Probiotyk na polepszenie środowiska pochwy.
-
Czy któraś z was zainteresowała się tematem probiotykow by stworzyć lepsze środowisko w pochwie dla plemników, a co za tym idziw pomóc sobie zajść w ciążę? Jeśli o mnie chodzi przestałam używać wkładek ale ciągle mam tam nieprzyjemny zapach. Nawet tuż po umyciu. Czy ktoś interesowal się tym tematem?👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
No to chyba prosta sprawa - idź na wymaz, bo to może świadczyć o infekcji bakteryjnej/grzybiczej....
Nie stosowałabym na razie niczego na wlasną rękę. Środowisko w pochwie jest kwaśne i takie ma być, bo to zapobiega rozwojowi infekcji. A jak jest zaburzona równowaga to pojawia się infekcja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2022, 21:39
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
PannaAnna35 wrote:Czy któraś z was zainteresowała się tematem probiotykow by stworzyć lepsze środowisko w pochwie dla plemników, a co za tym idziw pomóc sobie zajść w ciążę? Jeśli o mnie chodzi przestałam używać wkładek ale ciągle mam tam nieprzyjemny zapach. Nawet tuż po umyciu. Czy ktoś interesowal się tym tematem?
Ja się bujałam z infekcjami w tamtym roku, złapałam chyba na basenie. Najlepiej zrobić wymazy i biocenozę, jak coś wyjdzie, to antybiotyk dla dwojga (nawet jak partner nic nie odczuwa), a potem dopiero myśleć o probiotykach. Ja od początku używam hydrovag i ten mogę polecić. + odrzucić wkładki, spać bez majtek/piżamy na dole, używać przewiewnej Bielizny i przerzucić się ze spodni na spódnice/sukienki, zmienić płyn do higieny intymnej na delikatny (sprawdz na srokao sklady) 😊07.23 Misia 🩷👶 -
PannaAnna35 wrote:Czy któraś z was zainteresowała się tematem probiotykow by stworzyć lepsze środowisko w pochwie dla plemników, a co za tym idziw pomóc sobie zajść w ciążę? Jeśli o mnie chodzi przestałam używać wkładek ale ciągle mam tam nieprzyjemny zapach. Nawet tuż po umyciu. Czy ktoś interesowal się tym tematem?
Sprawdź sobie IntiMe z HealthLabs. Ja co prawda nigdy nie miałam problemów z florą bakteryjną pochwy odkąd podmywam się tylko wodą (to będzie z 7 lat, bo po złych cytologiach i kolposkopii), niemniej brałam probiotyki z tej firmy ProbioticMe i bardzo sobie chwalę. Teraz zmieniłam na Sanprobi i to nie jest to samo.
No i przede wszystkim diagnoza - zgodzę się z Olaola, że warto się przebadać, skoro pojawia się nieprzyjemny zapach. Kiedy miałaś robioną cytologię? Lekarz cytolog powinien to zauważyć już przy wymazie. -