Forum Starając się - ogólne Potrzeba wygadania i oceny wyników
Odpowiedz

Potrzeba wygadania i oceny wyników

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • staraczka1992 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, o dziecko staram się już 17 miesięcy. Dla niektórych to niedługo a dla mnie cała wieczność. Mam 25 lat, mąż 27. W szczęśliwym związku jesteśmy prawie 10 lat.

    Miesiączki od lat mam nieregularne, nie odczuwam bóli ani innych dolegliwości.
    09.2016 wybrałam się do ginekologa aby skontrolować wyniki przed ciąża. Badnie USG ok, bez zmian. Cytologia ok.

    Badanie morfologi oraz moczu wszystko ok. Dodatkowo zrobiłam TSH i FT4. Nigdy nie skarżyłam się na zdrowie więc nie miałam potrzeby robienia innych wyników
    TSH 1,89 norma 0,27-4,20
    FT4 1,42 norma 0,93-1,70

    W 05.2017 kolejna wizyta spowodowana brakiem okresu. okazało sie że mam torbiel. Miesiąc brania tabletek anty. Po miesiącu kontrola oraz badania krwi.
    W 06.2017 banie prolaktyny
    PRL 36,1 norma 9,0-29,9
    W 07.2017 badanie krwi, usg oraz hsg
    Na usg brak torbieli
    HSG jajowody drożne
    Badani krwi w 3 dniu cyklu.
    AMH 2,80 norma >1,20 prawidlowa płodność
    TSH 4,97 norma 0,38-5,33
    anty-TPO 65,10 norma <9

    DHEA SO$ 492 norma 18-391
    Estriadiol 92,0 norma 27-122
    FSH 12,5 norma 3,85-8,78
    LH 5,43 norma 2,12-10,89
    Prolaktyna 42,67 norma 3,34-26,72
    Testosteron 0,76 norma 0,10-0,75

    Obraz USG tarczyczy potwierdza niedoczynność oraz hasimoto. Lekarz na resztę hormonów nie zwraca uwagi. Wprowadzony eutyrox 50

    09.2017 kontrola krwi
    TSH 1,03

    Monitoring owulacji. Owulacja występuje pęcherzyk pęka.
    Mąż zrobił sobie badania nasienia i niestety plemniki są "wolne"
    Bierze Androvit plus i w styczniu powtórzy badania.
    12.2017 kontrola krwi
    TSH 0,96 norma 0,38-533
    FT3 3,78 norma 2,50-4,30
    FT4 1,07 norma 0,65-1,48

    W koncu na własną rękę ponownie zrobiłam badania krwi bo od lekarza słyszę w kółko że mam jeszcze czas, że na pewno się uda...
    Badania zrobione w styczniu w 3 dniu cyklu

    Estriadiol 24,5 norma 12,5-166
    FSH 10,4 norma 3,5-12,5
    LH 11,1 norma 2,4-12,6
    Testosteron 0,51 norma 0,06-0,82
    17OHP 0,74 norma 0,15-1,1
    DHEA-SO4 496,8 norma 98,8-340

    Rozkładam już ręce.. Proszę o ocenę wyników i polecenie ginekologa i endokrynologa w jednym który potrafiłby mi pomóc:) Najlepiej Warszawa i okolice

  • Imari Autorytet
    Postów: 527 205

    Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Zapraszam na forum np. Nowe staraczki 2017. Jest tam kilka dziewczyn z mazowsza to może kogoś polecą;)

    3jgxvfxmhp1pdz9t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego