Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Miłego dnia 🥰
Fruttelka kciuki duże 🤞🏻🥹
Kasiajasia kciuki za jutro ✊🏻
Gośka kciuki za wizytę
A propos przedszkola i płaczu. Ja się wczoraj popłakałam na samą myśl, jak odstawiam córkę do przedszkola a ona mówi „mama nie zostawiaj mnie”. Te hormony w ciąży są ciekawe 😂😂
Frutellka , goska000 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Cerva wrote:Hej.
🌿Frutti niech się Kropek dobrze przykleji do Mamusi. 😍
🌿Kasiajasia Tobie będą wywoływać? Czy masz planowane CC?
🌿Blador dużo cierpliwości podczas początków z Malutką.
🌿Gosia kciuki za wizytę. Czekamy na info. 😉
🌿Megipta szok, ale zleciało!
🌿Anka a siostra się odezwała? A Wy do Kaziczka możecie wejść tylko z Twoją siostra lub Ł. pewnie?
Miłego dnia Dziewczyny. My dziś w końcu mamy wizytę patronażową w przychodni, bo pediatra była chora. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Ja będę próbować naturalnie . Ale sama nie wiedzą mnie przeraża. Podobno wywoływany boli bardziej niż jak się zacznie sam itp.
Za dużo czasu na analizowanieŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
nick nieaktualny
-
Liyss🧚🏻 wrote:Miłego dnia 🥰
Fruttelka kciuki duże 🤞🏻🥹
Kasiajasia kciuki za jutro ✊🏻
Gośka kciuki za wizytę
A propos przedszkola i płaczu. Ja się wczoraj popłakałam na samą myśl, jak odstawiam córkę do przedszkola a ona mówi „mama nie zostawiaj mnie”. Te hormony w ciąży są ciekawe 😂😂Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Dzięki dziewczyny, to pójdę po urlopie 😇
Ccarolinaa, współczuję. Doskonale rozumiem, że chciałabyś już wiedzieć na czym stoisz 🥺🫂
Klaudia, oby Maluszek szybko wyszedł do domu 🍀
Motylku, a ja odkąd jeżdżę samochodem to mam dużo mniej kroków niż miałam. Kiedyś po 12tys średnio, a teraz 8 tys to jest dobry wynik 🫣👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Czy my dostałyśmy jakieś info od Karoli ?? Bo nie wiem czy przeoczyłam 🙃
Liyss i od razu mi się przypomniało jak Myszkę też łapał co chwilę wzrusz 🤣 ah te hormony 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 10:15
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Sunnysunsun wrote:@Klaudia ojej biedni Wy 😔 Oskarek taki duży to chyba produkcja krwinek nie nadąża za wagą dziecka 🙏 mam nadzieję, że szybko Was wypuszcza i już będzie wszystko ok🙏
@carolina to są jakieś jaja 😔 na Twoim miejscu pisałabym reklamację, niech zwrócą cześć kosztów czy dadzą jakiś rabat...tyle czekania i jeszcze fatygowania się znów na badania nie z Waszej winy, bez jaj.
@Anka zdjęcie Helenitki z plecakiem rozczula 🥹 co za duża dziewczynka ❤️
@Liyss super, że u Was wszystko ok🥰
@Kroliczku kciuki jutro ✊👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Kasiajasia90 wrote:Ja będę próbować naturalnie . Ale sama nie wiedzą mnie przeraża. Podobno wywoływany boli bardziej niż jak się zacznie sam itp.
Za dużo czasu na analizowanie
Nie koniecznie, nie nastawiaj się, że będzie źle. Ja jestem przykładem wywoływanego, balonik + oksytocyna. Było naprawdę spoko. Do 8-9 cm rozwarcia siedzieliśmy z Mężem i plotkowaliśmy z położną. 😀 Wywoływany poród nie musi być tragiczny. Trzymam kciuki. 😘 A jak u Ciebie szyjka? Coś już się ruszyła?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Nie koniecznie, nie nastawiaj się, że będzie źle. Ja jestem przykładem wywoływanego, balonik + oksytocyna. Było naprawdę spoko. Do 8-9 cm rozwarcia siedzieliśmy z Mężem i plotkowaliśmy z położną. 😀 Wywoływany poród nie musi być tragiczny. Trzymam kciuki. 😘 A jak u Ciebie szyjka? Coś już się ruszyła?
Na ktg zero skurczy. Co do szyjki nie mam pojęcia bo od 9.08 nie miałam badania. Tylko usg.
Ale raczej nic nie zwiastuje porodu.ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Małgosiagosia wrote:Jezu czytam 2x, bo się zdziwiłam, że masz córkę. 😆 U mnie też wciąż hormony ciążowe widocznie działają.
To ta w brzuchu dopiero 😂😂😂😂😂Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
nick nieaktualny
-
Kasiajasia kciuki trzymam 🤞🏼 niech idzie sprawnie
Aszin ja wiem, że różnice będą. Ale jednak mała nie rośnie do końca prawidłowo. Na pierwszych prenatalnych wyszła mi słaba biochemia co może wskazywać na problemy z łożyskiem no i tego chcemy się ustrzec. Wczoraj lekarka powiedziała że jesteśmy już na granicy przeżywalności i że w razie czego dzieci mają szansę, ale będziemy robić wszystko żeby siedziały jak najdłużej. Na razie przepływy w mózgu, pępowinie, wody płodowe i inne narządy pracują okej i tego się trzymamy, ale też musimy po prostu częściej monitorować.
Liyss jak mi się wyświetlały jakieś posty o przedszkolakach to mam to samo, wzrusz na maksa że nasze dzieciaczki też to czeka 🥺
Aniu oby udało się panu Ankowi poznać Kazia 🤞🏼Czy były już Twoje wyniki AMH?
Frutellko dużo ciepłych myśli dzisiaj dla Ciebie! 🤞🏼
Conte myślę że spora część tych które były stymulowane to właśnie letrozolem (czyli leki aromek, lametta). Na mnie akurat ta subtancja czynna nie działała, ale generalnie ma dobre opinie bo nie upośledza endometrium tak jak może się to zdarzyć przy długim stosowaniu clo.
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEffiii wrote:Tak, masz jakieś konkretne pytania ?
Czy i w którym dc wystąpiła owulka itp.
Miałam mieć monit w piątek (11dc) ale lekarz na urlopie. Kazał mi się zapisać na dziś (16dc) ale wczoraj zadzwonili, że go nie będzie i najbliższy termin za 2 tyg 🤦♀️
Trochę jestem przez to rozbita.
Testy owu negatywne, objawów owu brak i myślę, że na mnie nie zadziałał...
-
conte wrote:Chciałam podpytać o skutki (również uboczne).
Czy i w którym dc wystąpiła owulka itp.
Miałam mieć monit w piątek (11dc) ale lekarz na urlopie. Kazał mi się zapisać na dziś (16dc) ale wczoraj zadzwonili, że go nie będzie i najbliższy termin za 2 tyg 🤦♀️
Trochę jestem przez to rozbita.
Testy owu negatywne, objawów owu brak i myślę, że na mnie nie zadziałał...
Na mnie też nie działał. Najpierw 1x1, potem 2x1 też bez efektu. Generalnie mega słabo ze lekarz nie jest dostępny żeby zrobić Ci monitoring na stymulacji 😞 To jednak mega ważne, żeby kontrolować co tam się dzieje, bo leki to nie cukierki. Może masz opcję umówić się do kogoś innego? -
Conte ja nie miałam żadnych skutków ubocznych, bardzo dobrze reagowałam na ten lek.
Owulka to będzie raczej kwestia bardzo indywidualna
U mnie np. 14-15 DC.
Masz możliwość umówić się z innym lekarzem na podgląd ? U mnie testy owu nie sprawdzają się ze względu na pcos.
Od którego dnia brałaś atomek i jaka dawka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 11:15
👱♀️32👱♂️34
2021 💔