SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    IMG-6078.jpg
    Paragon grozy 🫣😅 A w Alabie sprawdzałam, że było trochę taniej…
    aaa 2 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa dziękuję 🥹❤️

Gratuluję statuetki 🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 07:54

• Fooskatt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.

Foskat ja coś widzę, ale strumieniowy facelle lubi oszukiwać.

Ultramaryna czekam na Twoje wyniki bety, tam coś ewidentnie chce się przebić 😉

Ezra nie trać nadziei, 10 dpo to bardzo wcześnie, może z tego jeszcze byc ⏸️

Blador trzymam dziś kciuki za wizytę, wierzę że wszystko będzie dobrze.

Effiii trzymaj się Kochana, żebyś miała dobre sny po znieczuleniu i oby później nic Cie nie bolało ❤️😘

Pyska moje gratulacje, przyrost naprawdę spory. Może faktycznie tam dwa jajka będą.

Anka ❤️❤️❤️❤️❤️ wszystkie teskniłysmy. Cieszę się że wróciłaś i masz się trochę lepiej. Będę miała coś dla Ciebie i Megipty i każdej która kiedyś straciła 👼, ale musicie dać mi czas na ten projekt.

Blador nie zaginęłam - na szczęście. Cały poniedziałek składaliśmy meble, a wczoraj w pracy był jakiś sajgon, gdzieś tam zaglądałam na forum ale nie było chwili odpisać. Ale dobre wieści są takie że zostałam wybrana jednym z lepszych operatorów w moim centrum w zeszłym roku, nawet jakaś statuetkę mamy dostać 🤣 po 7 latach doczekałam się docenienia 🤣😄
    Jak wróciłam wczoraj z pracy to się załamałam. Mieliśmy awarie wody na wymienniku, zakręcili nam ja całkowicie. Nie mieliśmy z mężem nic naszykowane, w czajniku pusto, w dzbanku filtrującym też. Jedyne co to w spłucze w toalecie była ale trzzeba było oszczędzać 🤣Z romantycznego wieczoru i przytulanek nici bo nawet nie było jak się umyć.. Niby naprawili ale leci tak brudna że i tak muszę iść do sklepu kupić jakąś w butelkach do picia. 🙄 Mam nadzieję że nasze ostatnie przytulanki wystarczyły.
    U nas po takiej awarii 3 dni brudna woda leciała, masakra jakaś.

Wlaśnie wiem, że facelle lubią przekłamywać. W ogóle powiem wam, że teraz w pracy forum otworzyłam na komputerze i spojrzałam na te testy na komputerze i już nic nie widzę :P Na telefonie jakoś bardziej coś mi się przebijało ;p

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.

Foskat ja coś widzę, ale strumieniowy facelle lubi oszukiwać.

Ultramaryna czekam na Twoje wyniki bety, tam coś ewidentnie chce się przebić 😉

Ezra nie trać nadziei, 10 dpo to bardzo wcześnie, może z tego jeszcze byc ⏸️

Blador trzymam dziś kciuki za wizytę, wierzę że wszystko będzie dobrze.

Effiii trzymaj się Kochana, żebyś miała dobre sny po znieczuleniu i oby później nic Cie nie bolało ❤️😘

Pyska moje gratulacje, przyrost naprawdę spory. Może faktycznie tam dwa jajka będą.

Anka ❤️❤️❤️❤️❤️ wszystkie teskniłysmy. Cieszę się że wróciłaś i masz się trochę lepiej. Będę miała coś dla Ciebie i Megipty i każdej która kiedyś straciła 👼, ale musicie dać mi czas na ten projekt.

Blador nie zaginęłam - na szczęście. Cały poniedziałek składaliśmy meble, a wczoraj w pracy był jakiś sajgon, gdzieś tam zaglądałam na forum ale nie było chwili odpisać. Ale dobre wieści są takie że zostałam wybrana jednym z lepszych operatorów w moim centrum w zeszłym roku, nawet jakaś statuetkę mamy dostać 🤣 po 7 latach doczekałam się docenienia 🤣😄
    Jak wróciłam wczoraj z pracy to się załamałam. Mieliśmy awarie wody na wymienniku, zakręcili nam ja całkowicie. Nie mieliśmy z mężem nic naszykowane, w czajniku pusto, w dzbanku filtrującym też. Jedyne co to w spłucze w toalecie była ale trzzeba było oszczędzać 🤣Z romantycznego wieczoru i przytulanek nici bo nawet nie było jak się umyć.. Niby naprawili ale leci tak brudna że i tak muszę iść do sklepu kupić jakąś w butelkach do picia. 🙄 Mam nadzieję że nasze ostatnie przytulanki wystarczyły.
    Gratuluje sukcesu :)

Alysa, Kochanie, oby sytuacja z wodą była już ostatnią pechową. Limit wyczerpałaś. Od teraz same dobre rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    U nas po takiej awarii 3 dni brudna woda leciała, masakra jakaś.

Wlaśnie wiem, że facelle lubią przekłamywać. W ogóle powiem wam, że teraz w pracy forum otworzyłam na komputerze i spojrzałam na te testy na komputerze i już nic nie widzę :P Na telefonie jakoś bardziej coś mi się przebijało ;p
    ja na komputerze widzę :)

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra Tule mocno! Dopiero 10dpo, to wcześnie. Wysyłasz te II kreski, trzymam za to mocno kciuki 🥹❤️

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Fooskatt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    ja na komputerze widzę :)
    Przyjaciółce wysłałam, bo ona jest moim "okiem oceniającym" i ona już w ogóle mi zakręciła "Na pinku widzę słabą kreskę, na facelle zamkniętym też" ;P a ja pinka dodałam, zeby pokazać, że na nim na zdjęicu nic zupełnie nie widać :P

31 lat.
    4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
    Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
    I/2024 - bc.

II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
    III/2024 - CLO.
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa gratulacje🥳 a kaska jakaś będzie czy uścisk ręki prezesa bo mój szwagier w swojej pracy wynalazł jakaś ważną cząsteczkę, była tv, wywiady w prasie, spotkanie z prezesem prezesów i dostał 1000 zł, po zamieszaniu myślał, że nagroda będzie z jednym zerem więcej 😆

Ezra napewno będziesz cudowną mamą!

Olalee, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    Przyjaciółce wysłałam, bo ona jest moim "okiem oceniającym" i ona już w ogóle mi zakręciła "Na pinku widzę słabą kreskę, na facelle zamkniętym też" ;P a ja pinka dodałam, zeby pokazać, że na nim na zdjęicu nic zupełnie nie widać :P

Myślałaś o becie? Ona nie pozostawi cienia wątpliwości, dosłownie :D

• goska000 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;*

Małgosiu, jaki piękny mały człowiek 🥰

Pyśka, piękny przyrost ☺️

Anka, jak dobrze,że jesteś 💖😙

Maryna, czekam niecierpliwie na Twoje wyniki ✊🤗

Fooskatt, niestety nic nie widzę :(

Ezra, jeszcze kilka dni na sikanie masz :>:*

Wczoraj był kiepski dzień. Bolała mnie głowa, do Leona przyszedł kolega, później zebranie, jeszcze znajoma wpadła na kawę wieczorową porą. Jak już pojechała Kuba poprosił mnie o pomoc w wypełnieniu papierów do Invimedu i zrobił się późny wieczór.

Ogólnie za dużo myślę o tym wszystkim bo nie lubię niewiadomych. Świadomość, że nie wiemy co Nas czeka jest denerwująca. Jedyny plus jest taki, że mamy wstępny plan. Gin nadal nie odpisał co z tą ostatnią IUI, muszę go przycisnąć :)

Miłego dnia Wam życzę 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2024, 08:02

Anka32, ultramaryna_, Małgosiagosia, blador2 lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Bąbla ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    powiem Ci, że ja na tym pinku ,jak odpowiednio skręcę głowę też widzę :) w ogóle na każdym widać, ale najbardziej na zamkniętym :)

• Effiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa laparo z chromorubacja ;) już odliczam minutki 😁
    Anka cieszę się że wróciłaś, było pusto tutaj bez Ciebie 😘😘 super że mąż i siostra stanęli na wysokości zadania 🥹

Małgosiagosia ok bacik by się przydał za to że tak długo trzymałas nas w niepewności 👿
    Super że na prenatalnych nic niepokojącego nie wyszło ☺️
    Rośnie Ci mały słodki łobuziak 🥰🥰🥰🥰🥰🥰a

Anka , Blador zakwas pijcie w stosunkun1:1 z ciepłą wodą ☺️

Kira toaścik na zdrowie dostosowany do sytuacji 😘

Karola jaka była nagroda w zakładzie ??

Ezra też tak lubię jechać do mamusi i po prostu zalegać na kanapie, to jest inny wymiar odpoczynku, a jak są placuszki to już w ogóle 😁😁

Ezra ja tam jeszcze wierzę w Twoje dwie kreski ☺️ jutro powtoreczka 😘

Ultramaryna cena zwala z nóg, ale wynik będzie tego wart 😁

Alysa ale mieliscue wieczór wrażeń 🙃

Dzięki kochane jeszcze raz za kciuki, postaram się jak najszybciej po przebudzeniu coś tam dla Was wyklikać❤️❤️

blador2, Anka32, Butterfly23, ultramaryna_, Małgosiagosia, Myszkaaa20, Pusshka, Kira lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dzień dobry ;*

Małgosiu, jaki piękny mały człowiek 🥰

Anka, jak dobrze,że jesteś 💖😙

Maryna, czekam niecierpliwie na Twoje wyniki ✊🤗

Fooskatt, niestety nic nie widzę :(

Ezra, jeszcze kilka dni na sikanie masz :>:*

Wczoraj był kiepski dzień. Bolała mnie głowa, do Leona przyszedł kolega, później zebranie, jeszcze znajoma wpadła na kawę wieczorową porą. Jak już pojechała Kuba poprosił mnie o pomoc w wypełnieniu papierów do Invimedu i zrobił się późny wieczór.

Ogólnie za dużo myślę o tym wszystkim bo nie lubię niewiadomych. Świadomość, że nie wiemy co Nas czeka jest denerwująca. Jedyny plus jest taki, że mamy wstępny plan. Gin nadal nie odpisał co z tą ostatnią IUI, muszę go przycisnąć :)

Miłego dnia Wam życzę 🍀
    Gosiu, a dziś trochę lepszy nastrój ?

• Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:00

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt moim zdaniem szkoda tylu testów 🙈
    Krzywdę sobie tym robisz. Byłaś na becie kilka dni temu, była negatywna. I jeśli testy są negatywne po tylu dniach to niestety, ale nic z tego już nie będzie. Dla pewności możesz powtórzyć betę.

Alysa gratuluję sukcesu, będziemy z Tobą odbierać statuetkę, nie zapomnij nam dziękować ze sceny 🤣

Ezra 🫂 10dpo to dalej dla sportu.

Ultramaryna mocne kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻 opłaca się przez neta kupować badania bo jest kilka zł taniej.

Blador odliczam godziny do Twojej wizyty ✊🏻🍀

Sarka94, blador2 lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Effiii wracaj szybko ❤️

Effiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Ccarolinaa laparo z chromorubacja ;) już odliczam minutki 😁
    Anka cieszę się że wróciłaś, było pusto tutaj bez Ciebie 😘😘 super że mąż i siostra stanęli na wysokości zadania 🥹

Małgosiagosia ok bacik by się przydał za to że tak długo trzymałas nas w niepewności 👿
    Super że na prenatalnych nic niepokojącego nie wyszło ☺️
    Rośnie Ci mały słodki łobuziak 🥰🥰🥰🥰🥰🥰a

Anka , Blador zakwas pijcie w stosunkun1:1 z ciepłą wodą ☺️

Kira toaścik na zdrowie dostosowany do sytuacji 😘

Karola jaka była nagroda w zakładzie ??

Ezra też tak lubię jechać do mamusi i po prostu zalegać na kanapie, to jest inny wymiar odpoczynku, a jak są placuszki to już w ogóle 😁😁

Ezra ja tam jeszcze wierzę w Twoje dwie kreski ☺️ jutro powtoreczka 😘

Ultramaryna cena zwala z nóg, ale wynik będzie tego wart 😁

Alysa ale mieliscue wieczór wrażeń 🙃

Dzięki kochane jeszcze raz za kciuki, postaram się jak najszybciej po przebudzeniu coś tam dla Was wyklikać❤️❤️
    czekamy i trzymamy kciuki

Effiii lubi tę wiadomość

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskatt wrote:
    U mnie 33dc, 10-11 dpo. Wstrzymuje się z sikaniem, myśleniem itd.
    Zajmę się produktywnymi rzeczami :p np projektowaniem mieszkania - w końcu mamy zielone światło, są finanse, jest chęć! Co prawda będziemy mogli zacząć jakoś wiosna. Ale, kto zabroni mi już wizualizować? Haha
    Ty jesteś dopiero 10-11 dpo? I od kilku dni sikasz na testy i już betę zaliczyłaś? Matko 🙈

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:00

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌

IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Ty jesteś dopiero 10-11 dpo? I od kilku dni sikasz na testy i już betę zaliczyłaś? Matko 🙈
    nie wiem czy dobrze pamiętam, że ma trochę zakręcony cykl, ale może pomyliłam z inną Dziewczyną ;)

Fooskatt lubi tę wiadomość

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ