Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Uffffff nadrobiłam Was! 😊
Astereae wrote:@metka, tu jest troszkę o tych estrogenach
https://www.instagram.com/p/Cs-9kPoIJZD/?igsh=d2d3MjdncDdoaGUx
Dziękuję! Chętnie się dowiem co to i jak to!
Olalee wrote:Ja kiedyś grałam w Lineage : D ale to dawno było:) jakiś czas temu Cindy crash saga albo gry na kurniku
Oooo gry na Kurniku… stare czasy! Ogólnie to ja lubię Tekkena i czasem dla odmóżdżenia pogram w SIMSY (lubie budować domy). Za młodu grałam jeszcze w CS I bardzo lubiłam na PS1 w symulator farmy Harvest Moon 😍
🥹🥹🥹 cudo!!! Macie wybrane imię????
@Nomeolvides 🫂🫂🫂🫂 i ✊✊✊ za kolejny cykl!
Olalee wrote:Powiem Wam Dziewczyny, że dostałam kopa i stwierdziłam, że muszę zacząć robić coś dla siebie. Do spacerów zbieram się od dawna i chyba to jest dobry moment.
Ja mam taki plan… wracam w niedzielę od M, nie widzimy się do świąt i to będzie mój czas na zadbanie o siebie!
Liyss🧚🏻 wrote:Pusshka Też wprowadzam minimalizm od kilku lat ale idzie mi to średnio 🙈 na razie stawiam na ciuchy w neutralnych kolorach ale i tak jakoś czuję, że za dużo niepasujących rzeczy. Ogólnie wole wiosnę bo zimą nigdy nie mam co założyć. A czasami sweterki się już nudzą.
3 miesiące to i tal długi detoks 😁
Ja mam taki problem, że zawsze wybieram czarne ubrania… kocham czarny i nie mogę inaczej 🙈
QUOTE=Lola93]Czy jutro ktoś rano obsikuje jakiś patyk?
Jeśli tak to trzymam kciuki ✊🏼
Śpijcie dobrze ślicznotki 🩵🩷[/QUOTE]
Właśnie też ciagle czekam na jakieś osikańce… ja dopiero 11.02 planuje sikać 🤪
Pyśkaaa wrote:Cześć dziewczyny! Ja już zaraz uciekam do pracy ale dziś o 15.15 mam wizytę u ginekologa! Strasznie się denerwuje, pół nocy się modliłam żeby coś było widać a nie puste jajo 😥 poproszę o trzymanie kciuków bo z nerwów szybciej padnę przed tą wizytą niż tam dojdę 🙉
Melduję się pod gabinetem!!! ✊✊✊
Śniła mi się dziś obrączka… wybieraliśmy obrączki 🙈😅 muszę przyznać, że całkiem ładna była ta w tym śnie 🤭
W niedzielę wracam do domu, no i mam plan na spędzenie tego czasu, do świąt - bo do tej pory się nie zobaczymy, na dbaniu o siebie… ćwiczenia, dieta, suple…no i … fryzjer, mam chęć na ostre cięcie 🙈🙈 noszę się z tym od kilku tygodni i chyba to jest to co potrzebuję! Na majówkę - czyli najbliższy cykl starań - prawdopodobnie pojedziemy do Włoch, może zmiana klimatu coś pomorze 🤭Myszkaaa20, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
Pyska 🤞🏼
Alysa 🤞🏼 za wyniki - żeby były dobre i szybko ☺️
Carolina czekamy na info!
Blador rozumiem stres i nerwy. Wierze że następne spotkanie będzie już serduszkowe ❤️
Kryzysu ciąg dalszy u mnie. Mam poczucie beznadziei. Że te jajniki już się nie uruchomią nigdy, skoro nie pomogła nawet stymulka i że jakby miało dojść do invitro to też nie zareagują na stymulację. Spirala czarnowidztwa mi się włączyła… Nie wiem, wolałbym chyba nie wiedzieć już teraz, że jest pozamiatane tylko zobaczyć negatywny test za 2 tygodnie i tyle… Boje się że mam jakąś przedwczesną menopauzę. Czuje że moje ciało mnie zawodzi, że nie jestem pełnowartościową kobietą przez to wszystko. Dobrze, że dzisiaj i jutro praca z biura to trochę mniej czasu na czarne myśli.
Zioła ojca sroki już są w drodze, mąż kupił mleczko pszczele i pyłek kwiatowy, suple uzupełnione, ale najchętniej to bym to wszystko wywaliła i wyjęła sobie mózg z głowy, żeby nie myśleć. Coraz bardziej zastanawiam się nad jakąś profesjonalną pomocą - psychologiem / terapią. Będę też dzwonić do kliniki, chyba do Bociana w Gdańsku - zobaczymy co oni mają do powiedzenia na moje problemy.Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides kiedy badałaś AMH?
To, że jajniki nie reagują na stymulację to nie musi oznaczać, że coś z nimi jest nie tak. Może masz dobraną złą tą stymulację. Może trzeba je najpierw potraktować trochę agresywniej. Jeżeli lekarz do którego chodzisz nie ma planu i dalej proponuje to samo, to ja bym z nim o tym pogadała lub zmieniła lekarza.
A co do pomocy terapeuty to jest to bardzo dobry pomysł.
Ściskam Cię 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 08:29
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Dzień dobry!
Kciuki za wizyty, wyniki i osikańce! 😁
@Myszkaaa20 śliczny Twój BobasMiałaś jakieś przeczucie co do płci?
Ja w pierwszej ciąży miałam i się sprawdziło. Teraz mam przeczucie, że to będzie chłopak - zobaczymy czy tym razem też się sprawdzi 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 08:33
Myszkaaa20, Pyśkaaa, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Dzwoniłam przed chwilą umówić się do takiego hmm najlepszego u nas ginekologa. "Jak na szybko, to termin 15 lutego" hahaha
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
31 lat.
4 ciąże - 3 poronienia (9 i 12, 5 tc), 3 ciąża zakończona pozytywnie 30.06.2020 na świat przyszedł Staś.
Macica dwurożna, tyłozgięcie, problemy z krzepliwością krwi.
I/2024 - bc.
II/2024 - CLO. (dwa pęcherzyki dominujące, oba pękły). progesteron w normie. Piękne endometrium.
III/2024 - CLO. -
Dzień dobry ☀️ Kciuki za wszystkie wizytacje ✊✊✊
Zbuntowana lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
3x IUI ❌
4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵
IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.
5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
6w0d - 2,3mm i ♥️
7w3d - 8mm
8w6d - 2,2 cm
12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
20w5d - 376g Kociaka 🥰
22w1d - Czekamy na Olgę
🩷
25w0d - 744g Myszki 💕
-
karola_b wrote:Dzień dobry!
Kciuki za wizyty, wyniki i osikańce! 😁
@Myszkaaa20 śliczny Twój BobasMiałaś jakieś przeczucie co do płci?
Ja w pierwszej ciąży miałam i się sprawdziło. Teraz mam przeczucie, że to będzie chłopak - zobaczymy czy tym razem też się sprawdzi 😅
Tak, czułam że będzie chłopak 🩵
Kiedy kolejna wizyta? 🤔karola_b lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:Tak, czułam że będzie chłopak 🩵
Kiedy kolejna wizyta? 🤔
23.02 i mam wtedy już prenatalne. Będę wtedy 11+3 i początkowo miałam myśl, że to może za wcześnie, no ale ufam doktorkowi 😊Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny@Pyśka, trzymam kciuki!
@Metka, ja w sumie też większość ciuchów mam czarnych
A co kurnika… też tam grałam, wspaniałe czasy! Głównie chińczyk i kalambury
@Nomeolvides, zgadzam się z Motylkiem. Mi w Klinice proponowali Lametta + Bemfola zastrzyki na podkręcenie owulacji, także myślę, że może faktycznie Twoje po antykoncepcji potrzebują takiego mocniejszego kopa, żeby ruszyć. Zobacz, u mnie jajniki zaczęły pracować – ja wierzę, że i u Ciebie tak będzie! Jeśli chodzi o wizyty u psychologa to ja jak najbardziej popieram, starania o ciążę bywają bardzo ciężkie, a myślę, że może Ci to przynieść ulgę. Przytulam Cię mocnometkamniedrapie_87, Butterfly23, Pyśkaaa lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim 😊 czy czekamy dzisiaj na jakieś osikańce? 🤔
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest ok 😊 było serduszko ❤😍 mąż się prawie popłakał 😅 dzisiaj jest wg OM 6t4d, wg USG 6t2d, więc wszystko w normie 😊
Ze względu na ostatnie TSH 2,88 dostałam Letrox 25mg. No i glukometr, mam mierzyć cukier z palca, dieta cukrzycowa i kontrolować co jem na noc. Z drugiej strony moja diabetolog powiedziała, żeby właśnie z palca nie mierzyć, bo cukier będzie szalał i żeby się tym nie denerwować 🤔 więc pewnie skończy się tym, że będę mierzyć i się nie przejmować 😂
A tu zdjęcie w ramce które dostał mąż od pani doktor, mini album:
https://zapodaj.net/plik-sI1bG26hhC
No i dostałam numer telefonu do pani ginekolog, jakby coś się działo mam pisać lub dzwonić. Cieszę się bardzo, najbardziej się bałam że zostanę sama sobie, coś się stanie i nie będę wiedziała co robić 😬😬
Dzisiaj mam tez wizytę na nfz, zależy mi na skierowaniach na badania. Zobaczymy jak wyjdzie 😊
Edit. I najważniejsze - jeden pęcherzyk się wchłonął, nie mam po nim śladu. Jest tylko jeden zarodek 😊 pani doktor powiedziała, że to bardzo dobrze, bo ciąża bliźniacza to jednak komplikacje. Po mnie na wizycie miała być dziewczyna, co urodziła bliźniaki w 33tc, no jednak wysokie ryzyko... Takie miałam poczucie, że tak będzie, ale gdzieś w sercu na zawsze mi zostanie ten drugi pęcherzyk... ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 08:50
Pusshka, karola_b, goska000, klaudia_23, Myszkaaa20, Cerva, metkamniedrapie_87, Olalee, Edithka, Lola93, Butterfly23, ultramaryna_, kasia97, Pyśkaaa, Adirella, Paula9463, Viii, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Sarka94 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Dzień dobry u mnie niestety biel vizira
nawet nie ma co wstawiać testu
bez sensu …
Dziś 12dpo lub 9 dpo więc może za wcześnie , ale wiem że nie wyszłonaprawdę tracę nadzieję
to kłucie się codziennie wieczorem też na marne
Mam mieć teraz w lutym stymulację owulacji , ale i tak jestem negatywnie nastawiona👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
Nomeolvides ostatnio był udostępniony na forum post, że na owulację również może wpływać stres, a bynajmniej na pewno on nie pomaga, spróbuj jakiś technik relaksacji, może to stres po części jest odpowiedzialny za to że Twoje jajniki nie zareagowały tak jak powinny. 🫂🫂 Mogę się mylić bo temat ziół przerabiałam dawno temu, ale nie łączy się ich że stymulacja tabletkami , jeśli coś się w tym temacie na przestrzeni ostatnich 4lat zmieniło to przepraszam za wprowadzenie w błąd.👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnybonassola wrote:Cześć wszystkim 😊 czy czekamy dzisiaj na jakieś osikańce? 🤔
Byłam wczoraj na wizycie, wszystko jest ok 😊 było serduszko ❤😍 mąż się prawie popłakał 😅 dzisiaj jest wg OM 6t4d, wg USG 6t2d, więc wszystko w normie 😊
Ze względu na ostatnie TSH 2,88 dostałam Letrox 25mg. No i glukometr, mam mierzyć cukier z palca, dieta cukrzycowa i kontrolować co jem na noc. Z drugiej strony moja diabetolog powiedziała, żeby właśnie z palca nie mierzyć, bo cukier będzie szalał i żeby się tym nie denerwować 🤔 więc pewnie skończy się tym, że będę mierzyć i się nie przejmować 😂
A tu zdjęcie w ramce które dostał mąż od pani doktor, mini album:
https://zapodaj.net/plik-sI1bG26hhC
No i dostałam numer telefonu do pani ginekolog, jakby coś się działo mam pisać lub dzwonić. Cieszę się bardzo, najbardziej się bałam że zostanę sama sobie, coś się stanie i nie będę wiedziała co robić 😬😬
Dzisiaj mam tez wizytę na nfz, zależy mi na skierowaniach na badania. Zobaczymy jak wyjdzie 😊Dbaj o siebie, rośnijcie zdrowo!
Trzymam kciuki za zdobycie skierowań na badania
Przypomnij mi proszę gdzie miałaś/masz ogniska endometrialne, które miałaś mieć usuwane? Na jajnikach?bonassola, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:Dzień dobry u mnie niestety biel vizira
nawet nie ma co wstawiać testu
bez sensu …
Dziś 12dpo lub 9 dpo więc może za wcześnie , ale wiem że nie wyszłonaprawdę tracę nadzieję
to kłucie się codziennie wieczorem też na marne
Mam mieć teraz w lutym stymulację owulacji , ale i tak jestem negatywnie nastawiona
Przykro mi. 😔 A jak temperatura u Ciebie? Mierzysz?
@bonasola super, że wszystko dobrze ❤️ o drugim pęcherzyku będziesz pamiętać, ale tak jak Pani doktor powiedziała pojedyncza ciąża to mniej komplikacji. Tak miało być. 🙂 Spokojnych kolejnych miesięcy. 😘bonassola lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Myszkaaa20 wrote:Metka z imieniem mamy problem, dla chłopca podobają mi się te które są teraz mega popularne, poza tym w rodzinie póki co same chłopaki i dużo imion już pozajmowane, ale mamy jeszcze czas 😅
Haha tak to częsty problem, choć my jakiś czas temu pod wpływem jakiejś euforii wybraliśmy już imię dla chłopca i dziewczynki, wiec jak będzie nam dane i się kiedyś uda to w sumie już imię jest, chyba, że się odmieni 🤪Cerva, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅
-
nick nieaktualnyDzień dobry.
Ccarolinaa przykro mi, ale może to jeszcze za wcześnie, trzymam kciuki, żeby tak było.
bonassola super Maluszekrośnijcie zdrowo
Pyśka ogromne kciuki za wizytę
Alysa kciuki Kochana.
Bladorku jak sytuacja?Ccarolinaa, bonassola, Pyśkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Amh mam z września jakoś.
Effiii (po Twoim tłumaczeniu już pamietam ile których literek 😅) w sumie nie pomyślałam o tym, żeby tych ziół nie łączyć z lamettą. Spróbuje podpytać jakoś tej lekarki może.
Ona niby ostrożnie podchodzi do dawek właśnie przez to wysokie amh, żeby nie rozwinęło się ohss czy torbiele. Teraz po tej lamettcie sama widzę, że pęcherzyków w jajnikach jest więcej tylko nie rosną 😞 Dzisiaj czuje jeszcze ten cholerny prawy jajnik. Na nim jest pęcherzyk 15 mm (wczoraj) jakby w innym pęcherzyku.
Mam po prostu takie koszmarne poczucie uciekającego i straconego czasu. Ale nie smęcę już Wam. Dziękuję za Wasze wsparcie ❤️
Carola 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 09:05
Ccarolinaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
metkamniedrapie_87 wrote:Haha tak to częsty problem, choć my jakiś czas temu pod wpływem jakiejś euforii wybraliśmy już imię dla chłopca i dziewczynki, wiec jak będzie nam dane i się kiedyś uda to w sumie już imię jest, chyba, że się odmieni 🤪
My to jeszcze przed ślubem praktycznie wybraliśmy 😅Myszkaaa20, metkamniedrapie_87, Zbuntowana lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024