X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozostałości po ciąży - trofoblast
Odpowiedz

Pozostałości po ciąży - trofoblast

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Awokado30 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem dwa lata od cięcia cesarskiego. Ponieważ staram się o druga ciąże, lekarz przeprowadził diagnostykę i okazało się ze mam pozostałości wrośnięte w bliznę, w postaci trofoblastu.
    Aktualnie jest to ocenione jako wrośnięcie na ściśnie przedniej.
    Propozycja operacyjnego usunięcia.
    Czy któraś z Was miała z czymś takim doczynienia? Mam kilka pytań w związku z tym

33 lata | AMH 3,8
    1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔

Start IVF I - 13.11.20 punkcja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
    1 FET • 14.01.21 ❌
    2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
    3 FET • 04.11.23 ❌

IVF II 21.11.23
    7.12 punkcja
    ❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)

4 FET • 27.03.2024 ❌
    5 FET • 13.07.2024 ❌

✅Kariotypy
    ✅Czynnik V (Leiden)
    ✅Czynnik V (R2)
    ✅Czynnik II (protrombina)
    ✅CD 138
    ✅EndomeTrio
    ❌MTHFR
    ❌PAI-1
    ❌Trombofilie
    ❌Cross Match 23,4 %
    ✅Allo MRL 25 %
    IVF III start sierpień
    ❄️❄️ PGT-A ✅✅

6 FET • 08.01.25 ❌
    7FET 6.1.1 • 09.03.25 | 6dpt ⏸️
    7dpt 89,50 uml/ml
    9 dpt 316 uml/ml
    11 dpt 968 uml/ml
    💔 6+4 dni. Ciąża zatrzymana.
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jestem dwa lata od cięcia cesarskiego. Ponieważ staram się o druga ciąże, lekarz przeprowadził diagnostykę i okazało się ze mam pozostałości wrośnięte w bliznę, w postaci trofoblastu.
    Aktualnie jest to ocenione jako wrośnięcie na ściśnie przedniej.
    Propozycja operacyjnego usunięcia.
    Czy któraś z Was miała z czymś takim doczynienia? Mam kilka pytań w związku z tym

Część, ja co prawda nie po porodzie ale po poronieniu, pytanie czy pozostałości tkanki są aktywne hormonalnie,jaką masz bhcg? ja po poronieniu miałam dodatnia betę przez około pół roku, konsultacje z onkologiem bo niestety ryzyko nowotworu trofoblastu ale u Ciebie po takim czasie to już raczej nieaktywna hormonalnie ale właśnie w ciąży ewentualnej by mogło się coś uaktywnić u mnie była histeroskopia i rezonans magnetyczny

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ