Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problem z seksem
Odpowiedz

Problem z seksem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tenshin Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy był tu taki temat poruszany, jak był to przepraszam.
    Widzicie, mój mąż (27 lat) ma problem z bardzo szybkim wytryskiem. Nie raz potrafi dojść podczas gry wstępnej, albo w momencie wchodzenia... Może nie byłby to aż taki problem gdyby nie jego kiepskiej jakości nasienie.
    Wiem, że to można leczyć, ale... mąż sie uparł że do żadnego seksuologa nie pójdzie i już.
    Znacie może jakieś sposoby na opóźnienie wytrysku, żeby nie marnować cennych plemników?

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest tak, że im częściej uprawiamy sex tym dłużej mąż może :P tylko u nas nasienie jest OK (chociaż badania były robione ponad rok temu i chyba je powtórzymy) - powodzenia :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Tenshin Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    u mnie jest tak, że im częściej uprawiamy sex tym dłużej mąż może :P tylko u nas nasienie jest OK (chociaż badania były robione ponad rok temu i chyba je powtórzymy) - powodzenia :)

Mąż jest moim pierwszym i na odwrót - znamy się od liceum. Wcześniej różnie bywało - raz szybciej, raz wolniej. Ale od jakiegoś pół roku to jest jakaś porażka...
    Czuje, ze nasz związek się przez to rozpada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak Magda_lena88 napisała. Im częściej seks, tym mąż dłużej może. Jak jest raz na 5 dni, to dochodzi momentalnie, a jak co drugi dzień, albo codziennie, to wtedy jest ok długością dla mnie... czasami nawet go popędzam, bo ja za długo nie lubię.

No i są jeszcze pozycje, które przyspieszają lub opóźniają. Musisz poobserwować. :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    U mnie tak samo jak Magda_lena88 napisała. Im częściej seks, tym mąż dłużej może. Jak jest raz na 5 dni, to dochodzi momentalnie, a jak co drugi dzień, albo codziennie, to wtedy jest ok długością dla mnie... czasami nawet go popędzam, bo ja za długo nie lubię.

No i są jeszcze pozycje, które przyspieszają lub opóźniają. Musisz poobserwować. :)

hehe u mnie tez nie jest to maraton :D i dokladnie to samo im czesciej tym dluzej :D
    a jak juz np dwa razy dziennie to za drugim razem ja juz dawno po a On nie :D:D
    musicie spróbowac kilka razy plus pozycje jak pisze kolezanka wyzej :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to nie będzie zbyt mądre co powiem ale jak mój mąż się napije troche piwka wieczorem to później może i cała noc... Może taki typ a może warto spróbować. Nam gin nie zabraniał piwka podczas starań (oczywiście w granicach rozsądku, nie że codziennie po zgrzewce) :D

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no po alkoholu podobno tak jest :):) i pijane plemniki :D hahahha :D żarcik :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mój mąz też tak mówi :D Pijane plemniki są odważniejsze i nie czają się tylko uderzają od razu tam gdzie trzeba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 18:53

Lena87, Blondik, Isia93, Z., mizzelka, LaBellePerle lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Może to nie będzie zbyt mądre co powiem ale jak mój mąż się napije troche piwka wieczorem to później może i cała noc... Może taki typ a może warto spróbować. Nam gin nie zabraniał piwka podczas starań (oczywiście w granicach rozsądku, nie że codziennie po zgrzewce) :D
    hehe to mój mąż napił się kiedyś cytrynówki postanowiliśmy serduszkować chyba z 3 godziny i nic :p godzinę przed wstaniem do pracy doszedł ;D a tak ogólnie wszystko jest ok nigdy nie było chyba wczesnego wytrysku ^^,
    p.s i ja też jestem z mężem od czasów liceum ale życie seksualne nadal nam się urozmaica :) także bądź dobrej myśli może kup jakąś bieliznę zaproponuj inne pozycje wtedy może będzie lepiej ;) mój ma ulubioną na boczek ;P

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenshin jesli maz ma problem z wytryskiem i z nasieniem.. to po pierwsze zrbcie USG jader a po drougie testosteron..
    moze to byc nie dobor pewnych hormonow..lub ich nadmiar..

piwko zastapcie cola gdzies na godzinek przed :) przyspesza plemniczki :D
    i winem :) wplywa na dobre ukrwienie tym samym polepsza wzwod ;)

no i kwestia psychiki faceta..niestety w momencie kiedy wyniki nasienia sa kiepskie choc ne wiem co u was jest probemem dokladnie..
    w tym momencie u facetow nestety zaczyna dzialac psycha.. czy nie zauwazylas ze te problemy zaczely sie od wyniku badania ??

moj maz tak mial kiedy dowiedzial sie ze u nego nie ma wogole plemnikow ..
    sam mi sie pozniejprzyznl ze strasznie nim wtedy tapnelo.
    jednak u neigo jak sie pozniej okazlo problem byl glebszy zaszyty w genetyce..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Cranberry Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój też lubi "na boczku" hehe :)
    A wracając do tematu to chyba nowa bielizna jeszcze przyśpieszy sprawę?
    Niewiem mój to szybko kończy jak długo pościmy przez okres ńp. A faktycznie tak jak mówiły kobity im częściej to im dłużej czasu to zajmuje :) może to jakaś metoda :)

c55fdqk3kdbgplqm.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno jesli wcześniej bylo ok i zdarzało sie raz na jakiś czas a teraz caly czas to wg mnie jest to znak ze albo cis sie dzieje w org stad zle wyniki badań albo psychika

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tenshin Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do waszych odpowiedzi:
    - wcześniej zwykle co 2-3 dni, czasem częściej. Wiadomo jak mam okres to dłuższa przerwa. Teraz gorzej, bo mąż coraz bardziej unika zbliżeń...
    - za drugim razem... też nie zawsze niestety wychodzi. Wczoraj były dwa razy w odstępie jakiś 20 minut. Pierwszy trwał dosłownie 5 sekund (nawet do końca nie wszedł i już po wszystkim). Drugi raz był dłuższy bo trwał może z 20 sekund (dokładnie 2 ruchy w środku).
    - alkohol odpada, mój nie pije - ma "alergię" na alkohol i nawet jak w cieście jest kieliszek wódki to go nie tknie.

Problemu na początku nie było. Potem przyszły wyniki (długo go namawiałam na badanie, ale w końcu dla świętego spokoju się zgodził). I w sumie odkąd dowiedział się, że tych plemników jest mało + dodatkowe problemy (nie znam na pamięć wyników) zaczęło się pogarszać.
    Teraz dodatkowo zaczyna unikać zbliżeń. Wiem, że się o wszystko obwinia i uważa się za gorszego. Nie tylko przez to szybsze dochodzenie, czy wyniki ale też o to, że nigdy ja nie osiągnęłam orgazmu... On się obwinia i jest coraz gorzej, ale... po pomoc do lekarza nie pójdzie i nie. Stwierdził, że nie będzie przed jakąś obcą babą, albo gorzej facetem o takich sprawach gadał i już.
    A ja już nie wiem co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 08:45

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenshin - namow go jeszcze na usg jader i pozim testosteronu, zle wyniki ni ebiora sie z niczego.. skoro nie pije, zdrowo sie odzywia i wczesniej bylo ok to popros go zeby te dwie rzevzy zrobil jak wyjda ok to po prostu musisz zadbac o komfort psychiczny ..

wiem ze nie jest latwo..ale da sie to zrobic pogadaj z nim powiedz to jak ty to odbierasz.. daj mu jakies meliski czy cos ;) moze go troche wyciszy :) '

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tenshin, mi sie wydaje, ze bez wizyty u lekarza sie u Was nie obejdzie... Normalnie nie powinno byc az tak szybko wytrusku... no chyba ze byla dluga przerwa, to wtedy tak jak dziewczyny pisza, bardziej byloby to zrozumiale. A ze przy okazji staracie sie o dziecko, to szkoda czasu na odwlekanie wizyty u lekarza... Maz musi sie przelamac, innego wyjscia nie ma... a tak przy okazji to mysle, ze pozycja "na boku" bardziej opoznia wytrysk... <3

• marianka324 Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy pojawiły się pierwsze problemy z seksem nie chciałam długo czekać, tylko wzięłam sprawy w swoje ręce. Zdecydowałam się skorzystać z pomocy seksuologa. To było dla mnie bardzo ważne. Trafiłam do Anny Bieleckiej w Warszawie. Przyjmuje na Chmielnej. Wspaniała kobieta, ogromna wiedza i doświadczenie, dzięki któremu rozwiązała moje problemy. Jestem jej bardzo wdzięczna.

marianka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ