X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Kojarzycie produkty firmy Ostro-Vit? Macie jakieś opinie o nich?

Kojarzę nazwę ale to wszystko 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    No właśnie kawę wypiłam i dupa, z wodą też problem bo 🤢 spróbuję wody z cytryną.
    Ja-człowiek biegunka mam problemy🤣
    może próg robi swoje :) i tak jak Myszka mówi, brak ruchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 09:19

• Alysa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 22:11

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10 - w oczekiwaniu na wizytę u gin

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

05.09.2025 - poradnia chorób zakaźnych (wyniki badań na HCV, HBV, HIV)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Korciło mnie niesamowicie... ale już ranny byl... zaczynam się denerwować bo skubana haha sobie ze mnie robi... jutro nie zrobię bo muszę młodego szybko ogarną i lecieć na spotkanie ... zastanawiam się w piątek 9 rocznica zaręczyn może beta przy okazji badań? Strasznie jamia mi się iaznokcie sucha skóra... może ta moja niedoczynność tarczycy... co myślicie...
    takie objawy typowo wskazują na niedoczynność

a może siknij tego 9 i wtedy zdecydujesz co z betą, byłby piękny prezent

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam sms, że dzisiaj będzie paczka z apteki 🥹😎

Cerva, Pyśkaaa, Alysa, Myszkaaa20, Olalee, Królikkicek, Megipta, ultramaryna_, Paula9463, Muuu., Frutellka , blador2, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

@alysa niech 🐒 nie przychodzi

Potwierdzam tezę o tych erotycznych snach u ciężarnych. Wcześniej się zdarzało, ale teraz to nagminnie.🙈😛

Butterfly23, Olalee lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Kasiajasia90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Tradycyjnie witam z 🤢 powinnam wziąć prysznic i umyć głowę przed wizytą i nie mam siły. Plus stres.....

Wszystkie dziewczyny 🫂🫂

ŚLUB 24.08.2018r

Strania o bobo 01.2018

27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
    09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
    06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, kciuki za wizyty i wyniki :*

Blador, kiedyś zaproponowałbym kawę i faję, ale w Twojej sytuacji :> Najlepiej dużo pij. Woda pomaga w wypróżnianiu i kał nie jest wysuszony. Brak ruchu nie pomaga. Do tego jogurty, kefir, maślanka, błonnik - ruszy co ma ruszyć :)

Zasnęłam dziś o 2.30... Młody spał z Nami i mega się kręcił. Jestem nie do życia...

blador2 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Kociaka ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Dzień dobry.
    Tradycyjnie witam z 🤢 powinnam wziąć prysznic i umyć głowę przed wizytą i nie mam siły. Plus stres.....

Wszystkie dziewczyny 🫂🫂

Kciuki za wizytę ✊🏻 czekamy na dobre informacje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Dzień dobry.

Wszystkie dziewczyny 🫂🫂
    wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Dzień dobry, kciuki za wizyty i wyniki :*

Blador, kiedyś zaproponowałbym kawę i faję, ale w Twojej sytuacji :> Najlepiej dużo pij. Woda pomaga w wypróżnianiu i kał nie jest wysuszony. Brak ruchu nie pomaga. Do tego jogurty, kefir, maślanka, błonnik - ruszy co ma ruszyć :)

Zasnęłam dziś o 2.30... Młody spał z Nami i mega się kręcił. Jestem nie do życia...
    ale z tego, ze mało spałaś i się Młody kręcił, czy choroba nadal mocno trzyma?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponownie obalam mit o erotycznych snach w ciąży, bo mi się zdarzają - ale ale, dawno nie miałam... :>

Niestety będę musiała zapłacić za wczorajsze usg 250 zł, bo zaczęłam czytać wyłączenia w umowie i jest m.in. niepłodność. Także na pewno jakbym zaczęła się tłumaczyć, że to monitoring cyklu (cztery wizyty w styczniu - nie moja wina, że mam krótkie cykle 😂), to wyskoczyliby z tym punktem z umowy. Także zapłacę, żeby się w tym nie babrać

@Kasiajasia90, powodzenia na wizycie!

@Gośka, mam nadzieję, że dzisiaj uda Ci się odespać przed jutrzejszym pierwszym dniem próbnym! A ja jutro jadę do nowej firmy podpisywać promesę

goska000, Paula9463, Muuu. lubią tę wiadomość

• karola_b Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:

Piona! Moja dwulatka całą noc kaszlała... My też niewyspani 😅

W ogóle powiem Wam dziewczyny, że rozważam intensywnie czy jej nie zostawiać u babci z miesiąc/dwa, dopóki nie skończę chociaż I trymestru. Parę dni temu dostaliśmy info ze żłobka, że panuje rumień zakaźny. Już się naczytałam, że to groźne dla kobiet w ciąży... Najbardziej teraz boję się tych choróbsk.

goska000, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    A ja ponownie obalam mit o erotycznych snach w ciąży, bo mi się zdarzają - ale ale, dawno nie miałam... :>

Niestety będę musiała zapłacić za wczorajsze usg 250 zł, bo zaczęłam czytać wyłączenia w umowie i jest m.in. niepłodność. Także na pewno jakbym zaczęła się tłumaczyć, że to monitoring cyklu (cztery wizyty w styczniu - nie moja wina, że mam krótkie cykle 😂), to wyskoczyliby z tym punktem z umowy. Także zapłacę, żeby się w tym nie babrać

@Gośka, mam nadzieję, że dzisiaj uda Ci się odespać przed jutrzejszym pierwszym dniem próbnym! A ja jutro jadę do nowej firmy podpisywać promesę
    szkoda, że się nie uda, ale jak trzeba zapłacić to nie ma wyjścia

Kochana z tą pracą to naprawdę się dzieje, sama mam ciarki :D

Pusshka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

W ogóle powiem Wam dziewczyny, że rozważam intensywnie czy jej nie zostawiać u babci z miesiąc/dwa, dopóki nie skończę chociaż I trymestru. Parę dni temu dostaliśmy info ze żłobka, że panuje rumień zakaźny. Już się naczytałam, że to groźne dla kobiet w ciąży... Najbardziej teraz boję się tych choróbsk.

Jeśli masz taką możliwość to czemu nie :)
    Na pewno będziesz spokojneijsza <3

Paula9463 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:

Ja też mam takie sny bez ciąży ale jak w ciąży będę miała częściej to nie pogardzę! 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

może rzeczywiście lepiej, żeby chodziła do babci niż do żłobka, czyli ten rumień zakaźny panuje w całej Polsce

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja też mam takie sny bez ciąży ale jak w ciąży będę miała częściej to nie pogardzę! 🤣
    mi też się takie zdarzają ale niezbyt często

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:

Jak masz taką możliwość to pewnie ! Teraz tego jest tyle... Ja się cieszę że już nie chodzę do pracy bo jednak ciągły kontakt z ludźmi niekoniecznie zawsze zdrowymi nie wpływał na mnie dobrze a odkąd jestem na zwolnieniu to jestem cały czas zdrowa.

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja też 😎

@karola_b, jeżeli macie taką możliwość i babcia chętna to myślę, że to dobry pomysł. Odejdzie Ci na pewno trochę stresu 🥰

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ