Pregnyl - kiedy współżyć po...
-
Cześć Dziewczynki - powiedzcie mi - jakie były zalecenia Waszych lekarzy dotyczące współżycia po podaniu Pregnylu?
U mnie sytuacja wygląda tak, że Pregnyl, miałam podanych dziś o 20. Zatem owulacja powinna wystąpić około 8 rano w sobotę (+/- wiadomo). Pani doktor kazała współżyć w sobotę rano - mniej więcej tak jak ma wystąpić owulacja. Zastanawiam się jednak a co jeśli będziemy współżyć wieczorem w piątek? Zmniejszy to jakoś szanse? Przecież plemniki żyją nawet kilka dni w ciele kobiety (ale może współżycie przed ma zastosowanie przy naturalnej owulacji a nie stymulowanej).
Co Wy na to? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Cześć,
u Mnie po podaniu pregnylu pęcherzyk pękał dopiero po 36h i było to odczuwalne ..
Więc wtedy dopiero
Nie było to też za pierwszym razem, bo dopiero w 5 cyklu z CLO i Pregnylem
Lena - a co czułaś? Bo ja cały piątek czułam niesamowite kłucie lewego jajnika (czyli tego z pęcherzykiem) - potem ok. 22 kłucie ustąpiło - podejrzewam, że to wtedy pęcherzyk sobie pękł.
Niestety z seksu nici - więc chyba cykl stracony - no chyba, że chłopaki przeżyły we mnie 3 dni od wtorku...w zasadzie to prawie 4, bo zanim komórka dotarła na miejsce to też kilka godzin minęło... -
nick nieaktualny_sky_ wrote:Lena - a co czułaś? Bo ja cały piątek czułam niesamowite kłucie lewego jajnika (czyli tego z pęcherzykiem) - potem ok. 22 kłucie ustąpiło - podejrzewam, że to wtedy pęcherzyk sobie pękł.
Niestety z seksu nici - więc chyba cykl stracony - no chyba, że chłopaki przeżyły we mnie 3 dni od wtorku...w zasadzie to prawie 4, bo zanim komórka dotarła na miejsce to też kilka godzin minęło...
Bóle jajnika miałam, może te kłucie u Ciebie to było właśnie pęknięcie ..
Trzeba było w sobotę rano i w niedzielę -
Dziewczyny pomóżcie W poniedziałek rano dostałam Pregnyl na pęknięcie dwóch pęcherzyków 19mm na prawym jajniku. Lekarka kazała się starać najwcześniej 24h po zastrzyku i potem co drugi dzień. Starania były wczoraj wieczorem. Dziś rano okropny ból, rozpieranie po prawej stronie brzucha i podbrzusza... może owulacja? Starać się dziś czy czekać do jutra wg zaleceń? Nie wiem co robić. Teraz mnie nic już nie boli, ale nie wiem czy to było pęknięcie czy po prostu ból brzucha z innego powodu25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-