X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Ja już po wizycie, jest kropek 🥹 7 tydzien 4 dzień , widziałam serduszko ❤️ jestem mega szczęśliwa, wszystko jest w porządku 🥹🥹🥹

https://ibb.co/X5MVjgg
    Cudownie ❤️😍

Monia• lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Monia cudowne wieści 🥹🫶🏻

@Olalee właśnie to jest kwestia do rozważenia ale małż chciałby żebym znalazła jakąś lekką (🤣) pracę na 3 miesiące choćby. Mnie się to nie uśmiecha nie ukrywam 😅 będziemy jeszcze rozmawiać na ten temat 😛

Olalee, Monia• lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    @Monia cudowne wieści 🥹🫶🏻

@Olalee właśnie to jest kwestia do rozważenia ale małż chciałby żebym znalazła jakąś lekką (🤣) pracę na 3 miesiące choćby. Mnie się to nie uśmiecha nie ukrywam 😅 będziemy jeszcze rozmawiać na ten temat 😛
    chodziło mi właśnie o to czy będziesz mogła mieć zasiłek macierzyński, czy L4

• ezra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    metkamniedrapie_87 wrote:
    Dziewczyny, pytania mam:

1. Suplementujecie wit. c? Jak tak to Ile?
    2. Czy podczas @ boli was jajnik? Bo mnie często kłuje i się zastanawiam czy to norma?
    3. Polecacie jakąś konkretną Wit C, magnez i Wit D - kończą mi się i chętnie zmienię 🤭
    4. Jakim termometrem mierzycie temp? Elektronicznym?

1. tak - bierzemy z Małżem 2x 1000jednostek czyli dwie tabletki 😋 PS: nie byłam w ogóle przeziębiona w tym sezonie i czuję, że to jej zasługa 😁
    2. podczas miesiączki, hmm boli mnie wszystko ale stricte jajnik chyba nie 😏
    3. witamina C wg mojego reaserchu nie ma znaczenia jaka, magnez Mag B a Wit D biorę Vigantoletenn czy jak to się piszę 😁
    4. nie pomogę, bo nie mierzę ale dziewczyny na pewno się tu podzielą 🤗

metkamniedrapie_87 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam swoje szybko zmienić profilowe bo z moim mam ciche dni (drugi dzien) a dzisiaj nasza rocznica i pojechal do pracy dalej w ciszy a nie lubi tego zdjęcia- jest zazdrosny 🤓 Cóż na przekór, jestem żmiją wiem 💁🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2024, 12:32

Cerva, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 35l. 🧔‍♂️29l. 👶🏼 👶🏻02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    chodziło mi właśnie o to czy będziesz mogła mieć zasiłek macierzyński, czy L4

Obecnie jestem bezrobotna więc ani zasiłku ani l4 :)

• ezra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Ja już po wizycie, jest kropek 🥹 7 tydzien 4 dzień , widziałam serduszko ❤️ jestem mega szczęśliwa, wszystko jest w porządku 🥹🥹🥹

https://ibb.co/X5MVjgg

Cudownieeeee! Trzymałam kciuki!!! ❤ dzień dobry Orzeszku 🥰

Monia• lubi tę wiadomość

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra cudownie wieści 🥰 ciałko żółte wytwarza progesteron. I jeśli nie dojdzie do zapłodnienia to ono po 10-12 dniach zanika. Jeśli dojdzie do zapłodnienia to przemienia się w ciałko żółte ciążowe

ezra, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Ja musiałam swoje szybko zmienić profilowe bo z moim mam ciche dni (drugi dzien) a dzisiaj nasza rocznica i pojechal do pracy dalej w ciszy a nie lubi tego zdjęcia- jest zazdrosny 🤓 Cóż na przekór, jestem żmiją wiem 💁🏼‍♀️
    Ajjjj. A nie możesz odpuścić? Dziś Wasza rocznica, taki fajny dzień do świętowania.

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Sofka88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Super info!
    Teraz proszę mi wytłumaczyć jak nałożyć kubeczek po dzikich densach 😂

ja kupiłam ferty Lily i wyglada na mega łatwy w użyciu! zakłada się rozwinięty jak parasol ( tak zgarnia całość żołnierzyków do środka :D ) można na ich stronie podpatrzeć.
    wiadomo ze u jednych może to połączenie pyknąć a u drugich nie, ale jestem już tak zdesperowana ze jeśli to zwiększa szanse chociażby o pare procent to ja chce to :D zwłaszcza jeśli się nie ma czym szastać jeśli chodzi o plemniki.
    zaczynam w przyszły wtorek dni płodne i nie mogę się doczekac tych emocji. i czekania :)

w czw wypada nam owu i idzimy na konsulacie i monitoring a badanie nasienia wypadło na wtorek i nie wiem czy odpuścić te badainei nasienia w taki syt i już zacząć działać, mam poczucie zmarnowanego materiału w wtorek :D

• Effiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka dzięki za info, czułam że nie wejdzie ale stres pozostawał 🥹

Monia świetne wieści ! Oficjalnie gratuluję mamusiu ❤️

Metka u mnie wit.c 2000, D3 biorę ibuvit, magnez chela mag b6 na wieczór, a rano magne b6 ☺️ termometr microlife, ważne żeby miał dwa miejsca po przecinku 😁

Ezra świetne wieści, a Hashimoto wyleczone ? Czy prawdopodobnie nigdy nie było ?

Megipta ma o co być zazdrosny 🥰 ale fochy na kobietę w ciąży , ahhh Ci mężczyźni, ktoś dziś wspominał że fochy mężczyzn są gorsze niż kobiet i się zgadzam z tym.

Przepis na makaron, z tym że ja dodaję brokuł i dużo papryki ;)
    https://www.instagram.com/reel/CktiShBo62M/?igsh=MWI2N2QzZDI2N2ZrYQ==

A co do fotek to kusicie bardzo ;) chyba jednak będę musiała dołączyć z ciekawości ;)

Megipta, Astereae, metkamniedrapie_87, Monia•, Myszkaaa20, Sarka94, ezra lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • ezra Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ezra cudownie wieści 🥰 ciałko żółte wytwarza progesteron. I jeśli nie dojdzie do zapłodnienia to ono po 10-12 dniach zanika. Jeśli dojdzie do zapłodnienia to przemienia się w ciałko żółte ciążowe

Okeeej, czyli ufff cieszę się, że jest 😍 dzięki kochana, Twoja wiedza mnie uspokaja już nie pierwszy raz 🥰

Butterfly23 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dzień dobry :)
    Poczatkowo dokładnie tak samo miałam ustalone z lekarzem , że jak tylko bedzie pozytywny test dostanę wlansie zastrzyki plus duphaston, potem możliwe że acard itp . Natomiast przez to że wyszły mi te dwie mutacje MTHFR i PAI-1 lekarz stwierdził że włączy mi już zastrzyki bo być może mam problem z zagnieżdżeniem zarodka i faktycznie na ten pozytywny test mogę poczekać dłużej , mam nadzieję że to kłucie sie opłaci :)

Ja na zagnieżdżenie w tym cyklu mam włączony Encorton, wcześniej acard i Encorton; ale mutacji narazie nie badałam

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ajjjj. A nie możesz odpuścić? Dziś Wasza rocznica, taki fajny dzień do świętowania.
    No właśnie za dużo ostatnio ja pierwsza się kłaniałam do zgody, ale niestety nie dzisiaj. Jeszcze go pomęczę, bo ciągle narzeka po zmianie stanowiska jak ma ciężko i trudno a ja cały dzień sprzątam, piorę, zajmuje się roczniakiem, gdzie boję się dźwigać, a usypianie niestety na rękach. Nie poczuwa się do pomocy więc pękłam i oznajmiłam, że od tej pory przez jego 8h pracy moja praca jest w domu a jak przekracza prog domu obowiązki dzielimy na wpół łącznie z synem. Jego zdaniem było to że on pracuje i zarabia a ja siedzę w domu i jeszcze narzekam. Teraz od wczoraj nie ma ani do kogo się wygadać, musi zająć się dzieckiem bo przestałam reagować...No i nie ma obiadów 🫡

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was testuje w tym tygodniu? Albo w przyszłym?
    Chyba muszę się wyłączyć z forum. Tzn no będę pewnie do Was zaglądać ale raczej nie będę czytać wstecz.
    Mam mega doła i nie wygrzebe się prędko. Zagrzebę się chyba w norce z moim Teddym 🙄🙄🙄 nie wiem czy do wiosny wyjdę 🤣
    PS. Czy po wiesiołku mogę mieć wodnisty śluz w 8dc ? Zazwyczaj jeszcze była susza dopiero koło owulacji się pojawiał śluz.

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    No właśnie za dużo ostatnio ja pierwsza się kłaniałam do zgody, ale niestety nie dzisiaj. Jeszcze go pomęczę, bo ciągle narzeka po zmianie stanowiska jak ma ciężko i trudno a ja cały dzień sprzątam, piorę, zajmuje się roczniakiem, gdzie boję się dźwigać, a usypianie niestety na rękach. Nie poczuwa się do pomocy więc pękłam i oznajmiłam, że od tej pory przez jego 8h pracy moja praca jest w domu a jak przekracza prog domu obowiązki dzielimy na wpół łącznie z synem. Jego zdaniem było to że on pracuje i zarabia a ja siedzę w domu i jeszcze narzekam. Teraz od wczoraj nie ma ani do kogo się wygadać, musi zająć się dzieckiem bo przestałam reagować...No i nie ma obiadów 🫡
    Dodam jeszcze, że go wysłuchuje i doradzam ale miałam już dość bo nie zapyta się jak się czuje czy mi coś pomóc, uważa że musi być wyspany a ja zrobić wszystko by mały nie hałasował. Wyjelam wszystkie grajki jakie ma młody 😉

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Dodam jeszcze, że go wysłuchuje i doradzam ale miałam już dość bo nie zapyta się jak się czuje czy mi coś pomóc, uważa że musi być wyspany a ja zrobić wszystko by mały nie hałasował. Wyjelam wszystkie grajki jakie ma młody 😉
    Czasami taka terapia wstrząsowa daje efekty, więc oby oprzytomniał że siedzenie z dzieckiem w domu to też obciążenie a nie wakacje ;)

Megipta, Cerva, Anka32 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    Twarda Kobietka z Ciebie :) ale dobrze :)

Megipta lubi tę wiadomość

• Megipta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Czasami taka terapia wstrząsowa daje efekty, więc oby oprzytomniał że siedzenie z dzieckiem w domu to też obciążenie a nie wakacje ;)
    O właśnie o to mi chodziło. Strasznie mnie to irytuje a on to wykorzystuje jak słyszę, że dom ma lśnić i jeszcze wszystko porobione bo mam czas i że nie pracuje (jestem na urlopie po rodzicielskim) więc też "zarabiam". Ucieram mu nosa, że skoro nic nie robię to dopiero zobaczy co to znaczy 💁🏼‍♀️ Wiem że kłótnie u nas są krótkie ale No musi tym razem on pęknąć i zrozumieć. Oby się pospieszył bo 24go mamy notariusza i podpisujemy kredyt hipoteczny na 25 lat wiec wstyd taki krok robic nie odzywajac sie do siebie 😃

Pusshka, Myszkaaa20, Butterfly23 lubią tę wiadomość

20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    25.11.2024 💙
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    O właśnie o to mi chodziło. Strasznie mnie to irytuje a on to wykorzystuje jak słyszę, że dom ma lśnić i jeszcze wszystko porobione bo mam czas i że nie pracuje (jestem na urlopie po rodzicielskim) więc też "zarabiam". Ucieram mu nosa, że skoro nic nie robię to dopiero zobaczy co to znaczy 💁🏼‍♀️ Wiem że kłótnie u nas są krótkie ale No musi tym razem on pęknąć i zrozumieć. Oby się pospieszył bo 24go mamy notariusza i podpisujemy kredyt hipoteczny na 25 lat wiec wstyd taki krok robic nie odzywajac sie do siebie 😃
    Myślę że pęknie do tego czasu ;) chociaż uważam że już dziś będzie git 💜

Megipta lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ