X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozostałości po ciąży - trofoblast
Odpowiedz

Pozostałości po ciąży - trofoblast

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Awokado30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem dwa lata od cięcia cesarskiego. Ponieważ staram się o druga ciąże, lekarz przeprowadził diagnostykę i okazało się ze mam pozostałości wrośnięte w bliznę, w postaci trofoblastu.
    Aktualnie jest to ocenione jako wrośnięcie na ściśnie przedniej.
    Propozycja operacyjnego usunięcia.
    Czy któraś z Was miała z czymś takim doczynienia? Mam kilka pytań w związku z tym

35 l | AMH 3,8

IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)

IVF I (11.2020)
    5❄️ (3✅,2❌)
    FET1 (01.21) ❌
    FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
    FET3 (11.23) ❌

IVF II (11.2023)
    3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
    FET4 (03.24) ❌
    FET5 (07.24) ❌

Diagnostyka:
    ✅ kariotypy, Leiden, II, CD138, EndomeTrio, allo MLR 25%
    ❌ MTHFR, PAI-1, trombofilia

IVF III (08.2024)
    2❄️ PGT-A (2✅)
    FET6 (01.25) ❌
    FET7 (03.25)
    6dpt ⏸️ | 7dpt 89 → 9dpt 316 → 11dpt 968
    💔 6+4 tc

IVF IV (12.2025)
    2❄️ PGT-A (2✅)
    FET8 (12.25) ❌ (<0,2)

FET9 (03.26) 🍀
    7dpt 53 → 9dpt 142 → 11dpt 435 → 14dpt 2044
    29 dpt jest ❤️ 120 bpm
    preg.png
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jestem dwa lata od cięcia cesarskiego. Ponieważ staram się o druga ciąże, lekarz przeprowadził diagnostykę i okazało się ze mam pozostałości wrośnięte w bliznę, w postaci trofoblastu.
    Aktualnie jest to ocenione jako wrośnięcie na ściśnie przedniej.
    Propozycja operacyjnego usunięcia.
    Czy któraś z Was miała z czymś takim doczynienia? Mam kilka pytań w związku z tym

Część, ja co prawda nie po porodzie ale po poronieniu, pytanie czy pozostałości tkanki są aktywne hormonalnie,jaką masz bhcg? ja po poronieniu miałam dodatnia betę przez około pół roku, konsultacje z onkologiem bo niestety ryzyko nowotworu trofoblastu ale u Ciebie po takim czasie to już raczej nieaktywna hormonalnie ale właśnie w ciąży ewentualnej by mogło się coś uaktywnić u mnie była histeroskopia i rezonans magnetyczny

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ