Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa wrote:Moja matka tak jak i inny w rodzinie wie przez co w ostatnich latach przeszłam, przez ile badań i operacji które zakazywał wręcz starań, na jakieś przytyki kiedy zawsze odpowiadaliśmy że przyjdzie czas, nie na wszystko mamy wpływ. Więc raczej jest swiadoma że się staramy. Najbardziej mnie dobiło to że ma pretensje ze zajmiemy się dziećmi kogoś z rodziny i ona chce znać powód dlaczego nie mamy swoich. Jak bym ją go Ku**a znała
Wpsolczuje Alysa
Moja mama też co jakiś czas rzuca tekstem o tym że ja już nie najmłodsza i córkę mam już duża i ja co czekamy z drugim dzieckiem. I akurat przypadają jej teksty w najgorszym momencie np po białym teście.
Ostatnio rzuciłam słuchawką bo tak mnie wkurzyła 😂
Ale jak ochłonęłam wyjaśniłam jej że chce żeby nie poruszała tego tematu bo chce dziecka równie co ona wnuka ale nie jest to takie łatwe a jej pytania sprawiają mi przykrość a i tak mi jej nie brakuje.
Przestała pytać już tylko czasem zapyta jak wizyty u lekarza jak badania.
Myślę że rodzicie czasem nie są świadomi sprawiania nam przykrości, myślą że jak nas popędzą czy zmotywują to będzie to dziecko
Czy coś w tym stylu 😅Sarka94 lubi tę wiadomość
-
Alysa mocno 🫂🫂🫂🫂 mama powinna wpięta albo milczeć.
My sztuczna już rozebraliśmy.
Dziś powiedzieliśmy moim rodzicom.Liyss🧚🏻, Olalee lubią tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Moja matka tak jak i inny w rodzinie wie przez co w ostatnich latach przeszłam, przez ile badań i operacji które zakazywał wręcz starań, na jakieś przytyki kiedy zawsze odpowiadaliśmy że przyjdzie czas, nie na wszystko mamy wpływ. Więc raczej jest swiadoma że się staramy. Najbardziej mnie dobiło to że ma pretensje ze zajmiemy się dziećmi kogoś z rodziny i ona chce znać powód dlaczego nie mamy swoich. Jak bym ją go Ku**a znała
To dodatkowo przykre skoro zna całą sytuację i zadaję takie pytania. Totalny brak taktu i zrozumienia a przecież jest Twoją matką do cholery..
Ja bym się nie cackała, ucięłabym kontakt.
Zawsze mnie wkurzało gadanie, że matkę trzeba kochać bo ma się ją jedną. No nie, czasem nawet się nie powinno. Toksyczni ludzie nie zasługują żeby zajmować nam miejsce w życiu.aszin, Olalee lubią tę wiadomość
-
Ale się wnerwiłam, może przewrażliwiona jestem.. ale wyskoczył mi film na YT gdzie dziewczyna przekazuje mężowi informacje, że jest w ciąży i oboje się cieszą itp a tam komentarz: ale osiągniecie, z czego się cieszyć, wystarczy spuścić się w odpowiednim miejscu…
Sorry dziewczyny ale musiałam, bo mi typ podniósł ciśnienie tym komentarzem.Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Anka32 wrote:To dodatkowo przykre skoro zna całą sytuację i zadaję takie pytania. Totalny brak taktu i zrozumienia a przecież jest Twoją matką do cholery..
Ja bym się nie cackała, ucięłabym kontakt.
Zawsze mnie wkurzało gadanie, że matkę trzeba kochać bo ma się ją jedną. No nie, czasem nawet się nie powinno. Toksyczni ludzie nie zasługują żeby zajmować nam miejsce w życiu.Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
nick nieaktualnyaszin wrote:Amen. Mój mąż zawsze mówi, że szacunek jest nabyty a nie wrodzony. On też nie ma zbyt dobrych relacji z rodzicami.
Wychodzę z założenia, że dzieci zawsze mają powód jeśli taka sytuacja występuje.
Uczy się szacunku dziecka do rodziców ale to powinno działać w dwie strony.. -
nick nieaktualny
-
Sofka88 wrote:Hello hello!!
My mamy wolny weekend bo córeczka u taty swojego ☺️
Właśnie was dopiero nadrobiłam ufff źle się czuję nie nadrabiając bo boję się że coś mnie ominie hahah
Olalee Fuck ja miałam taką teściową i taką żonę ex męża brata. Teściowa lubila mi wbijać szpilki i myślała że ja jestem głupia i będę rywalizować z nią o jej „ względy” 😀 i były teksty że aaaa Agnieszka to mi takie pyszne obiady robi i przywozi, Agnieszka okna umyła w całym domu dobrze mieć taką synowa.
Łajza podlizywała się okrutnie 😂 mija ex teściowa była straszna, nie lubiłam tej baby. Była mega fałszywa, wtrącała się. Ciesze się że nie mam z nią już kontaktu 🥳
My dziś mieliśmy super randki 😍 rano zrobiłam mega śniadanie, później obiad na mieście, zakupy ubraniowe i tutaj tak się śmiałam z siebie bo ja zakupoholiczka odkładałam co mi się podobało z tekstem do małża że przecież jak będę w ciąży to nie wejdę w to więc po co mam kupować 😂 więc kupiłam tylko jakieś szersze rzeczy i podjechaliśmy do action specjalnie po testy owu które jednak bardzo lubię 😃
Jestem zawiedziona bo mamy wolny weekend a tu zero 🔥 bo ja okres a małżon ma w pon badanie nasienia ponowne. Ale jestem mega ciekawa jaka będzie różnica 🫣
Po jakim czasie powtarzacie? My w piątek ! Trzymam kciuki daj znać koniecznie jak wyniki 😎🤞🏻🤞🏻👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Kasiajasia90 wrote:Alysa mocno 🫂🫂🫂🫂 mama powinna wpięta albo milczeć.
My sztuczna już rozebraliśmy.
Dziś powiedzieliśmy moim rodzicom.
I jak zareagowali? 🥹👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
ezra wrote:Po jakim czasie powtarzacie? My w piątek ! Trzymam kciuki daj znać koniecznie jak wyniki 😎🤞🏻🤞🏻
To będzie równo 1,5 miesiąca 😁 ostrej eliminacji wszystkiego co szkodziło plemnikom, mój małż dosłownie teraz żyje jak bobas przy rozszerzeniu diety 😂 wszytsko eco, wychuchane, witaminki, głaskanie, co chwilę prezenty od mnie dostaje w postaci szerokich bokserek, turbo supli 🤣
Ostatnio powiedział że mu się podoba takie dbanie o niego i się boi że jak zajdę to nie poradzi sobie z brakiem atencji 😂Anka32, Sarka94, Olalee, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:To będzie równo 1,5 miesiąca 😁 ostrej eliminacji wszystkiego co szkodziło plemnikom, mój małż dosłownie teraz żyje jak bobas przy rozszerzeniu diety 😂 wszytsko eco, wychuchane, witaminki, głaskanie, co chwilę prezenty od mnie dostaje w postaci szerokich bokserek, turbo supli 🤣
Ostatnio powiedział że mu się podoba takie dbanie o niego i się boi że jak zajdę to nie poradzi sobie z brakiem atencji 😂
Lubię Twojego małża, ma świetne poczucie humoru. No i upiekł cynamonki 🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 19:36
Sofka88, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Alysa wrote:Moja matka tak jak i inny w rodzinie wie przez co w ostatnich latach przeszłam, przez ile badań i operacji które zakazywał wręcz starań, na jakieś przytyki kiedy zawsze odpowiadaliśmy że przyjdzie czas, nie na wszystko mamy wpływ. Więc raczej jest swiadoma że się staramy. Najbardziej mnie dobiło to że ma pretensje ze zajmiemy się dziećmi kogoś z rodziny i ona chce znać powód dlaczego nie mamy swoich. Jak bym ją go Ku**a znała
Przykro mi Alysa, tulę Cię mocno. Z doświadczenia, moja mama dopiero jak jej powiedziałam, że lekarz z kliniki leczenia niepłodności zalecił nam in vitro przestała totalnie pytać. Chyba dopiero wtedy tak na serio do niej dotarło, że to nie nasze widzimisie. Wcześniej też odpowiadałam "będzie jak będzie" itp. niewtajemniczając jej specjalnie. Wiem, że się martwi, jak idę na jakieś badania to jej mówię, u mnie z doświadczenia wszystkie przykre docinki skończyły się jak zaczęłam mówić głośno że chcemy, ale mamy problem. Niemniej jednak takie słowa są nie na miejscu i to jeszcze z ust matki. Pamiętaj, że na nas możesz liczyć 🥰Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Sofka, jestem pewna, że wyniki będą igła
Alysa, nie obraź się, ale ja takich ludzi rozszarpałabym na strzępy... Jak można być tak do szpiku kości złym człowiekiem, jeszcze względem własnego dziecka. Niepojęte... Mam nadzieję, że szybko wyrzucisz tą sytuację z głowy i nie wpłynie to w żaden sposób negatywnie na Twoje samopoczucie. Szkoda nerwów :*Anka32, Sofka88 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
29w0d - 1300g Córci 🥹
30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
33w0d - 2231g Akrobatki ❤️🔥
-
@Olalee nasza jeszcze stoi, ale to jej ostatni tydzień 🙂
@Megipta mi też brzuch wywala, wieczorem najbardziej 😅 jakoś tak szybko 😬 dobrze że zima, sweter duży, bo jeszcze w pracy nie mówiłam. Rodzinie w sumie też nie😬
@Alysa, to podle, szczególnie jeśli wie ile Was to kosztuje. Albo wypada ostrzej zareagować żeby w pięty poszło, albo na dystans traktować mamę skoro tak się zachowuje. Przykro mi że takie coś Cię spotkało, przytulam mocno 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2024, 20:13
Olalee, Megipta lubią tę wiadomość
👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Anka32 wrote:Super 😍
Jak zareagowali?
W Szoku byli,ale ucieszyli. Powiedzieliśmy dopiero jak dostałam druga betę.
Mój mąż twierdzi,że więcej w nich strachu niż radosci🙂
Jutro teściowa się dowie. I to koniec. Reszcie dopiero w późniejszym czasie.Anka32, Zbuntowana lubią tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
A ja poczytałam o tej mutacji V Leiden i trochę się przeraziłam, całe szczęście że to hetero, ale na grupie piszą, że jest to niebezpieczne i żeby nie dać się zbyć lekarzowi. Heparyna konieczna 😔Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 21:37
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie. Gdyby nie to że są w domu chłopcy pewnie bym do niej zadzwoniła z awanturą, a przynajmniej dobitnie powiedziałabym co sądzę o takich pytaniach i wręcz żądaniach. Szczególnie że sama z tego co wiem o jedną ciąże starała się dwa lata. A wiecie jak w tamtych czasach było z leczeniem - zapomniał wół jak cieleciem był. To jest typ człowieka wtrącają ego nos wszędzie gdzie się da, który chciałby wszystkimi sterować.
Dostałam jeszcze telefon że w poniedziałek przyjedzie sobie do nas po rzeczy które chciała żeby jej kupić w Ikei, że nie potrzebuje łaski - tzn obraziła że o to że my postanowiliśmy że w ten weekend nigdzie nie jedziemy, mieliśmy w planach podrzucić jej to jak będziemy jechać przy okazji na tygodniu. Nie jest to coś czego potrzebuje na teraz. Jak za mało do piekła mi smsem to jeszcze telefonem trzeba dobić.👩🙍♂️ 31l.
👧 Ł. 02.2021
10.2023 cb 💔
7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
02.04 403g małej M. 💕
24.06 2kg Dziewczyny 💪
12.08 już jestem 👧🥰 -
Alysa wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie. Gdyby nie to że są w domu chłopcy pewnie bym do niej zadzwoniła z awanturą, a przynajmniej dobitnie powiedziałabym co sądzę o takich pytaniach i wręcz żądaniach. Szczególnie że sama z tego co wiem o jedną ciąże starała się dwa lata. A wiecie jak w tamtych czasach było z leczeniem - zapomniał wół jak cieleciem był. To jest typ człowieka wtrącają ego nos wszędzie gdzie się da, który chciałby wszystkimi sterować.
Dostałam jeszcze telefon że w poniedziałek przyjedzie sobie do nas po rzeczy które chciała żeby jej kupić w Ikei, że nie potrzebuje łaski - tzn obraziła że o to że my postanowiliśmy że w ten weekend nigdzie nie jedziemy, mieliśmy w planach podrzucić jej to jak będziemy jechać przy okazji na tygodniu. Nie jest to coś czego potrzebuje na teraz. Jak za mało do piekła mi smsem to jeszcze telefonem trzeba dobić.
Współczuję. Brak słów na takie coś.
Jesteś ponad to 🫂ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰