Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszko aktualizacja suwaczka Cię czeka w najbliższym czasie 😂😂😂
blador2 lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Miłego dnia!
Aszin kciuki za wyniki ✊🏻
Krolikkicek wydaje mi się, że synuś tak śpi przez nową sytuację, że jest zostawiany z babcią. Pewnie też potrzebuje czasu 🥹
Co do kg w ciąży to ja się nie przejmuję, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe. Ja zawsze po ciąży mogę zrzucić parę kg. Moja siostra w ciąży przytyła prawie 30kg przez leki a startowała z prawidłowej wagi. Potem szybko wróciła do siebie.
Myszka jak człowiek się ogarnie to od razu jak nowo narodzony 🥹
Ja Was podziwiam za wasze plany o kolejne dzieci będąc jeszcze w ciąży albo świeżo po 😁😘aszin, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Muszę się Wam wygadać może mnie to trochę uspokoi.
Sama wyznaje zasadę że każda z Nas powinna jeśli czuję potrzebe się wygadać w każdej sytuacji bez względu na powód to powinna to zrobić.
Mi jest jakoś niezręcznie, bo boje się oceny że nie potrafię docenić obecnej sytuacji....
No więc nie wiem czy ja nie jestem gotowa jeszcze do procedury czy co ale ja od wczoraj jestem mega roztrzęsiona. Bo w głowie mam że to są ostatnie drzwi, ale co jeśli nie wyjdzie ??
Wiem że nie powinnam tak do tego podchodzić, ale to jest silniejsze ode mnie.
Już pisałam do mojej pani psycholog żeby przyspieszyć wizytę, bo czuję się sparalozowana.
Dajcie mi jakiegoś kopniaka mobilizującego 🦵🦵Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 09:57
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Muszę się Wam wygadać może mnie to trochę uspokoi.
Sama wyznaje zasadę że każda z Nas powinna jeśli czuję potrzebe się wygadać w każdej sytuacji bez względu na powód to powinna to zrobić.
Mi jest jakoś niezręcznie, bo boje się oceny że nie potrafię docenić obecnej sytuacji....
No więc nie wiem czy ja nie jestem gotowa jeszcze do procedury czy co ale ja od wczoraj jestem mega roztrzęsiona. Bo w głowie mam że to są ostatnie drzwi, ale co jeśli nie wyjdzie ??
Już pisałam do mojej pani psycholog żeby przyspieszyć wizytę, bo czuję się sparalozowana.
Dajcie mi jakiegoś kopniaka mobilizującego 🦵🦵blador2, Nomeolvides, Butterfly23, Cerva, Effiii, Pusshka, bonassola, Bulbasek, ezra lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
8cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle⏳
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
🌿Effiii kilka lat temu powiedziałam, że w życiu nie podejdę do in vitro. Bo nie zniosę porażki. Nie wyobrażam sobie wrócić do domu z zarodkiem w środku, żyć kilka dni nadzieją, że on tam jest i żeby miało mi to zostać zabrane. Do procedury trzeba dojrzeć. To jest cholernie ciężkie. Ja Ciebie rozumiem i nie zamierzam dawać Ci kopniaków 😘 musisz poukładać sobie to w głowie. Cały czas in vitro było tą „opcją B” że jeśli się nie uda, to przecież jest jeszcze ivf.
Aż tu nagle, któregoś dnia okazuje się, że to jedyna opcja. I to może sparaliżować. Bo to przekreśla wszystkie marzenia małej dziewczynki. Nie tak to sobie wyobrażałyśmy. Ale to jest do przepracowania. To co teraz czujesz, minie 🫂aszin, blador2, Cerva, Effiii, ezra lubią tę wiadomość
-
Effiii podpisuję się pod tym co Aszin napisała w 100%. Myślę, że ta świadomość "ostatniej deski ratunku" tak działa. To jest ostateczny krok ale pamiętaj, że możesz go powtarzać🫂 czyli pani psycholog ostatecznie Ci podpasowała?
Krolik co do snu to może to być pobyt z babcią, a może też cała otoczka która ostatnio jest w Waszym domu, wiesz dobrze, że dzieci to barometry uczuć.
O. Pojechał z mężem w trasę więc dzisiaj mam wolne do 17/18 🫣 chyba poszukam jakiegoś serialuButterfly23, Effiii lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Hejka!
🌿Megi ja miałam ok. 4kg na plusie. Teraz ok. +11kg więc wcale nie tak mało. A Dzidzia mała. W sumie to nie wiem gdzie te kilogramy, bo mam wrażenie, że tylko brzuch mi urósł. 😅 Więc nie patrzę bardzo na ten przyrost. Ty wyglądasz prześlicznie, nie stresuj się. 🥰 Ja też w drugim trymestrze najwięcej przybrałam, potem waga stanęła.
🌿Aszin kciuki za wyniki. 😀
🌿Blador okropny sen... 😥 Ale za to Mąż na medal. To się ceni. 🥰
🌿Effiii my wszystkie na maksa trzymamy kciuki i życzymy żeby zaskoczyło za pierwszym razem, to oczywiste. Ale jeśli nie wyjdzie to co? Na pewno będzie przykro, ciężko. Ale to Cię nie złamie! Podniesiesz koronę i podejdziecie jeszcze raz, bo idziesz po swoje dziecko. ♥️Butterfly23, Effiii, Megipta lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Zjadłam na śniadanie omlet z 3 jajek i pół miarki białka czekoladowego. Pęknę 🫣 ale taki omlecik posmarowany jogurtem greckim i borówkami to tylko 330 kcal.
Zdradzę Wam mój tip redukcji 😁 jeśli lubicie serki słodkie to polecam jogurt grecki wymieszać z frużeliną owocową. Ja mam z sfd owoce leśne. Pycha jest 😍 i do omletów idealneCerva, blador2, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 09:41
-
Blador okropny sen, może właśnie przez ten ból brzucha np od pełnego pęcherza tak ci się śniło, podświadomość wyczynia cuda
Megi ja na dzisiaj mam jakieś 2,5 kg na plusie, ale zaczynałam z 70kg i mi też ta waga trochę spędza sen z powiek… od lekarki mam zielone światło na jakieś 16kg, chciałabym maks 12 🙈
Effiii 🫂 ja mogę podpisać się pod tym co napisała Aszin. Mam nadzieję że pani psycholog będzie dla Ciebie wsparciem w tym procesie 🫂
Aszin kciuki 🤞🏼Effiii lubi tę wiadomość
-
Co do wagi to nie pamiętam ile przytyłam w 23 tc, później zerknę w kartę ciąży. Ale cieszyłam się ostatnio, że waga przestała mi przyrastać aż… wpadłam na to, żeby zmienić w niej baterię. Obecnie plus 15 kg. 😢 Mam nadzieję, że to zejdzie.
🍀 Króliczku, pewnie nowa sytuacja dla małego i nie może się tak szybko przyzwyczaić, że więcej zostaje bez was. 🫂
🍀 Effiii, na szczęście można brać udział w wielu procedurach, więc to nie tak, że to ostatnia szansa. 🫂 Ale porozmawiaj z psychologiem, na pewno Ci pomoże zmienić tor myślenia.
🍀 Aszin, Gosia, wy chyba sikacie mniej więcej tak jak wypada mój termin porodu, więc mój brzuszek idzie do jednej z was. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:27
Effiii, goska000, Cerva lubią tę wiadomość
-
Efii, jeszcze nie wiem dokładnie kiedy sikać, mam jeszcze chwilę czasu 🫣 Co do Twoich przemyśleń,w pełni rozumiem i nie dam żadnego kopniaka. Do myśli o In Vitro trzeba przywyknąć, oswoić ją i przyjąć od życia co Nam daje. Też jakiś czas temu powiedziałam do Kuby, że jeszcze niedawno myśl o procedurze nawet nie przemknęła mi przez myśl, a teraz chciałabym mieć zielone światło. Tymczasem nadal tkwię w zawieszeniu bo niepłodność podobno Nas nie dotyczy. Ciekawe co usłyszę 7 sierpnia w kolejnej, już ostatniej klinice
Maja, nadzieję trzeba mieć zawsze. Obyś miło się zaskoczyła ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:35
Effiii lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualny
-
Megipta wrote:Dzień doberek 🌺
Codziennie się ważę i powiem Wam, że jestem lekko przerażona jak waga mi skacze do góry w tydzień...🫣 a w sumie to od 20tc wariujee-wiem, że w tygodniach 20-30tc to największy skok i przybierania no ale...
Pamiętacie ile przybrałyście w 23tc?
@Megi, ja długo nie przytyłam prawie nic, jakoś do 20tc było ciągle 2,5 kg na plus, do tego stopnia to podobno było dziwne, że mierzyli mi ilość wód płodowych. Aktualnie jestem 28+4 i przytyłam 6kg, ale właśnie nie zaliczyłam największego przyrostu jakoś, z wizyty na wizytę jest +/- 2kg 🤷🏽♀️, więc chyba dobrze. Pamiętam jednak, że przy córce tyłam w oczach, ale miałam cukrzycę i nadciśnienie i strasznie dużo obrzęków. Wtedy przytyłam 31kg w całej ciąży, z czego po porodzie na drugi dzień miałam -14kg, tak spuchnięta byłam. Z synem przytyłam 11kg więc szybko poszło.
Teraz zobaczymy…. Latko i upały nie pomagają, czuję sama jak „nabieram wody”.
Jakoś przeżyję… mam nadzieję, że obejdzie się bez CC i szybko bede mogla wrócić do aktywności po porodzie 😊.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:49
Megipta lubi tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
Witam się z domku najszczęśliwsza na świecie najmłodsza to chyba ode mnie w ogóle nie odejdzie a najstarsza córka stwierdziła że wyglądam jak Mumia. Cóż za radość usiąść na swojej kanapie położyć się na swoim łóżku i nie słyszeć chrapania na stereo.Cerva, blador2, Anka32, Liyss🧚🏻, aszin, metkamniedrapie_87, goska000, Effiii, Astereae, Butterfly23, Królikkicek, Alysa, Lola93, Małgosiagosia, klaudia_23, Muuu., Pusshka, Myszkaaa20, Niebieska Gwiazda, Edithka, bonassola, ezra, Bulbasek, Paula9463 lubią tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Bodzenka wrote:
W domu to inny poziom regeneracji. Silna babka z Ciebie! ♥️Bodzenka lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Effiii wrote:Muszę się Wam wygadać może mnie to trochę uspokoi.
Dajcie mi jakiegoś kopniaka mobilizującego 🦵🦵
Kochana ale to są normalne emocje. Nowa sytuacja też na pewno w jakiś sposób stresująca, też myślę, że na forum jesteś dłuższy czas i też nie raz naczytałaś się różnych historii, też masz pewnie w głowie, że nie każda procedura się udaje za pierwszym podejściem. Wg mnie pozwól sobie na te emocje, strach przed nieznanym albo przed „porażką” jest normalny. Człowiek, któremu bardzo zależy to przeżywa takie sytuacje. Dobrze, że nam się tutaj wygadałaś i dobrze, że przegadasz to z psychologiem. Postaraj się jak najmniej myśleć o tym i zrób coś fajnego dla siebie 🥹
A dużo transferów udaje się za 1 podejściem 🥹✊🏻Effiii lubi tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Bodzenka w domu najlepiej i to z taką obstawą 🥹
Bodzenka lubi tę wiadomość
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
nick nieaktualnyHeloł 🤗
@Bodzenka witaj w domu, urocze zdjęcie 🥹😍
@Effiii ja nie dodam nic mądzlrzejszego niż już napisała @aszin 🫂
@Motylku ja polecam frużelinę brzoskwiniową ❤️ Owoce leśne też mam i jeszcze mango ale brzoskwinia dla mnie wymiata. A ostatnio jak byliśmy z Panem Ankiem w Biedrze to dorwałam jeszcze frulove choco in jelly, wzięłam wiśnie (chociaż nie lubię wisni ale w czekoladzie to co innego 🤣🤣) i banana 😍
Co do wagi w ciąży w pierwszej przytyłam 16 kg, startowałam z wagi 54 I mogłabym przytyć w kolejnej drugie tyle byle tylko w nią zajść 😂
Jednak skoro na razie na ciążę się nie zanosi to zrzucam ile mogę, póki co mam na minusie -5 kgblador2, Effiii, Liyss🧚🏻, Butterfly23, Królikkicek, Bodzenka, metkamniedrapie_87, Bulbasek, Paula9463 lubią tę wiadomość