X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    IMG-6078.jpg
    Paragon grozy 🫣😅 A w Alabie sprawdzałam, że było trochę taniej…
    aaa 2 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa dziękuję 🥹❤️

Gratuluję statuetki 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 07:54

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.

Foskat ja coś widzę, ale strumieniowy facelle lubi oszukiwać.

Ultramaryna czekam na Twoje wyniki bety, tam coś ewidentnie chce się przebić 😉

Ezra nie trać nadziei, 10 dpo to bardzo wcześnie, może z tego jeszcze byc ⏸️

Blador trzymam dziś kciuki za wizytę, wierzę że wszystko będzie dobrze.

Effiii trzymaj się Kochana, żebyś miała dobre sny po znieczuleniu i oby później nic Cie nie bolało ❤️😘

Pyska moje gratulacje, przyrost naprawdę spory. Może faktycznie tam dwa jajka będą.

Anka ❤️❤️❤️❤️❤️ wszystkie teskniłysmy. Cieszę się że wróciłaś i masz się trochę lepiej. Będę miała coś dla Ciebie i Megipty i każdej która kiedyś straciła 👼, ale musicie dać mi czas na ten projekt.

Blador nie zaginęłam - na szczęście. Cały poniedziałek składaliśmy meble, a wczoraj w pracy był jakiś sajgon, gdzieś tam zaglądałam na forum ale nie było chwili odpisać. Ale dobre wieści są takie że zostałam wybrana jednym z lepszych operatorów w moim centrum w zeszłym roku, nawet jakaś statuetkę mamy dostać 🤣 po 7 latach doczekałam się docenienia 🤣😄
    Jak wróciłam wczoraj z pracy to się załamałam. Mieliśmy awarie wody na wymienniku, zakręcili nam ja całkowicie. Nie mieliśmy z mężem nic naszykowane, w czajniku pusto, w dzbanku filtrującym też. Jedyne co to w spłucze w toalecie była ale trzzeba było oszczędzać 🤣Z romantycznego wieczoru i przytulanek nici bo nawet nie było jak się umyć.. Niby naprawili ale leci tak brudna że i tak muszę iść do sklepu kupić jakąś w butelkach do picia. 🙄 Mam nadzieję że nasze ostatnie przytulanki wystarczyły.
    U nas po takiej awarii 3 dni brudna woda leciała, masakra jakaś.

Wlaśnie wiem, że facelle lubią przekłamywać. W ogóle powiem wam, że teraz w pracy forum otworzyłam na komputerze i spojrzałam na te testy na komputerze i już nic nie widzę :P Na telefonie jakoś bardziej coś mi się przebijało ;p

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.

Foskat ja coś widzę, ale strumieniowy facelle lubi oszukiwać.

Ultramaryna czekam na Twoje wyniki bety, tam coś ewidentnie chce się przebić 😉

Ezra nie trać nadziei, 10 dpo to bardzo wcześnie, może z tego jeszcze byc ⏸️

Blador trzymam dziś kciuki za wizytę, wierzę że wszystko będzie dobrze.

Effiii trzymaj się Kochana, żebyś miała dobre sny po znieczuleniu i oby później nic Cie nie bolało ❤️😘

Pyska moje gratulacje, przyrost naprawdę spory. Może faktycznie tam dwa jajka będą.

Anka ❤️❤️❤️❤️❤️ wszystkie teskniłysmy. Cieszę się że wróciłaś i masz się trochę lepiej. Będę miała coś dla Ciebie i Megipty i każdej która kiedyś straciła 👼, ale musicie dać mi czas na ten projekt.

Blador nie zaginęłam - na szczęście. Cały poniedziałek składaliśmy meble, a wczoraj w pracy był jakiś sajgon, gdzieś tam zaglądałam na forum ale nie było chwili odpisać. Ale dobre wieści są takie że zostałam wybrana jednym z lepszych operatorów w moim centrum w zeszłym roku, nawet jakaś statuetkę mamy dostać 🤣 po 7 latach doczekałam się docenienia 🤣😄
    Jak wróciłam wczoraj z pracy to się załamałam. Mieliśmy awarie wody na wymienniku, zakręcili nam ja całkowicie. Nie mieliśmy z mężem nic naszykowane, w czajniku pusto, w dzbanku filtrującym też. Jedyne co to w spłucze w toalecie była ale trzzeba było oszczędzać 🤣Z romantycznego wieczoru i przytulanek nici bo nawet nie było jak się umyć.. Niby naprawili ale leci tak brudna że i tak muszę iść do sklepu kupić jakąś w butelkach do picia. 🙄 Mam nadzieję że nasze ostatnie przytulanki wystarczyły.
    Gratuluje sukcesu :)

Alysa, Kochanie, oby sytuacja z wodą była już ostatnią pechową. Limit wyczerpałaś. Od teraz same dobre rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    U nas po takiej awarii 3 dni brudna woda leciała, masakra jakaś.

Wlaśnie wiem, że facelle lubią przekłamywać. W ogóle powiem wam, że teraz w pracy forum otworzyłam na komputerze i spojrzałam na te testy na komputerze i już nic nie widzę :P Na telefonie jakoś bardziej coś mi się przebijało ;p
    ja na komputerze widzę :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra Tule mocno! Dopiero 10dpo, to wcześnie. Wysyłasz te II kreski, trzymam za to mocno kciuki 🥹❤️

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    ja na komputerze widzę :)
    Przyjaciółce wysłałam, bo ona jest moim "okiem oceniającym" i ona już w ogóle mi zakręciła "Na pinku widzę słabą kreskę, na facelle zamkniętym też" ;P a ja pinka dodałam, zeby pokazać, że na nim na zdjęicu nic zupełnie nie widać :P

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa gratulacje🥳 a kaska jakaś będzie czy uścisk ręki prezesa bo mój szwagier w swojej pracy wynalazł jakaś ważną cząsteczkę, była tv, wywiady w prasie, spotkanie z prezesem prezesów i dostał 1000 zł, po zamieszaniu myślał, że nagroda będzie z jednym zerem więcej 😆

Ezra napewno będziesz cudowną mamą!

Olalee, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Przyjaciółce wysłałam, bo ona jest moim "okiem oceniającym" i ona już w ogóle mi zakręciła "Na pinku widzę słabą kreskę, na facelle zamkniętym też" ;P a ja pinka dodałam, zeby pokazać, że na nim na zdjęicu nic zupełnie nie widać :P

Myślałaś o becie? Ona nie pozostawi cienia wątpliwości, dosłownie :D

• goska000 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;*

Małgosiu, jaki piękny mały człowiek 🥰

Pyśka, piękny przyrost ☺️

Anka, jak dobrze,że jesteś 💖😙

Maryna, czekam niecierpliwie na Twoje wyniki ✊🤗

Fooskatt, niestety nic nie widzę :(

Ezra, jeszcze kilka dni na sikanie masz :>:*

Wczoraj był kiepski dzień. Bolała mnie głowa, do Leona przyszedł kolega, później zebranie, jeszcze znajoma wpadła na kawę wieczorową porą. Jak już pojechała Kuba poprosił mnie o pomoc w wypełnieniu papierów do Invimedu i zrobił się późny wieczór.

Ogólnie za dużo myślę o tym wszystkim bo nie lubię niewiadomych. Świadomość, że nie wiemy co Nas czeka jest denerwująca. Jedyny plus jest taki, że mamy wstępny plan. Gin nadal nie odpisał co z tą ostatnią IUI, muszę go przycisnąć :)

Miłego dnia Wam życzę 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 08:02

Anka32, ultramaryna_, Małgosiagosia, blador2 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    powiem Ci, że ja na tym pinku ,jak odpowiednio skręcę głowę też widzę :) w ogóle na każdym widać, ale najbardziej na zamkniętym :)

• Effiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa laparo z chromorubacja ;) już odliczam minutki 😁
    Anka cieszę się że wróciłaś, było pusto tutaj bez Ciebie 😘😘 super że mąż i siostra stanęli na wysokości zadania 🥹

Małgosiagosia ok bacik by się przydał za to że tak długo trzymałas nas w niepewności 👿
    Super że na prenatalnych nic niepokojącego nie wyszło ☺️
    Rośnie Ci mały słodki łobuziak 🥰🥰🥰🥰🥰🥰a

Anka , Blador zakwas pijcie w stosunkun1:1 z ciepłą wodą ☺️

Kira toaścik na zdrowie dostosowany do sytuacji 😘

Karola jaka była nagroda w zakładzie ??

Ezra też tak lubię jechać do mamusi i po prostu zalegać na kanapie, to jest inny wymiar odpoczynku, a jak są placuszki to już w ogóle 😁😁

Ezra ja tam jeszcze wierzę w Twoje dwie kreski ☺️ jutro powtoreczka 😘

Ultramaryna cena zwala z nóg, ale wynik będzie tego wart 😁

Alysa ale mieliscue wieczór wrażeń 🙃

Dzięki kochane jeszcze raz za kciuki, postaram się jak najszybciej po przebudzeniu coś tam dla Was wyklikać❤️❤️

blador2, Anka32, Butterfly23, ultramaryna_, Małgosiagosia, Myszkaaa20, Pusshka, Kira lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dzień dobry ;*

Małgosiu, jaki piękny mały człowiek 🥰

Anka, jak dobrze,że jesteś 💖😙

Maryna, czekam niecierpliwie na Twoje wyniki ✊🤗

Fooskatt, niestety nic nie widzę :(

Ezra, jeszcze kilka dni na sikanie masz :>:*

Wczoraj był kiepski dzień. Bolała mnie głowa, do Leona przyszedł kolega, później zebranie, jeszcze znajoma wpadła na kawę wieczorową porą. Jak już pojechała Kuba poprosił mnie o pomoc w wypełnieniu papierów do Invimedu i zrobił się późny wieczór.

Ogólnie za dużo myślę o tym wszystkim bo nie lubię niewiadomych. Świadomość, że nie wiemy co Nas czeka jest denerwująca. Jedyny plus jest taki, że mamy wstępny plan. Gin nadal nie odpisał co z tą ostatnią IUI, muszę go przycisnąć :)

Miłego dnia Wam życzę 🍀
    Gosiu, a dziś trochę lepszy nastrój ?

• Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:00

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt moim zdaniem szkoda tylu testów 🙈
    Krzywdę sobie tym robisz. Byłaś na becie kilka dni temu, była negatywna. I jeśli testy są negatywne po tylu dniach to niestety, ale nic z tego już nie będzie. Dla pewności możesz powtórzyć betę.

Alysa gratuluję sukcesu, będziemy z Tobą odbierać statuetkę, nie zapomnij nam dziękować ze sceny 🤣

Ezra 🫂 10dpo to dalej dla sportu.

Ultramaryna mocne kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻 opłaca się przez neta kupować badania bo jest kilka zł taniej.

Blador odliczam godziny do Twojej wizyty ✊🏻🍀

Sarka94, blador2 lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii wracaj szybko ❤️

Effiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ccarolinaa laparo z chromorubacja ;) już odliczam minutki 😁
    Anka cieszę się że wróciłaś, było pusto tutaj bez Ciebie 😘😘 super że mąż i siostra stanęli na wysokości zadania 🥹

Małgosiagosia ok bacik by się przydał za to że tak długo trzymałas nas w niepewności 👿
    Super że na prenatalnych nic niepokojącego nie wyszło ☺️
    Rośnie Ci mały słodki łobuziak 🥰🥰🥰🥰🥰🥰a

Anka , Blador zakwas pijcie w stosunkun1:1 z ciepłą wodą ☺️

Kira toaścik na zdrowie dostosowany do sytuacji 😘

Karola jaka była nagroda w zakładzie ??

Ezra też tak lubię jechać do mamusi i po prostu zalegać na kanapie, to jest inny wymiar odpoczynku, a jak są placuszki to już w ogóle 😁😁

Ezra ja tam jeszcze wierzę w Twoje dwie kreski ☺️ jutro powtoreczka 😘

Ultramaryna cena zwala z nóg, ale wynik będzie tego wart 😁

Alysa ale mieliscue wieczór wrażeń 🙃

Dzięki kochane jeszcze raz za kciuki, postaram się jak najszybciej po przebudzeniu coś tam dla Was wyklikać❤️❤️
    czekamy i trzymamy kciuki

Effiii lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    U mnie 33dc, 10-11 dpo. Wstrzymuje się z sikaniem, myśleniem itd.
    Zajmę się produktywnymi rzeczami :p np projektowaniem mieszkania - w końcu mamy zielone światło, są finanse, jest chęć! Co prawda będziemy mogli zacząć jakoś wiosna. Ale, kto zabroni mi już wizualizować? Haha
    Ty jesteś dopiero 10-11 dpo? I od kilku dni sikasz na testy i już betę zaliczyłaś? Matko 🙈

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:00

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ty jesteś dopiero 10-11 dpo? I od kilku dni sikasz na testy i już betę zaliczyłaś? Matko 🙈
    nie wiem czy dobrze pamiętam, że ma trochę zakręcony cykl, ale może pomyliłam z inną Dziewczyną ;)

Fooskatt lubi tę wiadomość

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ