo: 482,00mlU
    19dpo: 1057,00 mIU
    16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗
    38dpo: 42870,00 mIU
    22.10.25: zarodek 1,13cm🍓
    05.11.25. 2,41cm cukiereczka 🍭
    20.11.25. Sanco: Zdrowy chłopczyk ♂️
    27.11.25. 12tc+4 🦫6,28cm
    22.12.25. 16tc+1 mamy 161g cudu 😍
    15.01.26. 19tc+4 320g🥥
    28.01.26. 21tc+3 🐯 477g Tygryska

Czekamy na Ciebie Synku💙🫶
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍷Liyss, ale pyszności ❤️
    Do nas odezwał się kuzyn naszego przyjaciela, że jest w Poznaniu i umówiliśmy się spontanicznie na wyjście do restauracji. Oczywiście jak nie mogę to mam ochotę na sałatkę z kozim bądź pleśniowym serem 🤪 Ogólnie mąż mnie mocno pilnuje co do jedzenia, bo mój mózg jakoś jeszcze nie ogarnął🤰, więc jadłabym normalnie wszystko 🙈

🍷aszin, mi za to kosmetyczka za mało skróciła ostatnio, a że mi szybko paznokcie rosną to już mnie drażnią, a idę dopiero za tydzień 😬

• Cerva Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    A miły jest? Cierpliwy w sensie można śmiało pogadać? Zastanawiam się czy zrobić sobie "tor" I podpytać o cc gdybym mu powiedziała o moich objawach i obawach do ewentualnego wywoływania porodu 🤔 A na szczęście mam teleporade z tą panią po usg, więc jeździć już nie muszę do niej. No może miała taki dzień ale naprawdę bardzo była opryskliwa 🫣

Tak, sympatyczny zawsze. 🙂 Jak mam jakieś wątpliwości to podpytuje zawsze.

🌿Aszin ja zdjęłam hybrydę i wczoraj skróciłam pazury... To jest masakra. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 16:44

Megipta lubi tę wiadomość

32 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

PAI homo
    MTHFR homo
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijcie mnie...
    Chore dziecko+ brak prądu + burza = ARMAGEDDON !!!
    Niech ten dzień się już kończy a jutro niech będzie już lepiej ⛪🛐
    Od rana zjadłam tylko jednego naleśnika.

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liss, Astere odpisze Wam później. Pamiętam o Was. Szykowałam jedzenie na najbliższe dni.

Królik współczuję, wiem że znowu jest u nas masakra. Cześć mojej dzisiejszej zmiany została ściągnięta wcześniej do pracy, mają mieć nadgodziny. Odkąd pracuje nigdy się to nie zdarzyło - ustawa przewiduję możliwość takiej sytuacji w sytuacji kryzysowej. Ja że względu na dwie nocki pod rząd nie jesteśm dziś ściągana ale planuje i tak pojechać wcześniej do pracy, pomiędzy jedna a druga burzą.

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa powodzenia. Kurde ta pogoda jest niemożliwa 😪

Aszin french zawsze spoko! Ja ostatnio skróciłam na maxa i też kwadraty 😁

Cerva a masz mocne paznokcie po tej hybrydzie? Ja mam tak cienkie i słabe, że kurde muszę mieć żel..

Pusshka a to nie wiedziałam, że nie można sera koziego 😂 najważniejsze, że masz apetyty!
    Ja wiem tyle, że można jeść pasteryzowane rzeczy. A mam ochotę na oscypka i na metkę łososiową ale nie mogę 😂
    A masz jakieś objawy?

Krolikicek o kurde oby szybko przywrócili prąd i zjedz coś bo padniesz

A ja zrobiłam sałatkę gyros 😂 dziś jakiś dzień jedzenia aż się muszę pochwalić bo pierwszy raz w ciąży urzęduje dłużej w kuchni 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 17:09

blador2 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka a nabiału koziego w ciazy tez nie można?
    Nie wiedziałam nawet

• Cerva Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Alysa powodzenia. Kurde ta pogoda jest niemożliwa 😪

Aszin french zawsze spoko! Ja ostatnio skróciłam na maxa i też kwadraty 😁

Cerva a masz mocne paznokcie po tej hybrydzie? Ja mam tak cienkie i słabe, że kurde muszę mieć żel..

Pusshka a to nie wiedziałam, że nie można sera koziego 😂 najważniejsze, że masz apetyty!
    Ja wiem tyle, że można jeść pasteryzowane rzeczy. A mam ochotę na oscypka i na metkę łososiową ale nie mogę 😂
    A masz jakieś objawy?

Krolikicek o kurde oby szybko przywrócili prąd i zjedz coś bo padniesz

A ja zrobiłam sałatkę gyros 😂 dziś jakiś dzień jedzenia aż się muszę pochwalić bo pierwszy raz w ciąży urzęduje dłużej w kuchni 🥹

Co Ty, jak papier. 🫤 Ale zawsze takie miałam. Ściągnęłam przed porodem, ale jak Mały się urodzi to robię znowu na pewno. 😛 Mi w sumie też trochę żelu nakładała zawsze, bo moje to istna tragedia.

32 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

PAI homo
    MTHFR homo
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdjęłam hybrydy, a że zaczęły mi się łamać to obcięłam na mega krótkie i też mi jakoś dziwnie. Dawno nie miałam takich nijakich paznokci. 😅 Niby można mieć hybrydy do cesarki, tak mówili przy zwiedzaniu szpitala, ale nawet nie chce mi się robić.

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍷Astereae, właśnie czytałam, że koziego nie można, bo jest wyrabiany z mleka niepasteryzowanego 🧐

🍷Liyss, w sumie masz rację! Objawów żadnych nie mam, tzn. czuję szybciej zmęczenie niż zazwyczaj, może to być też wina upałów 😀
    Cieszę się, że masz dziś apetyt 🥰

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hybryd to ja zdjelam jakos przed ciaza i do porodu zdazyly mi odrosnac cale, wiec juz nie sa takie cienkie jak papier. Zastanawialam sie czy robic teraz, ale narazie sie wstrzymuje, bo jednak przy dziecku wygodniej z krotkimi. A mi tez tak szybko rosna paznokcie, ze musialabym chodzic co 2 tygodnie na wizyte.

U nas byla chwilowa burza, taka 5 minutowa, ale idzie teraz jakas wieksza. Ja jeszcze w szpitalu, ale zapewne jak bede wychodzila to wtedy sie zacznie najwieksza ulewa 😅
    Wczoraj rozmawialam z pania ordynator od wczesniakow i mowila, ze najlepiej by bylo jakbym sie polozyla do szpitala w niedziele. Tylko ogolnie w niedziele zazwyczaj nie ma planowanych przyjec, wiec zebym zagadala do mojego gina czy zalatwi to. Ja akurat wczoraj wieczorem mialam u niego wizyte i powiedzial, ze nie ma problemu, zebym mu przypomniala smsem w sob i on da znac w szpitalu, zeby mnie przyjeli :)

Butterfly23 lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Co do hybryd to ja zdjelam jakos przed ciaza i do porodu zdazyly mi odrosnac cale, wiec juz nie sa takie cienkie jak papier. Zastanawialam sie czy robic teraz, ale narazie sie wstrzymuje, bo jednak przy dziecku wygodniej z krotkimi. A mi tez tak szybko rosna paznokcie, ze musialabym chodzic co 2 tygodnie na wizyte.

U nas byla chwilowa burza, taka 5 minutowa, ale idzie teraz jakas wieksza. Ja jeszcze w szpitalu, ale zapewne jak bede wychodzila to wtedy sie zacznie najwieksza ulewa 😅
    Wczoraj rozmawialam z pania ordynator od wczesniakow i mowila, ze najlepiej by bylo jakbym sie polozyla do szpitala w niedziele. Tylko ogolnie w niedziele zazwyczaj nie ma planowanych przyjec, wiec zebym zagadala do mojego gina czy zalatwi to. Ja akurat wczoraj wieczorem mialam u niego wizyte i powiedzial, ze nie ma problemu, zebym mu przypomniala smsem w sob i on da znac w szpitalu, zeby mnie przyjeli :)
    Wow, to już. I jak długo będziecie tam razem leżeć?

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślałam, żeby zostawić zrobione paznokcie do porodu bo właśnie są cienkie jak papier i nie mogę mieć krótkich do opuszków bo mi skórka narasta :/ więc ja bym miała je połamane chyba do połowy paznokci. Mam nadzieję, że można mieć do porodu bo u mnie nawet nie chodzi o względy estetyczne a po prostu nie dam rady funkcjonować z takim papierem zamiast paznokci 🙈

Pusshka to w sumie dobrze, że bez większych objawów 🥹 a w taki upał to człowiek bardziej zmęczony. Ale w ciąży też, jaką robotę teraz wykonuje organizm 🥹

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss pytałaś się co i u mnie i jak starania. Jak wiesz na razie na tapecie jest sprawa z anemią. Mieliśmy iść do poradni po kolejne zalecenia, rozwazalismy też lekka stymulacje. U męża lekko spadła ruchliwosc ale tym się nie przejmujemy. Po pierwsze dlatego że inne parametry pod względem ilości wzrosły nam 4 krotnie, morfo stabilnie 3%, po drugie jest lato, upały, a mąż też dużo chodzi po górach. Działamy na spokojnie. W tym cyklu nie mierzyłam nic, nie zrobiłam żadnego owulaka. Organizm i tak powiedział mi kiedy objawami była owulacja. Mogę nazwać że po prostu wyluzowalismy. Ale nie porzuciłam innych rzeczy, od owulacji biorę acard, od 3dpo luteinę i doraźnie nospe - chociaż obecnie jej nie potrzebuje. Bardziej skupiam się na anemii i jeżeli w piątek dostanę zalecenia brania żelaza to możliwe że nasza wrześniowa przerwa w staraniach nadejdzie szybciej. Dodatkowo staramy się oboje realizować pasję, a ja dodatkowo mam zlecenia od Myszki, Edithki i Bladora które zajmują mi wolny czas 😉 myślę że niedługo dziewczyny pokażą efekty.

Astere współczuję że mimo dużego miasta masz takich fatalnych lekarzy. Ja jeszcze przed operacja usłyszałam że jak będzie zwykła laparoskopia to miesiąc przerwy, a jak będzie cięcie macicy i szwy to max pół roku. Finalnie u mnie była ta pierwsza opcja ale przerwa wydłużona bo mięśniak nie chciał wyjść w kawałkach. Musieli otworzyć mnie jak przy cc ale na 7 cm tylko. I właśnie przez to cięcie była przerwa 3 miesiące, a tak na prawdę 2.5 bo operacja była tuż przed owulacją w maju a w lipcu miałam zielone światło do starań. Pogadaj z doktorkiem o tym.

Liyss🧚🏻, blador2, Paula9463 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    No ja myślałam, żeby zostawić zrobione paznokcie do porodu bo właśnie są cienkie jak papier i nie mogę mieć krótkich do opuszków bo mi skórka narasta :/ więc ja bym miała je połamane chyba do połowy paznokci. Mam nadzieję, że można mieć do porodu bo u mnie nawet nie chodzi o względy estetyczne a po prostu nie dam rady funkcjonować z takim papierem zamiast paznokci 🙈

Pusshka to w sumie dobrze, że bez większych objawów 🥹 a w taki upał to człowiek bardziej zmęczony. Ale w ciąży też, jaką robotę teraz wykonuje organizm 🥹

To chyba zależy od szpitala. Ja podpytywałam położną to mówiła, że żeli i hybrydy nie, bo pulsoksymetr nie łapie. Można mieć zwykłym jakimś jasnym pomalowane. Pewnie to wynika z wygody ich, bo jak jest nagłe przyjęcie to przecież kobiety mają zrobione paznokcie. Zresztą to też nie jest jakaś oficjalna wytyczna szpitala np. na stronie. Ale i tak przy Maluchu muszę mieć krótkie, przynajmniej na początku więc zdjęłam, żeby im też nie robić pod górkę. 🙂

32 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

PAI homo
    MTHFR homo
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva rozumiem, czyli zależy od szpitala. Dobrze zrobiłaś 🥹 może jakąś odżywkę wzmacniającą na te dni bez hybrydy 😘

Cerva lubi tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, dobrze, że macie plan, dobrze, że teraz będziesz sprawdzać co z tym żelazem, kciuki ✊🏻
    Fajnie, że zajmujesz się soba i swoją pasją! Mam nadzieję, że dziewczyny się pochwalą efektami Twojej pracy 🥹😘

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Wow, to już. I jak długo będziecie tam razem leżeć?

Jesli bedzie wszystko ok to wyjdziemy we wtorek/srode ;)

Małgosiagosia, aszin, Liyss🧚🏻, blador2, Butterfly23, Nomeolvides, Megipta, Viii, Paula9463, nick nieaktualny, PoczątkującaPisarka, Edithka, Bulbasek, bonassola lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Alysa napisałaś, że obecnie nie potrzebujesz Nospy, to znaczy, że te Twoje skurcze w drugiej fazie cyklu się trochę wyciszyły? 🙏🏼

A jeszcze co do Myszki, od rana jakaś cisza z jej strony? 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2024, 18:58

aszin lubi tę wiadomość

32 🙋🏼‍♀️

👶🏼 2024

PAI homo
    MTHFR homo
‹‹ 3091 3092 3093 3094 3095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ