SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozytywny test - co dalej?
Odpowiedz

Pozytywny test - co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ronnie Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2025, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wczoraj ujrzałam na teście dwie kreseczki, jednak teraz zastanawiam się co dalej? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, jak w kwestiach dziecięcych edukuję się już od lat, tak w kwestiach organizacyjnych nie wiem nic 🙈 to co wiem na pewno to sprawdzenie przyrostu bety, dzisiaj jestem już umówiona na pierwsze badanie. Po potwierdzeniu lekarz, ale powiedzcie mi proszę jak w ogóle się do niego umówić? Czy potrzeba do tego skierowania? Jakie są dalsze kroki?

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰
    18.08 👨‍⚕️ 3,5cm 🥰
    04.09 👨‍⚕️🩷?

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2025, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policz sobie kiedy mija 6 tygodni od początku Twojej ostatniej miesiączki. Wcześniej nie polecam iść do ginekologa na usg. Wiele dziewczyn idzie wcześniej i się niepotrzebnie stresuje, bo zarodek jeszcze nie zdążył się pojawić. Sama popełniłam ten błąd i musiałam wrócić po tygodniu na ponowne usg.

Ronnie lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Locus Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2025, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży można założyć dopiero przy obecności tętna zarodka więc najlepiej celować najwcześniej 6+1. Na blogu mamyginekolog jest artykuł o usg wczesnej ciąży i tam jest napisane szczegółowo co i jak łącznie z tym od kiedy liczymy ciążę i kiedy widać tętno.

Ronnie lubi tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
    10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️

07.11.2025 dr Jarosz konsultacja pierwszorazowa ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
    18.11.2025 kwalifikacja invitro
    12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
    30.11 ⏸️
    01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
    03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
    12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
    07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA ⌛️
    19.01. prenatalne ⌛️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ