Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Frutellka wrote:To zależy czy chcesz drożność na NFZ czy prywatnie;)
Raczej nie biorę pod uwagę NFZ, wole zapłacić i czuć się zaopiekowana i może skorzystać z najmniej inwazyjnej/bolesnej opcji.👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Effiii wrote:Z pierwszej lepszej strony ;
Zanim inseminacja zostanie wykonana, kobieta musi również posiadać wyniki badań wymaganych ustawowo:
HIV,
HBc,
HCV,
HBsAg,
VDRL (kiła),
Chlamydia trachomatis wykonywana metodą PCR,
różyczka,
toksoplazmoza,
stopień czystości pochwy,
cytologia,
grupa krwi.
Sama inseminacja jest bezbolesna, poza wziernikiem ale to jest też pojecie bardzo względne. W skrócie USG dopochwowe, później parę minut na fotelu, USG przez powloki brzuszne i do domu 😉
Szczerze to czytając to od razu mam szok. Do naturalnego zapłodnienia nie potrzebuje nikt grupy krwi - no paranoja. 😂😆Butterfly23 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Anka32 wrote:Wieku pająka nie określa się w latach a w L, a następnie w DC. I tak np L3 oznacza wylinkę trzecią. Gdy ptasznik ma 3 dc (dc to długość ciała) to już się podaje w dc a nie w l bo ciężko zliczyć 😅
Samice tego gatunku potrafią dożyć 20 lat 🥹🫶🏻
Edit: zapomniałam dopisać, że gdy Małż ją przyniósł do domu była L6/L7. Pod koniec lutego będzie rok jak jest u nas 😍🕷03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
ezra wrote:Szczerze to czytając to od razu mam szok. Do naturalnego zapłodnienia nie potrzebuje nikt grupy krwi - no paranoja. 😂😆
Edit niektóre miejsca jeśli jesteście w związku małżeńskim to nie chce wyników męża. Kolejna paranoja, a jak ktoś się puszcza na lewo i prawo mimo małżeństwa to co 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 19:40
ezra lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
ezra wrote:Ooo taką całościowa? A jaki koszt takiej przyjemnosci? Mówiła może? Chyba jestem gotowa zapłacić wszystkie pieniądze żeby było bezbolesnie i bezpiecznie 😞
ezra lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
ezra wrote:Raczej nie biorę pod uwagę NFZ, wole zapłacić i czuć się zaopiekowana i może skorzystać z najmniej inwazyjnej/bolesnej opcji.
Jeśli prywatnie to Sono HSG nie ma co się bać i szukać narkozy tylko znaleźć sensownego lekarza który umiejętnie to zrobi;)ezra, bonassola lubią tę wiadomość
-
@Paula9463 dobry patent, trzymam kciuki oby podziałał jak najdłużej
@Fooskatt przytulam 🫂🫂
@goska000 powodzenia w nowej pracytrzymam kciuki żebyś szybko się odnalazła.
@Anka32 co to za sny 😦😦 strach się bać... Mi dziwne sny ostatnio też nawiedzają, dużo o śmierci kogoś z bliskiej czy dalszej rodziny i budzę się poddenerwowana. ALE! Miałam synchroniczny sens z moim narzeczonym, śmieszna sprawa bo tej samej nocy śniło nam się, że bawimy się z naszą córeczką i jestem w drugiej ciąży 😆😆reszta historii i tło się nie zgadzało, ale tak milo na serduszku!
@Butterfly23 Smacznie brzmi taki śniadanko... albo deserek
@Ccarolinaa na tym etapie nic nie powinno zaszkodzićtak jak blador2 pisała - hipotetyczna Hania
@Klavel Aga a jakiej czułości te testy? I czy z jednej paczki?
@Megipta wow! Ale sztuka!!
Długo mnie nie było, ale powoli wracam do Was! Z nowości - Euthyrox 25 biorę od kilku tygodni i pod koniec lutego lecem na kontrolę i USG traczycy. U mnie przeziębienie w sumie nie najgorszejutro pójdę do lekarza, skoro pracodawca każę mi iść na L4 to się kłócić nie będę ^^ 9.02 przyjeżdża do nas kuchnia, będzie jeden wielki bałagan i sprzątanko, ale grunt że w ferie
Po za tym wizyta w klinice pod koniec lutego nas czeka! Ja się czuję dziwnie, ale pewnie to przez przeziębienie, chociaż dopowiadam sobie kilka rzeczy. W styczniu niby odpuściliśmy starania, jakieś serduszkowanie było, ale zaniedbałam troszku uzupełnianie aplikacja i nawet nie wiem czy było ono w dni płodne 🙈🙈 a wiecie jak to z uzupełnieniem po czasie (chyba że tylko ja tak robię 😅😅). Jutro 11/12 dpo i będę testować przed wizytą u lekarza, zobaczym. Miłego wieczorka dziewczyny ja lecem poczytać, może przed snem Was jeszcze przejrzę ^^
Cerva, Butterfly23, Pusshka, AnkaAneczka, Paula9463, Myszkaaa20, Megipta lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - kryptozoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
I IVF 4.02.25 (klasyfikacja)
Estrofem ->(13.02) Puregon ->(18.02) Puregon + Orgalutran-> (25.02) Ovitrelle+Decapeptyl x2 -> (27.02) PUNKCJA (6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺) -
Effiii wrote:Zapomniałam dopisac że dawca nasienia musi posiadać swój pakiet badań. Też uważam że większość to głupota, ale nic nie poradzisz. Aktualny lekarz też się śmieje z tych ustawowych badań.
Edit niektóre miejsca jeśli jesteście w związku małżeńskim to nie chce wyników męża. Kolejna paranoja, a jak ktoś się puszcza na lewo i prawo mimo małżeństwa to co 🤣🤣
Nieee nooo ja nie dam rady, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać co za procedury 🫠😂 to jeszcze żeby tak dobić tych Staraczy psychicznie co by „im się udało” 🫣👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
nick nieaktualnyezra wrote:Dziewczynka? 🥹
Tak 🥹
Butterfly23 wrote:Nie rozumiem 🤣 jeszcze raz. Skąd wiesz kiedy ma 3 dc? Jeżeli żyją tak długo to czemu nie można liczyć im lat 🙈
A stąd, że się mierzy 😀 dc to jest długość pająka bez odnóży 🙂
Nie, że nie można ale wiesz, wśród hodowców się przyjęło, że śmiesznie brzmi L27 a poważnie np DC 8 😂
Effiii wrote:Anka dzięki za wyjaśnienie, skomplikowany ten cykl życia . Wylinkę się wyrzuca ?? Czy pająk coś z nią robi ??
U nas córka zbiera wylinki. Ma niezłą kolekcję.
A niektóre gatunki ptaszników traktują wylinkę jako wystrój gniazda/norki 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2024, 19:49
ezra, Effiii lubią tę wiadomość
-
Króliczek podziwiam jak bym nie dala rady....bym jej palnęła....
Moja teściowa tez mnie dziś zirytowała. Młody jest na antybiotyku jeszcze do środy. I my widzimy różnice w tym co było np we wtorek,a co jest teraz. Chciałam go w czwartek pościć bo dzień babci itp. Ale ogólnie w środę mamy kontrolę. Zobaczymy...
A ta,że dla niej to antybiotyk nie działa bo kaszle dalej i ma chore oczy. Że on od początku stycznia chodził z katarem i musi się wyleczyć. Bo ona tak uwaza. Kaslac to i miesiąc może. Myśli,że to jej syn...ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
blador2 wrote:Kurcze mówiła coś o 1200 zł ale mogłam pokręcić, jak będę z nią rozmawiałs to zapytam. Ona się nie zdecydowała na narkozę więc ma łyknąc nospę i coś jeszcze. Jest po 2 wizytach w klinice i bez tej drożności wydała już 3000 na badania i 2 wizyty, a nie miała monitoringu ani stymulacji. Z tym, że ona jest nastawiona z grubej rury, nie chciała monitoringu i jak nie zadziała to dopiero drożność bo nie chce tracić czasu
Czyli ona się szykuje do drożności a później do inseminacji dobrze rozumiem? Im więcej wiem w tym temacie tym chyba bardziej jestem załamana. 😖👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Frutellka wrote:Jeśli prywatnie to Sono HSG nie ma co się bać i szukać narkozy tylko znaleźć sensownego lekarza który umiejętnie to zrobi;)
Dzięki 👏🏻 popytam, poszukam, bo czuje, że mnie nie ominie 🫣😝👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Anka32 wrote:U nas córka zbiera wylinki. Ma niezłą kolekcję.
A niektóre gatunki ptaszników traktują wylinkę jako wystrój gniazda/norki 🙂
Urocza, Gienia 🥹
To takie strojnisie z tych pajączków 🥹 a córę podziwiam ! 🫣😆Anka32 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Anka no ale zamiast L27 czy 4dc można powiedzieć, że pająk ma 5 lat 😂
blador2, ezra lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
ezra wrote:Czyli ona się szykuje do drożności a później do inseminacji dobrze rozumiem? Im więcej wiem w tym temacie tym chyba bardziej jestem załamana. 😖
ezra lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
ezra wrote:Dzięki 👏🏻 popytam, poszukam, bo czuje, że mnie nie ominie 🫣😝
Nie ma się czego bać; mi przy moich przygodach to najbardziej wziernik się nie podobał, a przy trzecim podejściu to już miałam tam nawkladane tyle rzeczy że mi było wszystko jedno 🤣 koniec końców i tak musiałam iść na laparoskopię 🤣ezra lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Tak, ale ona ma takie podejście, że gdyby lekarz powiedział że inseminacja bez sensu, tylko invitro to by w to poszła, poprosiła lekarza o jak najkrótszą drogę. Postaniowiła też oddać się w jego ręce i nic nie czytać, nie łykać... nie wiem czy to dobrze bo wit. D ma 11 a ma brać tylko 4000 j
Boże Drogi i lekarz nie patrzy na krytyczny poziom witaminy 😳Astereae lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny