X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Probiotyk na polepszenie środowiska pochwy.
Odpowiedz

Probiotyk na polepszenie środowiska pochwy.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was zainteresowała się tematem probiotykow by stworzyć lepsze środowisko w pochwie dla plemników, a co za tym idziw pomóc sobie zajść w ciążę? Jeśli o mnie chodzi przestałam używać wkładek ale ciągle mam tam nieprzyjemny zapach. Nawet tuż po umyciu. Czy ktoś interesowal się tym tematem?

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Olaola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba prosta sprawa - idź na wymaz, bo to może świadczyć o infekcji bakteryjnej/grzybiczej....
    Nie stosowałabym na razie niczego na wlasną rękę. Środowisko w pochwie jest kwaśne i takie ma być, bo to zapobiega rozwojowi infekcji. A jak jest zaburzona równowaga to pojawia się infekcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 21:39

age.png

Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
    Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
    21.04 - wyraźny cień 😲
    22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
    16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
    27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
    23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
    13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
    14.07 - mały waży 140 g
    18.08 - maluch waży 360g
    22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
    10.11 - 2050 g "maluszka" :-)
    28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Czy któraś z was zainteresowała się tematem probiotykow by stworzyć lepsze środowisko w pochwie dla plemników, a co za tym idziw pomóc sobie zajść w ciążę? Jeśli o mnie chodzi przestałam używać wkładek ale ciągle mam tam nieprzyjemny zapach. Nawet tuż po umyciu. Czy ktoś interesowal się tym tematem?

Ja się bujałam z infekcjami w tamtym roku, złapałam chyba na basenie. Najlepiej zrobić wymazy i biocenozę, jak coś wyjdzie, to antybiotyk dla dwojga (nawet jak partner nic nie odczuwa), a potem dopiero myśleć o probiotykach. Ja od początku używam hydrovag i ten mogę polecić. + odrzucić wkładki, spać bez majtek/piżamy na dole, używać przewiewnej Bielizny i przerzucić się ze spodni na spódnice/sukienki, zmienić płyn do higieny intymnej na delikatny (sprawdz na srokao sklady) 😊

07.23 Misia 🩷👶
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:

Sprawdź sobie IntiMe z HealthLabs. Ja co prawda nigdy nie miałam problemów z florą bakteryjną pochwy odkąd podmywam się tylko wodą (to będzie z 7 lat, bo po złych cytologiach i kolposkopii), niemniej brałam probiotyki z tej firmy ProbioticMe i bardzo sobie chwalę. Teraz zmieniłam na Sanprobi i to nie jest to samo.

No i przede wszystkim diagnoza - zgodzę się z Olaola, że warto się przebadać, skoro pojawia się nieprzyjemny zapach. Kiedy miałaś robioną cytologię? Lekarz cytolog powinien to zauważyć już przy wymazie.

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ