X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:

i dobrze zrozumiałam, ze dziś coś wyszło na teście?

coś to dużo powiedziane, cieńka jak włos kreseczka, której nawet zdjęcie praktycznie nie pokauje. A jako że to easy@home to raczej myślę, że to linia fabryczna. Poza tym, jak sprawdziłam po 30 minutach, bo wyrzucałam do kosza, to juz jej prawie nie było.

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Maryna, jestem na miejscu :)

Ezra, kciukasy obecne 🤗

Fooskatt, ten Twój obecny cykl to na prawdę jakiś dziki 😀, ale może w tym szaleństwie jest metoda :)

Kasiu, dużo zdrówka dla Małego 🤗🧡

Powiem Wam, że mnie też udzieliły się bardzo te wszystkie emocje i nadal nie do końca doszłam do siebie. Nie jadę na betę bo mi się nie chce. Test nadal z cieniem tak, jak wczoraj, ale już nastawiam się na kolejny cykl.

ezra, Olalee, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Aniu, Megi - dajcie sobie tyle czasu ile potrzebujecie. Jesteśmy dla Was!

Fooskatt jak dla mnie to dopiero teraz ten skok wyglada na owulacyjny… do tego dnia wykres jest jednak mocno płaski :/ jak już to owulka dla mnie nawet nie w 22 tylko w 23 dc, ale ja tez specem nie jestem. Może masz coś nie tak z termometrem?

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵 SN

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Dzień dobry. Ja dziś z Młodym w domu. W nocy zaczął płakać,że go ucho boli. Jutro mąż ma go przejąć. Zobaczymy.

Ultra ✊️✊️✊️✊️
    Zdrówka dla synka :)

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dzień dobry :)

Maryna, jestem na miejscu :)

Ezra, kciukasy obecne 🤗

Fooskatt, ten Twój obecny cykl to na prawdę jakiś dziki 😀, ale może w tym szaleństwie jest metoda :)

Kasiu, dużo zdrówka dla Małego 🤗🧡

Powiem Wam, że mnie też udzieliły się bardzo te wszystkie emocje i nadal nie do końca doszłam do siebie. Nie jadę na betę bo mi się nie chce. Test nadal z cieniem tak, jak wczoraj, ale już nastawiam się na kolejny cykl.
    Ja to bym chciała już wiedzieć co i jak :p nawet, jeśli oznaczałoby to kolejny cykl. Małż truje, że moze na bete bym pojechała, ale nie widzi mi się wydawać znów 40zł, plus od rana w pracy znów by były pytania po co i dlaczego (pracuje w firmie mojego dziadka, razem z moim tatą, a jakoś nie uśmiecha mi się jeszcze im mówić, że się staramy o drugie dziecko)

Ultramaryna czekamy z niecierpliwością i trzymamy kciuki!
    Ezra - kciuki zaciśnięte.

ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • ezra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii niech ból mija.. ✊🏻

Stoje w przychodni, dzięki za kciukasy 🥹

Mi też się udzieliło, jednak jestem tu zżyta z Wami a już swoją drogą, że jak słyszymy o takich sytuacjach to człowiek podświadomie traci wiarę na powodzenie.. bo by się cieszyć ale może za wcześnie na radość? To kiedy się zacząć cieszyć? Mnie takie myśli dopadły. No nic, badania robię, bo dostałam w ramach pakietu..

Viii, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Hej dziewczyny!

Aniu, Megi - dajcie sobie tyle czasu ile potrzebujecie. Jesteśmy dla Was!

Fooskatt jak dla mnie to dopiero teraz ten skok wyglada na owulacyjny… do tego dnia wykres jest jednak mocno płaski :/ jak już to owulka dla mnie nawet nie w 22 tylko w 23 dc, ale ja tez specem nie jestem. Może masz coś nie tak z termometrem?
    Też bym uznała normalnie, że teraz jest dopiero skok owulacyjny, ale testy owu ewidentnie 21-22 dc pozytywne, a później coraz jaśniej, sama już nie wiem. Jak nie wyjdzie w tym cyklu to idę na monitoringi w nowym cyklu;)

31 lat.
    I/2024 - bc.

III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    coś to dużo powiedziane, cieńka jak włos kreseczka, której nawet zdjęcie praktycznie nie pokauje. A jako że to easy@home to raczej myślę, że to linia fabryczna. Poza tym, jak sprawdziłam po 30 minutach, bo wyrzucałam do kosza, to juz jej prawie nie było.
    ale jeśli to 9 dpo, test koniecznie do powtórzenia, trzymam kciuki.

Gosia póki nie znikła całkiem to jest nadzieja, że się coś kluje

goska000 lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna ✊🏻🍀
    Ezra ✊🏻🍀
    Fooskatt dla mnie ten wykres też jest płaski. Nie ma takiego podziału.
    Viii oby szybko Cię te bóle puściły.

Udanego tygodnia 🫶

ezra, Viii, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój cykl też jakiś dziwny, od soboty boli mnie trochę lewy jajnik ( ale mnie zazwyczaj boli ta część) zero jakiegokolwiek śluzu, a dziś już 15dc

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    mój cykl też jakiś dziwny, od soboty boli mnie trochę lewy jajnik ( ale mnie zazwyczaj boli ta część) zero jakiegokolwiek śluzu, a dziś już 15dc
    Ja przed ciążą ze Stasiem miałam też zawirowania - śluzu zero całkowicie, później po dwóch dniach normalnie fontanna (majtki mokre jakbym okres bez podpaski miała ;p), po czym na kolejny dzień sucho znów i tak przez kilka miesięcy. I ten szczęśliwy cykl byl wtedy dokładnie taki sam.

31 lat.
    I/2024 - bc.

III/2024 - CLO.
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, dlaczego nie warto korzystać z poczty polskiej ;P
    5 stycznia wysyłałam list za granicę, zapewniono mnie, że max 5 dni i będzie na miejscu. Dzis mamy 22 stycznia i dopiero jest w dostarczeniu. List u adresata powinien być hmm, max do 19 stycznia, dlatego tak wcześnie go wysyłałam, żeby na pewno doszedł... Jestem tak wściekła.... przez to ich spóźnienie będę miała do zapłacenia karę około 600 euro... a na infolinii mi powiedzieli "Może pani sobie składać reklamacje, ale tylko jesli nie zostanie list dosarczony w ogóle" ... nosz kuźwa...

31 lat.
    I/2024 - bc.

III/2024 - CLO.
  • aszin Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt, współczuję. A da się jakoś ominąć tą karę? Ja jak tylko mogę, korzystam z Inpostu.

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Ja przed ciążą ze Stasiem miałam też zawirowania - śluzu zero całkowicie, później po dwóch dniach normalnie fontanna (majtki mokre jakbym okres bez podpaski miała ;p), po czym na kolejny dzień sucho znów i tak przez kilka miesięcy. I ten szczęśliwy cykl byl wtedy dokładnie taki sam.
    ja tak czasami mam jakby taka woda ( tak jak piszesz okres bez podpaski ) ale teraz ewidentnie nic, nie robiłam testów owulacyjnych wiec właściwie nic nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Powiem wam, dlaczego nie warto korzystać z poczty polskiej ;P
    5 stycznia wysyłałam list za granicę, zapewniono mnie, że max 5 dni i będzie na miejscu. Dzis mamy 22 stycznia i dopiero jest w dostarczeniu. List u adresata powinien być hmm, max do 19 stycznia, dlatego tak wcześnie go wysyłałam, żeby na pewno doszedł... Jestem tak wściekła.... przez to ich spóźnienie będę miała do zapłacenia karę około 600 euro... a na infolinii mi powiedzieli "Może pani sobie składać reklamacje, ale tylko jesli nie zostanie list dosarczony w ogóle" ... nosz kuźwa...
    matko współczuję, 600 euro to nie przelewki

• karola_b Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Ja też melduję się pod kibelkiem @ultramaryny ✊✊✊

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Fooskatt, współczuję. A da się jakoś ominąć tą karę? Ja jak tylko mogę, korzystam z Inpostu.
    Będę dzisiaj dzwonić do firmy, do której list miał dojść. Moooże coś się uda zrobić, ale wątpie... Nigdy więcej poczty polskiej. Mi inpost nie chciał przyjąć, jedynie dhl i fedex - ale życzyli sobie po 500 zł. Więc odpuściłam, liczyłam, że wysyłając tak wcześnie to dojdzie bez problemu...

31 lat.
    I/2024 - bc.

III/2024 - CLO.
  • Muuu. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Viii niech ból mija.. ✊🏻

Stoje w przychodni, dzięki za kciukasy 🥹

Mi też się udzieliło, jednak jestem tu zżyta z Wami a już swoją drogą, że jak słyszymy o takich sytuacjach to człowiek podświadomie traci wiarę na powodzenie.. bo by się cieszyć ale może za wcześnie na radość? To kiedy się zacząć cieszyć? Mnie takie myśli dopadły. No nic, badania robię, bo dostałam w ramach pakietu..
    Oczywiście ✊
    Właśnie ciągle zadaje sobie to pytanie, kiedy się cieszyć? Mam wrażenie że w tej ciąży tylko ciągle się boję i martwię. Chyba kwestia tego że więcej się wie/czyta, jeszcze cb siedzi w głowie. Muszę sobie sama to ułożyć i trochę bardziej uwierzyć w tego Maluszka i fakt, że wszystko będzie dobrze. Niestety, nie na wszystko mamy wpływ ale tyle ile mogę to robię żeby było okej. I każdej tutaj tego życzę, by każda z nas doczekała spokojnej ciąży i zdrowego dziecka♥️

Liyss🧚🏻, ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🙍‍♂️ 31l.
    👧 Ł. 02.2021

10.2023 cb 💔

7.12 ⏸️ beta HCG 55,9 mlU/ml
    9.12 ➡️ beta HCG 195 mlU/ml
    22.12 (5+5) jest Serduszko ❤️
    6.02 rośnie Dziewczynka ❤️👧
    02.04 403g małej M. 💕
    24.06 2kg Dziewczyny 💪
    12.08 już jestem 👧🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, trzymam kciuki ✊

@ezra, również kciuki za badania! ✊

@Effiii, kochana kiedy idziesz do szpitala na zabieg? Kojarzy mi się 23.01??

Co do smutnej atmosfery to i mnie się udzieliła.. @Anka, @Megipta, pamiętajcie, że jesteśmy w tym razem. Myślimy o was.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 14:34

Pusshka, aszin, Olalee, Muuu., ultramaryna_ lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ