X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozytywny test - co dalej?
Odpowiedz

Pozytywny test - co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ronnie Debiutantka

Wysłany: 7 lipca, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wczoraj ujrzałam na teście dwie kreseczki, jednak teraz zastanawiam się co dalej? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, jak w kwestiach dziecięcych edukuję się już od lat, tak w kwestiach organizacyjnych nie wiem nic 🙈 to co wiem na pewno to sprawdzenie przyrostu bety, dzisiaj jestem już umówiona na pierwsze badanie. Po potwierdzeniu lekarz, ale powiedzcie mi proszę jak w ogóle się do niego umówić? Czy potrzeba do tego skierowania? Jakie są dalsze kroki?

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰
    18.08 👨‍⚕️ 3,5cm fasolki 🥰

28.08 ⌛️ następna wizyta
    04.09 👨‍⚕️prenatalne

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policz sobie kiedy mija 6 tygodni od początku Twojej ostatniej miesiączki. Wcześniej nie polecam iść do ginekologa na usg. Wiele dziewczyn idzie wcześniej i się niepotrzebnie stresuje, bo zarodek jeszcze nie zdążył się pojawić. Sama popełniłam ten błąd i musiałam wrócić po tygodniu na ponowne usg.

Ronnie lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️
    07.08.2025 - 7+4, crl 14mm

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży można założyć dopiero przy obecności tętna zarodka więc najlepiej celować najwcześniej 6+1. Na blogu mamyginekolog jest artykuł o usg wczesnej ciąży i tam jest napisane szczegółowo co i jak łącznie z tym od kiedy liczymy ciążę i kiedy widać tętno.

Ronnie lubi tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ