Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Ja tak samo.
    Miesa, ryby zawsze mam w zapasie w zamrażarce.
    Trochę własnej włoszczyzny mam też już w kosteczkę w zamrażarce.
    A pozatym to na bieżąco sprawdzam zapasy takie jak pomidory w puszczez tuńczyk, czy jakąs fasolę, kasze.
    tak pomidory muszą być bo z nich zawsze się coś zrobi :) ja się staram kupować w butelce szklanej, płatki owsiane, makarony, ryż, kasze, skyr waniliowy i zwykły musi u mnie być :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Ja zazwyczaj kupuję od razu więcej mięs, na zupę jakieś kości czy skrzydełka, na obiad różne mięsa i daję do zamrażalnika, a potem tylko wyciągam co mi pasuje. Włoszczyznę też zawsze mamy, jak nie świeżą to mrożoną. Sprawdzają się też gotowe mrożonki na zupę.🤭
    No i wiadomo, zawsze mam ziemniaki, mąkę, kasze, ryż, makarony. Już wtedy da się wiele obiadów wymyślić nawet na szybko.
    Dokładnie , moja lista jest zazwyczaj podobna, dużo warzyw, mięso do zamrożenia, jogurty, twaróg to podstawa. Zawsze zapas strączków i pomidory własnej roboty ;) co cieszy najbardziej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:10

Edithka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii jak tam włoski wyszły ?:)

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś nadal biel wizira, temperatura lekko spadła. Więc czekam na królową 🐒
    Jestem dopiero co po śniadanku, dzielę się i ja moim bananowym omletem z musem truskawkowym 😍

20240115-100140.jpg

Mało się udzielam kulinarnie, bo ostatnio to raczej mąż wiedzie prym w kuchni. Ale muszę to zmienić. Tym bardziej, że ja lubię gotować. Małżonka kuchnia bardzo smaczna, ale za dużo warzywek i owoców to nie ma :) Fitatu już dziś odpalone 😁

@Edithka ja też Ci życzę tej córy, ale genów nie oszukasz i jak tak mówisz obstawiam chłopa 🤭
    @Anka zdrówka dla małej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:15

nick nieaktualny, Butterfly23, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Edithka, aszin, Zbuntowana, nick nieaktualny, Viii, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    co tam sobie zażyczył ?:)

Kurczak z warzywami, zapiekane ziemniaczki i sałata 😁

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka przytulam 🫂
    Pyszności masz na talerzu 😍

Sarka94 lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 8tc (FET 3.1.2)

14 dpo ⏸️
    🍀 beta 180 → 16dpo 383
    💊 accofil, encorton, hydroxychloroquine, neoparin, utrogestan
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Cześć dziewczyny, dziś nadal biel wizira, temperatura lekko spadła. Więc czekam na królową 🐒
    Jestem dopiero co po śniadanku, dzielę się i ja moim bananowym omletem z musem truskawkowym 😍

20240115-100140.jpg

Mało się udzielam kulinarnie, bo ostatnio to raczej mąż wiedzie prym w kuchni. Ale muszę to zmienić. Tym bardziej, że ja lubię gotować. Małżonka kuchnia bardzo smaczna, ale za dużo warzywek i owoców to nie ma :) Fitatu już dziś odpalone 😁

@Edithka ja też Ci życzę tej córy, ale genów nie oszukasz i jak tak mówisz obstawiam chłopa 🤭
    @Anka zdrówka dla małej 🥰
    ale pychota, ale jestem głodna :D

i tulę za biel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:19

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Effiii jak tam włoski wyszły ?:)
    Nie do końca to co chciałam ale jednak moja syrenka była dość oczojebna. Plus taki że odrost się już nie rzuca w oczy
    https://zapodaj.net/plik-BlL8bOYWPl

nick nieaktualny, Butterfly23, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Myszkaaa20, Sarka94 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sarka94 przytulam za biel 🫂
    Smakowite śniadanko 😋

@Effiii fajnie wyszło 😍
    A w jakim kolorze będzie ta długa sukienka którą zamówiłaś? :D

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Myszka będą kciuki mocne za jutrzejsze badanie ✊✊

@Bladorku postaraj się nie stresować, wiem że początek to jedno wielkie nie wiem i martwię się, też się martwię, ale wierzę że wszystko będzie dobrze i zobaczysz całego Kropka :)

@Edithka ✊✊ mój mąż ma 2 braci, jego starszy brat ma dwóch synów, a u nas córka, więc wszystko może się zdarzyć :D

@Anka zdrówka dla córki ;*

nick nieaktualny, Myszkaaa20, Edithka lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Pyśkaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się z Wami po mojej małej przerwie już zdrowa ❤️ co prawda jeszcze nos obszczypany i gardło trochę drapie ale w porównaniu do tego co było to jest super 😊❤️ ja przez te moje zawirowania owulacji to nie wiem w sumie kiedy będę testować😅 miałam juz dzis byc 14dpo a się tak przesunęła, ze jest chyba dopiero 6 dpo ❤️wczoraj u mnie było piękne słoneczko, już myślałam, ze przyszła wiosna a ty dziś się budzę i pełno śniegu za oknem 🙉❄️ pięknego dnia wam życzę🫶🏽

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    ⏸️ 1.2024 🥹 ⬇️
    ♥️👶🏻 09.2024 ♥️
    ⏸️ 12.2025 🥹
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja może w środę albo w weekend 🥹
    OMGGG, No to ✊🏼✊🏼✊🏼 i ustawiam się w kolejce :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii bardzo ładne włoski, teraz masz trochę taki burgund - najmodniejszy kolor sezonu :)

podpinam się pod pytanie Anki :)

Effiii lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Sarka94 przytulam za biel 🫂
    Smakowite śniadanko 😋

@Effiii fajnie wyszło 😍
    A w jakim kolorze będzie ta długa sukienka którą zamówiłaś? :D
    Anka , Olalee pudrowy róż , cierpliwości po 16 będzie foto ;) ale oczywiście be mąkę upu i ostatecznie będę taśmowa biust bo jakoś te samonośne biustonosze do mnie nie przemawiają tak więc efekt finalny też będzie inny .
    Dzięki nie ma tragedii z włosami ale do efektu ostatecznego jeszcze daleko. Chociaż już po glowie mi chodzi że pewnie na lato wrócę do czerwieni;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:28

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dzień dobry, witam się z Wami po mojej małej przerwie już zdrowa ❤️ co prawda jeszcze nos obszczypany i gardło trochę drapie ale w porównaniu do tego co było to jest super 😊❤️ ja przez te moje zawirowania owulacji to nie wiem w sumie kiedy będę testować😅 miałam juz dzis byc 14dpo a się tak przesunęła, ze jest chyba dopiero 6 dpo ❤️wczoraj u mnie było piękne słoneczko, już myślałam, ze przyszła wiosna a ty dziś się budzę i pełno śniegu za oknem 🙉❄️ pięknego dnia wam życzę🫶🏽
    super, że już lepiej się czujesz :)
    wydłużony cykl, choroba, nooo będę trzymać kciuki za testowanie :)

u mnie jedna wielka chlapa za oknem

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka , Olalee pudrowy róż , cierpliwości po 16 będzie foto ;) ale oczywiście be mąkę upu i ostatecznie będę taśmowa biust bo jakoś te samonośne biustonosze do mnie nie przemawiają tak więc efekt finalny też będzie inny .
    Dzięki nie ma tragedii z włosami ale do efektu ostatecznego jeszcze daleko. Chociaż już po glowie mi chodzi że pewnie na lato wrócę do czerwieni;)

Ja i cierpliwość 😅😛
    Mimo wszystko zaczekam bo nie mam wyjścia 😁

Mnie czasem kusi jaśniejszy blond ale jak pomyślę w jakiej kondycji mam włosy po tych wszystkich farbowaniach, przyciemnianiach i ponownych rozjaśnianiach to mi się odechciewa jednak 😁

• aszin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam u rodziców, dopiero wróciłam do domu, więc śniadanie mało zdrowe, obiad mam od mamy - ziemniaki i pałki pieczone, więc też tak średnio 😅 ale później pójdę na zakupy to od jutra wracam na dobre tory.
    Ciężko też będzie w taką pogodę nabić kroki, ale postaram się trochę wykręcić 😬

A w sobotę rodzice zapraszają na domowe pączki 😍🤤

Myszkaaa20, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    03.2024 💔

♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
    ♂ Oligoteratozoospermia

01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2

24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍
    5dpt ⏸️ → 7dpt 81,40 → 9dpt 189 → 11dpt 447 → 13dpt 858 → 26dpt 22494 → 27dpt CRL 5,9mm i ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty zapuść te swoje bo masz piękny naturalny kolor :) Siostra już pojechała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja dziś spałam u rodziców, dopiero wróciłam do domu, więc śniadanie mało zdrowe, obiad mam od mamy - ziemniaki i pałki pieczone, więc też tak średnio 😅 ale później pójdę na zakupy to od jutra wracam na dobre tory.
    Ciężko też będzie w taką pogodę nabić kroki, ale postaram się trochę wykręcić 😬

A w sobotę rodzice zapraszają na domowe pączki 😍🤤
    Pałki nie tak źle jak dodasz warzywa to będzie git :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ochotę na schab albo pulpeciki w sosie koperkowym, do tego buraczki i ziemniaki też niezbyt zdrowo ( śmietana i mąka), ale coś ostatnio za mną chodzi to danie

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ