X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Problem ze śluzem
Odpowiedz

Problem ze śluzem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku miesięcy nie zauważam u siebie śluzu płodnego, w środku cyklu mam gęsty biały śluz. Od dwóch miesiący biorę bromergon z powodu podwyższonej prolaktyny. Piję siemię lniane i olej z wiesiołka a śluzu dalej nie ma.. To już prawie rok niepowodzeń. Wszystkie wyniki mam prawidłowe oprócz właśnie tej prolaktyny. Wydaje mi się że problem z zajściem w ciąże jest właśnie z powodu tego śluzu. Dodam jeszcze że miesiąc temu byłam u ginekologa i potwierdził on że była owulacja, nie wiem już o co chodzi.. Miał ktoś z was taki przypadek?

Marcela
  • Cini_Mini Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również od około roku nie mam śluzu, próbowałam wszystkiego ostatecznie z marnym skutkiem. Teraz dołączyłam witamine b6 w tabletkach bo również rzekomo może pomagać, no ja póki co efektu nie widzę. Dodatkowo stosuje żel FertilSafe w okolicach owulacji ( imituje sluz plodny)

chętnie poczytam o podobnych przypadkach, bo ja kiedyś miałam piękny śluz co miesiąc a razem ze staraniami zniknął

• Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak samo, kiedyś miałam pełno pięknego śluzu a teraz nic.. Moje TSH wynosi 2.99, niedawno dowiedziałam się że taki wynik też utrudnia zajście, powinien wynosić maksymalnie 2.0. Chyba pora zmienić ginekologa..

Marcela
  • Cini_Mini Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śluzu nie miałam mimo TSH 1.5 także chyba nie tu leży problem. Robiłaś może badanie estradiolu? u mnie wyszedl w dolnych granicach i myślę że może być winowajcą

• Marcela Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki estradiolu mam w normie 43,40

Marcela
  • Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam podobny problem i 2 cykl stosuje do 14 dc pregna start, olej z wiesiołka w tabletkach 2 tab. dziennie do tego kwas foliowy i cynk. Zaczęłam wypijać ok 1.5 l wody dziennie i w 2 cyklu zauważyłam już o wiele więcej śluzu.

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 27 marca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobny problem. Jak się nie starałam to widziałam śluz jak białko jajka, teraz już go od wieków nie zaobserwowałam. Mam tylko wodnisty i na mnie wiesiołek nie działa mimo ze biorę już jakieś pół roku. Pół roku temu brałam progynowa 21 i lekarz mówił ze widzi płodny śluz ale wciąż za mało. Myśle ze estradiol mam faktycznie za niski, w 9dc miałam 40 , a badałam tylko raz. Na dodatek mam cienkie endometrium co tez może być spowodowanej niskim poziomem tego hormonu. Fajnie by było żeby był jakiś lek na ten rozciągliwy śluz :D

Aaa i mimo tego ze nie mam śluzu rozciagliwego to w okolicy owulacji czuje ze szyjka jest śliska. To chyba prawidłowo, co nie ?

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ