Problem ze śluzem
-
Od kilku miesięcy nie zauważam u siebie śluzu płodnego, w środku cyklu mam gęsty biały śluz. Od dwóch miesiący biorę bromergon z powodu podwyższonej prolaktyny. Piję siemię lniane i olej z wiesiołka a śluzu dalej nie ma.. To już prawie rok niepowodzeń. Wszystkie wyniki mam prawidłowe oprócz właśnie tej prolaktyny. Wydaje mi się że problem z zajściem w ciąże jest właśnie z powodu tego śluzu. Dodam jeszcze że miesiąc temu byłam u ginekologa i potwierdził on że była owulacja, nie wiem już o co chodzi.. Miał ktoś z was taki przypadek?Marcela
-
ja również od około roku nie mam śluzu, próbowałam wszystkiego ostatecznie z marnym skutkiem. Teraz dołączyłam witamine b6 w tabletkach bo również rzekomo może pomagać, no ja póki co efektu nie widzę. Dodatkowo stosuje żel FertilSafe w okolicach owulacji ( imituje sluz plodny)
chętnie poczytam o podobnych przypadkach, bo ja kiedyś miałam piękny śluz co miesiąc a razem ze staraniami zniknął -
Miałam podobny problem i 2 cykl stosuje do 14 dc pregna start, olej z wiesiołka w tabletkach 2 tab. dziennie do tego kwas foliowy i cynk. Zaczęłam wypijać ok 1.5 l wody dziennie i w 2 cyklu zauważyłam już o wiele więcej śluzu.Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Mam podobny problem. Jak się nie starałam to widziałam śluz jak białko jajka, teraz już go od wieków nie zaobserwowałam. Mam tylko wodnisty i na mnie wiesiołek nie działa mimo ze biorę już jakieś pół roku. Pół roku temu brałam progynowa 21 i lekarz mówił ze widzi płodny śluz ale wciąż za mało. Myśle ze estradiol mam faktycznie za niski, w 9dc miałam 40 , a badałam tylko raz. Na dodatek mam cienkie endometrium co tez może być spowodowanej niskim poziomem tego hormonu. Fajnie by było żeby był jakiś lek na ten rozciągliwy śluz
Aaa i mimo tego ze nie mam śluzu rozciagliwego to w okolicy owulacji czuje ze szyjka jest śliska. To chyba prawidłowo, co nie ?👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -