X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Pozytywny test - co dalej?
Odpowiedz

Pozytywny test - co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ronnie Znajoma

Wysłany: 7 lipca, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wczoraj ujrzałam na teście dwie kreseczki, jednak teraz zastanawiam się co dalej? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, jak w kwestiach dziecięcych edukuję się już od lat, tak w kwestiach organizacyjnych nie wiem nic 🙈 to co wiem na pewno to sprawdzenie przyrostu bety, dzisiaj jestem już umówiona na pierwsze badanie. Po potwierdzeniu lekarz, ale powiedzcie mi proszę jak w ogóle się do niego umówić? Czy potrzeba do tego skierowania? Jakie są dalsze kroki?

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰
    18.08 👨‍⚕️ 3,5cm 🥰
    04.09 👨‍⚕️🩷?

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policz sobie kiedy mija 6 tygodni od początku Twojej ostatniej miesiączki. Wcześniej nie polecam iść do ginekologa na usg. Wiele dziewczyn idzie wcześniej i się niepotrzebnie stresuje, bo zarodek jeszcze nie zdążył się pojawić. Sama popełniłam ten błąd i musiałam wrócić po tygodniu na ponowne usg.

Ronnie lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży można założyć dopiero przy obecności tętna zarodka więc najlepiej celować najwcześniej 6+1. Na blogu mamyginekolog jest artykuł o usg wczesnej ciąży i tam jest napisane szczegółowo co i jak łącznie z tym od kiedy liczymy ciążę i kiedy widać tętno.

Ronnie lubi tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    💔 07.2025 biochem
    💔 09.2025 biochem

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
    10.2025 badania immunologiczne
    11.2025 wizyta wstępna ivf (ciężka choroba genetyczna, konieczne badania zarodków 🧬)

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ