X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astereae wrote:
    Ja tak samo.
    Miesa, ryby zawsze mam w zapasie w zamrażarce.
    Trochę własnej włoszczyzny mam też już w kosteczkę w zamrażarce.
    A pozatym to na bieżąco sprawdzam zapasy takie jak pomidory w puszczez tuńczyk, czy jakąs fasolę, kasze.
    tak pomidory muszą być bo z nich zawsze się coś zrobi :) ja się staram kupować w butelce szklanej, płatki owsiane, makarony, ryż, kasze, skyr waniliowy i zwykły musi u mnie być :)

Astereae lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:
    Ja zazwyczaj kupuję od razu więcej mięs, na zupę jakieś kości czy skrzydełka, na obiad różne mięsa i daję do zamrażalnika, a potem tylko wyciągam co mi pasuje. Włoszczyznę też zawsze mamy, jak nie świeżą to mrożoną. Sprawdzają się też gotowe mrożonki na zupę.🤭
    No i wiadomo, zawsze mam ziemniaki, mąkę, kasze, ryż, makarony. Już wtedy da się wiele obiadów wymyślić nawet na szybko.
    Dokładnie , moja lista jest zazwyczaj podobna, dużo warzyw, mięso do zamrożenia, jogurty, twaróg to podstawa. Zawsze zapas strączków i pomidory własnej roboty ;) co cieszy najbardziej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:10

Edithka lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii jak tam włoski wyszły ?:)

• Sarka94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś nadal biel wizira, temperatura lekko spadła. Więc czekam na królową 🐒
    Jestem dopiero co po śniadanku, dzielę się i ja moim bananowym omletem z musem truskawkowym 😍

20240115-100140.jpg

Mało się udzielam kulinarnie, bo ostatnio to raczej mąż wiedzie prym w kuchni. Ale muszę to zmienić. Tym bardziej, że ja lubię gotować. Małżonka kuchnia bardzo smaczna, ale za dużo warzywek i owoców to nie ma :) Fitatu już dziś odpalone 😁

@Edithka ja też Ci życzę tej córy, ale genów nie oszukasz i jak tak mówisz obstawiam chłopa 🤭
    @Anka zdrówka dla małej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:15

Anka32, Butterfly23, Pusshka, Olalee, Edithka, aszin, Zbuntowana, Astereae, Viii, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    co tam sobie zażyczył ?:)

Kurczak z warzywami, zapiekane ziemniaczki i sałata 😁

Olalee lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka przytulam 🫂
    Pyszności masz na talerzu 😍

Sarka94 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Cześć dziewczyny, dziś nadal biel wizira, temperatura lekko spadła. Więc czekam na królową 🐒
    Jestem dopiero co po śniadanku, dzielę się i ja moim bananowym omletem z musem truskawkowym 😍

20240115-100140.jpg

Mało się udzielam kulinarnie, bo ostatnio to raczej mąż wiedzie prym w kuchni. Ale muszę to zmienić. Tym bardziej, że ja lubię gotować. Małżonka kuchnia bardzo smaczna, ale za dużo warzywek i owoców to nie ma :) Fitatu już dziś odpalone 😁

@Edithka ja też Ci życzę tej córy, ale genów nie oszukasz i jak tak mówisz obstawiam chłopa 🤭
    @Anka zdrówka dla małej 🥰
    ale pychota, ale jestem głodna :D

i tulę za biel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:19

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Effiii jak tam włoski wyszły ?:)
    Nie do końca to co chciałam ale jednak moja syrenka była dość oczojebna. Plus taki że odrost się już nie rzuca w oczy
    https://zapodaj.net/plik-BlL8bOYWPl

Anka32, Butterfly23, Olalee, Pusshka, Myszkaaa20, Sarka94 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sarka94 przytulam za biel 🫂
    Smakowite śniadanko 😋

@Effiii fajnie wyszło 😍
    A w jakim kolorze będzie ta długa sukienka którą zamówiłaś? :D

• Muuu. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Myszka będą kciuki mocne za jutrzejsze badanie ✊✊

@Bladorku postaraj się nie stresować, wiem że początek to jedno wielkie nie wiem i martwię się, też się martwię, ale wierzę że wszystko będzie dobrze i zobaczysz całego Kropka :)

@Edithka ✊✊ mój mąż ma 2 braci, jego starszy brat ma dwóch synów, a u nas córka, więc wszystko może się zdarzyć :D

@Anka zdrówka dla córki ;*

Anka32, Myszkaaa20, Edithka lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się z Wami po mojej małej przerwie już zdrowa ❤️ co prawda jeszcze nos obszczypany i gardło trochę drapie ale w porównaniu do tego co było to jest super 😊❤️ ja przez te moje zawirowania owulacji to nie wiem w sumie kiedy będę testować😅 miałam juz dzis byc 14dpo a się tak przesunęła, ze jest chyba dopiero 6 dpo ❤️wczoraj u mnie było piękne słoneczko, już myślałam, ze przyszła wiosna a ty dziś się budzę i pełno śniegu za oknem 🙉❄️ pięknego dnia wam życzę🫶🏽

Olalee, Anka32 lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja może w środę albo w weekend 🥹
    OMGGG, No to ✊🏼✊🏼✊🏼 i ustawiam się w kolejce :)

Anka32 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii bardzo ładne włoski, teraz masz trochę taki burgund - najmodniejszy kolor sezonu :)

podpinam się pod pytanie Anki :)

Effiii lubi tę wiadomość

• Effiii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Sarka94 przytulam za biel 🫂
    Smakowite śniadanko 😋

@Effiii fajnie wyszło 😍
    A w jakim kolorze będzie ta długa sukienka którą zamówiłaś? :D
    Anka , Olalee pudrowy róż , cierpliwości po 16 będzie foto ;) ale oczywiście be mąkę upu i ostatecznie będę taśmowa biust bo jakoś te samonośne biustonosze do mnie nie przemawiają tak więc efekt finalny też będzie inny .
    Dzięki nie ma tragedii z włosami ale do efektu ostatecznego jeszcze daleko. Chociaż już po glowie mi chodzi że pewnie na lato wrócę do czerwieni;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 10:28

Anka32, Olalee, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dzień dobry, witam się z Wami po mojej małej przerwie już zdrowa ❤️ co prawda jeszcze nos obszczypany i gardło trochę drapie ale w porównaniu do tego co było to jest super 😊❤️ ja przez te moje zawirowania owulacji to nie wiem w sumie kiedy będę testować😅 miałam juz dzis byc 14dpo a się tak przesunęła, ze jest chyba dopiero 6 dpo ❤️wczoraj u mnie było piękne słoneczko, już myślałam, ze przyszła wiosna a ty dziś się budzę i pełno śniegu za oknem 🙉❄️ pięknego dnia wam życzę🫶🏽
    super, że już lepiej się czujesz :)
    wydłużony cykl, choroba, nooo będę trzymać kciuki za testowanie :)

u mnie jedna wielka chlapa za oknem

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Anka , Olalee pudrowy róż , cierpliwości po 16 będzie foto ;) ale oczywiście be mąkę upu i ostatecznie będę taśmowa biust bo jakoś te samonośne biustonosze do mnie nie przemawiają tak więc efekt finalny też będzie inny .
    Dzięki nie ma tragedii z włosami ale do efektu ostatecznego jeszcze daleko. Chociaż już po glowie mi chodzi że pewnie na lato wrócę do czerwieni;)

Ja i cierpliwość 😅😛
    Mimo wszystko zaczekam bo nie mam wyjścia 😁

Mnie czasem kusi jaśniejszy blond ale jak pomyślę w jakiej kondycji mam włosy po tych wszystkich farbowaniach, przyciemnianiach i ponownych rozjaśnianiach to mi się odechciewa jednak 😁

• aszin Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam u rodziców, dopiero wróciłam do domu, więc śniadanie mało zdrowe, obiad mam od mamy - ziemniaki i pałki pieczone, więc też tak średnio 😅 ale później pójdę na zakupy to od jutra wracam na dobre tory.
    Ciężko też będzie w taką pogodę nabić kroki, ale postaram się trochę wykręcić 😬

A w sobotę rodzice zapraszają na domowe pączki 😍🤤

Myszkaaa20, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

⏳Kariotypy
    🔜 Konsultacja andrologiczna

IVF?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ty zapuść te swoje bo masz piękny naturalny kolor :) Siostra już pojechała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Ja dziś spałam u rodziców, dopiero wróciłam do domu, więc śniadanie mało zdrowe, obiad mam od mamy - ziemniaki i pałki pieczone, więc też tak średnio 😅 ale później pójdę na zakupy to od jutra wracam na dobre tory.
    Ciężko też będzie w taką pogodę nabić kroki, ale postaram się trochę wykręcić 😬

A w sobotę rodzice zapraszają na domowe pączki 😍🤤
    Pałki nie tak źle jak dodasz warzywa to będzie git :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ochotę na schab albo pulpeciki w sosie koperkowym, do tego buraczki i ziemniaki też niezbyt zdrowo ( śmietana i mąka), ale coś ostatnio za mną chodzi to danie

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ