Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCcarolinaa wrote:Dziękuję , przyda mi się chyba trochę odpocząć. Chcę zrobić tą stymulacje w lutym i jak nie zadziała chyba po prostu odpuszczę , zapiszę się na tańce , bo od dawna o tym myślę , i nie będę żyła staraniami , co ma być to będzie, być może drugie dziecko mi nie jest pisane i tyle .
Ccarolinaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdithka wrote:Leczę się na razie tym co mam w domu, tym czym mogę. Jak mi nie przejdzie lub się pogorszy, to niestety będę musiała pójść. Tylko jest ten problem, że lekarze nie chcą i nie mogą za wiele zapisywać leków ciężarnym.
Edithka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrólikkicek wrote:No fakt nie doceniają ludzie jakie mają szczęście mając dzieci. My w te wakacje byliśmy nad jeziorem w Okunince. Była Pani z maluszkiem max 6msc. To dziecko płakało okropnie a pani wrzeszczała na to dziecko, na siłę do wózka wepchała pasami zapiela, i tarpała tym wózkiem tak że myślałam że główka się urwie maluszkowi, krzyczała, przeklinała na to dziecko. Nie wytrzymałam podeszłam do niej, delikatnie powiedziałam ze najpewniej mu gorąco, a może zmęczony w końcu upały wykańczają dorosłych a co mówić takie maleństwo. I powiem wam że taka zjebke dostalam że głowa mała. Tak się darła na mnie ta baba. A ludzie się tylko przyglądali nikt nie stanął po mojej stronie. Ale ja nie mogłam patrzeć na to co ona robi. Nie żałuję wcale.
-
nick nieaktualnybonassola wrote:Jelita u mnie dają znać szczególnie jak się czymś denerwuję, albo czym się zatruję i wiem, że czeka mnie toaleta - to potrafi mnie odciąć z bólu.
USG pewnie będzie trwało trochę dłużej niż zwykle u ginekologa, i momentami może lekarz uciskac dodatkowo palcami więc może być nieprzyjemnie. No i okolice jelit, końcowy odcinek też może sprawdzać, ale od strony tej ginekologicznej 😅. Nie wiem czy Ci lekarz powiedział, ale dobrze jest opróżnić pęcherz przed wizytą i wziąć np espumisan, żeby pęcherzyki nie przeszkadzały w obrazie.
Trzymam kciuki, by zmian było jak najmniej 😊
Już odliczam - wizyta za niecałe 3 tygNo chyba, że w tym cyklu zaklika, ale totalnie się na to nie nastawiam, mimo, że owulka patrząc po temp była (dziś idę na monit potwierdzić).
@Edithka, zdrówka kochana - niech zarazki od Ciebie uciekają!
@Alysa, trzymam kciuki za mrożona, a brzuch może z nerwów Cię boli?
@Ccarolinaa, myślę, że warto skupić się by nie żyć tylko samymi staraniami - ja w końcu się do tego przekonałam i zmieniam pracę, myślę też o zwiększaniu częstotliwości chodzenia na pole dance na 2 razy w tygTaki brak presji może bardzo pomóc i wierzę, że już niedługo będziesz nosiła maluszka pod swoim sercem!
bonassola, Cerva, Królikkicek, Edithka, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Tak, wizyta jest przewidziana na 40 minut, a nie 20 jak zwykła konsultacja. Dziękuję za tipy, na pewno też skontaktuję się z ginekolożką czy mam się jakoś specjalnie przygotować.
Już odliczam - wizyta za niecałe 3 tygNo chyba, że w tym cyklu zaklika, ale totalnie się na to nie nastawiam, mimo, że owulka patrząc po temp była (dziś idę na monit potwierdzić).
@Ccarolinaa, myślę, że warto skupić się by nie żyć tylko samymi staraniami - ja w końcu się do tego przekonałam i zmieniam pracę, myślę też o zwiększaniu częstotliwości chodzenia na pole dance na 2 razy w tygTaki brak presji może bardzo pomóc i wierzę, że już niedługo będziesz nosiła maluszka pod swoim sercem!
Pusshka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ccarolinaa 🫂🫂 ale jeszcze daj sobie czas 💜💜 kłucie się też w końcu da upragniony efekt 👍
Alysa kciuki za małża, a Ciebie pewnie brzuch z nerwów zaczął boleć 🫂🫂✊✊
Bonassola super wieści 🥹🥹 ciekawa jestem jaka różnica będzie pomiędzy jedna a druga wizyta 😉 niech maluch rośnie zdrowo 😘
Edithka zdrówka ☺️
Co do ziół to Wam powiem że miałam na drodze swoich starań przygodę z zielarka, polegało to na tym że idziesz do niej oprócz imienia nic nie mówisz, absolutnie. Ona podłącza Cię pod jakaś aparaturę , elektro coś tam... Ona uruchamia sprzed i robi jakiś rezonans czegoś, na monitorze wyświetla się ciało z moimi jakimi nerwami czy innymi badziewiami i na czerwono świeci się obszar z którym mamy problem. I ku mojemu zdziwieniu zapaliła się macica , a ona do mnie czy przypadkiem nie mam problemów z zajściem w ciążę bo okazuje się że mam stan zapalny w tym obszarze. Dostałam milion pięćset ziół zapisanych plus jakieś czeskie ziółka w kroplach na rozgrzanie dna macicy czy coś . Uwierzcie mi lub nie ale wtedy to miałam takie owulację że szok, ale byłam wtedy dość raczkująca w tym temacie i nie mierzyłam temperatury, nie obserwowałam śluzu ani nic więc pewnie dlatego się nie udało. Oczywiście zielarka kasowała ładne sumy za wizytę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 09:52
Ccarolinaa, bonassola, Astereae, Edithka lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Edithka zdrówka! Choroby w ciąży są okropne 😔
Pusshka kciuki za monit i potwierdzenie owulki🤞
Goskaaa jak tam ? Jest trochę lepiej ? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2024, 09:53
Pusshka, goska000, Edithka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:09
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10 - w oczekiwaniu na wizytę u gin
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
05.09.2025 - poradnia chorób zakaźnych (wyniki badań na HCV, HBV, HIV)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Pusshka wrote:Tak, wizyta jest przewidziana na 40 minut, a nie 20 jak zwykła konsultacja. Dziękuję za tipy, na pewno też skontaktuję się z ginekolożką czy mam się jakoś specjalnie przygotować.
zaraz minie rok starań i czuję że dojrzewam żeby właśnie nie żyć tylko staraniami, a zrobić coś dla siebie , nie odkładać wszystkiego „ bo mogę być w ciąży „ . Dziękuję i mam nadzieję że to się spełni
Tobie życzę tego samego ❤️
Cerva, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶11.2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Morfologia🧔🏻2%-4%duża ilość
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
✅️Ferrytyna 55
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
12.23cb💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
09.24cb💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja -7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A🙏
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,8 cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀 -
metkamniedrapie_87 wrote:My też jesteśmy „przed ślubem” 🤣🤣
😂 Chodziło mi bardziej o to, że w momencie, kiedy nawet starań nie było na horyzoncie. 😄
A co do koleżanki to... Ja podejrzewam tylko jak bardzo frustrujące może być jak tak dziecko płacze i nie wiadomo jak mu pomóc, ale jak można tak napisać w ogóle... 😢 Przykre.31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualny
-
Królikkicek wrote:No fakt nie doceniają ludzie jakie mają szczęście mając dzieci. My w te wakacje byliśmy nad jeziorem w Okunince. Była Pani z maluszkiem max 6msc. To dziecko płakało okropnie a pani wrzeszczała na to dziecko, na siłę do wózka wepchała pasami zapiela, i tarpała tym wózkiem tak że myślałam że główka się urwie maluszkowi, krzyczała, przeklinała na to dziecko. Nie wytrzymałam podeszłam do niej, delikatnie powiedziałam ze najpewniej mu gorąco, a może zmęczony w końcu upały wykańczają dorosłych a co mówić takie maleństwo. I powiem wam że taka zjebke dostalam że głowa mała. Tak się darła na mnie ta baba. A ludzie się tylko przyglądali nikt nie stanął po mojej stronie. Ale ja nie mogłam patrzeć na to co ona robi. Nie żałuję wcale.
😪 Biedne maleństwo. Ja jestem w ogóle strasznie wyczulona na to jak ludzie w przestrzeni publicznej się do siebie zwracają, nie tylko do dzieci, ale np. pary między sobą. I aż mnie zmrozi czasem. 😬
@Alysa przesyłam spokój i tulasy. 😘
@pusshka kciuki za monit. 😃♥️
@effiii znajoma kiedyś przywiozła swojej siostrze, która walczyła z niepłodnością już parę lat jakieś mikstury zielarskie zrobione przez afrykańskie plemię. Zaszła chyba po miesiącu czy dwóch. 🙈🙈😄Pusshka, Alysa lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny@Effiii, moja kumpela ostatnio była na biorezonansie u "czarodzieja" i zadzwoniła po wizycie do mnie zachwycona i cała w skowronkach. Wyczuł, że ma lewy jajnik słabszy (faktycznie miała laparoskopię) i odkrył, że ma uczulenie na gluten oraz drożdże (?). Mówiła, że pokazywała mu też swoje wyniki krwi - morfologia, pakiet anemiczny i nie wiem czy coś jeszcze. Za 2 tygodnie będzie miała jakieś odczulanie u niego robione - kilka dni przed nie może mieć z nikim kontaktu fizycznego - dziwne to dla mnie.
Zachęcała mnie do wizyty u niego, ale ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do takich rzeczy. A mój mąż to już w ogóle 😅 Stwierdził, że do jakiego lekarza nie pójdę, to będą w swojej specjalizacji upatrywać problemów, tak jak to było u mnie, np. kuzynka dietetyk w diecie, ginekolog zapraszał na monitoringi 2 razy w miesiącu 250 zł/wizyta, ginekolog w klinice namawia do IVF - coś w tym może i jest... Dlatego uważam, że trzeba samemu się szkolić, czytać, rozmawiać i wyciągać wnioski. Ciężko jest trafić na dobrego specjalistę, który spojrzy na nas holistycznie - ale myślę, że warto takiego szukać.
Kochana, w ogóle dziękuję za polecenie golenia się na odżywkę do włosów - jaką mam gładką skórę! A trochę tych odżywek stoi w mojej szafce łazienkowej po przygodzie ze świadomym włosingiem.
Ccarolinaa wrote:Dziękuje myślę że do tego trzeba po prostu dojrzećzaraz minie rok starań i czuję że dojrzewam żeby właśnie nie żyć tylko staraniami, a zrobić coś dla siebie , nie odkładać wszystkiego „ bo mogę być w ciąży „ . Dziękuję i mam nadzieję że to się spełni
Tobie życzę tego samego ❤️
Ccarolinaa, Cerva, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCerva wrote:😪 Biedne maleństwo. Ja jestem w ogóle strasznie wyczulona na to jak ludzie w przestrzeni publicznej się do siebie zwracają, nie tylko do dzieci, ale np. pary między sobą. I aż mnie zmrozi czasem. 😬
@Alysa przesyłam spokój i tulasy. 😘
@pusshka kciuki za monit. 😃♥️
@effiii znajoma kiedyś przywiozła swojej siostrze, która walczyła z niepłodnością już parę lat jakieś mikstury zielarskie zrobione przez afrykańskie plemię. Zaszła chyba po miesiącu czy dwóch. 🙈🙈😄ale kiedyś nie było leków i ludzie się ziołami leczyli, coś w tym musi być
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:@Effiii, moja kumpela ostatnio była na biorezonansie u "czarodzieja" i zadzwoniła po wizycie do mnie zachwycona i cała w skowronkach. Wyczuł, że ma lewy jajnik słabszy (faktycznie miała laparoskopię) i odkrył, że ma uczulenie na gluten oraz drożdże (?). Mówiła, że pokazywała mu też swoje wyniki krwi - morfologia, pakiet anemiczny i nie wiem czy coś jeszcze. Za 2 tygodnie będzie miała jakieś odczulanie u niego robione - kilka dni przed nie może mieć z nikim kontaktu fizycznego - dziwne to dla mnie.
Zachęcała mnie do wizyty u niego, ale ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do takich rzeczy. A mój mąż to już w ogóle 😅 Stwierdził, że do jakiego lekarza nie pójdę, to będą w swojej specjalizacji upatrywać problemów, tak jak to było u mnie, np. kuzynka dietetyk w diecie, ginekolog zapraszał na monitoringi 2 razy w miesiącu 250 zł/wizyta, ginekolog w klinice namawia do IVF - coś w tym może i jest... Dlatego uważam, że trzeba samemu się szkolić, czytać, rozmawiać i wyciągać wnioski. Ciężko jest trafić na dobrego specjalistę, który spojrzy na nas holistycznie - ale myślę, że warto takiego szukać.
Kochana, w ogóle dziękuję za polecenie golenia się na odżywkę do włosów - jaką mam gładką skórę! A trochę tych odżywek stoi w mojej szafce łazienkowej po przygodzie ze świadomym włosingiem.
Tak, masz rację, że do tego się po prostu chyba dojrzewa - każda na swój sposób i w swoim czasie.
-
@bonassola gratulacje 🎉❤️
@Alysa kciuki mocne, żeby wyniki Ciebie pozytywnie zaskoczyły 🤞
@Nomeolvides myślę, że zmiana i nowe spojrzenie na Twoją sytuację dobrze Ci zrobi 🤞🍀😘
@Ccarolinaa miałaś jednak tę owulację potwierdzona? 🤔 Bo pamiętam, że były wątpliwości… Wiem, że to żadne pocieszenie, ale statystyka mówi, że każdy cykl to 30% szans mimo wszystko 😥 Wcale siebie nie obwiniaj 😘Ccarolinaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:09
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10 - w oczekiwaniu na wizytę u gin
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle
05.09.2025 - poradnia chorób zakaźnych (wyniki badań na HCV, HBV, HIV)
Starania STOP🛑‼️
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – w trakcie
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny